Jednoznačná, či vyrovnaná liga?

16.04.2014, 13:00
Názory a komentáře
Jednatřicáté kolo německé nejvyšší souteže ukázalo, že i - zdánlivě - soutěž jednoho klubu má svou vyrovnanost. A vlastně to ukázalo i kolo předchozí. Za aktuálním děním v bundeslize se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Jakub Vančura.

Zarytí fanoušci jiných evropských top soutěží letos bez ustání do bundesligy ryli. Jak je to nudná soutěž, že Bayern je tutový vládce a nikdo na něj nemá. Že ostatní týmy za moc nestojí, a proto to má Bayern tak snadné. Jako by zapomněli na sezóny 2010/11 a 2011/12, kdy celé Německo válcoval žlutočerný sentinel z Dortmundu.

A zapomeňte na to, že v Německu je jenom Bayern. Ano, Leverkusen i Schalke letos v posledních zápasech v Lize mistrů vybouchly. Ale fakt, že čtvrtinu osmifinálového pavouka Champions League obsadily německé kluby, jasně dokazuje, že Bundesliga není jen Bayern. A čtvrtý zástupce našich západních sousedů BVB ukázal, že je pořád špičkový světový manšaft. Real Madrid byl v týdnu na Vestfálském stadionu rád, že ubránil postup a dostal jenom dva fíky.

Zpět ale k tomuto víkendu. Bayern padnul. A přímo na hubu, jinak se to napsat nedá. A dobře mu tak, bylo to po zásluze. Možná přistupoval k posledním zápasům příliš bohorovně. A Borussia toho dokonale využila. Ačkoliv letos jí to už k ničemu nebude, tenhle sec mazec může zasít semínko pochybnosti o nadřazenosti Bayernu pro příští ročník. A tím bude bundesliga opět o něco zajímavější. Sluší se připomenout, že to, co dokázal Dortmund, zvládl o kolo dříve i Augsburg, i když ne v takovém stylu. I tak je to počin, který jasně dokládá, že Bayern není neporazitelný a že bundesliga není soutěž jednoho týmu.

A proto mě baví. Baví mě víc, než jiné Top ligy. A vždycky se budu bundesligy u piva s kamarády zastávat, i když jsem v menšině proti fanouškům Chelsea, Newcastlu a Liverpoolu (kterému bych to letos mimochodem docela přál).

Na závěr statistiky čtyř nejlepších lig Evropy a jejich posledních deseti známých mistrů. bundesliga jich měla pět různých - nejvíce z všech. Není snad tohle nejlepší známka vyrovnanosti?

 La Liga - 3 týmySerie A - 3 týmyPremier League - 4 týmyBundesliga - 5 týmů
03/04ValenciaAC MilánArsenalWerder Brémy
04/05BarcelonanikdoChelseaBayern
05/06BarcelonaInterChelseaBayern
06/07Real MadridInterManchester UnitedVfB Stuttgart
07/08Real MadridInterManchester UnitedBayern
08/09BarcelonaInterManchester UnitedVfL Wolfsburg
09/10BarcelonaInterChelseaBayern
10/11BarcelonaAC MilánManchester UnitedDortmund
11/12Real MadridJuventusManchester CityDortmund
12/13BarcelonaJuventusManchester UnitedBayern

Autor: Jakub Vančura / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (114)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Není snad tohle nejlepší známka vyrovnanosti?

Ne...

Reagovat
smazaný uživatel

To nic nemění na tom, že boj o titul byl letos v bundeslize prostě nudný...

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi zajímavá tabulka.

Reagovat
cetto

Která je aji ve Football Manageru, ještě podrobnější a za celou historii

Reagovat
REPLIKATOR

Která je i na anglické wikipedii i s druhýma a třetíma místama a počtem titulů jednotlivých klubů

Reagovat
cetto

A zdroj na wikině je nečekaně FMko .P

Reagovat
REPLIKATOR

Těžko.

Reagovat
cetto

Jo a kdybys chtěl, tak Tí dodám vítěze až do 2025

Reagovat
Aldeano

Reagovat
cetto

Třeba Itálie byla v poslední sezoně zajímavá - AS Roma, Napoli, Lazio, Fiorentina, Juventus, Modena, AC...v Anglii kralují furt ti samí, španělsko taky

Reagovat
Talker

To sice kralují, ale je tu otázka, kdo to bude letos. To třeba nemůžeš absolutně říct ani u Anglie, ani u Španělska letos.

V Anglii stačí, aby Liverpool vyhrál všechny zápasy a je králem. Jenže jedno klopýtnutí a pokud vyhraje všechny zápasy City, tak jsou králem oni. Nebo CFC vyhraje všechno a škobrtnou Citizens a najednou titul bere CFC. A to máš 4 zápasy do konce. A to byl ještě 4 kola zpátky Arsenal taky ve hře.

A až na lonský rok to bylo pravidelně až do března/dubna hodně vyrovnané mezi první dvojkou-trojkou. Předtím první sezona Mourinha v CFC, jinak tam nebyl rozdíl více než 7mi bodů na konci sezony.

Reagovat
Mrvinho

V Anglii stačí, aby Liverpool vyhrál všechny zápasy a je králem.

Reagovat
aurelio

a nestačí?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já jenom, že jsem se nad tím, kdo za poslední roky kde vyhrál nikdy nezamyslel :)

Reagovat
smazaný uživatel

Letos : Real - Juve - Liverpool - Bayern

Shodou okolností nejzvučnější týmy svých lig

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti, ale nejvíce zvučná jména svých lig mi přijdou Real - AC - ManU - Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Tam je tolik zvučných, že je těžké říct, kdo nejvíc zvučí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S ManU máš pravdu, ale Juventus je zvučnější než ACM

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, mně to přijde jako spor o to, jestli byla dřív slepice nebo vejce Tohle jsou všechno po všech stránkách ty nejlepší kluby, těžko rozlišovat

Reagovat
cetto

zrovna u tý slepice s vejcem mi to přijde docela jasný

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě znáš odpověď na jednu z nejlegendárnějších záhad, na kterou ani renomovaní vědci neznají odpověď. Pouč mě, prosím, jaká je odpověď. Děkuji.

Reagovat
cetto

toš byly přeci nějaký bakterie, ty pak vylezly na souš a vyvinula se z nich slipka a ta nakladla vajca

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady jakákoli smysluplná diskuze končí. Děkuji za vskutku erudované "poučení".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v kterým roce žiješ, 2000? jasně že se to ví

Reagovat
smazaný uživatel

Opět čekám na vysvětlení a logické zdůvodnění

Reagovat
cetto

Co nechápeš na evoluční teorii? Však jsem ve zkratce vysvětlil celou problematiku vývoje lidstva a z tho je to naprosto jasný

Reagovat
smazaný uživatel

No to byla tedy velká zkratka Princip té otázky je v tom, že slepice se líhnou z vajec, ale ta vejce musel zase někdo snést. Je to kruh. Takže kde je začátek? Byla první slepice? Dobře, ale z čeho se tedy vylíhla? Dejme tomu, že z vejce. Takže bylo první vejce? Ale to musel zase někdo snést? atd. atd. Takže pokud znáte odpověď slepice nebo vejce, dejte mi prosím odpověď a zdůvodněte ji. Děkuji.

Reagovat
TheAdy

slepice se vylíhla z vajíčka ktere nebylo snešeno slepicí ale něcím co pripomínalo slepici ale nebylo to přímo slepice tudíž se nemusela vyvinout z vejce.. thats all

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji. Jde o to, že tahle otázka nutí člověka taky zapnout mozek. Nutí ptát se po smyslu a hlavně po původu. Pak se totiž zase můžu ptát, z čeho vzniklo to, co se podobalo slepici atd., až dojdu k tomu, co bylo vlastně úplně na počátku. Na to mi taky odpovězte, jestli víte, rád se poučím. Ale je zajímavé, kam se dá od fotbalu posunout

Reagovat
Talker

Vždyť je to primitivní otázka, která byla zajímavá ve středověku/starověku, ale v současnosti, kdy víš, jak funguje evoluce a genetika, tak to ví každý druhý člověk.

Reagovat
Talker

Co je na té otázce tak složitého?

1) Nejdříve bylo vejce, to je jasné snad každému, kdo chodil na základní školu. Vždyť vejce snášeli už plazi v druhohorách, kdy ještě žádní ptáci neexistovali.

2) Pokud se ptáš na slepice x slepičí vejce, tak je otázka jiná. Slepice vznikla X milionů let po prvním vejci, ať už mutací nebo křížením. To nemám šajna, musíš si najít nějaké články. Každopádně z pohledu logiky máš první slepici, která se vylíhla z vejce jiného druhu. A pak teprve mohlo být slepičí vejce.

Reagovat
Talker

Očividně vejce, vzhledem k tomu, že plazi byli na zemi dříve, než slepice.

Reagovat
raduinho

Barcelona - Juventus - Chelsea - Bayern - PSG - Zbrojovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

navstivil sem spustu statu po celem svete a jednoznacne vsichni maji jasnou jednicku nebo pro ne aspon nejznamejsi tym z la ligy je barcelona a to i treba 10 let zpatky ,ne jenom ty posledni leta kdyz celkem vsechny valcovaly,potom jasnej ManU,Juve a Bayern.Real je ve svete u beznych lidi dost za Barcou v pozadi.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos teda Atletico

Reagovat
clinger

fakt nejhorší možný výběr

Reagovat
Jan Horáček

No, prohry Bayernu s Augsburgem a Dortmundem v této fázi sezóny a za této situace podle mě nevypovídají naprosto o ničem. A Liverpoolu bych to nepřál Nicméně pana Vančuru poslouchám na Eurosportu velice rád.

Reagovat
smazaný uživatel

no ty vole, to je úplně amaterský článek, zaslepenýho fandy BL.Četl sem a jen jsem kroutil hlavou.A u poslední věty sem se teda zarazil úplně.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím co je na to amatérského, Bundesliga byla vskutku dost vyrovnaná až na poslední sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se ale bavíme o téhle nudné sezoně ne??Ana tu lidi jiných lig nadávají.A mě je u prdele jestli je nudná nebo ne.Komu tady ten článek tlačí.Vždyť to je uplná hovadina.

Reagovat
smazaný uživatel

No asi jsem to pochopil z jiného pohledu, pokud srovnává jen letošní ligu a ne ligu komplexně za uplynulé sezony tak máš pravdu, letos opravdu nuda, letos je asi nejvyrovnanější Premier League, co se týče Primera Division tam je to taky letos zajimavější o další klub Atletico, to bych hodil asi na druhou příčku, Juventus válcuje od začátku sezony, taky pěkná nuda okolo titulu, a nejnudnější Bundesliga co se týče letošní sezony

Reagovat
raduinho

A kdepak máme Ligue 1 ? tam je za posledních 10 let dokonce 6 různých mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

výborný dodatek

Reagovat
smazaný uživatel

To se do toho článku nehodilo, protože pak by BL nebyla "nejzajímavější".

Reagovat
raduinho

Na to právě narážím. To je takový ten styl jako když někdo řekne, že Slavia má za posledních 6 let, 2 tituly což zní hezky, stejně jako můžu říct, že za posledních 60 let má 3 tituly, což už taková pecka není. Prostě jak se ti to hodí, tak si to upravíš.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Ještě líp, za posledních 6 let 6 mistrů. Neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

A fanoušci jiných lig berou do top lig Serii A jen když se jim tohodí.Přesně tenhle případ.Jinak budou psát jak je ta liga napiču.

Reagovat
Jan Horáček

Letos mě příjemně překvapil Hoffenheim, který byl většinou odborníků tipován na sestup. Naopak Hamburg před sezónou tvrdil, že povinností je vybojovat poháry a teď se klepe o přežití.

Reagovat
Arne

Hoffenheim? S tím se spíš počítalo, že by mohl bojovat o poháry...

Reagovat
Jan Horáček

No, třeba ve sportovním časopise Anpfiff ho na ten sestup tipovali. Ale hraje pěkně.

Reagovat
Arne

Já nechci ten Anpfiff nějak dehonestovat, ale to asi nebude nějaký časopis na úrovni Kickeru či SportBildu a většinu odborníků rozhodně nepředstavuje.

Pěkně hraje a v poslední době jim asi už došlo, že to samo o sobě nestačí, už to podkládají čím dál víc defenzivou... S tím by do Evropy příští sezónu opravdu mohli.

Reagovat
popltak

To si dělá pan redaktor srandu? Takový zaslepený článek o ničem.. Skoro bych řekl, že mu to vnutil jeden nejmenovaný Bayernista18 aka FCBMxFCVP.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten borec, co se přejmenoval z FCBMxACS, že?

Reagovat
Bayernista18

Proč zrovna já?

Reagovat
BakyX

To je snáď vtip.

"I tak je to počin, který jasně dokládá, že Bayern není neporazitelný a že bundesliga není soutěž jednoho týmu. "

Bayern si vyhraje ligu 7 kôl pred koncom, na zvyšok sa vykašle a to vraj hneď ukazuje tú "vyrovnanosť". Kde bola, keď Bayern mlátil všetkých zaradom ?

Reagovat
Jan Horáček

Přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevím no, Bayern neprohrál dva roky nebo kolik, válcuje kde koho a teď když má na programu Ligu mistrů, Pokal a ligu vede o 20b, tak si dovolí nevyhrát tři zápasy. A z tohoto komentátor Bundesligy odtuší, že to není liga o jednom týmu? Come on

"...A vždycky se budu bundesligy u piva s kamarády zastávat..."

Jinak přesně za tento postoj bych fackoval na potkání. Nenávidím osoby, které se nedovedou zamyslet nad názorem druhého. Nemusí jej přijmout, ale zamyslet se nad ním. Jsou ale lidé, kteří jen slepě a tupě obhajují své názory, ačkoliv je třeba nad slunce jasné, že pravdu nemají. Bílá vs. černá, hot vs čehý.

Tak kamaráde obhajuj dál u piva Bundesligu, která bude po přestupu Lewy do Bayernu ještě "víc napínavější"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jan Horáček

Vančura není špatný komentátor, i když tento článek se opravdu moc nepovedl.

Reagovat
smazaný uživatel

já jej coby komentátora nehodnotím, neznám jej, může být výborný. Hodnotím ten článek

Reagovat
smazaný uživatel

No Bundesliga nudná soutěž asi neni, ale boj o titul tam prostě nudný je.

Reagovat
Jan Horáček

Je to opravdu napínavější o záchranu.

Reagovat
AC torino

po tomto rocniku sa zmaze sezona 03/04 a bude to: PD: 3 (Real,Barca,Atleti), PL: 3 (Man Utd, Man.City, CFC), SA: 3 (ACM, Inter, Juve), BL: 4 (Bayern, Wolfsburg, Stuttgart, BVB), takze prakticky narovnako

inak serie A 04/05: nikdo - to sa moze stat iba v Taliansku

Reagovat
smazaný uživatel

za tu Itálii

Reagovat
smazaný uživatel

Zbrojovka ohlásila, že Zavadil skončí po sezoně u Zbrojovky a jistá náhrada má být Tomáš Rosický z Arsenalu. Přestupní cena sebodhaduje na roční předplatné Playboye pro Londýnský klub.

Reagovat
Hokaido

Se vší úctou, tenhle článek bych za 5 minut vyfik taky, informační hodnota nulová, jen každýmu došlo, že autor je fanda BL. Letos to prostě bylo v boji o titul jasný po pěti kolech, to že Bayern ted dvakrát prohraje vůbec nic neznamená...

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš po 5. kole kdy Dortmund byl 1. a o dva body před bayernem?

Reagovat
smazaný uživatel

hehe, dostal tě, chlape

Reagovat
Hokaido

Myslel jsem to obrazně

Reagovat
JozkokozleJ

Tak si to mal nakreslit

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle to dopadá, když se používají klišé

Reagovat
REPLIKATOR

Ten článek je zaujatý a snadno zpochybnitelný. Co znamená výhra 3:0 Dortmundu na Bayernu? Vůbec nic. Nejenže Bayern už předtím prohrál 0:1 v Augsburgu, ale navíc dostal předtím taky doma 3 góly od Hoffenheimu. Pak je hezký dát tady tabulku za posledních 10 let, když situace ve fotbale se často rychle mění. Takže posledních 5 let je Bundesliga jenom o dvou týmech, poslední dvě sezony více méně jenom o jednom.

Reagovat
Talker

Jinak řekl bych, že důvod, proč se píše o nevyrovnanosti ligy je spíš o budoucnosti, než o minulosti. Přece jen je Bayern někde úplně jinde, než ostatní kluby a dá se předpokládat, že v následujících 5ti letech vyhraje minimálně 4 tituly. To samé v Itálii Juventus nebo ve Francii PSG.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JozkokozleJ

V predpovediach do buducna ale vychadzas zo sucasneho stavu. Som presvedceny, ze BL su kvalitne mansafty (ako kadrom tak manazmentom), ktore budu schopne Bayernu konkurovat v pripade, ze ten nebude do svojej hry zasadzovat vzdy nove prvky. Posledne dva roky bol Bayern dominantny predovsetkym z dovodu, ze do sezony vstupil pozmenenym stylom oproti sezone predoslej. Seria troch zapasov bez vyhry nie je len nahodou prameniacou zo zvolnenia, ale i vysledkom toho, ze proti Bayernu stali treneri Klopp a Wienzierl, ktori dokazu svoj mansaft pripravit na supera.

S Bayernom ide hore i cela BL a dramaticnost buducich subojov o Meisterschale by som az tak skepticky nevidel.

Reagovat
Talker

Tak ve chvíli, kdy jeden tým láme veškeré rekordy a vyhrává ligu X kol před koncem, tak se těžko bude říkat, že to dopadne jinak. Nehledě na to, že z konkurence ještě vykupuje hráče a tím je oslabuje, stejně jako kluby ze zahraničí.

Jak říkám, možná jim někdo jeden titul ukradne, ale dá se spíš očekávat, že další tituly budou brát prostě oni.

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo. A byl jsi to ty, kdo tu před cca 4 lety (možná míň) tvrdil, že Bayern je na úrovni Lyonu, či Gunners, což nikdy nebyl. Možná, až budu mít čas, tak ti to i najdu.

Bayern byl, je a bude nad ostatními v BL a vždy to dával velmi okatě najevo. A pokud se propast někdy zvětšily, tak to bylo poté, co zbankrotovalo BVB, jejich návratem na vrchol se ten rozdíl zase zmenšuje.

Ono totiž nikdo jiný než Bayern by si v BL nemohl dovolit koupit Riberyho s Tonim po sezoně, kdy se nekvalifikuje do LM, nebo přivést dvě nejdůlejžitější postavy od konkurence, která hrála finále LM (Zé Roberto, Ballack). A stejně to bylo občas k ničemu, protože tím, že Bavoři tolik dominují, tak se na ně každý vytáhne na 120%, každá aféra v týmu se týden pitvá v médiích (trefná přezdívka FC Hollywood z éry Kahna) a je na ně největší tlak v médiích. V Anglii, Itálii či ESP jsou takové týmy minimálně dva, tak se ta pozornost mezi ně rozdělí.

A díky tomu se ten tým občas rozsype a nezvládne souboj s konkurencí, které se povede postavit tak dobrý tým, že Bayernu vezme titul.

Reagovat
stas87

na to co vsetko ma bayern k dispozicii oproti konkurencii tak by som cakal dominanciu pred 5-6 romkmi,oni mali aj vtedy vsetko,ucast v CL prakticky istu kazdy rok okrem jedneho,skusili vykupit konkurentov(frings,borowski,klose,gomez..)nikdy som nepochopil preco neurobi treba seriu podobnu lyonu,osvedcilo sa az vykupovanie nemeckych talentov a ich zapracovanie do timu,celkovo s nastupom novej generacie siel hore aj bayern co je docela zaujimave,predtym nebola expanzia mladych talentov tak rozsiahla ako posledne styri roky

tak isto im nepomahal zly vyber trenerov,niektori dobre zacali a o to horsie skoncili,aj v tomto urobili progres,ak schalke najde lepsieho trenera tak aj oni mozu vydrzat s bayernom treba do zimy na cele,klopp uz to dokazal,snad sa najde viacero timov ktore neodpadnu po polke sezony

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, nežiji v Německu, a když už sáhnu po Němčině, tak to není fotbal.

Já si mylsím, že tam je ten tlak na hráče opravdu tak velký, že ne všichni jsou schopní podávat v něm optimální výkony, možná jen v Barce, a asi Realu je to podobné. Třeba Frings byl v Brémách či BVB excelentní ale jak dlouho vydržel v základu Bayernu? A podobné je to s trenéry, já statistiky nikde nemám, ale kolik jich od odchodu Hitzfelda přežilo sezonu bez titulu? A udrž si chladnou hlavu, když soupeř má formu, malý náskok, klid od všeho a tebe sledují 24/7 a pokud nevyhraješ další zápas 3:0, tak to zase schytáš. Prostě je to ohromná sbírka eg, velkých postav minulosti německého fotbalu, klub, který který jako jeden z mála sahá svým významem i do oblasti společenské - pokud se nepletu, podíl v klubu má bavorská vláda a Stoiber se třeba nelichotivě vyjadřioval do médií k nákupu Deislera. A když se nedaří, tak harmonie z kabiny, která je taky z otazníkem, četl jsem, že se Mattheus s někým ze spoluhráčů vsadil, že Klinsi nedá za sezonu v lize 15 gólů (představ si sázku Puyola s Busquetsem, že se Messi nedostane přes 25) asi rychle zmizí a začnou se dělat chyby, protože to jsou pořád jen lidi.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě doplnění. Ono asi není náhodou, že se jim daří hlavně tehdy, když tam jsou hráči, z kterých to velké ego sálá i na hřišti do všech stran a je jedno, zda to byli Kahn s Effem a Baslerem nebo nyní Robbery a Schveini.

Reagovat
Talker

Ano, je dost možné, že jsem to byl já Jenže v té době byla právě BL vyrovnaná, protože Bayern absolutně neuměl využít zdroje, které měl. V té době ta liga byla to, o čem se píše v tomhle článku - nevěděl jsi, jestli Bayern zazáří nebo nezazáří, kdo je případně obere o titul.

Reagovat
Arne

Možná jsem trochu zaslepený, ale v pěti letech ty tituly pro Bayern budou dva... 2x BVB a jednou konečně už taky Schalke.

Reagovat
JozkokozleJ

Ideal. A hlavne to Schalke by uz konecne mohlo a ak sa mladi nerozutekaju, kludne mozu. Mansaft je cim dalej tym viac sympaticky.

Reagovat
smazaný uživatel

kádr je sympatický, mansaft ne

Reagovat
Arne

Takže ti jsou sympatičtí především náhradníci, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to bych bral

Reagovat
smazaný uživatel

špatnej začátek,ale na konci to vysvětlil jakžtakž....Bayern má nahráno,takže kromě LM už mu opravdu o nic nejde

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

jak muze nekoho bavit bundesliga vic(pokud tam nezije,to je pak jina,mate k tomu proste jinej vztah) nez premier ligue nebo la liga.vzdyt ty zapasy jsou jak nebe a dudy

Reagovat
smazaný uživatel

nebe a dudy jsou dost přehnané podle mě. Rozdíly tam jsou, ale nelze říct, co je horší a co je lepší, každýmu se líbí něco jiného. Já mám třeba nejoblíbenější ligu švýcarskou a taky nikomu necpu, že je lepší než premier league

Reagovat
Hokaido

Mě třeba La Liga nebaví vůbec, kromě zápasů Realu a ani ty už mě moc neberou. Zápasy jako Levante-Granada atd. mě vůbec nebavěj, naopak Augsburg-Hoffenheim a podobný zápasy v Německu maj vždycky úžasnou astmosféru a i ten fotbal mi přijde pohlednější. Navíc ve Španělsku mi hrozně vadí ty simulace a slaboučcí rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

k ty spanelsky....zil jsem dlouhou dobu ve spanelsku,chodival jsem aspon jednou za mesic,za dva na stadak fandit,tak k tomu mam proste asi njspis i jinej vztah,simulace a rozhodci naprosta pravda.na druhou stranu i kdyz opomenu tyhle veci ta liga me fakt bavi i ted ,prave,ze se mi libi i takove zapasy ze spodku tabulky,nekdy samozr.taky nuda,ale takove se najdou vsude.kdyz se kouknu na zapasy bundesligy na horsi tymy tak me to fakt vubec neba.ale nejlepsi ve vsech smerech pro me premier ligue.

Reagovat
bayern987

Me nejvíce baví bundesliga a to v Německu nebydlím...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale fandíš Bayernu a Slavii, takže tvůj názor nelze brát moc vážně, neboť nemáš vkus...

Reagovat
Hokaido

s PL se shodneme tam mě díky tomu nasazení a atmosféře baví úplně laždej zápas. Jinak je to samozřejmě můj subjektivní názor, každýmu se líbí něco

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Nuda liga . Naopak španělská a anglická liga je pořádný drama!

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

bundesligu sleduju jen protoze tam mame dost ceskejch hracu,(v prumernych a podprumernych klubech),jinak bych se na to vubec nedival.italska taky dost o nicem....bejvavalo

Reagovat
j_mrazik

Kdyby nepřišla ta výhra Dortmundu, tak tenhle článek postrádá cokoli, o co by se mohl opřít. Celkově je to takový divný. Místní kluci píšou líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Willian

04/05 -Inter

Reagovat
Bayernista18

Tenhle článek se fakt moc nepoved, nemá cenu psát o tom, že Bayern konečně prohrál, když už má titul a může si v klidu prohrávat dál a dál.

Reagovat
db18

Taky Italové stihli mít za jeden rok dva mistry

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě nikdy nebude PD ani SA top ligou. Důvod není ve hře, ale v prostředí a kultuře, prostě jižani mají cigánskou povahu a takový je tam i ten fotbal a může tam hrát kolik chce cizinců.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele