Jihoafrickému svazu došla trpělivost s trenérem Mashabou

23.12.2016, 10:53
Aktuality
Ke zdánlivě nevyhnutelnému došlo včera v Jižní Africe: trenér Shakes Mashaba s odstupem času přeci jen pyká za své nezřízené chování po listopadové kvalifikační výhře nad Senegalem. Mashaba byl záhy dodatečně suspendován a teď došlo i k jeho definitivnímu odvolání pro porušení tří regulí...

Shakes Mashaba byl svými nadřízenými usvědčen z "hrubého porušení kázně" a "komunikačního řádu organizace". Výřečný kouč se tehdy v rámci svého výstupu opřel do svých šéfů, kteří ho prý plně nepodporovali a už ho jednou v minulosti pohřbili.

Shakes Mashaba, který JAR vedl i v předešlé dekádě, byl dříve ostře kritizován za neschopnost dostat tradiční kontinentální velmoc na nadcházející Africký pohár v Gabonu. V kvalifikační skupině na MS 2018 ovšem Jihoafričané sdílí první příčku s Burkinou Faso.

Přesto se teď vedení svazu rozhodlo nekompromisně jednat a pomalu se už poohlíží po náhradě. Jako hlavní kandidát se zmiňuje bývalý reprezentační brankář Roger de Sa, který nedávno opustil křeslo trenéra Ajaxu Kapské město a dříve dovedl jihoafrické Orlando Pirates do finále africké Ligy mistrů.

Dalšími aspiranty na uvolněné místo se zdají být Pitso Mosimane (Mamelodi Sundowns), Eric Tinkler (Kapské město City), Milutin Sredojević (Uganda) nebo Ruud Krol (nezaměstnán, dříve Orlando Pirates). První test na nového lodivoda čeká v březnu v rámci kvalifikace na Africký pohár 2019.

Autor: Tomáš Daníček / sport24.co.za

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na fotce vypadá, že z toho dostane infarkt.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

Kapské město City...a to je prosím co za tým??

Reagovat
Spalovač šancí

Cape Town City FC

Reagovat
ThePigFeathers

Kape taun

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele