INTER UDĚLIL LEKCI ARSENALU

18.09.2003, 17:38
Aktuality
Nejočekávanějším středečním duelem Ligy Mistrů bylo určitě utkání Arsenalu Londýn s Interem Milán. Čekal se vyrovnaný duel, mnozí jistě sázeli na remízu. Skutečnost však byla jiná, Inter během 20 minut nastřílel tři góly a bylo po zápase...

V souboji dvou velkoklubů a kandidátů postupu ze skupiny začali lépe domácí, Inter na jejich přímočarou hru neměl protizbraň a musel pozorně bránit, skvělými momenty hýřil především Thierry Henry. Po deseti minutách přišly i první šance, když Freddie Ljungberg nejprve po rohu zamířil těsně vedle a o minutu později uvolnil Wiltorda, jehož centr lapil na brankové čáře Toldo. Hned z protiútoku zahrozil také Inter, mladý nigerijský útočník Martins Obafemi však ještě neuspěl.

Postupem času se však Inter čím dál tím více osměloval a ve 22. minutě šokoval osazenstvo Highbury. Po dlouhém autu prodloužil Martins hlavičkou na Julia Cruze a ten z úhlu propálil Jense Lehmanna – 0:1. Domácí se ještě oklepávali z inkasované branky a mohli lovit míč ze sítě podruhé, tentokrát po levé straně utekl Kily Gonzáles, jeho centr prodloužil jeden z obránců na úplně volného Andyho van der Meydeho a ten nechytatelným volejem vsítil svůj první gól v dresu Interu – 0:2.

Po půlhodině hry mohl Arsenalu další ránu zasadit Martins, ze samostatného úniku ale nic nevytěžil. O minutu později už přišla obrovská příležitost domácích. Marco Materazzi ve vápně lehce postrčil Ljungberga, který se skácel k zemi a rozhodčí k velkému údivu hráčů Interu odpískal penaltu. K jejímu zahrání se postavil Thierry Henry, ale zřejmě zaúřadovala spravedlnost, když jeho nepříliš prudkou střelu po zemi perfektně vystihl Francesco Toldo a vytěsnil ji na roh. Z něj mohl skórovat Gilberto Silva, ale hlavou se mezi tyče o pár centimetrů netrefil.

Pět minut před koncem poločasu Inter završil svou lekci z efektivity. Nikým nerušený Emre Belözoglu prošel s míčem až na hranici vápna, přiťukl Martinsovi, ten se zbavil Campbela a dal výsledku jeho poločasovou podobu – 0:3. Zarážející na tomto gólu byl hlavně nezájem zadáků Arsenalu, s jakým nechali Emreho dojít až k brance, gól Martinse pak už byl nutnou tečkou.

V kabině Arsenalu asi muselo být pořádně rušno, přece jen prohrávat doma 0:3, to je na tým takového kalibru příliš. Druhá půle patřila Arsenalu, hosté byli s výsledkem spokojeni a hráli tak, aby jej uhájili. Domácí útočili, ale pozorná obrana Interu je většinou nepustila dál než na hranici šestnáctky, odkud nehrozilo velké nebezpečí.

První velká šance na snížení přišla zhruba po hodině hry, kdy Andy van der Meyde tak dlouho otálel s rozehrávkou, až jej obral Henry, velmi nadějnou akci však utnul Toldo, když chytil střelu Wiltorda. O pět minut později propásl další gólovou příležitost Thierry Henry, když po dlouhém odkopu obránců a zbavení se obránce před sebou měl už jen Tolda – jeho slabá střela, která vypadala spíš jako přihrávka, mířila po zemi přesně na gólmana.

Pár útočných momentů zaznamenal i Inter, v 71. minutě se po zákroku na Cruze mohli hosté dožadovat penalty. Ta by sice byla přísná, ale určitě méně, než penalta v prvním poločase. O pár minut později z přímého kopu pěkně pálil opět Julio Cruz, na Lehmana však nevyzrál.

Závěrečných deset minut patřilo domácím a brankáři Toldovi. Ten nejprve vyrazil pěkný pokus Henryho, pak vychytal Kanua, zneškodnil přímý kop Henryho z hranice vápna a nakonec vyzrál i na rány Bergkampa a znovu Kanua. Obrovskou šanci na další gól měli před koncem ještě hosté, když zcela osamocený Kallon překonal Lehmanna, ale trefil jen tyč a odražený míč napálil z úhlu mimo Martins.

Jak proměňovat šance – to by se mohli hráči Arsenalu od svých včerejších soupeřů učit. Měli několik příležitostí, ale nedokázali je využít, na čemž se velkou měrou podílel i Francesco Toldo, který v brance Interu zářil jistotou. Velkou šanci na zvrat možná domácí propásli v první půli, když Henry nedal penaltu. Jedno je jisté – pokud bude Inter takto pokračovat i dalších zápasech, může stejně jako loni myslet hodně vysoko. I bez Crespa a zraněného Vieriho to jde...

Autor: Petr Starý

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*adam

Tak ubohý výkon, jako včera předvedl Arsenal jsem fakt dlouho neviděl. Obrána si asi myslela, že přjel soupeř z Blšan nebo Budějc. Na jediné, co se zmohli bylo nakopavání míčů na Henryho, který si ale ze svýma nohami moc nerozuměl. Ještě měli štěsti, protože kdyby nehrál Martins(Int.), ale třeba Vieri(zranění), mohlo to dopadnout hůř. A to Arsenalu fandim od svých šesti let.

Reagovat
smazaný uživatel

Kámoš byl na Arsenal-Portsmouth a prý všechno super. Mají vynikající stadión a přesto chtějí nový. Po zápase se tleskalo, jako kdyby domácí vyhráli 5:0. Narvané obchody se suvenýry, desítky zájemců o autogramy (jediný Pires se podepsal, ale jen "nešťastnou" náhodou, protože se mu do cesty připletl fotograf). Arsenal je klub jednoho muže - Patricka Vieiry, kterého milují nadevše na světě. Co se týče včerejšího mače, tak to byla spíše náhoda. Wiltord s Henrym by takto špatně dvakrát za sebou nezahráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pakáž. Posrali mi tiket!

Reagovat
Mr.Jindros

neumis sazet, byla to jasna 02... ja vim ze po bitve je kazdy general, ale ver nebo ne, ja to rikal i pred zapasem, spis sem ale veril ty plichte, 0:3 jsem neocekaval... ale krasna 02 to byla

Reagovat
HOST*Skye

Nevím jaké by to bylo s Vierim, ale právě Martins větral obranu Arsenalu nejvíce.

Reagovat
Mr.Jindros

Martins hral sqele, Vieri by nezahral lip

Reagovat
PJ

Martins byl dost dobrej a pokud bude hrát s Vierim, tak z něj během jedný nebo dvou sezón vyroste superhráč...

Reagovat
HOST*

Vůbec

Reagovat
HOST*d56

No Arsenal mal štastie, že Kallon dal iba tyč..to by bola pekná šiška..hehe-_FORZA INTER

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele