Jamie Redknapp: Matić může být lepší než Makélélé

27.12.2014, 15:40
Aktuality
Velmi dobrými výkony se po přestupu do Chelsea prezentuje Nemanja Matić a momentálně zažívá zatím zřejmě nejlepší období své dosavadní kariéry. Expert britské sportovní televizní stanice Sky Sports Jamie Redknapp si myslí, že pokud bude srbský reprezentant pokračovat v dosavadních výkonech, může se stát lepší hráčem, než byl legendární Claude Makélélé.

Bývalý anglický reprezentant ví, o čem mluví, neboť proti zarputilému Francouzi ve své kariéře několikrát nastoupil. "Vzpomínám si, když jsem hrával proti Makélélému a myslel jsem si, že je to nejlepší defenzivní záložník, jakého jsem kdy viděl, ovšem pokud se Matić udrží v aktuální formě, může ho překonat," tvrdí Redknapp.

Matić přišel na Stamford Bridge v lednu tohoto roku z Benficy Lisabon za 25 milionů liber. Tento transfer byl poněkud paradoxní, neboť šestadvacetiletý Srb v Londýně již v letech 2009 až 2011 působil, ale výrazněji se zde neprosadil a do Portugalska putoval jako součást přestupu Davida Luize.

"Pro Johna Terryho a Gary Cahilla to musí být sen, mít Matiče před sebou, protože on je dokonalý štít. Vždy hlídá prostor před nimi," říká syn současného manažera Queen's Park Rangers Harryho Redknappa.

"Ten chlap má vytříbenou levou nohu, vždy má hlavu nahoře a hraje, jako by měl pokaždé spoustu času na míči. Je to mnohem lepší hráč, než si o něm lidé myslí. Není to jen klasický štít, je to o všem, co dělá, když má míč. Nezmatkuje a dělá věci jednoduššími," pokračuje ve chvalozpěvech na 194 centimetrů vysokého záložníka někdejší hráč Liverpoolu či Tottenhamu Hotspur.

Jamie Redknapp se ve svém tradičním rozboru zmínil také o důvodech, proč v právě probíhající sezóně Premier League vládne londýnská Chelsea. Blues dosud pouze jednou prohráli a skvostnou bilancí se pyšní zejména na domácím trávníku, kde zvítězili ve všech devíti utkáních a vstřelili celkem 22 branek, přičemž inkasovali pouze třikrát.

"Když se podíváte na Mourinhovy týmy v minulosti, nebyla tam taková plynulost v jejich hře. V těch časech byla jeho mužstva hodně striktně organizovaná a takticky svázaná, avšak tento tým hraje velice plynulý fotbal, je těžké je zastavit a to je důvod, proč je radost se na ně dívat," uvedl.

Jedním z tajemství úspěchu je podle Redknappa fakt, že Mourinhova družina nebyla během sezóny zasažena nějakými zásadními zraněními. "Manchester City nebo Arsenal měli spoustu zraněných, naopak Chelsea se povedlo udržet zadní linii prakticky neporušenou."

"Matić byl mimo hru jednou za pět žlutých karet a Fábregas zase odpočíval. Na druhou stranu je možné, že se s koncem sezóny bude hromadit únava. Ale momentálně musíte Chelsea věřit, protože i tréninky zdá se fungují - není to jen o tom, co dělají v zápasech," dodal na závěr Jamie Redknapp.

Autor: Michal Kovalčík / skysports.com

Komentáře (581)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele