JAK JSEM TO VIDĚL JÁ

29.04.2004, 08:44
Aktuality
Mimo utkání Česko - Japonsko jsem měl možnost sledovat další tři zápasy: Holandsko - Řecko, Itálie - Španělsko a Portugalsko - Švédsko. Mohu tedy srovnávat. A tak, jako jsem nevynášel do nebes naší reprezentaci při šňůře 20 zápasů bez porážky, nemíním jí dnes zatracovat. Ale.....

Prohrát s Japonskem a ještě k tomu doma je ostudné. To mi nikdo nevyvrátí. Zároveň ovšem nechápu volbu soupeřů v přípravě na EURO 2004. Irsko, ostrovní tým. Zcela odlišný styl hry než budou praktikovat mužstva v naší skupině. Japonsko, které se díky pořadatelství dostalo na poslední Mistrovství světa. Druhotřídní soupeř, který nás neměl v čem prověřit. A nyní, jako špatný vtip, Lichtenštejnsko. Prý v rámci soustředění, modelované utkání....To snad není myšleno vážně. Zatímco naši soupeři se měří s Francií, Řeckem, Belgií, Rumunskem, my se na pomyslné stupnici propadáme níž a níž po zápasech, které neslouží k ničemu. Snad jen k tomu, aby našim hvězdám spadl hřebínek a nový jim nestačil narůst.

A ještě jedno mám na srdci. Nechápu tu novou módu ve střídání. Devět hráčů, má to vůbec nějaký smysl? Souhru to neposílí, obránce střídá útočníka a než se stačí na hřišti zorientovat a zeptat se na jméno nejbližšího spoluhráče, je zase vystřídán on a zmatek pokračuje. Nevede to k ničemu. I v restauraci jeden kuchař je na polévky, druhý na omáčky, další na minutky a někdo tomu šéfuje. V posledních třech zápasech naší reprezentace to vypadá jak v hospodě, kde všichni chtějí kasírovat! Berou snad minutovné a trenér si to s nikým nechce rozházet?

Jak rozdílný přístup předvedli hráči Holandska. Roy Makaay, Boudewijn Zenden, John Heitinga a Pierre van Hooijdonk dali 4 góly Řekům a ukončili jejich patnácti zápasovou neporazitelnost. Ruud van Nistelrooij, Andy van der Meyde, Edgar Davids, Arjen Robben a Philip Cocu ve včerejším zápase trenéru Advocatovi chyběli. Ale kvalitní kádr je nahradil na 100%. Domácí sice v prvním poločase branku nedali, ale měli celou řadu příležitostí a diváci se nenudili. Nyní již přijde nominace a první ze zápasů finiše před vstupem na EURO 2004, kde zahajují s Německem. A zajímavostí je střídání pouze čtyř hráčů. Asi tam neberou ono minutovné....

A když jsem již zmínil Němce. Dostali bůra! A to na dvou frontách, ve fotbale i v hokeji. Ale nás samozřejmě zajímá ta porážka bukurešťská. A to hned dvakrát. Německo je naším soupeřem ve skupině na EURO 2004 a hůř asi hrát nebude. Rumunsko máme zase pro změnu jako překážku v naší cestě na první MS, kde by mohla hrát Česká republika. Michael Ballack, Jens Nowotny, Frank Baumann a Jens Lehman chyběli v tomto zápase, ale to neomlouvá bídnou hru Německa. Góly v prvním poločase padaly jeden hezčí než druhý a Kahn na nich neměl podíl. Ale dostal čtyři a to se nezapomíná. Hildebrand v druhém poločase chybu neudělal a stal se tak, společně s Philipem Lahmem a Kevinem Kuranyim, jediným, který nezklamal. Rumuni jsou spokojeni - a kdo by nebyl. Deset tisíc diváků je vyprovázelo dlouhotrvajícím potleskem. A poučení pro nás? Nejen Holandsko, ale i Rumunsko bude naším soupeřem v boji o postup na MS 2006!

Loučení jsou smutná. Nejinak tomu bylo i v případě Roberta Baggia. Ale jedno je jisté. Na jeho poslední zápas za reprezentaci Itálie nikdo nezapomene. Minimálně v prvním poločase byl nejlepším z Italů na hřišti. A komu se podaří hrát ve vlastní derniéře 80 minut? Myslím si, že mnoho lidí v Itálii se dnes bude ptát trenéra Trapattoniho, proč Fabrizio Miccoli a ne Roberto Baggio? Jinak to bylo opět velice pohledné utkání, s mírnou převahou Španělska, neuznaným regulérním gólem Ivána Helguery a prvním zápisem do tabulky reprezentačních střelců pro Fernanda Torrese. Ten italský gól dal na 1:1 Vieri hlavou. Chci upozornit mé milé čtenáře, že si dovolím věnovat Robertu Baggiovi samostatný článek.



A co závěrem? Snad ty nejzajímavější výsledky: Portugalsko - Švédsko 2:2, Maďarsko - Brazílie 1:4, Belgie - Turecko 2:3, Norsko - Rusko 3:2, Lotyšsko - Island 0:0, Polsko - Irsko 0:0, Bulharsko - Kamerun 3:0 a......? Ne, nebudu opakovat ten z Letné. Stejně jako Vy věřím, že v Portugalsku budeme hrát víc než ty povinné 3 zápasy!!!!!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (15)

Přidat komentář
HOST*yarda

Hm, no aspoň že Brazilci nezklamali.

Reagovat
HOST*qawert

Aspon nasi pochopi, ze jenom s vizitkou 20 zapsau bez porazky na Euru neuspejeme!

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že ta prohra by mohla kluky dostat zase na zem.

Jinak ohledně toho střídání si myslím, že to není špatné a Japonce vůbec nepovažuju za tým 2. kategorie.

P.S.:Autor je docela dobrý mudrc.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

To střídání je pěkně na hovno.tým nebude vůbec sehraný, na začátku je to dobrý pro to aby se ukázali hráči,teď by se ale ti nejlepčí měli pořádně poznat a sehrát.jinak nás hned zaříznou lotyši a to pak teprve bude rána a hlavně ostuda!!!osobně si myslím že máme 3. nejsilnější tým podle jmen(francie,španělsko,CR,itálie,portugalsko,holandsko,anglie a až pak němci)jenže všichni víme jak to je.holadanům to v národáku nejde španělové na mistrovstvích vždy bída,anglie může překvapit(favorit není)portugalci jsou doma a itálie s francií pořád hodně silný.ale vzpoměnme na EURO 96,kdo by čekal že budeme druzí??!!!!možný je všechno prohrát se dá s každým ale pro mě je letos CR hodně horkým kanditátem na náký kov.a opak by byl hodně velkým zklamáním

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ze si nevzali lehke soupere aby protahli neporazitelnost..

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě nejlepší, nejkolektivnější, nejofenzivnější fotbal hraje Argentina a s tou bych si přál, aby naše mušstvo hrálo přátelák, bohužel. Co se týče Brazílie tak škoda, že tam není víc takovejch arogantních frajerů jako je Ronaldo a Carlos. Brazilci vděčí všem svým úspěchům hlavně Rivaldovi, Ronaldhinovi a Cafúovi, jinak je to shlik individualit, které mají zatracené štěstí.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak to si se zas slušně vyblil Pro Brazílii mluví fakt, že za poslední tři mistrovství má jasně nejlepší bilanci, s kterou se tvoje opěvovaná Argentina skutečně NEMŮŽE měřit. Konkrétně na posledním MS vyhrála Brazílie všechny zápasy v normální hrací době. Pokud jde o štěstí, nevšiml jsem si, že by ho nějak zvlášť potřebovali. Scolari dokázal z individualit vytvořit celistvý tým a výsledek byl proto takový, jaký byl. Bielsovi se to naopak příliš nepodařilo. Takže až budeš chtít příště napsat nějakou podobnou blbost, tak se na to MS nejdřív podívej.

Reagovat
alegre

Nesouhlasim, ze by Ronaldo byl arogantni frajer. Ronaldo je prostoucky hlupacek. Roberto Carlos je dobry fotbalista a jeden z mala v Realu, ktery si nehraje na machra, jako Figo, Beckham, Guti, Salgado. AT ZIJE DEPOR 2:0!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak dvě věci: Je mi srdečně jedno, jakouže má který fotbalista inteligenci, pro mě je důležité, jak hraje. A pak mě docela začíná štvát, jak se všichni strefujete do Ronalda. Arogantní, hlupáček? Všichni byste byli štěstím bez sebe, kdybyste ho měli v klubu

Reagovat
alegre

Ja teda ne!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jen nepovídej Kdybyste měli Makaaye (jestli mě tedy paměť neklame a fandíš Deporu), tak jste byli dneska v lize už první a v Portu jste vyhráli tak o dva góly

Reagovat
alegre

Jo Deportivu fandim od te doby co tam (ne) chytal Kouba. Ronaldo se mi nelibil ani v roce 1998, ani nyni. Jeho styl mi nesedi, ale uznavam, ze kazde muzstvo nekoho podobneho potrebuje.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, on mezi Ronaldem z roku 1998 a z roku 2004 je hodně velký rozdíl Teď jen čekám, který vtipálek napíše kolik že je to kilo, ale já měl na mysli styl

Reagovat
HOST*bigpedro

s Baggiom je to cista pravda ... uz sa tesim na ten clanok. Ako ozajstna rozlucka by prenho bez rozporu mali byt ME04.

Trapattoni ho nevzal ani na euro do holandska a belgicka, preco by bral teraz ... ale potesil by. urcite by predcil niektorych, o generaciu mladsich utocnikov, ci attackingMidfielderov. minimalne ako vdaka fanusikom, ktorych ma Baggio asi najviac zo vsetkych talianskych hracov, a tiez par dovodov z psychologickeho hladiska existuje preco by mal Baggio hratME.... no kedze nebude patri mu min.moja vdaka za to , co pre futbal robi...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele