HET liga - souhrn 3. kola

11.08.2017, 19:55, aktualizováno 13.08.2017, 19:56
Komentáře a souhrny
Pražská Sprta neudržela vedení na půdě oslabeného Liberce a znovu tak ztratila. Plzeň těsně zdolala Olomouc a zůstává stoprocentní. Slovácko rozstřílelo ostravský Baník, zatímco Brno se rozešlo smírně s Bohemians 1905. Pražská Slavia si před APOELem dodala sebevědomí a výhrou 2:0 nad Jihlavou si spravila chuť po minulé bezbrankové remíze. Domácím vyšel hlavně vstup do zápasu...

Slovan Liberec - Sparta Praha 1:1

13.08.2017 18:00

Góly: 63. Radim Breite - 27. Martin Frýdek

Další průšvih! Což o to, remíza z Liberce by sama o sobě nemusela být zas tak špatná, ale to by Sparta nesměla pod Ještědem vést a navíc hrát proti dvojnásobně oslabenému týmu! Slovan předvedl zejména ve druhém poločase heroický výkon, za který si nakonec bod asi zasloužil.

Andrea Stramaccioni má na krku další nepříjemnost, Sparta totiž za těchto okolností měla vyhrát. Ale pěkně popořádku. Letenští chtěli navázat na výhru v Mladé Boleslavi, ovšem začátek nebyl z jejich strany příliš přesvědčivý. Více při chuti byl Slovan, který mohl běhěm úvodní desetiminutovky poprvé udeřit. Malinský ale dostal přihrávku na paty a střela Kúdely se mezi tři tyče nevešla. V 17.minutě zahrál ve vápně rukou Coufal a tady se dala ve prospěch Sparty pískat penalta, ovšem sudí byl jiného názoru.

Skóre se poprvé měnilo ve 27.minutě a prosadili se hosté. Centr z leva se dostal až k Frýdkovi na malé vápno a Sparta vedla 1:0. To už začali mít letenští regulérní převahu a pokutové území zasypávali jedním centrem za druhým, ovšem další branky se nedočkali.

Další důležitý moment se odehrál v 55.minutě, kdy Ševčík uviděl za faul žlutou kartu, což se nelíbilo Kúdelovi, který si za protesty vysloužil rovněž žlutou a protože byla druhá, tak i červenou. A to nebylo všechno, zda další dvě minuty fauloval unikajícího Biabianyho Kerbr a také on musel předčasně do sprch. Co víc si mohla Sparta přát! Vedla v Liberci 1:0 a soupeř byl bez dvou vyloučených hráčů!

Přesto došlo v 67.minutě k senzaci. Potočného ránu Koubek vyrazil a Radim Breite srovnal na 1:1! Za chvíli navíc zbytečně fauloval Civič a přesilovka Liberce se zmenšila na jednoho hráče. Sparta se sice tlačila dopředu ale Liberec byl pořád nebezpečný. Domácí v závěru předvedli obětavý výkon, Sparta strhnout vedení na svojí stranu nedokázala a opět ztratila dva body.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 1:1

13.08.2017 17:00

Góly: 86. Jan Moravec - 59. Lukáš Magera

Tři zápasy a jen jeden bod. To je přímo hororový start Mladé Boleslavi do ligového ročníku. Středočeši přitom na půdě Karviné sahali po vítězství, ale jednobrankové vedení v závěru neudrželi.

Kouč Dušan Uhrin mladší má o čem přemýšlet. Klub vypadl z předkola Evropské ligy a v lize ztrácí body na potkání. Je pravdou, že Boleslavi chyběl útočný tandem Chramosta-Mebrahtu a tak dostal na hrotu útoku přednost Lukáš Magera.

Právě jeho hledali spoluhráči dlouhými balóny, jako například Fabián, nicméně karvinská defenzíva si vytáhlého útočníka dobře hlídala. Po čtvrthodině hry měl zajímavou příležitost Přikryl, ale z úhlu nedokázal přesně zakončit. Ve 28.minutě neuspěl ani Klobása, jehož výborně vychytal brankář Berkovec a nerozhodný výsledek pokračoval. Mladá Boleslav sice měla více ze hry, ale v prvním poločase klidně mohla inkasovat, kdyby nejprvé Wágner a po něm hned Panák trefili branku.

Ve druhém poločase byl obraz hry stejný, o něco lepší byla Mladá Boleslav a čím dál více se zastřeloval Lukáš Magera. V 55.minutě mu to proti Berkovcovi ještě nevyšlo, ale jen o čtyři minut později už zamířil neomylně k tyči! Zdvojnásobit vedení ve prospěch hostů mohl znovu Magera, ale tentokrát se proti němu vyznamenal Berkovec.

Svěřenci trenéra Uhrina se od 70.minuty začali jen bránit a to byla velká chyba, protože velké šance domácích začali okamžitě přicházet. Proti Panákovi předvedl neuvěřitelný zákrok Vejmola a Wágner z tutovky minul zařízení. Boleslav si koledovala o vyrovnání a nakonec byla "úspěšná". V 86.minutě se představil domácím fanouškům Venezuelan Ramírez přesnou přihrávkou a Jan Moravec srovnal na 1:1. Bolka mohla v poslední minutě nastavení ještě zvrátit výsledek na svojí stranu, ale Fabián jen těsně minul.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Fastav Zlín 1:0

13.08.2017 17:00

Góly: 24. Ondřej Kušnír

Kdepak, Zlínu to v úvodu sezony pořádně dře a po třech kolech zaznamenal už druhou porážku. Ševci tentokrát ztratili na Dukle, která naopak poprvé bodovala a alespoň si částečně zlepšila jinak příšerný start do sezony. Hrdinou Dukly se stal autor jediné branky Ondřej Kušnír.

Dukla už potřebovala zabrat, po dvou zápasech neměla ani jeden bod a navíc s celkovým skóre 1:7. Svěřenci trenéra Hynka se na rozdíl od předchozích kol poučili ze špatných začátků a tentokrát začali aktivněji, byť první gólovku měl až z otočky zlínský Diop. Domácí udeřili přesně ve 24.minutě a to díky standardní situaci Ondřeje Kušníra. Jeho střela zapadla za zeď a Dostál lovil balón ze sítě.

Ševci sice chtěli co nejrychleji odpovědět, ale za obrannou čtveřici domácích se dostávali jen obtížně. Před koncem poločasu hlavičkoval těsně vedle Diop a špatná nebyla ani Matějovova střela. Dukla každopádně vedla po prvním poločase 1:0.

Zlín ve druhém poločase přidal plyn a vidět byl rychlonohý Ekpai, který vytvořil solidní šanci pro Holzera, Rada však jeho pokus vyrazil na rohový kop. Neuspěl ani Džafič a znovu Ekpai. Zlín se sice snažil něco vymyslet, ale v nastaveném čase málem inkasoval podruhé. Djuranovič měl dvě velké šance, ale ani jedna neskončila gólem. Duklu to mrzet nemusí, Zlín doma nakonec dokázala udolat 1:0.

Více informací k zápasu

FK Teplice - FK Jablonec 1:1

13.08.2017 16:00

Góly: 84. Martin Fillo (pen.) - 80. Ondřej Mihálik

Dlouho to vypadalo, že teplická Stínadla žádnou branku neuvidí, posléze to vypadalo na domácí porážku, ale nakonec je z toho remíza 1:1. Teplice i Jablonec měli dostatek šancí, ale branky začaly padat až v závěrečné desetiminutovce. Na krásnou branku Mihálika odpověděl z pokutového kopu Fillo.

Oba celky začaly hodně aktivně a jak před brankou Grigara, tak i Hrubého bylo pořádně živo. Ve 3.minutě pálil po odraženém balónu Kučera a na druhé straně měli domácí plné ruce práce s Trávníkem, popřípadě hlavičkujícím Hanouskem. Ze vzduchu hrozil tradičně i Doležal, ale ani on si zatím na Grigara nepřišel. Teplice se dokázaly gólově prosadit ve 12.minutě, jenomže Vaněčkům gól nemohl být pro ofsajd uznán.

Teplice pokračovaly v ofenzivnim snažení a Martin Fillo po efektivní zasekávačce poslal balón trestuhodně nad břevno. Následně byl na tahu Jablonec a po průniku Masopusta a faulu Kroba se hosté dožadovali pokutového kopu, ovšem sudí Příhoda jejich tužby nevyslyšel.Oba celky měly ještě v prvním poločasu několik příležitostí, z nichž tou největší byl volný přímý kop Trávníka, který však netrefil.

Což o to, fanoušci rozhodně nesledovali špatné utkání, bohužel však scházelo tolik potřebné koření - góly. Nerozhodný průběh nezlomil poněkolikáté Fillo ani Doležal. V 64.minutě zblízka hlavičkoval Vaněček a ani jeho pokus neskončil gólem. A když po narážečce s Pernicou zazdil tutovku i Zelený, zdálo se, že oběma celkům zkrátka není přáno.

Vše se změnilo až počínající závěrečnou desetiminutovkou. Mihálik dostal od teplických spoustu prostoru navést si balón na silnější pravačku a jeho povedenou střelou šel Jablonec do vedení! A že ve fotbale přeci jenom existuje spravedlnost potvrdila 84.minuta, zkušený Hübschman fauloval ve vápně Červenku a sudí nařídil pokutový kop. Martin Fillo penaltu nekompromisně proměnil a zařídil konečnou remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:0

12.08.2017 16:00

Góly: -

Na vítězství dál čeká Zbrojovka Brno, která remizovala s Bohemians 1905 0:0. Navzdory bezgólovému výsledku šance byly, hosté neproměnili v začátku zápasu pokutový kop a rána brněnského Kratochvíla se rozbila o břevno!

Zbrojovka se po velmi špatném začátku připravovala na Klokany především z psychického hlediska, nicméně dle úvodu zápasu se to nejspíše minulo účinkem. Už po dvanácti minutách fauloval Kijanskas Kabajeva a sudí nemilosrdně odpískal pokutový kop! Jenomže Jan Kuchta na skvělého Melichárka nevyzrál, Klokani neproměnili penaltu a při Zbrojovce stáli všichni svatí. Až právě neproměněný pokutový kop Zbrojovku nakopl a k vidění byly zejména její šance. Nejblíže byl gólu Koné, ale Fryšták jeho hlavičku zpacifikoval. Stejný hráč se pokoušel pět minut před koncem o akrobatické zakončení, místo balónu ale trefil protihráče.

Začátek druhého poločasu patřil spíše Klokanům, žádná velká šance ale k vidění nebyla. Až v 56.minutě zakončoval Pilík a svůj um musel opět předvést Fryšták a Fortes prozměnu pálil nad. Skóre se neměnilo ani v 64.minutě, po jedné z největších příležitostí orazítkoval břevno Kratochvíl! Stejný hráč vzápětí pálil ještě jednou a opět mnoho nescházelo. Domácí v závěru Boehmku pořádně zatlačili, ovšem diváci nakonec stejně ostrouhali. Branka totiž za devadesát minut nepadla.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 5:2

12.08.2017 16:00

Góly: 6. Tomáš Zajíc, 11. Vlastimil Daníček, 22. Marek Havlík, 45. Stanislav Hofmann, 90+1. Marek Havlík - 27. Martin Šindelář, 36. Milan Baroš (pen.)

Sedm branek v Uherském Hradišti? Ano. Domácí po dvou kolech konečně vyhráli a dosud neporažený Baník smetli 5:2. Slovácko si výhru zasloužilo, ale nutno podotknout, že Baník ji svými hrubkami domácím doslova vnutil. Dvě branky vstřelil Marek Havlík, za Ostravu se prosadil ikonický Baroš.

Diváci v Uherském Hradišti čekali na úvodní branku jen šest minut, pak totiž vyrobil obrovskou hrubku ostravský obránce Sus a i když Vašek Havlíka vychytal, na dorážku Tomáše Zajíce už byl krátký. Baník vůbec neodstartoval dobře, protože za dalších pět minut už domácí vedli 2:0. Golman Vašek přitom opět dělal co mohl, samostatný postup Navrátila zneškodnil, ale střelu Vlastimila Daníčka přesně k tyči už nikoliv. Ostravská bída vyvrcholila ve 23.minutě a tentokrát v ní zanechal výrazný podpis i brankář Vašek. Jeho špatnou rozehrávku vystihl Daníček a Marek Havlík měl snadnou úlohu.

Na tříbrankové manko však Kučerovi svěřenci zareagovali kontaktní brankou. Po centru Stány se prosadil hlavou Martin Šindelář. A tím divoký první poločas zdaleka nekončil. Ve 35.minutě fauloval Divíšek Milana Baroše a sám postižený proměnil pokutový kop! Slovácko tak rázem vedlo o jedinou branku. Ani to netrvalo dlouho, těsně před odchodem do šaten odcentroval Divíšek a Hofmann hlavou zajistil dvougólový náskok.

První poločas diváky hodně navnadil, nicméně ve druhém dějství už počet branek výrazně poklesl. Neznamená to však, že by nebyly žádné šance. Na rozdíl jediné branky mohl opět snížit Baroš, ale Heča ho skvěle vychytal. Na druhé straně zase spálil tutovku Zajíc.

Před koncem zápasu odmítl snížení De Azevedo a to byl jeden z klíčových okamžiků, protože v nastavení Slovácko trestalo a definitivně soupeři odskočilo opět na rozdíl tří branek. Výtečnou práci odvedl Filip Kubala, jenž připravil gólovku pro Marka Havlíka. Slovácko konečně zvítězilo, když doma přestřílelo Baník divokým výsledkem 5:2.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 1:0

12.08.2017 16:00

Góly: 69. Václav Pilař

Po třech kolech má HET liga již jen jedno stoprocentní mužstvo. Je jím Viktoria Plzeň, která v souboji dvou vedoucích celků udolala Sigmu Olomouc 1:0. Vítěznou trefu zařídil střídající a především již uzdravený Václav Pilař.

Zápas ve Štruncových sadech sliboval ofenzivní partii. Olomoučtí už před zápasem dávali najevo, že se Plzně nebojí a chtějí s ní hrát otevřený fotbal. A taky že jo...

První šanci měli domácí, ale Krmenčík zahnaný až v příliš ostrém úhlu se neprosadil. Vzápětí na druhé straně využil své parametry Chorý a Hruška měl co dělat, aby zabránil inkasované brance. Sigma dál dobře kombinovala, ale musela se mít na pozoru, ve 14.minutě zakončoval Kolář a zasahovat musel Buchta. Ve 21.minutě se opět předvedli Hanáci a znovu to byl Chorý, který dělal defenzívě Viktoriánů velké starosti. Golman Hruška už byl dokonce překonán, balón si však cestu do sítě nenašel. Před koncem poločasu neuspěli ai domácí, jmenovitě Krmenčík, jehož volej Buchta zpacifikoval. Branku tedy první poločas nepřinesl.

Nerozhodný výsledek pochopitelně nevyhovoval domácím, pro které by byla remíza ztrátou. Ve 48.minutě se ještě museli bránit, když se do nadějné pozice dostal Texl, ale pak to zkoušel z dálky. Nejprve Hrošovský, proti kterému se vytáhl Buchta a krátce nato Kopic, ale zde scházela větší přesnost.

Přesně po hodině hry se Doosan Arena dočkala velké chvíle. Místo Jana Kopice zaujal již uzdravený Václav Pilař a netrvalo dlouho a rázem se přihlásil o slovo. V 63.minutě jeho třelu srazil Jemelka a jen o šest minut později už se Pilař gólově prosadil. Zemanův centr prodloužil na zadní tyč Krmenčík a Václav Pilař pohotově zavěsil!

Sigma chtěla co nejrychleji odpovědět a málem se to povedlo, Moulisovu přihrávku si div nesrazil do vlastní sítě Limberský. Viktoriáni si nejtěsnější vedení hlídali a v závěru zápasu Sigmu do ničeho nepustili. Konečnou výhrou 1:0 si upevnili vedení a dobře se naladili na zápas předkola Evropské ligy.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 2:0

11.08.2017 18:00

Góly: 6. Josef Hušbauer (pen.), 18. Danny

Bezproblémové vítězství. Slavia dle očekávání přehrála Jihlavu a již se může koncentrovat na Ligu mistrů. Vysočina vzdorovala mistrovi jen pár minut, Sešívaní vstřelili obě branky už v prvním poločase. Slavia také od začátku nasadila nově příchozího obránce Sobola.

Favorit zápasu byl jasný a domácí rozhodně nenechali nikoho na pochybách. Stačilo prvních šest minut, aby Zoubele fauloval v pokutovém území Škodu a sudí odpískal pokutový kop. Josef Hušbauer vzal odpovědnost na sebe a Rakovana překonal, byť střílel do stejné strany, kam jihlavský brankář skákal.

Slavisté za chvíli dokázali zvýšit, když Škodovu ránu Rakovan jen vyrazil a Portugalec Danny dorážkou do prázdné branky vsítil premiérový gól v české nejvyšší soutěži. Svěřenci Jaroslava Šilhavého Jihlavu jednoznačně přehrávali, a netrvalo dlouho a další šance následovaly. Van Buren si vylámal zuby na Rakovanovi a další gólovou radost Hušbauera překazil praporek pomezního.

Vysočina měla jen jednu velkou příležitost, a to po změně stran. Nejprve Láštůvka výborně vychytal Klímu, a když se posléze podařilo domácího brankáře překonat, skvěle zasáhl na brankové čáře obránce Frydrych. O chvíli později ještě vzbudil podezření menší zmatek po standardní situaci.

Po hodině hry se opět balón třepotal v jihlavské síti, ale znovu šlo o ofsajd, takže Rotaň slavit nemohl. Slavia v Edenu bez problému kontrolovala hru a v závěru utkání už se ani nikam nehnala. Jihlava vstřelit kontaktní branku nedokázala a dle očekávání s mistrem padla.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň33006:09
2.Slavia Praha32103:07
3.Sigma Olomouc32014:36
4.1. FC Slovácko31206:35
5.Bohemians Praha 190531203:25
 Sparta Praha31203:25
7.FK Teplice31114:34
 MFK Karviná31114:34
9.Slovan Liberec31113:34
10.Baník Ostrava31115:64
11.Fastav Zlín31022:33
12.Dukla Praha31022:73
13.FK Jablonec30212:32
14.FK Mladá Boleslav30122:41
15.Zbrojovka Brno30122:51
16.Vysočina Jihlava30120:41

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (803)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele