Historie lvíčka na hrudi: Nafilmovaný úspěch nestačí

26.07.2015, 11:21
Profily, historie
Už déle než jednadvacet let trvá historie samostatné české reprezentace. Během nich se v pozici hlavního trenéra vystřídalo hned devět mužů - o každém z nich EuroFotbal zpracoval netradiční takticko-analytický komentář, který se skládá z kratší obecné části a delším taktickém pojednání o vybraném utkání.

Možná se na něj snášela až příliš velká kritika. Vždyť svůj cíl splnil - dostal se na Euro a dokonce mezi nejlepších osm týmů Evropy! Veřejnosti a médiím však vadil způsob. Příliš defenzivní hra, většinou ošklivý fotbal mnohdy založený na náhodě (čest výjimkám, jíž je i níže rozebraný duel s Řeckem).

Problém však skýtala i samotná postava bývalého šéfa Sparty. Česko chtělo po tragickém Radovi a dvou krátkých záplatách v podobě Straky a Haška konečně pořádnou persónu. Někoho, kdo národ fotbalově sjednotí a vtiskne mu tolik kýženou tvář. A to bohužel nedokázal...

Michal Bílek

Michal Bílek byl od začátku působení u české fotbalové reprezentace v nemilosti fanoušků. Když první čtyři přátelské zápasy prohrál, kroutili hlavou i ti největší optimisté. Další Petr Rada, šuškalo se. Nakonec holohlavého trenéra zachránil od podobného osudu jako jeho předchůdce jeden nafilmovaný pád. Bílek tak ke spokojenosti veřejnosti opustil své trenérské křeslo až po sérii špatných výsledků ve svém druhém kvalifikačním cyklu.

Ano, dostal se na Euro. Dokonce do čtvrtfinále. Michal Bílek však v českém nároďáku dobrý dojem nezanechal. Na evropský šampionát se ostatně dostal po nepřesvědčivých výsledcích (z osmi zápasů vyhrál jen polovinu a hned třikrát prohrál). Klíčovou remízu 2:2 ve Skotsku mu navíc zachránil nafilmovaným pádem v pokutovém území Jan Rezek.

Ani zmíněný úspěch na Euru v Polsku Michalu Bílkovi reputaci u veřejnosti nevylepšil. Po špatných výsledcích v nadcházející kvalifikaci na mistrovství světa 2014 dokonce fanoušci sepsali internetovou petici za jeho odvolání. Podepsalo ji přes 15 tisíc lidí. Bílek nakonec rezignoval sám, po prohře v Itálii, která definitivně postup na světový šampionát zhatila.

S kladnou odezvou se nesetkaly ani zahraniční přátelské turnaje, které Bílek spolu s šéfem svazu Ivanem Haškem naplánoval. Za vinu to lze klást otřesným výsledkům, kterých ve Spojených arabských emirátech (listopad 2009) a Japonsku (červen 2011) čeští hráči dosáhli. S vesměs průměrnými soupeři totiž Česko ani jedno ze čtyř utkání nevyhrálo, ba co víc, nevstřelilo ani gól.

Nějaké plus však tyto dálkové výjezdy přece jen měly. V Japonsku Bílek poprvé vyzkoušel ligové naděje Theodora Gebre Selassieho a Václava Pilaře, kteří tvořili osu národního týmu i na Euru 2012.

Bílek sázel na moderní střih krajních obránců, kterým dával ofenzivní úkoly. Když našel ideální dvojici Gebre Selassie - Limberský, byli tito zadáci skutečnou hrozbou pro obranu soupeře. Kromě tohoto rysu nicméně není možné nalézt další taktickou variantu, která by pro Bílka byla typická. Bývalý kouč Sparty Praha se podle svého zvyku zabýval každým zápasem zvlášť, kromě toho mezi vyhlášené stratégy samostatné české reprezentace rozhodně nepatřil.

Taktický rozbor: Česko - Řecko 2:1 (12. červen, 2012)

obrázek
Základní sestava české reprezentace v utkání proti Řecku.

Ani klíčový taktický tah, díky kterému Česko porazilo ve druhém utkání základních skupin na mistrovství Evropy 2012 Řecko, nelze striktně přiřknout Michalu Bílkovi. Velmi pravděpodobně v tomto případě pouze zafungovala inteligence jeho svěřenců či prostá náhoda. O tom však můžeme jen a pouze spekulovat.

Řekové museli po prvním utkání evropského šampionátu vyměnit levého stopera, kde nastoupil neprotřelý zato talentovaný Papadopoulos, a defenzivně nejistý levý obránce Holebas tak neměl po svém boku někoho, kdo by jej mohl řídit. Češi toho využili hned dvakrát a už v šesté minutě vedli 2:0. Nejprve si náběhu Jiráčka všiml Hübschman. Po chvilce zase rychlého Gebre Selassieho, který podobně jako Limberský v utkání poctivě běhal po celé lajně, vyzval Rosický.

Kapitán Rosický navíc svým dílem přispěl i k první brance - byl to on, kdo spustil ojedinělý vysoký presink, ze kterého vyplynul zisk míče pro Plašila. Záložní trojice Rosický - Hübschman - Plašil fungovala takřka perfektně, především Tomáš Hübschman byl v roli defenzivního záložníka naprosto esenciální postavou pro úspěch českého výběru. Dokonalá poziční hra stála za vymazáním soupeřova středu zálohy.

Po přestávce však Bílek čelil problému. Tomáš Rosický se zranil a na jeho místo nastoupil Daniel Kolář. Plzeňský ofenzivní záložník není zrovna pes obranář, a ve druhém poločase tak Česko přišlo o jeden článek tříčlenného středu pole.

Naštěstí Řekové nevyužili četných mezer v našem systému a stav zvrátit nedokázali. Zmohli se na jediný gól, který ještě nevídanou hrubkou zavinil jindy precizní Petr Čech.

Jediným útočníkem národního týmu byl v utkání s Řeckem Milan Baroš, který se pohyboval na hranici ofsajdové lajny - jednou dokonce skóroval, ale v době Plašilovy nahrávky se nacházel v milimetrovém ofsajdu. Většinu času na hřišti však předváděl mdlý výkon, a tak ho Bílek nahradil Pekhartem. Ten si bohužel počínal těžkopádně a ve finále ještě hůře než Baroš.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (463)

Přidat komentář
monty25

Nebýt simulanta Rezka, tak nedostal reprezentaci ani do baráže o Euro...

Reagovat
Kang & Kodos

A možná by jsme se dostali na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Autor očividně taky zaujatá ovečka.

Vždyť Bílek je Uhrin v bleděmodrém, proč autor nevytmavil hru České repre v 96 roce, kdy se prohrálo trapně i s Lucemburskem ?

Historie se ptát nebude, jakým hracím stylem se dostal na EURO. Splnil úkol ? Splnil...

Bude se někdo za 50. let ptát, jak Řecko vyhrálo titul šampiona starého kontinentu ?

Ne, nebude.

Tak proč se furt řeší Bílek ??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Reagovat
vfb

Reagovat
frankiefcb

Stejně jako se doteď nezapomíná jakým způsobem Itálie vyhrála MS 1934, tak se nezapomene i na ty Řeky.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrála pomocí rozhodčích, to snad nechceš porovnávat ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Historie se ptát nebude. Neskutečně stupidní blábol, který jsem nikdy nepochopil. Historie se ptá, jinak to není historie. A to nemá absolutně nic společného s Bílkem, který s materiálem co měl k dispozici nemohl dělat zázraky a to hrál často i bez Rosického, čeho se mnozí do budoucna bojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se historie ptá?

Reagovat
smazaný uživatel

Pomocí historiků, novinových pisálků, a hlavně lidí co se zajímají o věci trochu do hloubky.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ale když se někdo za 20 let bude dívat na vítěze všech Eur, tak tam to Řecko bude za rok 2004 svítit bez dalších keců a nikde nebude napsáno 2004 - Řecko (Beton) a o tom to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Strohý výpis dejme tomu králů určité země, ale ještě neznamená historii té země. Je to jen suchá statistika.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to nijak nevylučuje, to co jsem napsal. Za těch 20 letu to budou jen jedinci, kteří se budou zajímat o to, jak nějaké Euro 2004 probíhalo. Všude bude svítít Winner Greece a o tom to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti kdo fotbal sledují si to budou pamatovat a budou o tom vědět. Minimálně na to Řecko si každej vzpomene, ale i na Bílka a kácejícího se Rezka. Taky považuju větu "Historie se ptát nebude" za dost smolnou a debilní.

Reagovat
veikko

Zas na druhou stranu, proč se háže Rezkův baletní výkon na hlavu Bílkovi? Stejně jako KDYBY neskočil, tak jsme TŘEBA mohli proti Skotům vyrovnat nějakým náhoďáčkem.

Bílek si nezaslouží ten hate na svou osobu. Chovance tady vychválil Usty za to, že aspoň zabudoval budoucímu trenérovi pozdější legendy, i když jinak dost věcí podělal. A copak Bílek nezačal zvát do repre nynější reprezentanty? Hra se mi taky pod ním nelíbila, ale účelné to zjevně bylo, když jsme nakonec postoupili až do čtvrtfinále.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dodnes nechápu proč skákal, domácí golman se válel na zemi a brána byla volná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na Grecko sa nezabudne nikdy. Preslo 16 rokov a pri spomienkach na Euro2004 sa nic nezmenilo. To bol taky antifutbal, ze mi s toho az beha mraz po chrbte. Viem ze po tch rokoch sa uz nasli aj obhajcovia Greckej cesty, odporucam si pozret zostrihy na pripomenutie. Podla mna nieje kazda udalost len o tom ze sa zapise do nejakych statistik alebo v cislach do tabuliek a na vsetko ostatne sa zabudne. Vela krat je sposob dolezity hlavne v pripade extremov ako na tom Eure.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, hráli beton ale i díky tomu vyhráli. Jedeš na turnaj s cílem ho vyhrát nebo se pobavit fotbalkem ?

To samé Uhrin, zápasy Česka byli hrůzostrašné ale udělal medaili, tak se na to rychle zapomnělo, jakým stylem tu medaili vlastně udělal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jasny, jedeš na turnaj abys ho vyhrál, ale snad ani sami Řeci nemůžou byt rádi na 100% Hrát parádní fotbal a smolně prohrát > vyhrát turnaj betonem na kterej se nedá dívat

Reagovat
bakasa

Hrát parádní fotbal a smolně prohrát < vyhrát turnaj betonem na kterej se nedá dívat

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra > predvedeny fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
Usty

Proč se furt řeší Bílek? :D je to součást rubriky, měl jsem ho vynechat, abych nikoho nepopudil?

Srovnavat Uhrina a Bílka je fakt na hraně... Jeho povedený zápasy se vejdou na jednu ruku (baráž a euro), drtivá většina jeho zápasů byla prostě špatná, neřkuli průser jako ty domácí ostudy při kvalde na MS... Uhrin měl super zápasů o dost víc, porážel velký a silný týmy jako Nizozemsko, Portugalsko, Francii a další... Bílek nevyhrál jedinej zápas proti top týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Řešit Bílka ve stylu jeho hanění

A není to na hraně, rozhodně ne.

A Uhrin neudělal ostudy při kvaldě na MS 98 ? Vy fakt tak nějak hrozně zapomínáte...

Porazil Portugalsko.... Betonoval, betonoval a pak se povedl jeden velký majstrštyk Poborského, Francie byla taky lepší, Česko betonovalo a postoupilo echt šťastně až po penaltách. Takže asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Uhrin se Spartou uhrál v LM dělené 3-4. místo. Tenkrát dokázali vyřadit velmi silný Marseille a doma porazili Barcu.

Reagovat
smazaný uživatel

To nikdo nepopírá, máš pravdu. Ale zde se bavíme o repre. Já si třeba pamatuji, když hráli kvaldu o EURO 96 a i samotnou "Anglii" a sorry, tam kromě zápasu s Ruskem, kdy se to strhlo a Itálií, kdy museli nutně vyhrát (a taky, že vyhráli ale se zkurveným štětstím, asi jako Bílek ) tak to byl beton, beton, beton...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ještě dovětek.... Neporazil TOP tým....

Takže od teď se bere kvalita trenéra tím, jestli porazí TOP tým než že třeba dostane repre kvality průměrné do čtvrtfinále EURA, kde je porazí Portugalsko jen 1:0 ?

Kdyby Bílek byl tak hrozně špatný trenér, tak by nám Kristýnka dala 5 fíku a nazdar, ne ?

Reagovat
Usty

Copak chceš říct, že je v pořádku, že nezvládl ani jeden zápas s top týmem? V nich se rozhoduje o úspěchu a neúspěchů. Žádnej trenér není úspěšnej, když porazí průměrný týmy, ale proti silnýmu vždycky selže... Jako Bílek.

Reagovat
smazaný uživatel

Chci ti říct, že úspěch trenéra se odvíjí od výsledků, jako je postup z kvalifikace či konečný výsledek na závěrečném turnaji. V přípravě můžeš porážet, koho chceš ale je to furt příprava.

On dokázal s průměrným mužstvem, který byl v generační výměně postup v celku suverénně v baráži a krom vyhoření v zápasu s Ruskem udělal výsledek i na turnaji.

To, že mu nevyšla kvalifikace na MS.... To se nepodařilo ani Uhrinovi, Chovancovi, Radovi ( )...

Reagovat
OTASi

Ty musíš být jedním ze zakladatelů Fanklubu defenzivního fotbalu! BRÁNIT!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

Reagovat
Rišan

Takto uvažuje blbec: Vždyť jindy jsme hráli taky mizerně, tak proč se mluví o B? No protože teď se mluví právě o něm a uvádí se jen holá fakta. A t20 nepodceňuj fandy, ti si budou pamatovat CELKOVÉ trenérské vystoupení deBílka rozhodně víc než postup z nejslabší skupiny ME, v níž navíc zkolabovali (jako obvykle) Rusové, kteří nás jinak jasně přehráli)!

Reagovat
smazaný uživatel

A to je názor panečku !

Reagovat
OTASi

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

nějak chytrý na fandu baníku

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna o tom Řecku se podle mě psát bude, jakym stylem to vyhráli

Reagovat
Kang & Kodos

U nás určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, protože vyřadili nás

Reagovat
smazaný uživatel

I když je pravda, že Řekové na to zapomenou, tak jako Češi na ten fotbal pod Uhrinem, jak píšeš níž, ale ostatní národy ne

Reagovat
Aldeano

Reagovat
veikko

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

když už jsi napsal tento koment, tak já se pokusím zareagovat za sebe..

Bílek je pro mě špatným vzorem, nemám ho rád jako trenéra repre, nelíbila se mi hra a právě on je symbolem naší ustupující generace (leč za to sám nemůže)...

Nicméně nemůžu se ztotožnit s názorem, že jeho štace u repre byla úspěšná.. Ty to píšeš jak kdyby vždy výsledek rozhodoval o všem. ale to vůbec není pravda.. někdy jde i to jádro věci, předváděnou hru a ten všeobecný názor, který mimochodem vyhlašujem právě my Češi, typu "za sto si všichni budou pamatovat jen vítěze" je uplně mylný..

Mám na celé toto angažmá a období asi podobný názor jako Usty..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, fajn, tvůj názor... Měl sem spíš za to, že se bude pamatovat, když někdo něco dokázal než že někdo hrál nějakým stylem.

Reagovat
OTASi

Ono je to jedno s druhým. Fakta: Dostal se na EURO i díky nafilmovanýmu pádu Rezka. Měli jsme obrovskou kliku při losu. První zápas - debakl od Ruska. Druhý zápas - dobrej vstup a díky plzeňákům vedení 2:0 (mimochodem, to byla zásluha spíš Vrby, bez něj by Jiráček s Pilařem těko hráli základ v repre). Nicméně po chybě Čecha jsme se klepali o výhru a Řekům navíc nebyl uznanej regulerní gól pro ofsajd, kterej ale nebyl.. Pak zápas s Polskem, dke jsme byli horším týmem, ale díky polský nemohoucnosti a Čechovi jsme udrželi nulu a pak jeden gól opět díky Jiráčkovi-plzeňákovi dali. No a potom čtvrfinále, kde jsme ale nepředvedli vůbec nic, a doufali jsme v prodloužení a chtěli jsme to nějak ukopat na pencle. Byla jen otázka času než Portugalci rozhodnou. Takže na jednu stranu úspěch že jsme se dostali do čtvrtfinále, ale hra neměla žádnou pořádnou strategii či systém, tým neměl prostě svoji tvář a to si pamatuju víc než samotnej postup. Bílek podle mě prostě není trenér pro repre

Reagovat
smazaný uživatel

0 (mimochodem, to byla zásluha spíš Vrby, bez něj by Jiráček s Pilařem těko hráli základ v repre).

Reagovat
OTASi

Protože pod Bílkem se hrál prostě odpornej fotbal, naše hra neměla absolutně žádnou tvář, žádný stabilní výsledky, byli jsme schopni doma trápit Itálii (ikdyž tam hrálo svoji roli to, že Italové to měli trochu v piči), a pak jsme byli schopni prohrát doma s Arménií.

Reagovat
king23

Je mi blivno z lidí jako seš ty. Díky Rezkově nafilmované penaltě jsme se dostali do baráže a v zápětí jsme dostali tu absolutně nejlehčí skupinu co šla vytvořit. Za Rezka se stydím ještě teď a s tou skupinou to byla klika jako prase. Ani za jedno však nemohl de Bílek. Takže mluvit o nějakém splnění úkolu v souvislostí s tímhle netrenérem může jenom trouba jako ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ale stejně ho nemám rád

Reagovat
frankiefcb

Pro autora za nadpis. Výstižné, nafilmovaný "úspěch" nestačí. Nikdy nezapomenu, jak mě z toho jeho chaosu mnohdy boleli oči.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale že se postoupilo na EURO a postupovalo se, to ti nevadilo, to si fandil, že ?

Reagovat
frankiefcb

To, že se mi hra nelíbí neznamená, že nebudu fandit. Fandil jsem i když trénoval Frňka, Malura, i když se mi hra nelíbila. To s tím vůbec nesouvisí.

Reagovat
smazaný uživatel

Postoupili jsme jen díky jednomu dobrém zápasu v baráži. Nic víc, jen jsme prostě měli neskutečné štěstí, i na tu skupinu. Tak tady z Bílka nebudeme dělat super trenéra.

Reagovat
Aldeano

Takže jedna simulace Rezka zařídila baráž. Tam se odehrál jeden dobrý zápas a pak neskutečné štěstí a lehká skupina, kterou Bílek dokázal vyhrát... Aha.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je hrozně vtipný, no :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipné je to tvé dělání pána trenéra z Bílka

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo z nej pana proboha nedela...

Reagovat
smazaný uživatel

Dle tvých příspěvků jsem ten pocit nabral..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si je precti jeste jednou. Jen branim to, jak ho kazdy napada, ze je neschopny... Muj oblibenec to neni ale tohle osocovani si teda rozhodne taky nezaslouzi, zvlast kdyz se porovnaji vysledky ostatnich treneru repre za poslednich dvacet let...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je minimálně schopný no, to už je prašť jak uhoď

Reagovat
smazaný uživatel

A tak mi řekni, kde jsme v té kvalifikaci podali dobré výkony? Vždyť jsme ani neměli soupeře na to, abychom se vůbec strachovali o baráž.. V baráži nás v druhém zápase Černá hora naprosto přejela a se štěstím jsme šli na euro. No a tam jsme dostali nejlehčí skupinu za posledních 20 let. Dostat Portugalce a Španěly, tak jsme v píči. A s tím srovnáváním Uhrina, já to taky nezažil. Ale ten na tom turnaji alespoň porazil opravdu silné celky. možná proto je uznáván více než Bílek.

Reagovat
Aldeano

Tady jde o to s čím to cheš porovnat respektive s čím to porovnáváš. Na Uhrina poukazuji proto, protože ikdyž měl daleko lepší kádr než Bílek, tak herně to bylo velmi podobné. My nejsme zem, kde by jsme bez pozitivní konstelace dokázali přehrát týmy, které až na právě tyto vyjímky byly, jsou a budou před námi. Bílek ten kádr kvalitní prostě neměl. Rada měl kádr o dost lepší a herně to bylo ještě horší, než pod Bílkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano ale zároveň nechápu, proč se ze čtvrtfinále na Euru dělá tak šílený úspěch. Samozřejmě, je to více, než kdokoliv dokázal od roku 2004. Na druhou stranu s takhle slabou skupinou to opravdu nebylo tak těžké a zápas s Portugalci, kde jsme neměli snad pořádnou střelu na bránu ukázal, jak na tom jsme. Jinak i na tom Euru to byl výbuch s Ruskem, dobrých 15 minut s Řeckem a pak kvalitní zápas proti Polsku, převážně 2.poločas.

A jinak jeho výsledky prostě dobré nebyly..

Reagovat
Aldeano

Tak krom Eura 2004 (Vzpomeň si ale například na zápas s Lotyšskem) Bruckner taky neměl výsledky. Pokud vezmu v potaz jakou vedl generaci. Šťastná ubráněná baráž s Norskem, propadák na MS a poté ostuda na Euru 2008. Nemluvě o jeho "úspěchu" s Rakouskem...

Reagovat
smazaný uživatel

Euro 2008 byla ale ostuda hráčů. Tady mu chybělo to malé štěstí, které měl Bílek např. s Rezkovým pádem.

Reagovat
Aldeano

Ale vždyť to štěstí měl právě například v baráži s Norskem. Krom toho ta kvalita kádru nejde porovnat. A tým, který dostal po Brucknerovi Rada hrál ještě horší fotbal, než Bílek.

Reagovat
smazaný uživatel

Horší fotbal než Bílek? Tak to nevím..

Reagovat
Aldeano

To je věc názoru. Ale alespoň výsledky hovoří pro Bílka.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyla ani tak ostuda hracu jako spis jeho prokaucovani...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nestrkej hlavu do písku a schválně si projdi sestavy a styl zápasu na tom turnaji.

Jedna věc, v zahajovacím utkání nás Švýcaři přehrávali, byli lepší, pak nasadil Svěrkoše, který měl echt formu, dal jediný a tudíž vítězný gól v zápase a pak ho vůbec nestavěl. Zase jen Dina, na kterého každý hrál snad dvoji osobku. A starý lišák na tohle nedokázal zareagovat. To samé utkání s Tureckem...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jenže ten kolaps proti Turecku on tak uplně ovlivnit nemohl. To vážně posrali hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl ale reagovat třeba střídáním, když se Turci dostali na dostřel či pak, když vyrovnali.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to tak někdo mohl tušit, že hned dostaneme třetí..

Reagovat
db18

Ten zápas se Španělskem (2:1) vypadal dobře, ne? Navíc Skotsko v té době taky bylo nepříjemným soupeřem.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš ten náhodný gól a pak 70 minut tvrdého betonu? To mi moc kvalitní nepřišlo. A skoti ukázali svou nepříjemnost zvláště u nás, kde hráli 10-0-0.

Reagovat
smazaný uživatel

Me osocujes, ze z Bilka delam pana ale za to ty z neho delas dementa, ktery prisel z ustavu rovnou na lavicku...

Reagovat
frankiefcb

Tak přišel ze Sparty, to by tvým slovům dávalo i za pravdu hele.

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

Já z něho žádného dementa nedělám, pro mě je to jen dost špatný trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

který třeba jako první trenér v lize udělal double

Jako kdybyste fakt někteří nechtěli vidět, že i něco dokázal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, tohle se mu povedlo, ale přiznám se, že tehdy jsem to ještě nesledoval tak moc a nevím, jaká byla síla Sparty oproti ostatním klubům.

Reagovat
smazaný uživatel

Sezona 2006/07... A to je možná právě to, že ho někteří nemusí... Protože to jsou mladší ročníky a nepamatují si trenérské kariéry jiných trenérů repre či samotného Bílka. Ale neohlížejí se za historii ale žijí jednou dvouletou dekádou...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, ale tady se řeší repre a ne ligová historie. A to je podle mě u Bílka velká bída.

Reagovat
OTASi

To myslíš vážně? Hrálo se na jednu branku

Reagovat
Kily

určitě v obou zápasech se Skotskem, doma jsme je nepustili za půlku a u nich oni dali dva góly ze dvou šancí, jinak jsme tam taky byli lepší. U té odvety se mi do paměti vrylo, jak spousta lidí říkala, že tam jasně prohrajeme. A pak tedy řeči spojené s tou Rezkovou hereckou vložkou, kdy zase dost lidí říkalo, jak my si baráž nezasloužíme a měli tam jít Skotové, kteří si přitom proti tomu týmu v čele s údajným tragédem Bílkem pořádně neškrtli a jestli si dobře vzpomínám, tak odehráli i hodně diskutovaný zápas doma s Lichtenštejnskem

Reagovat
smazaný uživatel

Víš co, někteří kritikové Bílka tohle prostě vidět nechtějí, no...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
db18

Účel světí prostředky. (tím nemyslím filmování, ale "ošklivou" hru)

Reagovat
frankiefcb

Jenže on to byl často chaos než zamýšlená ošklivá hra. Příklad i to Řecko (tam to mělo systém ta destrukce) u Bílka to v drtivém případě byl chaos a doufalo se, že hráči budou mít záchvěv geniality a uhrají to.

Reagovat
Aldeano

To vůbec. Krom toho by jsi to mohl napsat také na hru Bruknera, který většinou spoléhal na to, že to někdo dokopne na Kollera...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba zajímavý je, že nikomu nevadí, jak starý lišák naprosto prokoučoval EURO 08

To je ta česká vlastnost, někdo se ti znelíbí na začátku angažmá a i když udělá výsledek, jsi špatný.

Bruckner je bezesporu po Ježkovi jeden z nejlepších repre trenérů ale i on má přehmaty jako kráva, viz. MS 06, EURO 08...

Proč mu to nikdo taky nedává sežrat jako Bílkovi ?

Reagovat
db18

Reagovat
frankiefcb

Protože Bruckner sice prokoučoval EURO 2008, ale dokázal nás tam bez problému dostat stejně jako nás dostal na MS a na ME 04. Bílek v té hře neměl styl. Já Bílkovu hru neměl rád a nebudu pozér v tom, ež teď začnu tvrdit jak byl super. Když jsem ho nechtěl v repre ani po EURU 12, protože s ním je nulová šance se dostat na MS.

Reagovat
Aldeano

A Rakousko na MS 2010

Reagovat
smazaný uživatel

Bez problému ?

Reagovat
frankiefcb

Nevyhráli jsme náhodou v kvaldě 08 na půdě Německa 3:0?

Reagovat
smazaný uživatel

ME 2004 Sme taky všechny smetli akorát MS 04 bylo trochu ošemetný, ale srovnávat to s Bílkovým za minutu dvanáct pádem v pok. územím.

Reagovat
frankiefcb

Víš, co mi to připomíná. Ty důchodce, jak říkají, jak za komančů bylo lépe a vytahují pouze to dobré, ale to špatné schválně opomenou.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně takhle se ted připomíná Bruckner

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, to nikdo nepopírá. A dál ? Co třeba domácí zápas s Němci, co byla tragedie ? Vidíš to moc černobílé...

Neříkám, že Bílek je nejlepší trenér na světě ale určitě si nezaslouží tyhle urážky a podkopání dosažených výsledků

Reagovat
Aldeano

Reagovat
db18

Jak se tady vytahuje "nezapomene se na to, jakym stylem vyhrálo Řecko ME", tak jsem si vzpomněl, že už před zápasem se v tisku řešilo, jestli vůbec Němci chtějí vyhrát, protože 2. místo mělo přinést jistotu, že se vyhnou Nizozemsku už ve skupině. (ale to jen tak bokem - ten zápas byl parádní... Asi nejlepší zápas Matějovského a Koller tam tehdy tuším prohrál hlavičkový souboj s Lahmem )

Reagovat
Aldeano

Lahm právě říkal, že jim o nic nešlo. Zmínil to na tiskovce před zápasem LM s Plzní, kdy se ho někdo ptal, jestli to nemůže dopadnout jako tehdy s repre.

Reagovat
frankiefcb

Jinak s touto debatou končím, bo to nemá smysl. Bílek je pro mě po Radovi trenér, kterému jsem u repre nevěřil a oslavoval odchod, jelikož na to neměli a nic na tom nezmění ani haluzové EURO 2012. Zatím si stojím, nebudu nějaký pozér, abych teď ze sebe dělal, jak jsem mu tenkrát věřil, když jsem ho neměl rád. Podle mého to nebyl kvlaitní reprezentační trenér, pro Spartu dobrý do repre ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Co furt máš s tím pozérstvím. Já do něj nepičoval ani když byl u mužstva, pač sem viděl, že to nemá lehké s tím. A víš, co je zajímavé ? Že třeba u hráčů byl oblíbený...

Ale když něco napíše bulvár, nehodí se mu do koncepce, tak ovečky začnou zpívat stejnou píseň

Reagovat
frankiefcb

Tak ok, pokud se ti to líbilo, hjak Bíle hrál s týmem a jak se prezentoval. Tak v poho Mně se to nelíbilo (a nebylo to dáno bulvárem, ten totiž nečtu, ale tím ,co jsem viděl) a nepovažuji ho za úspěšného trenéra a už po EURU 2012 jsem věděl, že ten haluz úspěch bude vykoupený nepostupem, protože bohužel logicky nemohl být odvolán. A to, ež byl oblíbený je asi fajn, ale k ničemu, když na hřišti byl chaos.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se líbil dosažený výsledek.

Reagovat
frankiefcb

a to je ten rozdíl mezi mnou a Tebou, jak se na to díváme. U repre bych si představoval i nějaký styl a měr hry, co chceme hrát a nespoléhat na náhodu, která klidně někdy výsledek přivést mohla. Což se projevlo v kvaldě na MS, kde náhoda Bílovi nepomohla výseldek nebyl, i když byla skupina hratelná.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to ale musíš mít hráče, viz Brucknerovska zlata doba a pak teď ti pod Vrbou, kteří ale nakoukli do repre již pod Bílkem

Ale tehdy, co měl Bílek k dispozici nemohl logicky hrát jako třeba tehdy Česko v Portugalsku. Hráli to, co repre v 96 pod Uhrinem.

Reagovat
frankiefcb

To, že neměl tak věhlasné hráče neznamená, že ho ospravedlňuje hrát na náhodu a takticky mnohdy špatně. To pak působí trochu jako laciná výmluva.

Reagovat
veikko

Stejně jako Čechovi nikdo nedává sežrat tu ostudně osudnou minelu proti Turecku.

Reagovat
frankiefcb

opravdu nikdo. Jasně za jeden fatal odsoudíme hráče a zapomeneme na vše, co pro nás udělal.

Reagovat
veikko

Jasně, jenže Bílka odsuzujou za nepopiratelný úspěch.

Reagovat
frankiefcb

jaký úspěch myslíš ta haluz v roce 2012, ale prosím Tě. Čech má konzistentní výkony, Bílkova hra měla jenom někdy nějaký řád.

Reagovat
veikko

No počkej, poslední dobou se mi teda výkony Čecha líbí ještě míň než hra za Bílka. Co zápas, to kiks. A mnohdy nezůstane jen u jednoho, ale teď se to snad změní, když bude chytat i v klubu.

Reagovat
Aldeano

Pamatuješ si na zápas s Lotyšskem na Euru 2004?

Reagovat
frankiefcb

samozřejmě parádní otočka na 2:1. Vydřený zápas, stejně jako z nizozemskem a Německem. Všechno otočky a nezapomenutelné zážitky.

Reagovat
Aldeano

WTF "Bruckner je bezesporu po Ježkovi jeden z nejlepších repre trenérů" Jinak se zbytkem souhlas...

Reagovat
smazaný uživatel

Neznáš Ježka ?

A ano, aspoň pro mě je to druhý nejlepší trenér v repre.

Reagovat
Aldeano

Samozřejmě, že znám, ale přijde mi to hodně přehnané. Nic více.

Reagovat
OTASi

Reagovat
hefy

Bílka mi je líto. Nikdo už nevidí, že s nejhorším kádrem v historii světa se nejen, že dostal na Euro, ale i postoupil ze skupiny a rozhodně tam nehrál špatnej fotbal. Asi navždy to bude nepoplivanější trenér, ale doufám, že brzo dostane náký angažmá, kde bude moct všem vytřít zrak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Ve Spartě již brzy bude volná židle, může se vrátit na místo činu.

Reagovat
smazaný uživatel

bilek je rozhodne lepsi trener nez stastny

Reagovat
frankiefcb

ligový asi jo. I když mám radši Ščasného.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Bílek je prvním trenérem v historii České ligy, co dokázal vyhrát s mužstvem double.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Spalovač šancí

A první trenér, který vyhrál skupinu EURA se záporným skóre

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Radši článek ani nečtu, nadpis bohatě stačí, abych si udělal obrázek.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nastesti je v Cesku jeste porad par rozumnych lidi, kteri to vidi

Reagovat
Azazelo RD

Nejhorší kádr v historii světa? Hlavně nepřehánět. Špatnej fotbal nehrál prvních 10 minut s Řeckem a poločas s Portugalskem. Jinak od Ruska jsme mohli dostat desítku, kdyby tam nebyl Čech a útok Ruska nebyl ožralej.

Reagovat
fantomas

Ale tak zase... Euro byl ostrůvek a taky ne nijak 100% pozitivní (např. Rusko slušně prokaučoval), jinak se s tim lepší fotbal určitě hrát dal, určitě nemusel legrační Pekhart dostat tisíce startů a podobně.

Jeho pozápasový rozhovory o tradičně "velmi dobrých" výkonech mě taky iritovaly a neustále ukazovaly, že má v podstatě hodně jednoduchej náhled na fotbal jako takovej.

Jo,plive se na něho možná víc, než si zaslouží, a ČF Eura určitě je úspěch, ale zas se netvařme, že je to nějakej náš skrytej trenérskej poklad.

Reagovat
Riviera Kid

No, prokaucoval. Zase tam dal Hübschman, což by udělalo asi málo trenérů za toho stavu a ta hra se docela zvedla. A to že sme na konci dostali dva góly, tak udělalo akorát z toho výsledku větší debakl než to vypadalo.

Reagovat
fantomas

Prohra s Ruskem jde na jeho vrub zcela jednoznačně, o tom fakt netřeba diskutovat

Reagovat
Riviera Kid

Promin, já zapomněl že paní učitelka a Fantomas mají vždycky pravdu.

Reagovat
fantomas

Tak já nevim, přečti si tohle, co sem psal těsně po zápase, a pak zkus třeba pořádně zaargumentovat...

http://www.eurofotbal.cz/clanky/eurozapisnik-ii-aneb-alenky-v-risi-samozrejmosti-185045/

Ten mančaft prostě do úvodního zápasu nastoupil viditelně nepřipravenej, a že pak Bílek jakž takž (a pozdě) za běhu napravoval škody, který sám pomáhal napáchat, to na tom prokauči fakt nic nemění.

Reagovat
Riviera Kid

Ale já ti neodporuju. Jen jsem ho pochválil za jeden tah. ten zápas sem celý neviděl, byl jsem v rachote. Tak mám asi krapet zkreslené informace

Reagovat
Aldeano

Euro 2008 to byla teprve příšernost a prokauč. Euro 2012 v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti rusákům jsme měli v záloze i obraně strašné díry. 4:1 byl ještě milosrdný výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

To EURO byl prostě skvělej úspěch a jak už jsem říkal to s tím Šipovo super výrokem mnou naprosto nepochopený. Když i po tom co jsme postoupili a neodehráli vůbec špatnou partii v ČF tak se řekne že Šíp měl pravdu

Reagovat
fantomas

O žádnym Šípovi sem neřek ani slovo a dokonce sem vysloveně napsal, že ČF Eura "určitě je úspěch", takže klídek.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to říkam mimoděk. To "klídek" si odpusť.

Reagovat
fantomas

Tak proč potom reaguješ zrovna na mě?

Reagovat
smazaný uživatel

"Jo,plive se na něho možná víc, než si zaslouží" Jsem jen připomněl největší plivanec no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Rarášek

Doufám, že se brzo vrátí místo Impulse na Spartu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Riviera Kid

Vůbec nechapu o co tady jde. Když byl Bílek u reprezentace, tak jsem neslyšel snad jediný názor do by ho obhajoval. Najednou ho má každý řád. To samé třeba s Barosem. A nebo s Brucknerem, ale naopak. U reprezentace oblíbený a teď se na něj nadává. Buď máte všichni tak blbou paměť a nebo je prostě zase v módě obhajovat Bílka. Fakt nechapu.

Trenér to byl hrozny, na to já nikdy nezapomenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Deník Sport z něho udělal jelimana, který se neumí prosadit s parádním kádrem.

Reagovat
monty25

Bílek ze sebe dělal jelimana sám hlavně tím, že byl neskutečný alibista při rozhovorech... Na druhou stranu musím říct, že jako fotbalista byl skvělý a dokonce v Čechách nastupoval za oba moje oblíbené kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšem jenom vedlejší

Reagovat
monty25

Můžu snad za to, že hlavní jdou zvolit jenom tři?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kily

no my máme špatnou paměť, já si vzpomínám, že třeba tady bylo obhájců Bílka docela i dost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
kubys

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš je druhý nejlepším střelcem historie repre, vyhrál milion soutěží plus byl nejlepším střelcem EURA, to chceš zpochybnit ?

Reagovat
Kily

to tak bývá, lidi si pamatují/chtějí pamatovat jen to, co se dělo poslední dobou a co se jim hodí do krámu, zbytek rychle zapadá prachem

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tohle mě neuvěřitelně sere. Mladí patnáctiletí kluci, co znají jen Real, Barcelony apod. slyší doma od tatíka, že ten Baroš je píča a neumí si třeba dohledat jeho historii.

I když toho kluka uctívám, tak je již ve fotbalovém důchodu, nemá drajv, není tak hbitý jak před deseti lety ale ty vole, když slyším, jak ho někdo odsuzuje, tak to se mi otevírá kudla v kapse a to bych ani mouše neublížil...

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
smazaný uživatel

" Mladí patnáctiletí kluci" Jinak má, ale pravdu. Baroš má vítezství v LM (odehrál snad všechny zápasy), byl jedním z TOP útočníků v určitou chvíli a byl to na český poměry opravdu unikátní hráč.

Reagovat
Riviera Kid

Já mam Milana rád. Nechte mě na pokoji.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak promiň

Reagovat
Kily

já byl celkem zklamanej, kolik lidí si tři roky zpátky jelo do Polska jenom zapískat a zanadávat na Baroše a Bílka, vrchol přišel v zápase s Řeckem, Baroš ukazoval Jiráčkovi, aby mu na pět metrů dal míč do nohy a Jiráček poslal dlouhou kolmici, kterou by Baroš nechytil ani na motorce. No a lidi začali reagovat pískotem a nadáváním na Baroše

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je třeba ale zase ukázat i druhou stranu mince, že ten hejt (ikdyž ne takhle hloupej a zaslepenej) si docela zasloužil tím jak se chvílema v repre prezentoval.

Reagovat
Kily

jasné, to je bez debat

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Riviera Kid

Co? Já měl Barosa vždycky rad a nenávidím Bílka taky za to co z něj udělal. Postavil borce sám dopředu bez nějaké podpory a poser se z toho. Myslel jsem to tak, že když byl v repre, nadavalo se na něj. A teď už je zase oblíbenec.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Oblíbenec nevím, jen se mi nelíbí, jak na něj každej nadává a přitom měl de facto třetí největší úspěch s repre...

Reagovat
Riviera Kid

Nadával. Teď už právě vůbec. A já jen upozorňoval na tohle. A za to podle mě mohl z velke části Bílek.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak lidi zpochybnují Čecha, dřív Nedvěda nebo Jágra, tak nevidim důvod, proč by nemohli zpochybnovat Baroše

Reagovat
Aldeano

Jen je zpochybňování Baroše stejně zvláštní, jako těch co jsi vypsal..

Reagovat
smazaný uživatel

Otočení některých ve prospěch Bílka chápu - prostě mnozí s odstupem času uznali, že z hovna bič neupleteš. A hlavně Bílek plnil cíle. Postup do Evropy - splněno. Postup na Euru ze skupiny - splněno. No jen ten Svět se nepovedl - ale, kolikrát jsme na MS postoupili, že? Jednou za celou historii samotné ČR.

Baroš byl kritizovaný v repre až poslední roky - a to hlavně i díky systému, kterým jsme hráli. U Milana lidi ocenili jeho předchozí úspěchy. Navíc ikdyž dostal někdo jiný příležitost, tak se nepředvedl - nepředvedl se proto, protože systém hry byl opravdu špatný.

Hejty na Brucknera jsou jediné, které opravdu nechápu, dyť pod ním jsme byli tabulkově na 2. místě na světě. Teď jsme kde??? Dvacátí, třicátí?????

Reagovat
smazaný uživatel

to samozřejmě není pravda, ti, co ho ted obhajují, to dělali i předtím...

Reagovat
OTASi

Reagovat
Mr.Mike

já proti Bílkovi nikdy nic neměl

Reagovat
bobis21

jak Bílka, tak Baroše vždy hodně lidí obhajovalo (včetně mě - špatný trenér to podle mě nikdy nebyl), druhá strana byla pouze hlučnější ... a Brückner dle mého názoru nezvládl ani MS06, ani EURO08. V té době už podle mě u repre být neměl ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Recoba Inter

Bílek ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejtrapnejsi byla stejne ta Sipova exibice na ctsport den po zapase s Ruskem. Ten clovek u me neskutecne klusnul

Reagovat
CHONG

Celkem smutné, že u tebe někdo klesne za to, že řekne bez obalu to, co si myslí, i když to třeba byla blbost, je to pořád lepší než ty věčné diplomatické a připosrané vyjádření ostatních.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čemu se směješ. vždyť má pravdu..

Reagovat
smazaný uživatel

Co nato říct. Jdi diskutovat třeba na novinky, možná se tam najdeš, tam je to zářný příklad toho: že říkají bez obalu to, co si myslí, i když to třeba byla blbost. Mluviti stříbro, mlčeti zlato.

Zvlášt právě herci apod. žijí úplně v jiným světě a měli by držet hu... pusu. Třeba Krausova show by měla i nějakou úroveň nebýt toho začátku, kdy se neustále obouvá do prezidenta jen proto, že se třeba špatně oblékl - však co, to je nejdůležitější. Proč řešit ostatní, co rozkrádají stát, že. Ať si klidně kradou, hlavně že u toho dodržují etiketu... Ale i přes to, že tohle musím neustále nepřímo od něj poslouchat, se na to občas dívám.

Reagovat
smazaný uživatel

V době, kdy Šíp zkritizoval repre a Bílka měl naprostou pravdu.To, že s odřenýma ušima nakonec postoupili je věc jiná,ale Šíp to řekl za celý národ, všichni to tak museli cítit, jenže Šíp to řekl do TV.

Já ho naopak za to chválím, že si stojí za svým názorem a neváhá ho říct.I za jeho následnou omluvu.

Reagovat
Kily

neřekl to za celý národ, řekl to především jen za tu hospodskou část národa

Reagovat
CHONG

Takže za 90% fotbalového národu, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ta inteligence věřila do poslední chvíle, protože naši borci hráli nádherně, až zrak přecházel

Reagovat
king23

Reagovat
db18

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
F.Torres

přesně tak, pro každýho, kdo tomu alespoň trochu rozumí, byl šíp za šaška

Reagovat
smazaný uživatel

že jsme zahráli neuvěřitelný hovno snad museli vědět všichni ne?

Reagovat
Atlético de Madrid

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, pět změň, nebo dostanem další facky Šíp se stal symbolem chování, kdy člověk ostře kritizuje něco, čemu vůbec nerozumí.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty děláš co?To samé.Myslí, že Šíp je velký fotbalový srdcař, fotbalu rozumí a v tom fotbale něco dokázal.On byl v dresu Amfory hodně úspěšnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo amfóra, tak to je daleko větší kvalifikace než má Bílek nebo Dovalil

Jedna věc je říkat svůj názor, druhá útočit na trenéry a diktovat jim změny.

Reagovat
smazaný uživatel

Typickej Čech no. Nejvíc mě ale popuzuje, že neměl pravdu a jeho kecy vyzněly naprázdno a stejně ho spousta lidí plácá po zádech jakej je to borec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, jen reaguju na tvou větu,že tomu Šíp nerozumí.Rozumí tomu stejně, jako vy všichni tady.Prostě to tak cítil, ono to vypadalo na beznaděj.Pokud si to nepřiznáš, jsi fakt lhář.

To, že postoupíme po těch dvou zpackaných zápasech, tomu nevěřil vůbec nikdo, teď jsi chytrej jak rádio naladěný na Moskvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Že Šíp fotbalu nerozumí jasně prokázal právě tím vystoupením. Všechno co řekl se ukázalo být úplně mimo. Stejně tak v dalších jeho komentářích o fotbale.

Reagovat
smazaný uživatel

To není pravda, ty první dva mače byly tragické a nikdo nevěřil, že se povede postoupit.Řekl to naprosto správně a právě možná tohle kluky nakoplo.

Ty a všichni tady tu naplácají moře kravin, které se ukážou neopodsatněné a je to každýmu jedno.Pokud to nejsem tedy já.

Tak kurwa, co ta debilní kritika Šípa???????

Reagovat
smazaný uživatel

On těm hráčům strašně pomohl že je schazoval před celým národem

Chápu, že ty Šípa bráníš, sám se tu projevuješ úplně stejně. Samé jasné výroky a útočná rétorika, přitom všechno co řekneš se ukáže být úplně špatně Určitě tím všem strašně pomáháš

Reagovat
smazaný uživatel

Kecáš nesmysly.Asi jsem tě přecenil,. ty si to vůbec neuvědomuješ.Nechápu, proč by se kolem přeplacených hvězdiček mělo tancovat po špičkách.Tuu kritiku si v době, kdy ji Šíp pronesl plně zasloužili a pokud si najde v archívech diskuze, tak 99% lidí s ním naprosto souhlasilo.Navíc tahle debata je zbytečná.je to už dávno a vůbec o nic nejde.je to pouze a jenom fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

ozzy, ozzy, ta Amfóra - to je kec hodný tebe.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Amfory není žádný kec, jen jsem tím chtěl upozornit, že Šíp byl slušný fotbalista a fotbalu rozumí minimálně strejně,jako kdokoliv ze zdejších plácalů.Pokud nechápeš souvislosti, tak nereaguj.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi (š)moula. Souvislosti nechápeš ty a dokazuješ to den o dne víc a víc.

Reagovat
smazaný uživatel

"Vzpomenete si na mě"...blbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsi chytrák, když víš, jak to náhodně dopadlo.Kdyby nepostoupili,tak byl Šíp king.Pokrytec jeden vedle druhého.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale právě, že Šíp taky věděl

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo koučink pana Advokáta a našich trenéru, to je nebe a dudy

Reagovat
r.mrazik

rekl to hlavne za sebe....kreten

Reagovat
Azazelo RD

Měl pravdu. Navíc ten zápas s Ruskem byl fakt hnus, ten debakl mohl být ještě daleko horší. Tam jsme byli za kokoty jak s Ghanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Po těch rusácích na slova Šípa každej souhlasně přikyvoval , shodou okolností pak další zápas vyhráli a Šíp byl za vola a veřejnost otočila

Reagovat
smazaný uživatel

Já třeba ne. Vždyť jsme měli ultralehkou skupinu a smetl nás "pouze" ten papírově nejsilnější. Naopak nechápu Šípa, kterej si neuvědomil, že proti nám taky nebudou hrát žádný extratřídy a veřejně se podle mě ztrapnil tím, že śe pustil do takových velkohubých keců. Ale tak když jeho kámoš je Rada, tak asi se ani není čemu divit.

Reagovat
Azazelo RD

Jak pro koho. Ono ani v těch ostatních zápasech to nebyla žádná hitparáda.

Reagovat
smazaný uživatel

U mně hodně klesnul třeba Svěrák, který až nechutným způsobem podporoval Scharzenberga a vytvářel okolo něj auru svatosti.

Reagovat
db18

(Klusnul )

Reagovat
smazaný uživatel

e a u jsou docela daleko od sebe takze wtf

Reagovat
db18

ale slovo je to pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

co tam hledáš Willy?

Reagovat
smazaný uživatel

Velkej sympaťák doufám ,že v září nahradí Ščasného ve Sraltě

Reagovat
bobis21

jeden z nejlepších trenérů naší repre

Reagovat
CHONG

Osmý nejlepší

Reagovat
bobis21

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Azazelo RD

Bílek ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Na Bílkovi je vidět, jak značnou část naší populace ovlivňuje bulvár. Ten si o novém trenérovi udělal hned jasno a od první tiskovky na něj útočil. Toto chování pak bohužel spousta nemyslících převzalo.

Přitom po tagédii za Rady nebo Haška dokázal reprezentaci obrovským způsobem pozvednout, nebál se pozvat spousty nových hráčů byť to byl třeba sedumnáctiletý Kadlec nebo nějaký Pilař z Hradce. Z jeho práce těží i teď Vrba a budem těžit ještě dlouho.

Bohužel už tak dobře nepokračoval v kvalifikaci na MS kde se spíš snažil využít těch osvědčených. Jinak jsme mohli být ještě někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

"Na Bílkovi je vidět, jak značnou část naší populace ovlivňuje bulvár. Ten si o novém trenérovi udělal hned jasno a od první tiskovky na něj útočil. Toto chování pak bohužel spousta nemyslících převzalo"

Reagovat
Kluivert9

Jak je marnej musel vidět každej, bez ohledu na nějakej bulvár... Jinak ještě, že toho 17letýho Kadlece pozval, nebýt Bílka, tak by určitě nikdo ani nevěděl, že nějakej Kadlec vůbec existuje

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, musel to vidět každej, vždyť to bylo v Blesku přímo v titulku

Kadlece znal každej, ale ko by si dovolil tak mladého hráče pozvat do repre?

Reagovat
CHONG

Ne každý čte tu sračku

Reagovat
smazaný uživatel

Bílkovi kritici zjevně téměměř všichni

Reagovat
CHONG

Ošklivá generalizace

Reagovat
Kluivert9

Jasně, bez Blesku by to nikdo nevěděl

Reagovat
smazaný uživatel

Dal šanci i Rabušicovi!!

Reagovat
Azazelo RD

No, on spíš Bílek v jednu dobu těžil z Vrbovy práce. Bílek byl prostě neschopný, v tom bulvár nehrál žádnou roli.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

"od první tiskovky na něj útočil. Toto chování pak bohužel spousta nemyslících převzalo" o tom to celý bylo

Reagovat
Kluivert9

Bílkovu koncepci, přehled a kompetentnost u nároďáku asi nejlíp vystihuje Faux Pas s Pudilem.

Reagovat
db18

To je anketa Sem si to musel číst 3x, aby mi neuteklo nějaký "ne" a hlasoval správně...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jako Řecké referendum Prostě je třeba vnutit hlasujícím názor autora

Reagovat
fantomas

Anketa nic nevnucuje, jen je zbytečně komplikovaná.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápor "nevyhovoval" byl třeba využít právě proto, aby se vnutil čtenáři názor.

Reagovat
smazaný uživatel

A to není jen anketa, zcela tendenčně protibílkovsky byl psaný celý článek

Reagovat
fantomas

To dejme tomu, ale na anketě furt nevidim nic špatnýho (krom formulace).

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Usty

Jakej názor jsem komu vnutil? :D

Btw, hlasoval jsem pro Radu.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady se nic nevnucovalo, jen to hodně lidí splete

Reagovat
CHONG

* Hodně pitomců

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi to musel 3x číst, aby ti neuteklo jedno ne?

Reagovat
aurelio

Ktorý tréner to prehral "se silným Azerbajdžánem"? Tiež Bílek?

Reagovat
Riviera Kid

Myslím, že hej.

Reagovat
smazaný uživatel

A co teprv Gibraltar, hej ?

Reagovat
aurelio

Gibraltár tu nikto neoznačil za silného súpera, Bílek u svojho tímu problém nevidel, povedal, že prehrali "se silným Azerbajdžánem" ... tú formuláciu si pamätám celkom presne, akurát som nevedel, či to bol Hašek, Rada alebo Bílek.

Reagovat
Aldeano

Ale zkusil všechny možné i nemožné hráče...

Tomáš Grigar, David Limberský, Jan Šimůnek, Jan Rajnoch, Daniel Pudil (46. Adam Hloušek), Mario Lička, Marek Matějovský (75. Michal Švec), Mario Holek (81. David Rozehnal), Jan Blažek (75. Martin Fillo), Lukáš Magera (63. Tomáš Necid), Michal Papadopulos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To má být výmluva na to že se prohraje s tak zoufalým týmem ? Bůhví koho povolali oni.

Reagovat
CHONG

Viděl jsi už toho Oldboye?

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to stažené. Včera jsem se nakonec koukl na "Funny games USA" co mi tam někdo radil. Ale určitě na to kouknu, až budu mít zase někdy večer chuť na film. Díky za tip.

Reagovat
Kily

v rychlosti jsem na to koukl a nějakých deset hráčů o měsíc dřív nastoupilo k poslednímu zápasu kvalifikace proti Rusku

Reagovat
smazaný uživatel

Povolal tehdá béčko až céčko reprezentace + pár mladších hráčů, kteří už v repre byli, aby vyzkoušel nové tváře. Všichni tenkrát volali po tom, aby mladí a mladší hráči dostali v repre šanci, a aby jich někdo co nejvíc vyzkoušel, po té Brucknerově éře, tak to Bílek udělal a hned dostal po kulích a všichni mu ten přátelák vyčítali

Pár let poté, když k repre přišel Vrba, najednou nikomu o výsledky v přátelácích nejde

Reagovat
db18

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dát šanci mladým hráčů znamená zakomponovat je do fungujícího týmu a ne z nich namíchat guláš a pak se divit, že to nefunguje. Slepenec nezvládnou ani zkušení a kvalitní hráči. Viz například Chelsea po příchodu Abramoviče. Měli na co si ukázali a výsledky to přineslo až mnohem později.

Dokonce naopak si myslím, že těm nadějím to mohlo spíš uškodit, když zjistili, že nedávají ani evropský průměr. A do toho média, očekávání fanoušků... Nechtěl bych být v jejich kůži.

A výsledky přáteláků jsou fanoušky vnímány podobně jako ostré zápasy: Prohrát po skvělém výkonu se smůlou, tomu se nenadává. Bílek ale prohrával a výkony stály za prd.

Navíc i Vrba otřásl duší fanoušků, když mu přáteláky nevycházely. Najednou sílily hlasy, že to není trenér pro repre apod. Asi zapomínáš

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
naheCZ

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

hele to jsou kecy.. s tím Vrbem zas..

Reagovat
smazaný uživatel

nn

Reagovat
Rarášek

Zachvíli Vrba

Reagovat
mickey mouse

Jednoznačně nejnegativnější období repre v historii. Jsem rád, že Vrba má (zatím) aspoň jakous takous podporu médií.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ono se Bílkovi dá přičíst k dobru vlastně jen těch pár zápasů, kdy uhrál výsledek. Argument "splnil úkol" je fakt boží. Jeho fotbal byl vyloženě na náhodu. Tým neměl tvář, neměl nějakou jasně danou vizi. Před výkopem jsme často vůbec nevěděli, jak se bude Bílek snažit hrát a co od mužstva očekávat. Bude to joga bonito s Plašilem pod hrotem? Budou to dlouhé nákopy na Baroše? Nikdo nevěděl. Byla to doba experimentů, z nichž se mu podařilo za čtyři roky namixovat správnou kombinaci na baráž a dva zápasy ve skupině. Takticky vybouchnul ve většině náročných utkání, které jsme pod ním hráli. Ze 16 zápasů s top 30 týmy světa jsme vyhráli 2x. A právě tyhle země musí být pro Česko měřítkem, už jen proto, že jsme se po celou naší existenci pohybovali v nejhůř top 35.

Srovnání s Uhrinem je docela přes čáru, neboť Uhrin měl alespoň dlouhodobě kvalitní obranu, zatímco Bílek neměl dlouhodobě kvalitní nic. Jen občas, když někdo zahrál. Ale to je právě ta náhoda. U reprezentací je nejdůležitější dlouhodobá koncepce a stabilita základní jedenáctky, přičemž ani jedno Bílek nepřinesl a za čtyři roky nebylo vidět, že by se vůbec k něčemu takovému snažil přiblížit. Ono se nadává na nekvalitní hráčský materiál, ale to je docela blbost. Už jen to ME ukazuje, že když ti hráči zahráli svůj strop, tak to bohatě stačilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Do gulagu s Bílkem !

Reagovat
fantomas

Ježiš, vy ste fakt hysterky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme hysterky proto, že jsou argumenty pro to, nedělat z Bílka tragického trenéra repre ? Aha. Opravdu zvláštní člověk jsi

Reagovat
fantomas

Nene, ste hysterky proto, že tu mluvíte o gulazích a všechno obracíte do extrému, jako bysme tu snad šípovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když někdo nepochopí ironii, tak to příště budu psát doslova, pa...

Reagovat
veikko

Když už je načase ustoupit, tak s noblesou.

Reagovat
fantomas

Ironii

Reagovat
Atlético de Madrid

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč... Proč se nepřipustíte, že zas tak špatný nebyl ? Proč tomu tak je jsem psal vejš, už mě nebaví to psát znova a znova..

Reagovat
Atlético de Madrid

Zas tak špatný? Za čtyři roky prostě ten tým nijak neposunul, nevytvořil koncepci, nevytvořil taktiku, neměli jsme výsledkovou stabilitu. Udělal jednou dobrej výsledke, což je super, ale takových koučů se taky dá najít v historii dost. Prioritou by nemělo být uhrávat semtam nějaký výsledek, ale dokázat to cíleně a opakovaně.

Reagovat
smazaný uživatel

Neposunul ? Dyť on začal do týmu dávat frajery, co tam teď dělají základní osu....

Neměli jsme stabilitu, protože naše repre spadla do evropského průměru, ale někteří čecháčci si to furt nemůžou ne a ne připustit.

Už ta repre není takový válec jako na začátku milenia a bude zas dlouho trvat, než bude.

A proto by se teď zpětně měl považovat výsledek, jehož Bílek dokázal (EURO 2012) považovat za dobrý.

Uhrin třeba udělal taky výsledek, který ale následně nepotvrdil v následující kvaldě na MS 98 a to měl k dispozici snad více krajánků než Bílek, když byl u funkce.

Reagovat
Atlético de Madrid

Vždyť od toho nikdo nechce válec, ale důstojný fotbal Pod Bílkem jsme utrpěli největší prohry v dějinách repre, byl to trapas za trapasem. Pár zápasů se povedlo, ale to přece nijak nesmazává ten celkový obraz. Ti hráči, které máme po celou dobu k dispozici nemůžou hrát takovou hroznou sračku. Navíc oni na to prostě mají a ty jejich nejlepší zápasy to potvrzují. Máme dost kvalitní kádr na to, abychom nemuseli se silnějšími nebo dokonce stejně silnými týmy chodit do zápasů jako outsider.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Trapasy... Ty furt děláš jakoby prohráli se San Marinem 5:0.

A propo, prohrálo se s Azerbajdžánem a já nevím s kým ještě ale byl to přípravný zápas, kdy se zkoušejí hráči.

Já pamatuji prohry s Lucemburkem, remízy na Maltě či s Kuvajtem v soutěžních zápasech... To je dle mého teda větší průser než prohrát s někym v přípravě, kdy zkoušíš hráče z ligy, kteří spolu nikdy nehráli...

Reagovat
Atlético de Madrid

Já teda mluvim hlavně o těch soutěžních prohrách 0:3 doma s Dánskem a 1:4 na ME s Ruskem. K tomu ty přátelákové 0:3 s Norskem a 2:4 s Chorvatskem.

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň ale přáteláky neberu v potaz. Koukej na Vrbu, ten doma prohrál i s Rakouskem a dělo se něco ? Ne. Stát se tohle za Bílka, tak už mu pomalu staví gilotinu na náměstí v Olomouci... Vidíš ten nepoměr ?

Co se týče soutěžních utkání..Jo, to jo, to máš pravdu, ale kdo jiný takhle neprohrál s Českou repre ?

Reagovat
Atlético de Madrid

Vždyť je to daný hlavně těma zkušenostma. Bílek neměl výsledkovou stabilitu ani po čtyřech letech, pokud to bude s Vrbou stejný, tak nepochybně budou reakce taky stejný.

Reagovat
smazaný uživatel

A abychom si rozuměli, co bereš za potaz "výsledková stabilita" ? Co si pod tím představuješ?

Reagovat
Atlético de Madrid

Že se nestane, že občas prohraješ doma s Arménií nebo Dánskem, případně se budeš šíleně trápit s Bulharskem nebo Lichtenštejnskem a pak postoupíš přes Skotsko v klíčovym zápase po nasimulovaný penaltě. Takovej ideální reálnej obraz našich možností myslim je, že bychom měli porazit všechny týmy z těch nejnižších košů doma i venku a s týmy z vyšších košů doma neprohrát a venku je aspoň důstojně potrápit. A samozřejmě zvládat ty souboje s týmy, se kterými bojujeme o postup. Za Bílka jsme měli (kromě Španělska) velmi lehkou skupinu a postoupili jsme jen těsně, na MS jsme pak bojovali o postup s Dánskem a to nás uplně vyklepalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Furt ta nasimulovaná penalta... Nikdo ji neřeší kromě pár jedinců... Nebýt vás a vámi podobných, zapomněl bych na ni...

Ano, Lichtenštejnsko se mělo porazit větším rozdílem ALE....

Tady je to, o čem sem již psal. Naše repre je průměrná, proto se není čemu divit, že hrají vyrovnaný utkání s Bulhary, když jsme plus mínus na stejné pozici.

A Lichtenštejnsko už taky není takový brutální trpaslík, myslím, že již i dělá nějaké ty výsledky.

Ohledně tvé domněnky, jako jo, s tím by se dalo souhlasit, ale netrvat na tom. A zvládat důležité souboje o postup, tady se to nedá ničim ovlivnit, je to o formě, o psychice ale to ty sám asi dost dobře víš.

Ohledně postupu, bojovali o druhé místo se Skotskem, to se podařilo, doma je porazili, venku remizovali, přesně dle tvého scénáře.

Že nás Dánsko vykleplo.... To nás porazilo v kvaldě i na MS 2002... Tohle je hrozně liché...

Reagovat
smazaný uživatel

Kecy prdy beďary. Soupeři jsou lepší a lepší, málokdo dnes už dostane pořádnou dardu.

Penalta??? No a co??? Je tam snad rozhodčí, a to že se pády učí už na trénincích v jalových letech je taky pravda. On by ten Chramosta nepadal už od prvního zápasu v lize, kdyby to neměl naučené. Tož asi tak

Reagovat
Aldeano

Sestava v kvalifikačním utkání o ME 96 proti Lucembursku (0:1)

Petr Kouba- Miroslav Kadlec, Tomas Repka, Jan Suchoparek-Patrik Berger, Pavel Hapal, Radoslav Latal, Jiri Nemec, Vaclav Nemecek- Pavel Kuka, Tomas Skuhravy.

A to podle mě měl Bílek například v záloze ve stejné kvalitě jen Rosu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Neřešej se jednotlivý zápasy, ale celkovej obraz. Uhrin uměl udělat tu defenzivní strategii. Bílek neuměl udělat dlouhodobě žádnou strategii. Hráli jsme pořád něco jinýho a podle toho to vypadalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Eee, obranu zmáklou jako Uhrin měl, to mu nemůžeš upírat.

Reagovat
Aldeano

Nemáš pravdu. Herní obraz pod Uhrinem a Bílkem byl ve smyslu "udělání" defenzivní strategie stejný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pokud chceš, aby ligový výběr bez zkušeností porážel na bezvýznamném přátelském turnaji sehrané repre i když druhého sledu, tak ano, to opravdu máme každý jiný pohled na fungování Bílka u repre.

Příště by se měl teda povolat celý ansábl, aby si pohonili ego na Ázerbajdžánech a nezkoušet nové, nevyzkoušené hráče.

Reagovat
Kluivert9

Ty seš dobře mimo...

Reagovat
Atlético de Madrid

lol, já vůbec ale nemluvim o posranym Ázerbajdžánu

Reagovat
smazaný uživatel

Příklad

Stále se tu předhazují TOP týmy a přáteláky, tak sem to dal jako příklad

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je "ligový výběr"? I repre se musí budovat a sehrávat. Pod hlavičkou reprezentace nemůže nikdy hrát nějaká nahodilá směsice a dělat ostudu. Nějaká osa týmu tam musí být vždycky - hráči na kterých to bude stát. Do toho se pak dá dát nějaká ta naděje. Tomu bych koncepce říkal.

Jenže Bílek hlavně z počátku působil jako že neví co s tím dělat. Jakoby tu sestavu nalosoval z osudí a pak děj se co děj. No a on se zázrak nestal.

Ani přátelák neospravedlní tahání z klobouku.

Reagovat
frankiefcb

Proč? nebyl to dorbý trenér repre, ale já ho nemám potřebu urážet. Ale na repre neměl. Toť vše.

Reagovat
Aldeano

Můžu se tě na něco zeptat? Kde vidíš rozdíl mezi působením Uhrina a Bílka u repre?

Reagovat
frankiefcb

Už jsem to psal myslím pod Radou. Jsem ročník 88, Uhrinovu éru neposuzuji, posuzuji éru tak 2002 a dále, kterou si pamatuji.

Reagovat
Aldeano

Tak to ok. Já jsem myslel, že jsi to byl ty, kdo psal že je Bílek druhý nejhorší trenér u repre po Radovi.

Reagovat
frankiefcb

Z těch, co is pamatuji. Takže Zatím hodnotím Chovance (tam si pamatuji matně euro 2000 a kvaldu na 2002, Brucknera, Radu, Bílka a Vrbu.

Reagovat
Aldeano

Aha. Dobře

Reagovat
fantomas

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Atlético de Madrid

* Z 18 zápasů s top 30 jsme vyhráli 2x.

Reagovat
Usty

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Aldeano

Srovnání s Uhrinem naopak sedí velmi dobře. Podívej se na nějaké zápasy z kvalifikací a nebo samotného památného Eura 96.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni si asi pojedou furt svoje. To nemá cenu vysvětlovat i když o tom bylo napsáno x příspěvků

Reagovat
Aldeano

Ale jak někdo může porovnávat ty kádry co měl k dispozici Uhrin,Bruckner a Bílek

Tady si snad všichni myslí, že mohl hrát Nedvěd,Poborský,Ujfaluši nebo Koller, ale Bílek vzal Rezka,Lafatu,Pilaře nebo Jiráčka...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vocasisko

Reagovat
veikko

Vždyť pod Bílkem jsme skoro vůbec nepouštěli góly. Podle tvého příspěvku byl ale asi člověkem s největším štěstím na světě. S týmem bez tváře, se systémem na náhodu a s taktickými výbuchy ve většině náročných utkáních dokázal postoupit na EURO a dostat se tam do čtvrtfinále. Se divím, že nezačal sázet Sportku a není z něho nový Bakala.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

To, že se nepouštěli góly, tak to nebyla Bílkova zásluha. To pouze zafungovala inteligence jeho svěřenců či prostá náhoda nebo vhodná kombinace slunečních erekcí.

Reagovat
Atlético de Madrid

Dostali jsme 49 gólů ve 48 zápasech, z toho 28 v 18 zápasech se světovou špičkou. To se nedá ani omylem označit za nepouštění gólů.

Reagovat
Azazelo RD

Já ho jen popichuji. Souhlasím s Tebou.

Reagovat
veikko

V kvaldě jsme dostali 8 gólů v 8 zápasech, ale z toho 4 od Španělska v té nejlepší formě, ale to nic neřeší, že, protože Bílek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Já to napíšu ještě jednou. Udělal jsem si vlastní analýzu zápasů podle umístění týmu v žebříčku FIFA. Proti týmům z top 30 jsme jich hráli 18, z toho jsme udělali 2 výhry, 6 remíz a 10 proher. Skóre 14:28. To jsou ty náročné zápasy.

Reagovat
Aldeano

A počítal jsi ve vlastní analýze i s tím, že Jiráček ≠ Nedvěd?

Reagovat
Atlético de Madrid

To mě ale vůbec nezajímá, nesrovnávám to mužstvo s naší minulostí. Pokud navíc ti hráči ukázali v baráži o ME, následně ve skupině a teď pod Vrbou, že to proti silným týmům dokážou, tak není o čem a vymlouvat se na kvalitu kádru, který je pořád lepší než kádr 90 % týmů na světě, je hloupost.

Reagovat
smazaný uživatel

pod Vrbou...Myslíš tu uhaluzenou výhru nad Holandskem, kdy nás Oranjes evidentně podcenili ? Aha...

Reagovat
veikko

Nemám rád hanění Vrby, ale ta sedla.

Reagovat
Usty

To je fakt směšný...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč, nehodí se ti to do krámu ?

Chceš mi říct, že je přejeli jako v roce 2003 ?

Jooo, tak to sme asi každý viděli jiný zápas...

Reagovat
Usty

směšný je, že haníš šťastnou výhru Vrby nad zcela TOP týmem, zatímco Bílka obhajuješ. A to má Vrba k dispozici slabší tým než Bílek.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehaním, oplácím stejnou mincí. Ta výhra potěšila ale vyhráli naprosto šťastně (a vidíš to, jako když Bílek a jeho družina fungovala na EURU ale to bylo přeci štěstí, ne? ) a to už se ti nelíbí... Tak jo, hrozně je převálcovali, spokojen ?

A SLABŠÍ ?

Reagovat
Usty

Jiracek, Pilar a Limbersky v zivotni formě a hlavně o tři roky mladší Čech, Rosicky, Plasil nebo Hubschman. Vrba má oproti tomu k dobru jen Kaderabka a Dockala. Přinejlepším stejně kvalitní, v žádným případě lepší než za Bílka. Přesto jsme v prvním turnusu vyhráli v Turecku, porazili Island a Nizozemsko. Bílek měl 4 dobrý zápasy za 4 roky...a to nemluvím o tom herním projevu. Nechápu, jak to můžeš nevidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, já to nepopírám, udělal výsledky, jen chci, aby se měřilo stejným metrem. Když se vidí neúspěchy, tak aby se viděli i úspěchy....

A ta tvá glosa, že někteří jmenovaní, hlavně Plašil byli o tři roky mladší, že to nemyslíš vážně ?

Reagovat
Usty

Počkej, takže mezi Rosickym ve 34, Cechem 33, Hubschmanem 33, Plasilem 33, Limberskym 31; a Rosickym 31, Cechem 30, Hubschmanem 30, Plasilem 30, Limbou 28.. není rozdíl?

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak u Bílka můžeme prostě operovat s tím, že z těch silnějších soupeřů porazil v soutěžních jen ty Poláky a Řeky na ME, můžeme do toho počítat i Černou horu... za čtyři roky, navíc v horizontu nějakých pouhých osmi měsíců a nedokázali jsme takhle dobré výkony nikdy zopakovat. A to právě proto, že Bílkovi chyběl nějaký ten smysl pro stabilitu, byl schopen jednou postavit vítěznou sestavu a dát hráčům správné úkoly, v dalším zápase ale podělal, na co sáhnul.

Jinak jsme běžně prohrávali nebo se trápili s každým trochu silnějším týmem, ať už to bylo Dánsko, Bulharsko, Arménie nebo to Skotsko. Naproti tomu máme Vrbu, který vyhrál nad Nizozemskem, Islandem a Tureckem, a to navíc v poměrně velkém stylu, tzn. po aktivních zápasech, ve kterých jsme byli lepší. Někdo tady zmiňoval ten gól, co nám Nizozemci darovali - no jo, ale že jsme v posledních minutách presovali jejich obránce na tom má docela zásadní podíl. Vrba si po tom jde a jasně vidí, co chce hrát. A ví to od prvního dne i po roce a půl ve funkci. Bílek na to nepřišel ani po čtyřech letech...

Reagovat
Atlético de Madrid

Ještě bych k tomu dodal, že u reprezentací hraje minimálně stejnou roli jako taktika taky motivace. Nejlepší reprezentační kouči jako Del Bosque, Löw nebo kdysi Scolari neoplývají nějakou taktickou vynalézavostí, u všech si vybavim i nějaké brutálně prokaučované zápasy. Jinak řečeno, ten trenér by měl být osobnost, mít jasnou vizi i autoritu a stát si za svým. Bílek se v těch sestavách strašně plácal, což koneckonců dokazuje i to, jak vždycky vyslyšel volání "fotbalové veřejnosti" a několikrát bral hráče nebo dělal taktické změny podle ní.

Reagovat
Aldeano

A co Vrba a povolání Škody na žádost novinářů?

Reagovat
Atlético de Madrid

Jakože při zranění Lafaty povolal Škodu? A to byl nějakej jinej kandidát, kterýho novináři nechtěli?

Reagovat
fantomas

To by mě teda zajímalo, proč hergot Bílek za ty čtyři roky nebyl schopnej nic takovýho "uhaluzit", když Vrba totéž dokázal během naprostý chviličky. Kde je ten rozdíl? V kádru, kterej neni na nijak citelně vyšší kvalitativní úrovni, nebo prostě a jednoduše v trenérově osobě?

Reagovat
Aldeano

No, ale zase herní projev, kvůli hlavně kterému byl Vrba dosazen... Že by v zápase s Lotyšskem nebo oba zápasy s Islandem byl vidět "progres". A to nekoukám na přáteláky pod Vrbou

Reagovat
fantomas

Okamžitá změna tam byla, ne že ne, ten fotbal byl hnedka živelnější. Jeden (!) zápas s Islandem moc nevyšel a Lotyšsko taky ne no, ale tomu se zase nevyvaruje žádná reprezentace. Hlavní je, že ten tým hraje s jinačim přístupem, jinačí chutí.

Reagovat
smazaný uživatel

A co zápasy s Amerikou a Rakouskem, ty vyšly ? A taky si nejsem vědom, že by to byly TOP týmy

A ještě bych tu měl remízu s Finskem...

Reagovat
fantomas

To jako vážně deš tyhle zápasy vytahovat při obhajobě Bílka? Boha Bavíme se tu o pořádných soupeřích v pořádných zápasech, a tam má Vrba i jen po pár měsících ve funkci navrch. Díky čau.

Reagovat
smazaný uživatel

Ignorante, vy tu vytahujete taky přátelská utkání, že to byly trapasy atd. a když něco vytáhnu já, tak to nemůžu myslet vážně... No jo no... Běž si žít svůj smutný černobílý život dál

Reagovat
Usty

My pratelaky rozhodně nevytahujeme, nechápu, co to zkoušíš.

Reagovat
fantomas

Ne, nevytahujeme. Celý tohle vlákno je o velkých zápasech.

Reagovat
Aldeano

Oba. V domácím zápase byl jediný rozdíl a to ten, že dal Plašil parádní gól. Ale o to nejde, to máš pravdu. Jen jsem to vytáhl, aby byl patrný ten dvojí metr na oba pány.

Reagovat
veikko

Jak už tu někdo psal, za takových 10 let se paměť otupí, zažijeme opět horší éru, a objektivně si přiznáme, že ač hra stála za prd, výsledky byly, a ty jsou ve fotbale, jak by řekl Žuzé, hlavní.

Reagovat
Aldeano

Tak jestli je tohle podle tebe "hloupost" a irelevantnost, tak to končím. Hezký zbytek života

Reagovat
Atlético de Madrid

Nechápu proč porovnávat Jiráčka s Nedvědem :))

Reagovat
veikko

Jo táák, tak to pak jo

Reagovat
Aldeano

Tak to potom jo. No, protože, když si děláš nějakou analýzu (v tomto případě fotbalových zápasů a výsledků), tak je fajn vycházet z faktů. "Analýza" zápasů podle umístění týmu v žebříčku FIFA proti týmům z top 30 podle tebe ukazuje jako co?

A hlavně co to ukazuje o jednotlivých trenérech národních týmů? Jak můžeš napsat " jsme se po celou naší existenci pohybovali v nejhůř top 35. " jako argument proti Bílkovi? Absolutně nechápu co z toho má vyjít. Tím chceš říct, že nyní, kdyby trénoval Bruckner, tak je 2. v žebříčku FIFA?

Reagovat
Atlético de Madrid

"Analýza" zápasů podle umístění týmu v žebříčku FIFA proti týmům z top 30 podle tebe ukazuje jako co? "

Ukazuje to, že jsme proti nejsilnějším týmům hráli tužku.

"A hlavně co to ukazuje o jednotlivých trenérech národních týmů? "

Ukazuje to o Bílkovi, že jeho tým hrál proti nejsilnějším týmům tužku

"Jak můžeš napsat " jsme se po celou naší existenci pohybovali v nejhůř top 35. " jako argument proti Bílkovi?"

Není to argument proti Bílkovi. Pouze jsme chtěl upozornit na to, že Česko se nikdy, před ním, za něj ani po něm, nepropadlo mimo top 35, a proto dává smysl porovnávat naše výsledky se stejně silnými týmy.

"Tím chceš říct, že nyní, kdyby trénoval Bruckner, tak je 2. v žebříčku FIFA?"

Ne.

Reagovat
Aldeano

"hráli tužku" Jestli podle tebe ukazatel výsledků ze zápasů podle umístění týmu v žebříčku FIFA proti týmům z top 30 má ukazovat herní představení týmů, tak tě musím vyvést z omylu. Ukazuje pouze výsledek bez ohledu na herní kvalitu. Nebo kvalitu trenéra, který má k dispozici diametrálně odlišný kádr.

"Ukazuje to o Bílkovi, že jeho tým hrál proti nejsilnějším týmům tužku"

Opět. Na herní kvalitu to vůbec nepoukazuje. Ale pouze na výsledek bez porovnání kvality hráčů, které má určitý trenér k dispozici.

"Není to argument proti Bílkovi. Pouze jsme chtěl upozornit na to, že Česko se nikdy, před ním, za něj ani po něm, nepropadlo mimo top 35, a proto dává smysl porovnávat naše výsledky se stejně silnými týmy."

Nic relevantního to samozřejmě krom výsledků reprezentace v daném období neukazuje. A opět. Už vůbec to neukazuje na kvalitu trenéra pokud není započtena či odečtena kvalita daného kádru, který měl trenér k dispozici. Nevím, jak můžeš porovnávat výsledky, kdy "naše výsledky se stejně silnými týmy" zcela jednoznačně srovnatelné nejsou. Náš národní tým totiž srovnávat podle kádru pod Bílkem a pod Brucknerem jde celkem těžko, ale jak myslíš.

Například výsledek ze zápasu proti Řecku (Euro 2012) vychází lépe pro Bílka, když porovnáš Brucknerův zápas se stejným soupeřem (Euro 2004). Podle mě je to neporovnatelné, ale jak myslíš.

A k tvému poslednímu okomentovanému bodu. V tom případě jsi napsal pouze snůšku nic nevypovídajích výsledků o trenérovi národního mužstva.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Máš to zbytečně dlouhý, stačilo postnout: http://www.imgup.cz/image/Jsx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

OT: Sleduje tady někdo WWE, co říkáte na tu šaškárnu s Hulkem Hoganem?

Reagovat
Azazelo RD

Jak to tak čtu, tak Bílek je chudáček, Džambulka českého fotbalu.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
CHONG

Tady je vidět, že ďábel je skryt v maličkostech, stačilo, aby rozhodčí nesežral Rezkovi tu eskapádu a žádná diskuze o Bílkových kvalitách / nekvalitách by se vůbec nekonala.

Reagovat
Aldeano

A nebo by Rezek znovu upadl s Portugalskem a hrálo se semifinále

Reagovat
CHONG

To by museli v tom zápase nejdřív dostat do vápna

Reagovat
Aldeano

Stačilo, aby se tam dostal. Prostě "kdyby" no.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda no

Reagovat
smazaný uživatel

Co tady pořád zkoušíš, my jsme měli taky z prd*le kliku, když Ramos dal v nastavení ve finále LM gol. Někdy je fotbal krásnej, někdy krutej...

V těžkých zápasech rozhodují maličkosti.

Reagovat
CHONG

Ten gól Sergia byl šťastný pouze časem, v němž padl, jinak byl výsledkem tlaku, který jsme na Atlético vyvinuli, gól proti Skotsku byl výsledkem podvůdku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže někdy ani tlak nepomůže, stačilo málo a udrželi to. Carlo by byl pořád jeden z nejlepších trenérů, jen by byl rozdíl v tom, že by na něj polovina plivala a vyhazovala ho.

Juventus měl letos taky letět, protože Chiellini měl hned na začátku zápasu s Monacem dostat červenou. Tady se oháníte tím, že se historie ptá... ale neptá... uběhlo jen pár měsíců a nikdo si na to ani nevzpomene. Pak je tu zase motýlí efekt že... Juventus by nepostoupil, Real přes Monaco nejspíš jo a finále je 50:50 a Carlo mohl být znovu král a nebo by aspon neodvolali i kdyby finále prohrál.

Jak říkám, ve fotbale stačí ke slávě či selhání málo...

Reagovat
CHONG

Jenomže Carletto je bezpochyby výborný trenér se spoustou úspěchů, u něj je to nezpochybnitelné a kdyby Sergio ten gól nedal, tak by se na tom nic nezměnilo.. Kdežto jediným argumentem Bílkových zastánců je právě to EURO a on tohohle jediného úspěchu u repre dosáhl díky podvůdku, nebýt něj, tak by jeho působení bylo totální propadák.

Reagovat
Spalovač šancí

Spíše než podvod bych to nazval dvojitý zářez rozhodčího. Nejprve odpíská Rezkovu simulaci a o pár minut na druhé straně u jasného faulu Skotům penaltu upřel.

Reagovat
Jolly Roger

Dodnes chodím kolem jednoho nápisu na zdi Bílek ven!. On měl schopnost zvednout tým ve chvílích, kdy byl zcela na odpis.

Ale je pravdou, že tak trapný výkon reprezentace, jako v zápase doma se Španělskem jsem od naší reprezentace nikdy předtím ani potom neviděl.

Reagovat
božský John

Strasnej patlal. Zaplatpambu, ze tam uz neni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Znalec

pambu

Reagovat
Aldeano

Tohle je strašně relativní, jak se kdo "všobecně" ve veřejném prostoru prezentuje. Vzpomeň, jak byl dříve brán takový Šilhavý a jak se na něj nahlíží dnes.

Reagovat
fantomas

Nn, neni to relativní, pro Honzu je to prostě "zaplaťpámbu", a tak to zkrátka je.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
božský John

Reagovat
božský John

Co je relativniho na tom, ze jsme hrali picu? Na Silhavyho se nahlizi dobre, protoze a) trenuje jablonec b) ma v poslednich letech vysledky (a je obdivuhodny, jak se dokazal popasovat s tou zmenou, kdyz z provincniho liberce prisel do velkoklubu)

Reagovat
fantomas

Závorka (už se těšim na výroční podcast...)

Reagovat
Azazelo RD

Odejít trénovat z provinčního Liberce do tý řitě a popasovat se s tím není zas tak těžký. Obzvlášť, když může Šilhavej za prací z Liberce dojíždět tramvají.

Reagovat
Aldeano

Doufám, že alespoň víš o co mi šlo...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přece kariéra žádného trenéra není brána celá jako dokonalá. Všichni trenéři měli vzestupy i poklesy. Každý dokázal překvapit příjemně i nepříjemně. Takže nechápu, že se tu Bílka někdo zastává proti lidem, kteří ho nemuseli. On prostě těch světlejších míst měl strašně málo. Není divu, že je nepopulární.

Že to není trenér pro okresní přebor je jasné. Že si ale jako trenér repre nadělal především on sám své odpůrce, to by dnes nepopřel doufám ani on.

Pár lidí se tu ale tváří, že Bílek byl neuznaný génius a snaží se to obhajovat. Tomu snad nikdo vážně nevěří.

Bílek neuměl slepit tým. Když si všiml práce Vrby v Plzni, tak použil osu týmu z Plzně a doplnil ji. Tam byl jeho největší vzestup.

Myslím si, že každý člověk si zaslouží respekt. Ale k tomu patří i schopnost sebereflexe. A ta mi u Bílka scházela. Ať se mu daří, ale v jeho repre kariéře u mě nezabodoval.

Reagovat
Jolly Roger

Ano, téměř po všech zápasech říkal: "Našel jsem na zápase pozitiva, ale chyběl Rosický."

Lidi si také nezískal tím, že měl nulové rétorické schopnosti. Vyjadřoval se většinou holými větami, ve kterých se ještě zadrhával. Nějaký nadhled nebo humor se mi u něj zaznamenat nikdy nepodařilo.

Reagovat
OTASi

Z vašich komentářů se dá vyvodit pouze a jenom jedna věc: BÍLEK DOVNITŘ!!!

Reagovat
Spalovač šancí

Michal Bílek je dobrý trenér, to nemohu říct

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
hefy

Reagovat
smazaný uživatel

Bilkovo uspech na Euru nastal jen kvuli tomu, ze do zakladu nasadil Limberskyho a baraz mu vykopal Jiracek.

Reagovat
Spalovač šancí

A vychytal Čech.

Ostatně celá ta před- a barážová eskapáda odhalila Bílkovy slabiny.

Reagovat
smazaný uživatel

You know nothing Michal Snow

Reagovat
REPLIKATOR

Tento inteligentní všehoschopný fotbalový stratég musel v prvním zápase na Euru 2012 dostat na prdel od Rusáků, aby pochopil, že ve středu hřiště musí mít defenzivního záložníka Hubschmana Nasazení tragickýho Hubníka na stopera ani nezaslouží komentář.

Reagovat
vanGomm

Na to EURO jsme se dostali jen a jen díky Rezkovi.Je velice smutné,že o celé důležité kvalifikaci pak rozhodne tento podvod.Bylo by potřeba,aby se to už konečně začalo dodatečně trestat.Pokuty na hráče s jejich příjmy neplatí.Navíc to dost možná pak dostanou na konci na prémiích zpět.Takže ve finále neplatí nakonec stějně nic.Na ně platí jedině zastavená činnost.Ne ovšem na 1,nebo 2 zápasy.To je totiž také o ničem.I zde platí,že všechno je obchod a obchod,který se nevyplácí se nekoná.

Reagovat
smazaný uživatel

Bílek for president

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, tak se nám tu bulvární fanatici s autorem tohoto výblitku vynadávali na Bílka Bohužel je to jen další ukázka toho, jak jednoduše se dá ovládat společnost

Reagovat
r.mrazik

jeste ze uz je pryc...fotbal,kterej nemel hlavu ani patu...ale tak hlavne,ze kucí na ten narodak jezdili radi....

a jeste bych zminil jeho pravou ruku Smicera...tomu bych taky nejradeji dal par facek

Reagovat
smazaný uživatel

Bílek se dostal na euro a tam nevyhořel. Teprv se uvidí, jestli si Vrba bude moct říci totéž.

Reagovat
king23

Nemá to smysl číst celé - tuhle diskuzi. Ale řeknu k tomu jedno. Zkuste se zamyslet nad tím, proč trenér typu Brucknera nebo Uhrina bude vždy uznávaný, zatímco Bílek bude za vola. Zkuste se zamyslet nad tím, proč tenhle národ bude milovat Nedvěda, Jágra nebo Čecha a Barošovi nebude moct přijít na jméno. Možná, že to všechno není jenom o výsledku ze hřiště....

Reagovat
Spalovač šancí

Baroše tento národ uznává

Reagovat
king23

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme se bavit spis o Barosovi, kteryho všichni teď zbožňujou, za ty saskoviny, který furt blije do médií.. Stejný jak rozumbrada Šíp tehdy. Každej ví, jak se má co dělat, ale vždycky to dělaj jen lidi, co tomu vůbec nerozuměj a chtějí se jen přiživovat na fotbale. To je náhoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele