Hradci Králové bude na jaře coby výkonný ředitel šéfovat Sabou

27.11.2017, 22:04
Aktuality
Když Hradec Králové na jaře o pouhé skóre za Jihlavou sestupoval z první ligy, určitě si takhle první polovinu nadcházejícího ročníku nepředstavoval. Votroci jsou po posledním podzimním kole a další ztrátě se Znojmem až desátí, a tak do jarní části sezony vstoupí s novým šéfem v Jiřím Sabouovi...

Na vedoucí Opavu v tuto chvíli Hradec Králové ztrácí nijak závratných devět bodů a těšit ho navíc může teplický skalp v osmifinále národního poháru. Nyní potom mají Votroci další bod, ke kterému se mohou upínat - po zhruba měsíčním rozkoukávání se po Novém roce do křesla výkonného ředitele posadí nová postava.

"Mým cílem je stmelit a nastartovat lidi, kteří tady fotbal dělají. Nastartovat tým a pokusit se Hradec dostat tam, kam patří," prohlásil v sobotu v podvečer po duelu se Znojmem Jiří Sabou, který má za sebou 253 prvoligových zápasů. Kariéru ukončil předloni ve Králově Dvoře.

Nyní dvaačtyřicetiletého ex-záložníka čeká zbrusu nová výzva, které doposud nečelil. Uspěl prý ve výběrovém řízení o čtyřech kandidátech. Měl by fungovat vedle Richarda Jukla, který zůstává místopředsedou představenstva, a dalšího ex-profesionála Pavla Krmaše, sportovního manažera klubu.

"Nechci, aby to bylo o mně, o mém jménu. Je to velké regionální město, které má tradici, silnou fanouškovou základnu," řekl Sabou, který na podzim vedl jako trenér ve třetí lize Králův Dvůr. "Fotbal dělám celý život, deset jsem hrál ligu. Pak jsem odešel do soukromého sektoru. Mám svůj názor na fotbal, sbírám informace o klubu a dělám si na to obrázek. Je to všechno čerstvé.

Autor: Tomáš Daníček / hradecky.denik.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sakra, ja ze to je novy stavbyveduci.

Reagovat
16Dave

Zajímalo by mě co ted dělaj hráči z téhle Žižkovský éry za Saboua

Reagovat
lajka30

Třeba takovej Kennedy Chihuri.

Reagovat
AjaxFans

Nebo co kopal penaltu co chvilka takový Pikl

Reagovat
smazaný uživatel

Ten má harlekýna to by ses posral.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mustang™

Našel jsem si na fačru, ty co si pamatuju z té éry. A jediní, kdo z nich ještě aktivně hrají jsou Aleš Pikl v Libochovicích I.A třídu a Luděk Stracený kraj v Hvozdnici. Maroš Klimpl hrál loni kraj za Modlany, Pižanowski chytal loni I.A v Černolicích. Kennedyho mi to vůbec nenašlo

Reagovat
mayday

Ten fotbal se sám neudělá.

Reagovat
eleven11

Škoda,rád by som ho videl na ˇžižkove.

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda Králováku

Reagovat
Kostomlat

to byl největší surm v historii gambrinus ligy

Reagovat
meno

FM12 must buy na defenzivního záložníka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele