Joaquín: Betis je můj celý život

30.12.2017, 12:00
Aktuality
Další měsíce a roky v prvním týmu Betisu před sebou má Joaquín. Zkušený křídelník v průběhu týdne podepsal nový kontrakt platný do června 2020 a v sevillském celku podle všeho uzavře svou aktivní kariéru. A myslí s ním hodně vysoko...

"Je to pro mě speciální den, toto je klub mého života. Přišel jsem sem jako kluk a naučil se milovat, užívat si život, trpět i plakat. Naučil jsem se zde spoustu hodnot a ty mě dnes charakterizují. Betis je můj celý život. Tam, kde jsem dnes, jsem se dostal díky tomuto báječnému klubu, díky prezidentovi, vice-prezidentovi, spoluhráčům, zaměstnancům, lásce. Hraji řadu let a nyní znovu cítím to, co dříve. Mám radost z každého kroku a směru, jakým se moje kariéra ubírala," řekl někdejší španělský reprezentant po podpisu nového kontraktu.

Šestatřicetiletý Joaquín se do prvního týmu Betisu podíval už ve svých šestnácti a během dvou angažmá v jeho dresu odehrál celkem 335 soutěžních zápasů. Rovněž letos patří do základní sestavy, když nevynechal ani jeden ligový zápas a dal i tři branky, od první minuty přitom na trávníku chyběl jenom v září v souboji s Realem Madrid.

"Moderní fotbal se změnil, stejně tak jako váš styl hry a musíte se adaptovat. V uplynulých letech jsem hrál jako tvůrce hry, na levé straně zálohy nebo dokonce v obraně... ale můj fotbal zůstává stejný. V tuto chvíli jsem nadšený ze sebe a optimistou ohledně klubu. Opravdu věřím, že jsme silnější a brzy uvidíme velký Betis. To je můj sen a budeme na něm pracovat," slíbil fanouškům.

Joaquín v průběhu kariéry hrával i za Valencii, Málagu a Fiorentinu. Do mateřského klubu se vrátil v srpnu 2015 a vztah k němu vyjádřil i minulý měsíc, tehdy investoval jeden milion eur a stal se čtvrtým největším akcionářem Betisu. V budoucnosti by rád pokročil ještě dále, pomýšlí totiž na funkci prezidenta.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (37)

Přidat komentář
adoxx

Legenda Betisu

Reagovat
smazaný uživatel

Ten úsměv

Reagovat
smazaný uživatel

Nehoraznej frajer, ve Valencii byl skvelej..

Reagovat
Pony Slaystation

přesně, velkej borec

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuji ho ještě jako mladícka na MS 2002 jak jsi tam v tom zfixlovanem ctvrtfinale mazal Korejce na chleba. Španělsko melo jít tehdy dal a mohlo klidne i celý turnaj vyhrát. Každopádně je to srdcar a ať se mu daří do dalších let...

Reagovat
Kily

no a aby tehdy nebylo spravedlnosti maximálně učiněno za dost, tak ještě nejlepší hráč jako jediný nedal penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Nedal, ale k penaltam nemělo vůbec dojít. Španělsko bylo jasně lepší a dalo dva regulérní góly které idiot rozhodčí neuznal.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuznal schválně, později se to celé provalilo, špína FIFA.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se to provalilo? Mas nejaky info, odkaz na neco konkretniho? Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem o tom v knize Špinavá hra FIFA s odhalením Blattera ale i dalších podvodníků, kterých tam je nespočet. Právě tohle MS tam bylo popsáno i tento zápas. Podrobnosti si nepamatuji, ale vím, že tam byl přímý tlak na rozhodčího, aby pískal pro Korejce.

Reagovat
didosh

Vím jen že se o něčem mluvilo ale neprokázalo...

Reagovat
Bakary3

Na krajich on a Vicente, to byla parada

Ale vubec celou tu generacj jsem mel radsi nez tu dalsi uspesnou a mrzi me, ze zrovna tihle na uspech nedosahli, zrovna s tou Koreou jsem jim to tak pral az bych brecel..

Canizares, Hierro, Puyol, Helguera, Valeron, Raul, Morientes, Vicente a Joaquin... Byl tam snad jeste nejakej dobrej kridelnicek z La Coruni? Ted si nevybavuju jmeno..

Reagovat
Bakary3

Aha, Luque..

Tristan, Mendieta, Albelda, Baraja..

Tohle Spanelsko bylo skvely

Reagovat
smazaný uživatel

Na těch hráčích jsem vyrostl a díky ním si zamiloval španělský fotbal a La ligu.

Reagovat
Cipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas a tři podpisy

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

Celý "projekt" Korejci na tom MS byl jeden velký podvod, běhali sice jak vzteklí psi a určitě předváděli 110% co mohli, ale stejně to na žádné další vyřazovací boje nebylo, tenhle zápas měl skončit 3:1 pro Španělsko. Později se ukázalo, že rozhodčí záměrně pod vlivem bafuňářů pískal tendenčně.

Reagovat
Shevchenko

Tak ono hlavně mělo být čtvrtfinále Španělsko - Itálie, že.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Už proti Italům to bylo fiasko od rozhodčích. Vyloženě tam Korejce protlačili.

Reagovat
DelPiero137

FIFA salamunsky nominovala na zapas Morena, ktory uz v tom case bol podozrivy z brania uplatkov. A necakane, po MS ho aj odsudili za uplatky a upratali.

Chcel by som vidiet ci by vtedajsi Juho Korejci presli dopingovymi testami....

Reagovat
smazaný uživatel

To je prezleceny Janko Kozak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto skvělý driblér, myslím že mohl být v reprezentaci mnohem déle a i dnes by byl svou hrou patný, především je ale příkladem hráče, který nevyužil svůj potenciál naplno odchodem do velkoklubu, kde by se z něj stala ještě větší legenda a kdo ví kam až by to dotáhnul, ale i tak ho fotbal baví, hraje ho na nejvyšší úrovni a má z něj radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuje všem, jak kdyby vyhrál Oscara...takovýhle řeči by možná seděly od někoho, kdo stráví v klubu celou kariéru, ale Joaquín byl skoro 10 let pryč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Reagovat
Kokesh

Je to jeho matersky klub a odehral za nej nejvice zapasu. Stara skola, co si jeste cenila urcitych veci. Nechapu, co se ti na jeho vyjadreni zda divny...

Mohl byt Galacticos. Aspon na chvili.

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi to komický u člověka, kterej v nejlepších letech odešel za lepším a vrátil se až na starý kolena. Stará škola klubistů trávila v klubu celou kariéru.

Reagovat
Kokesh

Vzdyt se o nej v te dobe zajimali oba spanelsti giganti, Chelsea i MU. Prerostl klub, tezko mu neco vycitat. Vratil se, je vyznamny akcionar klubu a po kariere v nem urcite zustane, o Betisu se vzdy vyjadroval jako o svem domove. Nevim, ja nic zleho nevidim.

Reagovat
Kucka

Reagovat
didosh

A v té době do Betisu chodilo hodně hráčů,vždyť měli i nejdražšího hráče světa Denilosona...nemusel chodit,ambice i peníze byly...

Reagovat
smazaný uživatel

Byly to jen ambice, jen jednou se dostali do LM a trofej nezískali vůbec žádnou, asi ani ten pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně to tak nebylo, tohle je ještě typ charakterního hráče z dnešního pohledu už staré školy. I později se nemusel vracet do Betisu a věřím, že i teď by ho některý z pohárových týmu chtěl, tedy šel do Betisu s vědomím, že může hrát o vyšší cíle v jiném klubu, ale zvolil Betis. Myslím, že zrovna u něj jsou vlastnosti charakterní a nepotřebuje přílišnou kritiku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele