Hráči si zaslouží větší respekt, reaguje na fanoušky Montella

15.05.2015, 11:55
Aktuality
V semifinále skončila letošní pouť Fiorentiny Evropskou ligou. Italský klub proti Seville nesehrál špatné zápasy, rozdíl mezi oběma celky ale byl v efektivitě proměňování šancí - Andalusané se střelecky prosadili pětkrát, Viola ani jednou...

Šance Fiorentiny na postup byly hodně nízké už po týden staré prohře 0:3 na půdě soupeře a jakékoli drama včera rychle odmítli Carlos Bacca a Daniel Carrico. Fialky naopak marně hledaly recept na brankáře Sergia Rica, spalovaly své příležitosti a jejich zmar vyvrcholil v 67. minutě neproměněnou penaltou Josipa Iličiće. Po závěrečném hvizdu se pak z tribun začal na hráče snášet pískot.

"Myslel jsem si, že jsme se snažili hrát a dát gól až do závěrečného hvizdu, i když postup byl v tu chvíli už pryč, hráči si tak zaslouží větší respekt, než jakého se jim dostalo. Vzhledem k vynaloženému úsilí a výsledkům v průběhu celé sezony si nemyslím, že si zasloužíme pískot. Možná to jenom ukazuje, že ti fanoušci na stadionu nerozumí tomu, kam ve světě fotbalu patří. Je to ostuda," říká trenér Vicenzo Montella.

Sevilla v posledních dvou letech dokáže zvládat hodně náročný program a sklízí ovoce.

"Bylo to hodně těžké, opravdu se mi líbilo, jak Fiorentina v obou zápasech hrála. Chci jí za tyto dva zápasy poděkovat a stejně tak fanouškům za jejich potlesk. Uznali, že jsme si ho nakonec zasloužili. I přes dva jasné výsledky Fiorentina v obou zápasech měla příležitosti," nechal se slyšet kouč Sevilly Unai Emery.

Sevilla v Evropské lize obhajuje loňský triumf a v tuto chvíli má dvě šance, jak se kvalifikovat do následujícího ročníku Ligy mistrů. Ve španělské lize se ještě může dostat před čtvrtou Valencii, reálnější je ale postup díky triumfu v Evropské lize. Ve varšavském finále na ní čeká Dněpr Dněpropetrovsk, který je papírově slabším soupeřem, než loni Benfica.

"Vyřazení Neapole představuje hodně zajímavý počin. Neexistují snadné zápasy, bude to padesát na padesát. Nebudeme favority," odmítá Emery roli favorita.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

velká škoda, že se Fiora a ani Neapol neprobojovali do finále

mohlo být finále o něco atraktivnější..

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, len vo fotbale nevyhrava atraktivita ale kvalita.

Reagovat
smazaný uživatel

nebudeme favoriti? o čo sa snažíš

Reagovat
smazaný uživatel

A co bys rekl ty, hvezdo?

Reagovat
smazaný uživatel

povedal by som - nervione, matku ti podrýlam!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi blbec vole

Reagovat
smazaný uživatel

Ono kdyby si pořád tak nesmyslně netočil sestavou, tak by to možná vypadalo i jinak...

Reagovat
Sasha

V EL právě nasazoval to nejlepší, co měli, a že brali EL velmi vážně, byl jeden z důležitých faktorů pří postupu přes Tottenham a ASR. To točení sestavou, o kterém píšeš mělo spíš dopad na ligu, kde se evidentně často i zbytečně šetřili, tam je to připravilo o boj o LM, i přes toto si však myslím, že má pravdu a je to dobrá sezona (samozřejmě pokud v lize udrží EL:o)), to že to vypadá, že mohli skončit před týmy jako Napoli nebo ASR je spíš jejich krizí, kvalita je na jejich straně a jestli jim chtějí konkurovat by to chtělo posílit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele