Inter po delších průtazích dotáhl příchod beka Ansaldiho

30.07.2016, 19:48
Aktuality
Levý bek Cristian Ansaldi se na prahu třicítky stěhuje z Janova do Milána, když se definitivně upsal tamějšímu Interu, se kterým se už nějakou dobu připravoval. Ke Griffonům opačným směrem putuje neurčitý balík peněz a záložník Diego Laxalt, jenž v Janově hostoval předešlých 18 měsíců...

Také Ansaldi byl původně do přístavního města pouze zapůjčen Zenitem Petrohrad, v červnu však italský klub za necelé čtyři miliony eur zkušeného Argentince odkoupil.

Po Nerazzurri pak měli janovští požadovat zhruba sedm až osm milionů eur, vzhledem ke začlenění Laxalta však nakonec 29letý obránce vyjde Inter podstatně levněji. Spekuluje se o různých částkách v rozmezí dvou až 4,7 milionů eur.

Ansaldi v modročerné části Milána podepsal tříletý kontrakt s opcí na další sezonu a počítat se s ním dá rovným dílem na obě strany obranné linie. Tuto dlouhodobou slabinu přitom Roberto Mancini už dříve adresoval podpisem čistě levonohého Turka Canera Erkina.

Dvojnásobný mistr ruské ligy s Rubinem Kazaň si v Janově pod Gian Pierem Gasperinim prožil vynikající sezonu a objevil se na všech možných defenzivních postech včetně stopera či štítového záložníka. V lednu si získal všeobecný ohlas tím, že se stal prvním obráncem od Massima Odda (2006), který v jediném utkání asistoval na třech brankách svého týmu.

Právě jeho všestrannost spolu s pracovitostí a schopností výtečně odcentrovat oběma nohama je zřejmě to, co zanedlouho třicetiletému Ansaldimu přihrálo ještě jedno elitní angažmá. Jednou z mála Argentincových slabin naopak může být jeho náchylnost ke zraněním, které v uplynulé sezoně registroval rovnou tři, a zmeškal proto dohromady osm ligových střetnutí.

Autor: Tomáš Daníček / inter.theoffside.com, kingdomforakovacic.com

Komentáře (305)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele