Iniesta se rozhodl, po sezoně odejde z Barcelony

27.04.2018, 14:12
Aktuality
Poslední týdny v dresu Barcelony před sebou má Andrés Iniesta. Třiatřicetiletý záložník v uplynulých dnech zvažoval svou další budoucnost a nakonec se rozhodl opustit katalánský klub, oznámil to dnes odpoledne na tiskové konferenci...

"Na této tiskové konferenci vám chci sdělil, že letošní sezona je mou poslední v Barceloně. Po 22 letech strávených zde moc dobře vím, co to znamená být hráčem nejlepšího týmu světa," řekl Iniesta před novináři se slzami v očích.

Iniestova budoucnost byla tématem spekulací už několik měsíců a jeho další kroky pravděpodobně povedou do čínské ligy. Zde má hájit barvy celku Chongqing Lifan, s nímž se prý již dohodl na tříletém kontraktu.

Iniesta je odchovancem Barcelony a celkem za ní odehrál 669 zápasů. Osmkrát se stal španělským mistrem, šestkrát nad hlavu pozvedl trofej pro vítěze Copa del Rey, čtyřikrát se spoluhráči triumfoval v Lize mistrů a celkem vybojoval 31 trofejí. Toto číslo navíc pravděpodobně nebude konečné, jelikož Barcelona může už o víkendu získal další mistrovský titul.

Iniestovi se dařilo rovněž na mezinárodní úrovni, za španělskou reprezentaci sehrál 125 utkání, byl u dvou titulů mistra Evropy a před osmi lety v prodloužení finále s Nizozemskem rozhodl o tom, že se Španělsko poprvé v historii stalo mistrem světa.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (323)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele