Je to obrovské číslo, říká o svém milníku kouč Heynckes

20.11.2017, 19:52
Aktuality
Německá nejvyšší soutěž má od sobotního odpoledne první osobnost, která si na své konto připsala 500 bundesligových vítězství. Do historie se zapsal kormidelník Bayernu Mnichov Jupp Heynckes, v průběhu ani po utkání s Augsburgem (3:0) si ovšem svého zápisu do historie vědom nebyl...

"Nemohu říct, že to pro mě nic neznamená, to by bylo špatné. Je to obrovské číslo, ale já se koncentroval na zápas a soupeře," řekl po závěrečném hvizdu.

"Nikdy neuvažujete o tom, že dosáhnete takového milníku, nebo vyhrajete tolik zápasů," dodal.

Heynckes během aktivní kariéry hájil barvy Hannoveru a Borussie Mönchengladbach a v dresech těchto klubů nastřádal 174 výher, zbylých 326 následně přidal jako trenér.

72letý kormidelník se v průběhu letošního podzimu vrátil do Bayernu Mnichov a v Bavorsku se mu opět daří. Úřadující mistr není jediným klubem, který v 1. Bundeslize vedl, usedl rovněž na lavičky Gladbachu, Eintrachtu Frankfurt, Schalke a Leverkusenu.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Má SAF taky takový číslo ?

Reagovat
bayern987

Ten má 528

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle pisou na netu: His all-time Premier League record stands at 528 wins from 810 matches.

Reagovat
Creespoo

ale jen jako trenér narozdíl od Juppa, čímž to vůbec nijak neshazuji. Na fotbal je to doopravdy velké číslo..

Reagovat
Rudnevs

Schwäbe - Kreuzer, J. Müller, Ballas, F. Müller - Seguin, Benatelli, Lumpi - Möschl, Röser, Duljevic; (Schubert, Berko, Hauptmann, Hartmann, Horvath, Markkanen, Mlapa)

M. Müller - Ziegler, Vucur, Kessel - Abu Hanna, Seufert, Moritz, Mwene - Halfar, Andersson, Borello; (Sievers, Modica, Fechner, Osei Kwadwo, Müsel, Fechner, Shipnoski, Spalvis)

V rovnakom rovnakom čase mal na ísť Sport1 DE zápas na Grünwalder Straße TSV 1860 München - Buchbach, ale na štadióne vypadol prúd, zápas je odložený, hráči stoja pred Westkurve a fanúšikovia oslavujú! Inak tréner Buchbachu je veľký Sechzger, bol i v kotli proti Augsburgu ll, rovnako spolu s ním, niektorý hráči Buchbachu taktiež fanúšikovia TSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uvidíme Uzdravilo se sice pár hráčů,ale v kotli Dynama to bude tuze těžké

Reagovat
Kily

z Drážďan se letos vozí body poměrně snadno, bohatě stačí nehrát naivně a počkat si na chybu stoperů... naštěstí konečně nehraje Mlapa, tak by to mohlo fungovat vepředu

Reagovat
Arne

Závidím, já jsem se tam tuhle sezónu ještě nedostal. Vlastně ani na jaře...

Reagovat
Arne

Mislintata nasměroval pryč z BVB Tuchel... Ten člověk a dozvuky jeho práce budou klubu ještě dlouho škodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Bola by sranda, keby sa zase stretli s Tuchelom v Arsenale

Myslím, že v prípade, žeby Wenger nejak zásadnejšie skurvil túto sezónu a konečne by ho vyhodili, tak Tuchel by bol jedným z horúcich kandidátov na jeho miesto...

Reagovat
Bayern +

Ale je to sympatak

Reagovat
Arne

Tuchel?

Reagovat
smazaný uživatel

a paradoxně se teď určitě doma všemu tomu směje a škodolibě si užívá tu krizi BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Frajer mohl by trénovat Bayern po něm Kahn

Reagovat
Giginek

Kahn? Vždyť ten by ty hráče zabil

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
JackDaniels.

OT: "Bol som najsilnejší hráč v tíme, hoci som vážil len 73 kilogramov. Chelsea mala v strede poľa Essiena a Ballacka. My sme mali Rosického. Keď ste ho stretli a opýtali sa ho ako sa má, dokázal sa zraniť na dva a pol mesiaca," spomína na pôsobenie v Arsenale kontroverzný Emmanuel Adebayor.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Adebayor měl 73 naposled ve 12 letech, ne?

Reagovat
Josifek

To se mi taky nějak nezdálo no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Odkaz na originál?

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rich

Bayern by tomuhle trenérovi měli postavit bronzovou sochu někde. Kouč, který má respekt a pro Bayern toho udělal opravdu dost. Tým převzal v ne moc dobrém stavu a výsledek - 8 zápasu, 8 výher, žádná remíza ani porážka, ze všech zápasů bilance Bayernu: 21 vstřelených gólů z toho 3 obdržené.

Já nevím, jak ostatní, ale jsem zvědav na to až do Alianz Areny přijede PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že je Bayern zničí, tradice > peníze

Reagovat
Rich

Osobně taky v to doufám. Jsem zvědavý na ten zápas. Samozřejmě fanoušci PSG budou namachrovaní, ale rád bych viděl, kdyby i s takovýmto týmem je Bayern přejel třeba 3-0.

Reagovat
irik

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Okrem Nemecka toho odtrénoval dosť aj v Španielsku, keď som to dobre spočítal, tak celkovo by mal mať mimo Nemecka ďalších 93 výhier ako tréner, takže čochvíľa v Bayerne prekoná 600 vyhratých zápasov celkovo...

Ako hráč mal skvelé čísla a dodnes patrí medzi historicky najlepších útočníkov v Nemecku, ako tréner vyhral na klubovej úrovni prakticky všetko a svoju extratriedu ukazuje ešte aj teraz, kedy po rokoch mimo futbalu, v pokročilom veku a v priebehu sezóny okamžite naštartoval rozložený káder naspäť na víťaznú vlnu a spravil z neho opäť víťaznú mašinu, akú zanechal na konci svojho posledného slávneho angažmánu.

Za mňa jedna z najväčších legiend histórie futbalu, navyše je to skvelý a mimoriadne inteligentný chlap, akých už dnes po ihriskách veľa nebehá. Prajem mu zopakovanie sezóny 2012/2013, stále to nie je utópia, aj keď ten káder Bayernu už nemá takú kvalitu, no v LM to Jupp vie ako málokto a domáce súťaže si už zrejme postrážia...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rudnevs

Pekné zhrnutie, Juppa veľmi uznávam, to jak chcel vždy dodržať zmluvu, to som ani nevedel. V nejakej relácii na Sky v tom ich modernom štúdiu premietli všetkých bývalých trénerov Lothara Matthäusa a Lothar si mal vybrať “najlepšieho” z nich, vybral si práve Juppa. Inak v Gladbachu v roku 2007 nebol Heynckes prepustený, ale odišiel sám kvôli vyhražkam smrti, ktoré mu chodili od “fanúšikov”.

Keď vtedy Juppova Teneriffa hrala so Schalke v pohári UEFA, tak sa Schalke pred tým zápasom zranili obaja útočníci - Martin Max i Youri Mulder a v oboch zápasoch na hrote musel hrať Wilmots, na tréningoch pre zlepšenie nálady dokonca hrával v útoku Rudi Assauer. V prvom zápase malo Schalke smolu, Dorado a Ojeda z Teneriffy boli vylúčený, Schalke malo penaltu, lenže de Kock z penalty netrafil a Teneriffa vyhrala 1:0. Potom doma na Parkstadione našťastie Schalke dalo dva góly po štandardkách (Linke a Wilmots). Mimochodom v Teneriffe mal Jupp i Nemeckých asistentov - Ewalda Lienena a Egona Coordesa, taktiež tam vtedy bol Nemecký útočník Oliver Neuville.

Reagovat
vladino10

je neskutočné čo s tým tímom urobil v podstate zo dňa na deň..

Reagovat
smazaný uživatel

Ked tam nastupoval Guardiola, tak Heynckesa vyhodili alebo odisiel sam ?

Reagovat
Kily

sám, hlásil to už v polovině sezony

Reagovat
smazaný uživatel

V tom pripade nechapem, preco vsetci pindaju na Guardiolu. Nikto by to tam na takej urovni neodriadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola síce vyhral niekoľko domácich titulov, ale na druhej strane dosť zásadným a nie práve pozitívnym spôsobom ovplyvnil identitu toho klubu a zanechal po sebe káder aj personál v značne horšom stave, ako keď klub preberal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Kily

tak identita klubu - to by snad mělo být vyčítáno výhradně vedení, ne? Všichni věděli, jaký fotbal bude Bayern hrát, že si Guardiola přivede svoje koně, což mu vedení umožnilo

Reagovat
smazaný uživatel

to taky.

Guardiola tim taky ale ukázal nějakou neschopnost tvořit něco jinýho a přizpůsobit se jiný filozofii

Reagovat
Reggie

A muzes mi rict, proc by se v te dobe neuspenejsi trener mel prizpusobovat nejaky filozofii??? To je naprostej nesmysl.

Reagovat
vladino10

Keď zmeníš niečo čo funguje na niečo čo nefunguje (deravá obrana, neschopnosť brániť protiútoky), tak si sám pýtaš kritiku..

Tá strata filozofie nič nepriniesla..

Reagovat
Reggie

Tohle nerozporuju, ale co si vedeni myslelo, kdyz privadelo zrovna Pepa? Vzdyt bylo jasny, jak to bude vypadat. To si meli vzit nekoho, kdo striktne nerazi svuj styl..

Reagovat
smazaný uživatel

klub>trener. proc asi

Reagovat
vladino10

Hlavné tu prvú sezónu sme boli taký silnejší Dortmund- v bundeslige všetko šlo, ale keď prišiel hocikto silnejší, tak sme mali obrovské problémy s bránením protiútokov a taký gladbach alebo levekrusen to vedeli využiť aspoň na remízu..proste bolo tam vidno diery celu sezónu a v lm sa to nakoniec ukázalo v plnej nahote..

Čo je teda dosť škoda vzhľadom na to, že práve v tej sezóne 13/14 bol ten káder si myslím na absolútnom vrchole..

Reagovat
vladino10

Ani ten dvojzápas s barcelonou nebol v pohode..áno, mal zranené veľké množstvo hráčov, ale taktiku tomu vôbec neprispôsobil a vyzeralo to ako keď si v tych amerických filmoch nejaká skupinka hrdinov vo vojne vyskočí na niekoľkonásobnu prevahu a všetci vedia, že zomru..

Do toho sme v lm veľmi často herne vyhoreli v zápasoch vonku a potom doma "dohanali", ten tím bol vonku tak o dve triedy horší ako doma..tretia sezóna bola celkom fajn, tam už ani tie diery v obrane neboli také markantné, ale to nám tiež v lm zlomilo nohy to, že vonku sme absolutne nič nezahrali..

Minimálne tie prvé dve sezóny sa podľa mňa snažil hrať niečo na čo vôbec nemal káder..

Reagovat
db18

Reagovat
Rich

Ono takhle Guardiola nebyl špatný trenér, měl výsledky a získal nám tři tituly a pak nějaký ten pohár. Problém je v tom, že Bayern je prostě německá tradice a fanouškům se nelíbilo, že on tu tradici mění. Před Guardiolou byl Heynckes a ten preferoval stejný fotbal jako teď - rychlý, né kombinační. Guardiola přišel s něčím novým a tou bylo maximální držení míče a kombinační hra. Musím nutno podotknout, že taky Gaurdiola měl taky smůlu, většina hráčů zraněných v důležitých zápasech a to především v lize mistrů.

Ale bohužel, ovlivnil klub tím, že tam natahal Španěly a další podobné, teď už by se to mělo změnit a Bayern bude podle mě od příští sezóny přijdou němečtí hráči.

Reagovat
Reggie

V tomhle musim s tebou souhlasit, ze fans Bayernu se nelibilo, ze tam taha jizansky hrace atd., ale v prvni rade za to samozrejme muze vedeni, ze ho angazovalo a ze mu to umoznilo.

Bylo prece jasny, jaky fotbal bude hrat a jaky hrace si tam privede.. Sorry, ale tohle je naprosto jednoznacny.

Reagovat
Kily

nj, v DD očekávané, úplně zbytečně přestali hrát...

Reagovat
Arne

Mám dojem, že tohle už je nějaká klasika téhle sezóny... Nevypadá to dobře, když i tenhle Lautern (slabší nepamatuji, ani když je tehdy zachraňoval Sasić) dokáže v DD vyhrát.

Reagovat
Kily

loni Dynamo bralo bohatým a dávalo chudým, letos dává všem s tím, že soupeřům stačí k bodům minimální snaha, hodně frustrující

Reagovat
Rudnevs

Lautern! V prvom polčase jednodznačne lepšie Dynamo, Lautern toho do ofenzívy predviedol strašne málo, inkasovaný gól opäť po štandardke (tentokrát nie priamo z nej), to je už taká klasika... Na druhý polčas Jeff zariskoval a zmenil systém z piatich obrancov na klasickú Viererkette, čo mu umožnilo stiahnúť obrancu (Kessel) a poslať na ihrisko ďalšieho ofenzívneho hráča (Osei Kwadwo). Tá hra hneď vyzerala lepšie, FCK malo prevahu, ale až na jednu zle vyriešenú Anderssonovu šancu hráči SGD nepúšťali Lautern do nebezpečných situácii. Treba uznať, že k tým gólom prišli veľmi štastne. Dynama mi je ľúto akú smolu má na domácom štadióne, podobne to vyzeralo napríklad s Fürthom, kde Hofmann taktiež udrel z ničoho. Ale samozrejme výhra pre FCK parádna, po psychickej stránke neskutočne prospeje a ani ten pohľad na tabuľku už neni tak zlý - strata jeden bod na Fürth a štyri na Dynamo.

Reagovat
OnderCZ

Dneska jsem stihl už jen posledních dvacet minut, ale ten konec byl parádní. Šťastné vítězství a snad to pomůže týmu do konce podzimu psychicky přesně jak říkáš.

Jen škoda, že to zrovna muselo odnést Dynamo, ten tým mám také celkem rád. Letošní sezona pro ně není také zrovna jednoduchá, ne nadarmo se říká, že druhý rok ve vyšší soutěži je mnohem těžší než ten první. Snad ustálí výkony a usadí se pevně ve středu tabulky, loňské prognózy některých lidí, že letos bude Dynamo bojovat o postup mi přišly přehnané.

Každopádně hlavně jsem rád za dnešní výhru 1. FCK.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež to tak mám, Dynamo mám rád a je mi ich ľúto, ale vo vzájomnom zápase má FCK u mňa skrátka “prednosť”.

Tie vyhliadky do budúcnosti SGD sú celkom dobré, po finančnej stránke sú na tom oveľa lepšie ako Lautern, sú bez dlhov, nedávno oznámili rekordný zisk, majú dlhodobý plán stabilizovať tím v 2. Bundeslige a za pár rokov atakovať postup do prvej. Podľa mňa nehrajú tak zle, aby boli na 16. mieste, akurát im chýba poriadny útočník, majú celkom smolu na zranenia a aj smolu v niektorých zápasoch (napr. dnes alebo proti Fürthu). Menovať ich za predsezónneho kandidáta na postup je podľa mňa tiež trocha prehnané, ale zasa na druhej strane 2. Bundesliga je vyrovnaná, stačí séria výhier, budú rozbehnutý, začnú si viac veriť a môže to byť, pred sezónou taktiež nikto netipoval že bude Kiel tak vysoko.

Reagovat
Kily

tomu týmu uškodily dva odchody - po Kutschkem (+ potom zranění Testroeta) je díra v útoku, kterou nezalepilo několik nekopů a s Gogiovým odchodem ten tým ztratil ofenzivní motor. Když se k tomu přidají minely stoperů, neforma třeba takového Hauptmanna a teď už i psychický blok, tak to dělá rozdíl cca deset příček, no, bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem chtěl jít spát,říkám ještě počkám na ten trestňák,no a bylo vyrovnáno! Za chvíli šťastná teč a 1:2! Stejně jako bylo hodně šťastné,tak bylo i hodně důležité toto vítězství! O Dynamo letos strach nemám,FCK prostě výhru potřeboval víc

Reagovat
Mönchengladbach

Legenda Gladbášku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele