HET liga - souhrn 6. kola

09.09.2017, 17:51, aktualizováno 10.09.2017, 19:53
Komentáře a souhrny
Sparta poprvé pod Stramaccionim vstřelila dvě branky a porazila Karvinou. Oslavenci z Ostravy doma stáhli dvoubrankové manko na Jablonec, naopak Slavia poprvé inkasovala a z Olomouce veze jenom bod. Zlín si dodal před EL sebevědomí výhrou nad Teplicemi. Plzeň pokračuje ve sbírání bodů a výhru utrhla rovněž v šestém kole nové sezony...

Vysočina Jihlava - Dukla Praha 3:2

10.09.2017 18:00

Góly: 21. Jakub Fulnek, 88. Pavel Dvořák, 90+2. Dāvis Ikaunieks - 23. Jan Holenda, 71. Patrik Brandner

Neuvěřitelné! Dukla v Jihlavě doslova ztratila vyhraný zápas. Ještě dvě minuty před koncem vedli Pražané 2:1, ovšem v rozmezí pár minut dvakrát inkasovali a Vysočinu opouštějí s prázdnou.

Domácí Ježci doufali, že se jim podaří protrhnout smůlu a před vlastními diváky konečně zvítězit. Začátek utkání tomu i nasvědčoval, Vysočina byla vskutku hodně aktivní a během čtvrthodiny spalovala jednu šanci za druhou. Dvořák, Popović i Ikaunieks. Pravdou je, že Dukla si o branku koledovala a ve 21. minutě zaslouženě inkasovala. Pavel Dvořák našel před brankou úplně volného Jakuba Fulneka a ten neměl problém uklidit balón do sítě.

Jihlava se ze vstřelené branky radovala pouze minutu. Jan Holenda totiž s pomocí teče překonal Rakovana, a tak se začínalo od začátku. Ježci si mohli vzít vedení zpátky přesně po půlhodině hry, obrovskou chybu Bezpalce ale nepotrestal Popović, který si dokonce dovolil netrefit prázdnou branku!

A to hodně mrzelo, protože v 71. minutě se Dukla zničehonic dostala do vedení. Jan Holenda tentokrát v roli nahravače našel Mustedanagiće a Rakovan podruhé lovil balón ze sítě. Pro Jihlavu to byl krutý průběh, ovšem její spalování šancí bylo do očí bijící. V 74. minutě opět neuvěřitelně selhal Ikaunieks a nabízela se otázka, co ještě chtějí domácí více.

Jak se blížil konec, tím více se Dukla viděla při vítězných oslavách v šatně. Zápas se ale hraje až do ukončení a Dukla to bude po dnešku moc dobře vědět. Dvě minuty před koncem s trochou štěstí nasadil Dvořák jesličky Rakovanovi a bylo vyrovnáno. Jihlava navíc neuvěřitelně ožila a ve vápně Dukly bylo horko. Ve třetí minutě nastavení pak položil Duklu na lopatky parádní ranou Ikaunieks. Obrat na poslední chvíli znamenal, že Jihlava poprvé v sezoně získala tři body.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - MFK Karviná 2:0

10.09.2017 18:00

Góly: 18. Tomáš Rosický, 55. David Hovorka

Poprvé od roku 2000 se objevil v základní sestavě Sparty Tomáš Rosický a hned se gólem podílel na důležitém vítězství 2:0 nad Karvinou. Druhý zásah obstaral krátce po změně stoper David Hovorka.

Reprezentační přestávka Spartě pomohla. Dala se alespoň trochu do pořádku psychicky a především se ji uzdravili klíčoví hráči, včetně toho nejklíčovějšího Tomáše Rosického.

Malý Mozart na sebe poprvé výrazně upozornil ve čtvrté minutě zápasu, kdy nejprve vysunul Biabianyho a poté se sám pokusil o těžké zakončení z voleje. Karviná se také dostala do šance, Janeček po průniku hledal Ramíreze, před kterým zasáhl Dúbravka.

Pak už přišel velký okamžik Tomáše Rosického. Zahustel přihrával pod sebe na Lafatu, ten však balón nezasáhl a až z druhé vlny Tomáš Rosický poslal balón za Berkovce. Sparta se mohla uklidnit, avšak v její obraně byly skulinky a Karviná hrozila. Letić jen kousek nedosáhl na balón a Budinský zády k brance hlavičkoval těsně vedle. Ve 35. minutě spálil největší tutovku hostů agilní Ramírez, což muselo hosty velmi mrzet.

Karviná vstoupila dobře i do druhé půle, Budinský si dobře připravil palebnou pozici a výtečný zákrok předvedl Dúbravka. Následně přišel vytrvalý nápor Sparty s gólovým vyvrcholením. Nejprve to střelecky nevyšlo Zahustelovi ani Sáčkovi, ale v 55. minutě se po rohovém kopu a závaru před brankou prosadil David Hovorka!

Svěřenci Jozefa Webera se ještě pokoušeli o kontaktní branku, ale hlavičku Košťála lapil dobře chytající Dúbravka. Utkání ještě nabídlo poměrně dost šancí na obou stranách. Tu největší měli v samotném závěru Plavšič s Kadlecem. Prvně jmenovaný neproměnil slibné sólo, druhý pak dokonce netrefil odkrytou branku. Sparta nakonec neinkasovala a doma získala důležité vítězství.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 3:0

10.09.2017 15:00

Góly: 39. Tomáš Přikryl, 63. Ruslan Mingazov, 66. Jan Chramosta

Po reprezentační pauze jako vyměněná! Mladá Boleslav konečně zabrala a Zbrojovka to odskákala třemi brankami. Prosadilo se mládí - Přikryl, Mingazov a Chramosta.

Začátek zápasu byl z domácí strany poměrně rozpačitý, stud odhodil až obránce Fleišman, jehož tečovanou ránu Melichárek bez potíží zpacifikoval. Brněnský brankář byl ve správný čas na správném místě i po hlavičce Marka Matějovského. Na další vrásky na čele Dušana Uhrina mladšího mohl zadělat zkušený Pilík, který po půlhodině hry pelášil sám na golmana Vejmolu! Balón však poslal nad a vzápětí udeřilo na druhé straně. Pauschek se skvěle uvolnil přes dva protihráče, kde našel Tomáše Přikryla a ten elegantní patičkou poslal Bolku do důležitého vedení.

Vedoucí branka domácím hodně pomohla. Ve druhém poločase působila Mladá Boleslav uvolněně a bylo jen otázkou času, kdy přidá další gól. Mohl se o to postarat sám Melichárek, který napálil Mingazova, ale od něj šel balón vedle. Nová akvizice domácích byla hodně aktivní a po hodině hry zvýšila vedení. Ruslan Mingazov šel na Melichárka sám a situaci střelou pod břevno dokonale využil. Zbrojovka se následně sesypala a přišel třetí gól. Po rohovém kopu se zmocnil balónu Jan Chramosta a povedenou ranou k tyči definitivně rozhodl.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Slavia Praha 1:1

09.09.2017 18:00

Góly: 40. Václav Jemelka - 9. Milan Škoda

Slavia nedokázala vyhrát na půdě Sigmy Olomouc a její ztráta na vedoucí Plzeň zase o něco vzrostla. Skvělý výkon předvedl domácí brankář Miloš Buchta. Ten především v závěru a v nastavení deptal útočníky Slavie skvělými zákroky.

Sigma začala velice sympaticky, Sešívaných se vůbec nezalekla a klidně mohla jít brzy do vedení. Šimon Falta se dostal do samostatného úniku, dobře přeloboval Laštůvku, ovšem balón si i přesto cestu do sítě nenašel. Takřka vzápětí byl Falta v další slibné šanci, ale výsledek byl stejný. Sigma za neproměnění těchto příležitostí zaplatila vysokou cenu, v 9.minutě dala její obrana až příliš prostoru Milanu Škodovi, který si ve vápně zpracoval balón a překonal golmana Buchtu. Podobně jako Falta měl i Škoda vzápětí další možnost, ale jeho pokus Buchta kryl. Na druhé straně se opřel do balónu Plšek a i Laštůvka musel tasit vynikající zákrok. Hodně divoký začátek utkání se musel divákům líbit. Oba celky pracovaly nahoru dolu a nakonec to byla Sigma, kdo se dočkal dalšího gólu. Ve 40.minutě parádně odcentroval Vepřek a Jemelka v náběhu a i s pomocí ruky dopravil balón do sítě. Prohřešek proti pravidlům však sudí nezaregistrovali a i přes vehementní protesty branka platila.

Nerozhodný výsledek nebylo nic, s čím by byli Slavisté spokojeni. Po změně stran mohl vrátit vedení na stranu Sešívaných opět Milan Škoda, po van Burenově přiťuknutí však orazítkoval břevno! Zmrhal zase z otočky netrefil bránu a proti střídajícímu Necidovi zasáhl Buchta. Sigma se dobře bránila a navíc uměla být nebezpečná. Rána Vepřeka pořádně vystrašila hostující příznivce a Manziu zastavil až pozorný Laštůvka.

Tlak Slavie v závěrečných minutách rostl, v 87.minutě zazdil obrovskou příležitost Tomáš Necid, Buchta jeho střelu ze značky pokutového kopu nohou vyrazil. Golman Buchta byl nakonec jednoznačným hrdinou zápasu. V nastavení pochytal další dvě tutovky Slavie a měl hlavní podíl na získaném bodu.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - FK Jablonec 2:2

09.09.2017 17:00

Góly: 78. Robert Hrubý, 84. Jakub Šašinka - 4. Stanislav Tecl, 63. Marek Kysela

Baník o pauze pracoval na defenzívě, ovšem příliš to znát nebylo. Kučerovi svěřenci inkasovali doma dvakrát, ale i přes nepříznivý vývoj nakonec dokázali utkání dovést do remízového konce 2:2. Ofenzivní uragán Baníku udeřil až čtvrthodinu před koncem a moc nechybělo, aby všechny body zůstaly v Ostravě.

Zápasy Baníku prostě nabízejí góly a i z tohoto pohledu má ostravský celek výtečnou podporu fanoušků. Baník chtěl na svého soupeře vlétnout, což se sice následně stalo, avšak s neočekávaným výsledkem. Už ve třetí minutě se prodral do šestnáctky Granečný a Hrubý musel poprvé zasahovat. Akce tím ještě nekončila, k odraženému balónu se dostal De Azevedo, přiťukl Pazderovi a Hrubý tasil další zákrok! Nicméně Jablonec se okamžitě dostal do brejku a Stanislav Tecl svůj postup na Vaška proměnil v úvodní gól zápasu.

Domácí se z inkasované branky chvíli nemohli dostat, nicméně neskládali zbraně a ve 25. minutě byli blízko vyrovnání. Po chybě hostí se dostal do blízkosti Hrubýho Martin Sus, ale bohužel pro Baník trefil jen boční síť.

Na začátku druhého poločasu to mohlo být s Baníkem ještě horší. Po Hanouskově centru se dostal ke střele Tecl a ještě lépe Kubista, který z nadějné pozice přestřelil. Domácí vzápětí kontrolovali promarněným pokusem Šašinky. V 63. minutě se Baníkovci dostali do svízelné situace. Na Trávníkův centr si naskočil nový muž na hřišti Kysela a hlavou zvýšil na 2:0.

Radim Kučera musel okamžitě reagovat a na plac poslal Bronislava Stáňu, čímž využil už třetí střídání. Ostrava nic nevzdávala a v 78. minutě vykřesal naději parádní ranou Hrubý. Skvělou práci odvedl De Azevedo, jenž přihrávkou pod sebe namazal právě Hrubýmu, jehož střela skončila v síti. Fanoušci hnali domácí miláčky za vyrovnáním a jen pět minut poté se tak skutečně stalo. Bronislav Staňa našel ve vápně Šašinku a ten zblízka propálil Hrubýho - 2:2. A to nebylo všechno, ostravský uragán mohl za minutu udeřit potřetí, kdyby ovšem Poznar nenapálil břevno! Jablonec prohospodařil dvougólový náskok a nakonec byl mohl být rád alespoň za bod.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - FK Teplice 2:0

09.09.2017 17:00

Góly: 31. Mirzad Mehanović, 82. Ibrahim Traoré

Zlín doma zabral a do ligové tabulky získal důležité tři body a navíc se parádně naladil na duel Evropské ligy proti Sheriffu Tiraspol. Ševcům hodně pomohlo vyloučení Šušnjara, a i když Teplice měly šanci na vyrovnání, nevyužily jí.

Už ve čtvrtek to Zlínu vypukne a proč se nenaladit pozitivním výsledkem? Pravdou je, že Zlín začal lépe a nakonec i zaslouženě zvítězil. První branku vstřelili domácí přesně po půlhodině hry. Jiráček vykouzlil přesný pas na Mehanoviče a ten prostřelil golmana Grigara. Zlín doma vedl nad Teplicemi 1:0. Ševci měli ještě další příležitosti a byli blízko druhé brance. Nejprve netrefil Vukadinovičův centr Mehanovič a těsně vedle střílel i Traoré. Klíčový moment celého zápasu nastal ve 44. minutě, Šušnjar zezadu fauloval Vukadinoviče a sudí Franěk mu ukázal rovnou červenou kartu. A to byla pro Teplice velká komplikace, protože nejenže prohrávali, ale o vyrovnání se museli pokusit v početní nevýhodě.

Zlín ve druhém poločase nijak na pilu netlačil. Kontroloval hru, ale žádnou další branku ne a ne přidat. Z dálky zkusil střelecké štěstí Džafič - bez úspěchu. Teplice pochopily, že chtějí-li s výsledkem něco udělat, musejí začít riskovat. V 79. minutě se naskytla Vošahlíkovi velká šance na vyrovnání, ale teplický záložník z malého vápna trestuhodně přestřelil! Místo vyrovnání nakonec přišel trest v podobě druhého gólu. Ibrahim Traoré vyslal ze své kopačky dělový projektil a Grigar byl bez šance. Fastav se výtečně naladil na Evropskou ligu a Teplice porazil 2:0.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 1:0

09.09.2017 17:00

Góly: 65. Martin Hašek

Hodně důležité vítězství zaznamenala Bohemka. Klokani v domácím Ďolíčku udolali Slovácko jedinou brankou Martina Haška. Zápas nabídl spoustu šancí a několikrát zvonila na obou stranách branková konstrukce.

V Ďolíčku se opravdu bylo na co dívat. Bohemka i Slovácko chtěly hrát ofenzvně a tak šance přicházely velice záhy. Na krasný centr v podání Havlíka si zaběhl Hofmann a trefit to přesně pod břevno, Fryšták by byl bez šance. Bohužel pro Slovácko zamířil jejich stoper těsně nad. Hned na druhé straně se řítil do šance tandem Reiter-Bartek a druhý jmenovaný rovněž netrefil zařízení.

Ve 31. minutě na sebe opět upozornil stoper Hofmann a znovu to bylo v šestnáctce domácích. Jeho hlavička už šla za Fryštákova záda, avšak Šmíd na brankové čáře odvrátil nebezpečí. Bohemka ještě v prvním poločase stihla zahrozit prostřednictvím Reitera a Hečova branka byla opět malá.

Oba celky měly velké množství šancí a bylo jen otázkou času, které straně se podaří střeleckou smůlu prolomit. Velkou zásluhu na bezbrankovém stavu měl golman domácích Fryšták, Daníček byl v jasné šanci úplně sám! Skóre se poprvé a vlastně naposledy změnilo v 65. minutě, Benjamin Tetteh zblízka Heču ještě překonat nedokázal, ale celé dílo zdárně dokonal dorážkou Martin Hašek. Ďolíček explodoval radostí a Slovácko muselo dotahovat.

Nadále se hrál skvělý fotbal plný šancí, jak Slovácko, tak i Bohemka hrozily. Pět minut před koncem zápasu bylo Slovácko blízko vyrovnání, ale proti byla Fryštákova tyčka, kterou rozezvonil Navrátil. Branková konstrukce zvonila ještě jednou ve třetí minutě nastavení a smůlu si při ní vybral Hašek. Klokany to vůbec nemuselo mrzet, protože těsné vedení nakonec uhájili.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:3

09.09.2017 16:00

Góly: 7. Michael Krmenčík, 20. Milan Petržela, 78. Jan Kopic

Ani na pošesté Vrbova parta neztratila ani bod. Viktoria zvítězila v Liberci jasným výsledkem 3:0 a je nadále stoprocentní. Liberec nebyl špatným soupeřem, od Západočechů však dostal tvrdou lekci v produktivitě.

Liberec měl být prvním týmem, který rozjetou mašinu jménem Viktoria minimálně přibrzdí, ovšem nestalo se tak. U Nisy se odehrálo parádní fotbalové klání, ve kterém nebyla nouze o šance na obou stranách.

Viktorka nikam nespěchala, počkala si na aktivitu Liberce a při vhodném okamžiku rychlého brejku hodlala udeřit. Přesně to nastalo v 7. minutě, kdy balón potáhl Petržela a celou akci, včetně hokejového blafáku brankáři, dokonal Michael Krmenčík. Skvělý začátek Viktorii pomohl a ta byla nadále nebezpečná, zvláště zmiňovaný Petržela. V 19. minutě se o slovo přihlásil i Liberec, jmenovitě zakončoval Ševčík, ale Kozáčik jeho ránu zpacifikoval. A pak přišel další brejk a Krmenčík s Petrželou si tentokrát prohodili role - 2:0. Liberec sympaticky neskládal zbraně, snažil se o zakončení a obléhal plzeňskou branku, ovšem hostující defenzíva byla velice pozorná. Další střelecký pokus vyslal Ševčík a z otočky se o totéž pokusil Coufal, skvěle zasáhl Kozáčik. Šance se do konce prvního poločasu střídaly na obou stranách, ale ke změně skóre zatím nedošlo.

Jindřich Trpišovský se pokusil oživit útočná snažení příchodem Matěje Pulkraba a Liberec si stále nevedl špatně. Po Kerbrově přiťuknutí střílel těsně vedle Breite a na plzeňské straně zase orazítkoval břevno Kopic.

Definitivum vystavil Liberci až čtvrthodinu před koncem po přihrávce výborně hrajícího Petržely Kopic. Plzeň dala Liberci lekci z produktivity a po šesti kolech má plný počet bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň660014:118
2.Slavia Praha63308:112
3.Sigma Olomouc63218:411
4.Sparta Praha63216:411
5.Slovan Liberec63127:610
6.Fastav Zlín63035:59
7.Bohemians Praha 190562314:49
8.FK Teplice622210:98
9.FK Jablonec61418:77
10.Dukla Praha62138:127
11.1. FC Slovácko61326:56
12.Baník Ostrava613210:146
13.MFK Karviná61144:74
14.Vysočina Jihlava61145:114
 FK Mladá Boleslav61145:114
16.Zbrojovka Brno61144:114

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (468)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele