James Rodríguez přestoupil z Monaka do Realu Madrid

22.07.2014, 14:06
Aktuality
Real Madrid získal do svého kádru další velkou posilu. Z Monaka přichází kolumbijský reprezentační záložník James Rodríguez, který se s úřadujícím vítězem Ligy mistrů dohodl na šestiletém kontraktu. Přestupová suma má podle nepotvrzených informací činit osmdesát milionů eur...

"Real Madrid CF a AS Monaco FC dosáhly dohody na transferu Jamese Rodrígueze, který je v klubu vázán pro příštích šest sezón. Hráč bude představen dnes ve 20:00 na Bernabéu," stojí v oficiálním prohlášení španělského klubu.

O přestupu třiadvacetiletého záložníka se spekulovalo od světového šampionátu v Brazílii, kde James zazářil v kolumbijském dresu a se šesti góly se stal nejlepším střelcem turnaje. Následně se nechal slyšet, že vždy snil o angažmá v Realu Madrid, a dneškem se zařadil mezi nejdražší hráče historie.

Kreativní středopolař, který ve vlasti hrál za Envigado a prošel také argentinským Banfieldem, opouští Monako už po jedné sezóně. Loni v létě za něj knížecí klub, jemuž James pomohl k druhému místu v Ligue 1 a návratu do Ligy mistrů, zaplatil Portu pětačtyřicet milionů eur. Nyní se Monako, které v posledních letech po finanční stránce nestrádá, může těšit na téměř dvojnásobnou sumu.

Příchod Jamese zároveň znamená, že Bílý balet pravděpodobně opustí někteří jiní záložníci. Spekuluje se především o Ángelu di Maríovi, o kterého stojí Paris Saint-Germain, Samim Khedirovi (údajný přestupový cíl Arsenalu) či Iscovi. Už před pár dny navíc do středové řady týmu Carla Ancelottiho přišel Toni Kroos.

Autor: Petr Vaněček / realmadrid.com

Komentáře (952)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele