Jižní Koreu má na MS dovést internacionál Shin Tae-yong

04.07.2017, 14:54
Aktuality
Jihokorejská reprezentace zná svého trenéra pro závěrečné dva zápasy třetí fáze asijské kvalifikace o účast na mistrovství světa 2018 s Íránem a Uzbekistánem. Roční kontrakt byl svěřen 46leté hráčské legendě Shin Tae-yongovi, který doposud absolvoval turnaje s olympijským výběrem i dvacítkou...

Na daných mezinárodních akcích si Shin užil smíšený úspěch. V Riu de Janeiru sice na loňské olympiádě jeho tým prošel do čtvrtfinále, tam pak ale nečekaně vyhořel s Hondurasem. Na letošním domácím mistrovství světa do 20 let se totéž vesměs opakovalo; osmifinálový nezdar s Portugalskem zklamal.

Bývalý ofenzivní záložník, který zářil v barvách Seongnamu, aby s ním ve své první sezoně coby trenér vyhrál asijskou Ligu mistrů, se už jednou seniorského národního týmu na chvíli ujal, když po rezignaci svého kolegy z reprezentace Hong Myung-boa roku 2014 odkoučoval přátelské duely s Venezuelou a Uruguayí.

Teď majitel 23 reprezentačních startů de facto kráčí ve šlépějích Honga, který rovněž tým v krizi přebíral krátce před světovým šampionátem poté, co se dříve uvedl u kormidla olympijského výběru. Vyhozeného Němce Uliho Stielikeho, jemuž dělal asistenta, nahrazuje po krachu s Katarem.

Autor: Tomáš Daníček / taegukwarriors.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Takovej traged?

Reagovat
smazaný uživatel

To dobý bude. On lepši. Mala hlava, veký tenér.

Reagovat
smazaný uživatel

she-is-too-young...

Reagovat
Lifted

said no one ever

Reagovat
smazaný uživatel

Shiny Young Teen

Reagovat
Lifted

10 deka prochcanýho

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš rejže.

Reagovat
smazaný uživatel

Stacila expreska, tohle je nepodstatné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BílíAndelDrcKo

ak postupia tak španielov a talianov do skupiny. Dík, inak dufam že nepostupia

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna pojdu az cez baraz, Uzbeci daju druhe miesto

Reagovat
fantomas

Hmmm

Reagovat
uff

Ako to vyzerá z Južnou Kóreou? Čo si o ňom myslíš?

Reagovat
fantomas

Hele vypadá to moc jako Hong Myung-bo II. Na něm je super, že je takticky flexibilní a přizpůsobí se materiálu, takže se od Stielikeho zatuchlýho režimu asi leccos změní a rychle, což je ted nade vše potřeba, ale jako turnajovej kouč se těžko ukázal - ať už na olympiádě (tam hlavně) nebo ted n dvacítkách.

Většina korejských fanoušků má za to, že ačkoliv se s nim vždycky počítalo takle vysoko, nikdo si nemyslel, že se k takovýmu kroku KFA uchýlí takle brzo... a že by vážně mohlo bejt na Shina příliš brzo. Ale byly tam určitě od pohledu horší volby, mluvilo se i o třetí štaci 60letýho dinosaura Huh Jung-mooa.

Každopádně to MS prostě musej uhrát napřímo, žádná baráž. Uzbekistán se od začátku roku 2016 v podstatě sám střílí do nohy, nedává góly, svýho marnýho trenéra na rozdíl od Koreji podržel, a nikdo si vesměs nedovede představit, že se v srpnu nějak zvednou, aby tu Koreu dali.

Írán už to má jistý, takže by ho Korea mohla dát, pokud bude Queiroz zkoušet nový věci... a pak má přímej souboj s Uzbekistánem no.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele