ITV Digital končí

26.04.2002, 23:23
Aktuality
Britská mediální společnost ITV Digital, která zajišťuje televizní přenosy tří anglických divizí, má už několik týdnů vážné problémy. Na společnost byl vyhlášen konkurz, po včerejšku je jasné, že firma končí. Správce konkurzu, společnost Deliotte and Touche, včera prohlásila, že se nenašel žádný kupec že společnost bude zrušena a její majetek prodán. Získané peníze alespoň zčásti uhradí obrovské dluhy, které ITV má. Co to znamená? Pro anglický fotbal hlavně to, že kluby, kterým ITV Digital dluží dohromady 178 a půl miliónu liber za televizní práva, většinu peněz už neuvidí. Pro řadu menších klubů, kterým tyto příjmy pokrývají velkou část rozpočtu a jsou na nich v podstatě závislé, to znamená obrovské existenční problémy. Nezávislá televizní komise (ITC) znovuuvolní vysílací licenci, která bude k dispozici zájemcům o vysílání přenosů z nižších anglických soutěží. Problémy ITV Digital už začíná řešit i britská vláda, snad nebude dopad krachu na anglický fotbal moc velký...

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele