HFK OLOMOUC GL ZŘEJMĚ PRODÁ

06.06.2007, 21:36
Aktuality
Ti, co věřili, že kromě sparťanského derby bude v Česku k vidění také případné olomoucké, jsou nejspíše zklamáni. HFK Olomouc se v současné době nachází na třetím místě tabulky druhé nejvyšší soutěže, avšak vše má ve svých rukou. Už v pondělí na svém hřišti přivítá "Klokany" z Bohemians, kteří drží druhou postupovou příčku a případná výhra by je posunula právě před ně...

Jenže zákulisím se nese informace, že HFK Olomouc o licenci do Gambrinus ligy nemá zájem a ráda by ji prodala Jihlavě nebo Hradci Králové.

"První ligu hrát chceme," říká prezident klubu Vladimír Dostál. "Ale kdyby se nám nepodařilo sehnat dostatek finančních prostředků potřebných k účasti v nejvyšší soutěži, tak by i varianta s přenecháním účastnických práv byla možná."

Velkou výhodou HFK je téměř prvoligový stadion, který by potřeboval před možným vstupem do Gambrinus ligy rozšířit kapacitu jen o dalších 400 míst, čímž by vznikl stánek se 3000 místy k sezení a 300 ke stání. "Na vybudování umělého osvětlení by nám snad svaz dal nějakou rozumnou lhůtu," věří Dostál. "Nyní hospodaříme s asi 17 milióny korun na rok, máme se sponzory rozjednané navýšení o 12 miliónů. Výsledných zhruba 30 miliónů by v prvoligových parametrech pravda nebylo moc, ale my jsme skromný klub, s těmi penězi bychom ligu podle mě mohli důstojně hrát," dodal olomoucký prezident. Jenže v případě, že by klub nesehnal prostředky k navýšení rozpočtu, do ligy by se prý nehnal.

Podle regulí může tým druhé ligy, který nemá zájem o postup do nejvyšší soutěže, převést svá práva na jakýkoliv druholigový klub. Právě tato skutečnost zaujala funkcionáře Jihlavy a Hradce Králové, kteří by od HFK rádi odkoupili licenci. Údajně se o koupi licence zajímala také Příbram, ale Jaroslav Starka tuto informaci popřel.

Autor: Tomáš Honajzer / deniksport.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
HOST*mobby108

Tak to vypadá, když rozhodují peníze na místo výkonů, pak se nemůžeme divit, že jde český fotbal slušně řečeno do hajzlu

Reagovat
Xavi

Do Holice bych to měl blíž než na Andrův stadión, ale Olomouc by dva kluby v první lize neutáhla.

Reagovat
Shevchenko

A jako proč Jihlavě nebo Hradci Králové ? Proč ne Bohemians ? Fakt na odpověd jsem zvědavej

Reagovat
smazaný uživatel

Asi už je to rozjednaný. Proč ne Bohemians? No asi ze stejnýho důvodu, proč by případně HFK ligu nehrálo.

Reagovat
HOST*mazánek

v lize uz hraje dost tymu 1.ligu.na Vysocine je velky hovno tak aspon neco by tu bylo..

Reagovat
HOST*

teda v Praze

Reagovat
HOST*

shit bohemka vyhraje allez les verts

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemku ani HFK v lize nechci, nejlepší by bylo snížení počtu účastníků na 12-14, hokejový Vsetín je snad dostatečným varováním .

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Vsetín

Reagovat
HOST*mobby108

Však počkejte do dvou let se v Gl dočkáte Opavy a alespon uvidíte, jak má vypadat atmosféra na prvoligovém stadionu.

Reagovat
HOST*Slezan

Taky by to tak viděl. Jenom aby jste neskončili jako hokejisté.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, kdyby to koupila Bohemka, tak už by to ve dvou letech byl nákup posunu o dvě ligy . Jen doplním, že postup do druhý ligy si tenhle klub musel taky koupit . Mám Bohemku rád, ale tyhle nákupy jsou na hovno

Reagovat
HOST*

letos nic nebudou kupovat, v Holici vyhrajou a a postup je jasnej!!! Bohemka do ligy proste pude at se to ekomu libi nebo ne...

Reagovat
Shevchenko

presne, uz jenom kvuli tomu zimnimu turnaji

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně fanoušci Bohemky si to zaslouží vemte si kolik jich chodí na zápasy vždy je to skoro plnej staďák.

Reagovat
smazaný uživatel

kam se na ně hrabe HK a Jihlava.

Reagovat
HOST*saw

Bohemians jsou zelené kurvy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Shevchenko

Kurvy jsou to, prej nemá zájem, no to jistě. Tak kolik Hradečáci nabídli?

Reagovat
Shevchenko

To mělo bejt do nového vlákna, jinak ty si taky kokot

Reagovat
Shevchenko

Ne já ale saw

Reagovat
Shevchenko

Ale radčí na to seru

Reagovat
Shevchenko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele