Je to realita, připustil po debaklu s Ruskem brankář Koubek

10.09.2018, 23:15
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (39)

Přidat komentář
LeonardoUžoa

Je no.

Reagovat
Spalovač šancí

Měli byste vystřídat ženy u plotny

Reagovat
Whitemedia

Už se těším, až se nám k tomu zase postupně všichni vyjádří

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Ferguson6

Preto má také červené oči? Že plakal nad úrovňou českej repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Kotlík před focením

Reagovat
JessePinkman

Tutovej Bonifác

Reagovat
Han střelil první

Pico ten je jinak prekureny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

TO JE REALITA

Reagovat
stas87

"Není to o motivaci. Když se podíváte na čísla ze zápasu s Ukrajinou, tak máme stejná běžecká čísla jako soupeř, stejné sprintové náběhy, ale je to o kvalitě, technice a o rychlosti. V tom ztrácíme a víme o tom," prohlásil Koubek.

To je jeden z hlavnych problemov. Rusom nehrali vsetci hraci z idealneho zakladu, aj tak ale ich zaloha pracovala precizne na oboch koncoch ihriska. U rusov clovek nevidel, ze by po sebe kricali a rozhadzovali rukami. Pod Cercesovom im to funguje, vyhravaju a hraju na pohlad aj atraktivne. Ale zakladom kazdeho takeho futbalu je pohyb hracov a ten v ceskej hre zufalo chyba. Prechod do utoku neexistuje inak ako nakopom a za tym nakopom sa vyda casto len jeden ci dvaja hraci. A pohyb bez lopty, to u toho timu aktualne vobec neexistuje. Podla mna je to tym, ze ti hraci Slavie nie su nuteny hrat pod tlakom supera, oni nie su v zapasoch ten tim co je zatlaceny do defenzivy, skratka sa s tym nestretavaju v lige. A zrazu pride Husbauer do repre a vobec netusi ci je sobota alebo oktober. Netusi co ma robit, v akom priestore sa ma pohybovat, pretoze z ligy ma len skusenost toho, ze jeho tim je ten dominanty v zapase. A to je dost smutne, pretoze hraci Plzne pod Vrbom v repre posobili 100x lepsie ako tato zmeska neuspesnych slavistov.

Reagovat
doshcz

Plzen mela prave ty zapasy z LM kde museli branit jako jeden clovek

Reagovat
smazaný uživatel

To, že si dominantní v zápasech neznamená, že nebráníš a nevíš co bránění je. Slávia taky narazí v sezóně na týmy, kde musí bránit. A svádět hru reprezentace na Slávii? Nechápu tento trend. Reprezentace byla složená z různých hráčů. To, že Slávia měla nejvíc hráčů neznamená, že za to může Slávie OMG

Reagovat
stas87

OMFG co to zasa je? Slavia brani proti Plzni, Sparte a Jabloncu v lige. A sest zapasov v europe..ale ti hraci nepoznaju hru pod tlakom celych 90. minut ako v repre. A o tom to je dnes, pretoze na urcitej urovni ked su tie timy vyrovnane, tak rozhoduje prave ta schopnost hracov vyriesit tie herne situacie tak, aby sa nezosypali. A to Husbauer, Boril alebo Zrmhal nezvladaju. Ako teda vysvetlis to, ze hraci Plzne pod Vrbom v repre nevybuchli tolko ako slavisti pod Jarolimom? A ked si pozries supisky Walesu, Islandu, Svedska ci Danska, myslis si ze by mali take vysledky ak by väcsina hracov hrala ich ligy? Ani omylom, praveze takmer vsetci hraju kvalitne sutaze a to ich posuva herne dalej.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Rusku jsme taky útočili. Ty mi tady tvrdíš, že jsme byli celý zápas pod tlakem? To jsme se dívali asi oba na jinej zápas. BTW chyby vznikly převážně kvůli chybám stoperů. První gól budiž- Bořil měl stát blíž stoperům, ale taky ho mohl Kalas zajistit. Druhej gól byl z ofsajdu a taky z neohrabané hry Řezníka- z tebou tolik obhajované Plzně. Třetí gól opět- pokud by stopeři vystoupili, tak je útočník v ofsajdu a je to. Čtvrtej gól chyba Zmrhala při bránění standardky- OK, Slávista. A pátej gól opět špatné vystoupení Řezníka, kterej uvolnil svůj prostor- to pak hasil Brabec, ale otevřel zase svůj prostor, kterýho Rusko využilo. Nejde o to, že v lize je málo kvalitních týmů. Bráníš i proti týmu, kterej je horší než ty. Organizaci hry musíš mít tak jako tak a bránit prostě musíš i v zápasech, kde seš favorit. Říkat něco o tom, že Slávie v lize nebrání a proto repre hoří v obraně je neuveřitelnej nesmysl. To nemá obsolutně žádnou souvislost.

Reagovat
smazaný uživatel

největší problém byl, že ta čtveřice, absolutně nevěděla co a jak má hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc Plzeň ve svých dominantních letech v lize brání proti stejným týmům jako Slávie. Toto přirovnání je prostě zcestný.

Reagovat
stas87

Nie, ja netvrdim ze cesi boli pod tlakom rusov cely zapas. Ja tvrdim to, ze ak sa ti hraci z ceskej ligy maju presadit aj v repre, tak musi prist do prostredia, kde sa zakryju ich nedostatky a naopak vyniknu ich prednosti. Podla mna su slavisti v repre slabsi, ako boli svojho casu hraci z Plzne. Vrba narozdiel od Jarolima mal aspon zaklady defenzivy, ten tim skratka vedel ako sa ma spravat v situaciach, co sa mozu na ihrisku stat.

Hubauer, Zmrhal, Sykora a aj ten Boril momentalne hraju svoj strop. Oni na viac skratka nemaju a to co staci v lige a dajme tomu aj v europe proti +- rovnakej kvalite aku ma Slavia, ale na viac to nie je. A preto ani nemozu byt uspesni na medzinarodnom fore, pretoze ceska liga ich nikdy nemoze kvalitne pripravit na to, aby sa stali tym prvkom v hre, ktory vyhra zapas pre svoj tim. Zamerne som vynechal Soucka, pretoze ten jediny ma aspon nejaky potencial k tomu, aby v buducnu hral vyrazne lepsiu ligu a posuval svoju vykonnost. K tomu ale potrebuje nutne prestupit von, pretoze Slavia uz mu viac neponukne.

Vrba dokazal z tych plzenakov vymackat ovela viac coho boli schopni. Ti hraci za nim isli, repre pod nim posobila kompaktne a Vrba vedel co robi. Takze ked prisli na repre zraz, citili sa podstatne lepsie. Jarolim sam nevedel velmi casto, co robi a to sa potom prenieslo aj na hracov. A ja si za tym stojim, ze Slavia v lige nie je nutena odohrat tie zapasy na maximum v kazdom jednom pripade. Oni vedia, ze ten spodok porazi aj vtedy, ked neslapu uplne naplno ako proti Sparte ci Plzni. Ale to plati aj o takej Kodani v danskej lige. Na prikladu Delanyeho krasne vidis, kam ta moze posunut odchod z danskej ligy. Urobil medzi krok do Brem, tam naznacil potencial, mal stabilnu vykonnost a zlepsoval sa. Na Mundiale bol podla mna po Eriksenovi a Kjaerovi najlepsi dansky hrac a odmenou mu bol prestup do BVB. A ani tam nestagnuje, naopak je zatial chvaleny a dari sa mu. Porovnaj ho so Zmrhalom ci Husbauerom..a vlastne to ani nerob. je to uplne zbytocne. Ti sa mu nikdy ani nepriblizi, hlavne ze budu v Prahe za hviezdy..

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba ty kluky znal víc než Jarolím Slávisty. Přivedl si je, pracoval s něma v Plzni, nemusel jim sáhodlouze něco vysvětlovat, aby pochopili jeho myšlenky. Třeba to Jarolím ze Slávistů prostě neumí vytáhnout. Nebo jim neumí vysvětlit, co po nich požaduje. Tohle byl prostě výbuch celýho týmu. Rusko taky není extra silnej soupeř na úrovni Španělska, Francie apod., kteří by nás teprve točili a prověřili, jestli umíme bránit. Štve mě to všudypřítomný kopání si do Slávie od rýpalů, kteří přesně na něco takovýho čekali, protože v lize si kopnout momentálně nemůžou.

Reagovat
stas87

Hlavne bol Vrba ovela lepsi trener ako Jarolim a aj po ludskej stranke mi pride lepsi ako Jarolim. Nechap ma zle, ale v mojich ociach su slavisti tazky priemer a urcite na nich nemozes postavit repre tak ako to islo s hracmi z Plzne. Ti skratka boli lepsi a preto toho tolko odkopali v europe proti lepsim timom. Vobec nechapem preco Husbauer je stale nominovany. Ten hrac vyhorel Taliansku, okrem slusnej strely nic navyse nema a na vsetko potrebuje ovela viac casu a je tak nepouzitelny. Na San Marino ci Lotyssko to staci, na Ukrajinu a nahradnikov Ruska ani omylom. Rozumiem tomu, ze to Jarolim sklada z hracov z ligy, ked mu vypadne Barak a Darida, ale ta ceska liga asi nebude uplne terno, ked ti hraci zahraju dobre len v lige a sem tam v europe. Je fajn, ze ceska liga je pätnasta v europe, ale ked sa na tie timy pozries blizsie, kto z ceskych hracov ma potencial zahrat si vyrazne lepsiu ligu? Soucek..a tym sme skoncili. Ked cesky futbal nebude mat viac hracov v kvalitnych ligach vonku a bude to skladat z väcsej casti len z hracov z ligy, tak to na konkurenciu v podobe Ukrajiny, Svedska ci Irska stacit nebude. Mozno ze sa casom objavi typ trenera ako Vrba a ten vymackne z hracov viac ako sa to prave Vrbovi podarilo s hracmi z Plzne. Tomu ale prilis neverim.

Reagovat
Muffi

Když nevezmeš Slávisty, moc toho postavit nemůžeš.

Ve spartě hrají z Čechů jen Šural(28) a Frýdek, v Plzni jsou zase docela staří(Hubník, Limberský, Petržela, Hořava) a ti mladší jako Krmelec nebo teď zraněný Kopic tam jsou. Jinak pod 30 mají z pravidelně hrajících Hejda(28 let), Havel(24) u kterého je otázka, zda na Plzeň vůbec má a nově příchozí Pernica (28), spíše střídá Čermák(24), časem možná budou hrát Chorý(23) a Bucha (20).

Ve zbytku ligy se nabízí řada hráčů a možná někdo z nich trošku parametry na evropský fotbal má, ale zázraky asi čekat nelze, když taková Sigma ztrácí na Slavii po 7 kolech 15 bodů. Naše liga je proskautovaná skrz naskrz, 40 mega jsou na poměry české ligy astronomické, na západ od našich hranic pakatel a přesto nikdo nepřestupuje, vloni koupil AZ z Jablonce nadějného Mihálika ale ten se hned zranil.

Musí to utáhnout Kadeř, Gebre, Jankto, darida, Barák a Schick(půlka z nich nebyla před 2 roky v A týmu) a když se tři lidi zraní, jsme v háji. teď chyběli Suchý, Darida, Barák, Dočkal a na Rusko navíc Novák a Petrák.

Reagovat
stas87

A to je prave to, co si nikto z EF a fanusikov koeficientu neuvedomuje. Super ze sem tam zvladnete dostat do skupin dva timy, niekedy aj tri. Lenze perspektivni hraci v tych timoch nie su, Su to vsetko hraci 28+ co uz sa pravdepodobne vyrazne nezlepsi a ani nemaju pred sebou perspektivu pre repre. Dobre si to vypisal, je dost otazne aky vyvoj naberie kariera Choreho a zatial nahradnika Buchu. To nie je uplne optimisticky pohlad do najblizsiej buducnosti. Ale vase kluby si sami podrazaju nohy tym, ze nedokazu dostat do ligy hraca v 18 alebo 19 rokoch a nemaju sancu tak odohrat kompletnu sezonu. Ale to, ze hrac hra v 18-19 rokoch mu v buducnu miesto v ackovej repre nezaruci. Je to ale moznost k tomu, aby sa v pripade dobrych vykonov casom presadil vonku. Tak ako to vyriesil Schick, ked uprednostnil neistu buducnost v Taliansku pred zotrvanim v ceskej lige. Na jeho priklade je vidiet, ze si vybral tazsiu cestu na to sa presadit, ale konkurencie sa nebal a kludne moze jeho kariera nabrat podobny smer aky mal Lewandowski. Ked bude co najviac hracov vonku, tak tym padom bude lepsia aj repre. Jasne je aj to, ze nie vsetci sa presadi a casom dopadnu ako Brabec. Len je skratka nutne, aby ti hraci hrali top zapasy tyzden co tyzden a herne sa posuvali, pretoze ked ma hrac moznost hrat tazke zapasy, tak ho to posuva vo vykonnosti dalej. A nie zapasy s Opavou, Karvinou a podobnymi srandami.

U tej Sigmy by ma zaujimalo pokracovanie kariery u Faltu, Plska a Housku. Ci sa este dokazu dvihnut a urobit potrebny skok k tomu, aby si ich vsimol daleko lepsi tim ako je Olomouc alebo uz sa blizi ku svojmu vykonnostnemu stropu a budu lahko nadpriemerni hraci v ramci ceskej ligy. A tym to nemyslim v zlom. Takze ak si to vsetko zratas, tak Jarolim alebo aj trener po nom nemaju prave siroky vyber hracov. A ako si poznamenal, vypadnu ti traja legionari a ten tim je k smiechu. Pretoze zrazu je ta hra rychlejsia, super neda sancu k tomu, aby sa s loptou otocili a presne rozohrali. Je to skratka o jeden rychlostny stupen vyssie a ti hraci maju svoje limity. Novy trener to moze dat do poriadku co sa tyka taktiky a hlavne defenzivy. Ale uz nemoze ovplyvnit to, ze Horava ci Husbauer na vsetko potrebuju pol minuty casu.

Reagovat
mayday

To je jak někde na dědině. Tři kusy se zraní a sestava je v prdeli. To je docela komické, když se to tak vezme.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel to tak je. Ti kvalitní hráči nejsou. A 3 kusy ze základu je v našem případě hodně, protože to znamená nasadit zase nový hráče. Ti noví tu konfrontaci s nejlepšíma opravdu nemají, navíc jsou to první starty za repre, mají svázaný nohy a je z toho průser.

Co se týče neustálýho točení se sestavou a zkoušení nových hráčů. Má to i svou logiku, ale my tu sestavu točíme a zkoušíme už opravdu hodně. Myslím, že v našem případě by právě bylo lepší sestavu stabilizovat a měnit opravdu jen zraněný hráče. Neustále si trenéři repre stěžují, že není čas s týmem něco vymyslet. Není, ale tak proč si ten čas ještě sám krátím tím, že budu každej zápas nasazovat jinej tým, kterej si prostě nemůže hned sednout? Repre se takovým stylem dlouhodobě vézt nedá. Na Brucknera se nadávalo, že sestavu netočí a jsou tam pořád stejní kluci, ale přesně toto bylo to nejlepší, co mohl dělat.

Reagovat
mayday

No vždyť jo. Mě na Jarolímovi nejvíc vadilo to zkoušení a točení. Za 20 zápasů nasadil 60 lidí, ani jednou nenasadil stejnou sestavu. Omílá se to furt dokola, hvězdy aktuálně nemáme, ale místo nějaké stabilizace rozestavení a sestavy furt točil a zkoušel a čekal, se kterou se sestavou to vyjde. Uznávám, že ten matroš není buhvijakej, ale Jarolím byl prostě těžký šlápnutí vedle.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se Jarolímova práce líbí, ale u ligovýho týmu. U repre je to jiná práce, on na to nezareagoval a jel si pořád to svoje schéma.

Reagovat
Muffi

Jenže to točení je silně přehnané.

Na začátku kvalifikace byla víc než polovina sestavy jasná. V bráně Vaclík, vpravo Gebre/Kadeř, na stoperu jeden zkušený-Sivok(první zápas hrál Kadlec) vedle něhož se točili Suchý, Brabec, oba 5 zápasů. Vlevo 7x v základu Novák (nehrál s Ázerbájdžánem, kdy jsme hráli vzadu na 3, v Norsku byl místo něj Theo a v Azerbajdžánu Bořil, v S. Irsku a Německu díky defenzivnější sestavě hrál v záloze, vzadu vždy Bořil).V záloze pak Dočkal(první zápas zraněný), Darida, Krejčí.

Reagovat
Trapný diskutér

Pod Vrbou v repre právě skoro žádný Plzeňáci nehráli - akorát Limberský, občas střídal Plilař než se zase zranil. A na EURU Hubník, kterej tam zavinil asi tři góly. Takže nevim, vo čem točíš, Stasinho.. Plzeňáci hráli hlavně v Bílkově éře.

Reagovat
Muffi

To byl právě super paradox. Sparťan Bílek jel na Plzeňácích aby o kvaldu/dvě později plzeňák Vrba jel zase na Sparťanech.

Reagovat
stas87

Dik, mne to prave nesedelo poctom hracov, pretoze dva roky spät bolo euro a tam uz ich vela nebolo. Diky za opravu.

Reagovat
Lof

Reagovat
REPLIKATOR

This is not my sen but now it is realita.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň si nacvičil vyndávání míče ze sítě. Se mu bude hodit proti Jablonci

Reagovat
maxton

this is my sen, but now its realita

Reagovat
YNWA__MSN

Koubek taky nema co delat v repre

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak je to velmi dobrý brankář, jen má prostě smůlu, že má před sebou ani nechci napsat špatnou obranu, jako spíš 10 totálně zmatených kolegů, kteří absolutně neví jak mají bránit, co mají hrát.

Řezník byl na stoperu naprosto otřesný, nechal se odstavit od míče jak malý kluk, rozehrávka i postavení naprosto špatně. Kraje obrany se mi taky moc nelíbili. Nechápu proč nehrál Kadeřábek s Gebrem, vždyť je potřeba hlavně tým sehrát na kvalifikaci a je jasné, že tihle dva tam budou, tak proč se zkouší hráči, co v nominaci ani nemusí být. Stejně tak nechápu, prč už v nominaci nebyl Čelůstka. Vždyť dvojice Čelůstka-Kalas se docela nabízí.

Střed zálohy byl naprosto mizerný. Většinou každý souboj prohráli, odražené míče sbíral soupeř a směrem dopředu tragédie. Jankto na kraji zálohy je naprosto ztracený, měl by hrát ofenzivního záložníka.A v neposlední řadě kvalita útoku je mizivá. Za ten dvojzápas se mi snad nejvíc pozdával Tecl, který tam asi 2x podržel míč a vybojoval faul, jinak to bylo trápení. Dvojice Schick a Krmenčík spolu absolutně nemohou. Pokud chceme hrát na dva útočníky, tak jeden z nich by měl být Vydra.

Reagovat
mayday

Samozřejmě, dva téměř nejlepší hráči kádru jsou krajní obránci a nehraje ani jeden. Místo nich nasadí jiného krajního obránce, kterýho ale kupodivu postaví na stopera... Tak by se dalo pokračovat do aleluja. Je smutný, že opravdu kdejakej laik z mladší generace má o fotbale celkové podle mě větší přehled než člověk, kterej byl dosazenej na nejvyšší post v českým fotbale. Mně to přijde naprosto neuvěřitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejhorší na tom je přehlížení některých hráčů. Nejvíc do očí asi bije Čelůstka. Pokud je někde velký problém je to střed obrany, kde chybí leader a borec, který se už nějaký pátek drží ve světě, tak tam není. Další takový je Pavelka, který jeden zápas v rámci reprezentace pokazil a od té doby už nedostal čuchnout. Loňskou sezonu měl dobrou Pospíšil a taky se pro něj nenašlo místo. Ondrášek je taky velmi vysoko hodnocený, ale je opomíjený. Vždyť i na závěr zápasu by se někdy takové kladivo mohlo hodit. Dále bych zmínil Hlouška a i když už příliš potenciál nemá, ale Pudil.

Reagovat
mayday

Čelůstka je podle mnohých lůzr, což moc nechápu, protože jak říkáš, stabilně se drží v zahraničí a všude hrál. Za repre čuchnout skoro nedostal. Pavelka si říkám by minimálně v širším kádru měl být taky a Pudil by si podle mě svoje taky furt odehrál. Nevím, co bylo teď musíme hodit za hlavu, jsem zvědav na novýho trenéra, jestli to začne dělat z gruntu po svým, nebo jen převezme papíry od Jarolíma a pojede se dál to stejný, což je taky možný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele