INTER MILÁN POTRESTÁN

16.04.2005, 02:08
Aktuality
Disciplinární komise UEFA v pátek rozhodla o trestu pro Inter Milán za výtržnosti jeho fanoušků v odvetě čtvrtfinále Ligy Mistrů s městským rivalem AC...

Zápas byl kontumován výsledkem 0:3, Inter navíc bude muset zaplatit pokutu 300.000 švýcarských franků a také hrát nejméně čtyři utkání před prázdným hledištěm. Další dva v případě, že během tří let způsobí další podobný incident. Tato pokuta je nejvyšší v historii, kterou kdy UEFA udělila. Trest mohl být ještě mnohem vyšší, dokonce Interu hrozilo vyloučení z evropským soutěží. "Jednalo se i o takovém trestu, ale komise k němu nakonec nesáhla," řekl mluvčí UEFA William Gaillard.

Fanoušci Interu se nedokázali smířit s nepříznivým průběhem milánského derby a neuznanou brankou, která byla podle všeho regulérní. Na hřiště začali házet světlice, z nichž jedna zasáhla brankáře AC Nelsona Didu, který musel být poté ošetřen. Zápas byl na půl hodiny přerušen, ale jakmile se hráči vrátili ze šaten, diváci začali světlice házet znovu, a tak se sudí Merk rozhodl utkání předčasně ukončit.

Inter to nechce nechat jen tak a s jedním z fanoušků, který byl po utkání kvůli výtržnostem na stadiónu zatčen, se bude zřejmě i soudit, bude žádat náhradu škody.

V této sezóně Ligy Mistrů už byl jeden zápas kontumován a prsty v tom měli zase Italové, při utkání AS Řím - Dynamo Kyjev totiž jeden italský fanoušek zasáhl předmětem švédského rozhodčího Anderse Friska a způsobil mu tržnou ránu na hlavě. Kromě kontumace se to však obešlo jen se dvěma zápasy bez publika.

Inter byl za chování fanoušků trestán už jednou - v roce 2001 po zápase Poháru UEFA s Alavésem musel sehrát dvě utkání na neutrální půdě.

Autor: David Kubáň

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No aspoň že tak bál sem se aby to nebylo vyloučení z příštího ročníku ale tohle ještě

Forza Inter!!!!

Reagovat
PJ

No ono i tohle je docela dost, když to porovnam s trestem, kterej dostal AS Řím... Bohužel se z Interu stal exemplární případ

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě jakej trest by dostal Ac kdyby tohle udělali jeho fanoušci - určitě ne tak přísnej jako inter Berlusconi by to zařídil

Reagovat
HOST*stam

Ze vahas... ..fanuskovia AC by to neurobili...lebo neuznany gol by este nic neznamenal..a nie su taky cepari jak "fanuskovia" internazionale....skoda ze im nezatrhli cely buduci rok LM

Reagovat
smazaný uživatel

stam ja si myslim ze talian je talian ked vies co tym myslim su rovnaky je to jedno ci je to fanusik Interu alebo AC

Reagovat
HOST*cechy

Vy blbecci Inter je nejlepsi a ligu mistru vyhraje abyste vedeli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele