Ibrahimović skončil v Manchesteru United a směřuje do LA Galaxy

22.03.2018, 19:52
Aktuality
Manchester United už se nemůže spoléhat na Zlatana Ibrahimoviče. Švédský kanonýr na Old Trafford s okamžitou platností ukončil smlouvu a míří do zámořského LA Galaxy...

Ibrahimović přišel k Red Devils před startem minulého ročníku z Paris Saint-Germain a hned svému novému zaměstnavateli pomohl k vítězství v Evropské lize a League Cupu.

Celkem dokázal urostlý kanonýr ve 46 soutěžních utkáních zaznamenat osmadvacet přesných zásahů, závěr vydařené sezónu mu však pokazilo vážné zranění kolenních vazů.

"Rudí ďáblové" chviličku váhali, nakonec s 36letým útočníkem podepsali další roční smlouvu, Ibrahimović však po osmiměsíční absenci zasáhl pouze do sedmi utkání s bilancí jediného gólu a začínalo být jasné, že s ním manažer José Mourinho přestává počítat.

To se nyní potvrdilo, když Ibrahimović od konce prosince nenastoupil ani do jednoho jediného utkání, načež se nyní s vedením Man Utd dohodl na předčasném ukončení smlouvy. "Manchester United potvrzuje, že souhlasil s okamžitým ukončením smlouvy Zlatana Ibrahimoviče," stojí na webu Red Devils. "Děkujeme Zlatanovi za jeho služby a přejeme mu všechno nejlepší do budoucna," rozloučil se anglický velkoklub s útočníkem.

Další kroky bývalého švédského reprezentanta by měly vést do Spojených států amerických, kde má posílit Los Angeles Galaxy, se kterým podle některých zpráv již podepsal dvouletý kontrakt.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (352)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele