Henry věří, že sezona ještě není ztracená. Ostatní také budou ztrácet, řekl

17.10.2018, 22:44
Aktuality
Thierry Henry se oficiálně ujal mužstva Monaka a předstoupil také před novináře, kterým se svěřil s tím, že práce v Monaku, kde kdysi odstartoval svou velkolepou kariéru, je pro něj jako splněný sen.

"Nabídka od Monaka pro mě byla srdeční záležitost. Samozřejmě všichni vědí o mém spojení s Arsenalem, ale i tak to bylo splnění snu, když se objevila tato příležitost. Je jasné, že mě čeká spousta práce, ale jsem šťastný, že jsem tady," řekl Henry.

Ten už absolvoval námluvy s Bordeaux, nakonec si s ním ale neplácl. Hovořilo se o tom, že se mu do Francie nechce příliš vracet z Anglie, kde působí jako televizní expert. Také asistoval trenérovi belgické reprezentace Roberto Martinezovi. "Návrat do Francie pro mě není problém, ale o Bordeaux bych se nechtěl bavit," odbyl Henry otázky na možné angažmá u Girondins.

Když přišla řeč na jeho vlastní charakteristiku, odpověděl bývalý francouzský reprezentant, že během kariéry se leccos naučil. Však také měl od koho. "Měl jsem rád všechny trenéry, pod kterými jsem v kariéře hrál. Wenger ve mně odemkl spoustu věcí, bylo skvělé pozorovat Guardiolu. Musím ale také zmínit francouzské trenéry jako José Arribase, Jean-Claudea Suaudeaua a Ranalda Deneoueixe, který doslova dýchal pro fotbal, uvedl Henry.

Hráče Monaka, kterému aktuálně patří až 18. místo v tabulce Ligue 1, čeká především tvrdá práce. "Znáte mě, víte, jaký jsem byl hráč a nezměnil jsem se. Důležitá je práce, samozřejmě bude prostor i pro to, abychom se zasmáli, ale práce je na prvním místě," řekl Henry novinářům.

První duel se Štrasburkem sehraje knížecí klub pod Henryho vedením už v sobotu. Momentálně myslím hlavně na první zápas se Štrasburkem. Důležitým faktem je, že spousta hráčů tady přes reprezentační přestávku vůbec nebyla. Atmosféra není po posledních výsledcích nejlepší a těžko se to mění, když tu hráči nejsou. To není výmluva, ale fakt," řekl Henry.

O tom, co musí tým okamžitě vylepšit, aby mohl být úspěšný, má nový kouč jasno. "První věc je, že musíme zapracovat na bezpečnosti naší hry, abychom přestali dostávat góly," řekl Henry.

Zároveň věří, že sezona ještě není docela ztracená a Monako může klidně vystoupat až do první trojky, kde se v posledních letech pravidelně objevovalo. "Dokud je ve hře dostatek bodů, všechno je možné. Sezóna je dlouhá a všichni mohou ztrácet," věří Henry.

Autor: Jiří Fišara / lequipe.fr

Komentáře (34)

Přidat komentář
Nikikrew

Henry ako manazer, to je fakt krasny sen. Tesim sa na neho

Reagovat
wishmaster

""Důležitým faktem je, že spousta hráčů tady přes reprezentační přestávku hodně hráčů vůbec nebylo". Aspoň raz to po sebe skúste prečítať, pane Fišaro

Reagovat
celeb

"..., uvedl Henty."

Reagovat
smazaný uživatel

To se používá u nás na moravě při běžné domluvě, ale správně se to píše: "hén ty". Dalo by se to přeložit jako "tam ty" ve významu označení nějaké skupiny (například dívek).

Reagovat
smazaný uživatel

blnost, pouziva se to spise s kratkym e, henten, henty, henta. s dlouhym jsem to teda jeste neslysel

Reagovat
Mercury

tak to už jsou drobné odchylky podle lokality, obojí se používá...na zlínsku teda taky slýchám spíš variantu s krátkým E

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Dědáček teda dycky říkavau hén ty.

Reagovat
smazaný uživatel

I když... jak nad tím tak přemýšlím, kratší varianta "hen ty" se používá, pokud přímo oslovuješ jednoho konkrétního člověka, u kterého neznáš jeho jméno. Pokud ale někomu popisuješ nějakou skupinu, a chceš na tu skupinu ukázat, použiješ právě tu delší variantu "hén ty".

Tolik tedy k dnešnímu lingvistickému okénku.

Reagovat
Mercury

Reagovat
TheMally11

Určitě to řekl v češtině no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zlatan-legend

Do prdele, ten FIŠARA je nějakej slaboduchej retard z DUHY nebo DRUTĚVY?!!! Každý článek obsahuje nějakou podobnou vyejakulovanou mrdku!

Reagovat
Nihilister

Co jsem koukal, tak dělal/dělá pro O2 ..

Reagovat
Ross Geller

Fantomas už nepíše?

Reagovat
smazaný uživatel

Subasic - Thuram, Givet, Evra - Petit, Hoddle, Djorkaeff, Giuly - Henry, Weah, Falcao

Reagovat
Ferguson6

Skôr Barthez ako Subasic

Reagovat
Ferguson6

A Trezeguet než Falcao

Reagovat
AC.Milan

Falcao 101 zapasu/ 67 golu Trezeguet 124/62

Reagovat
Ferguson6

Henry 105/20, Weah 103/47... takže by tam mohol byť miesto kohokoľvek z nich... ale podľa mňa to nemyslel štatisticky... Všeobecne bol Trezeguet lepší ako Falcao.

Reagovat
Malresi

Hm, ako sa to vezme. Za celú kariéru asi David, ale Falcao na vrchole svojich síl > > > > > > >> > > > o parník nad Davidom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheMally11

Myslím, že tu ligu neudrží

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Mercury

kdo je ten Ranald Deneoueix, ze ho ani Google nezna? :)

Reagovat
Y.N.W.A

mistr Francie v držení největšího počtu samohlásek ve svém příjmení...a google ho zná - našel mi tento článek

Reagovat
Mercury

no, právě...to se mi naposled stalo, když jsem před lety googloval nějaký skvost z naší školní jídelny

Reagovat
Hristo Stoichkov

Raynald Denoueix

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám že novinařina stále svého dna nedosáhla.

Reagovat
johan14

Ideálne pre štart Henryho ako trénera. Je to len na ňom ako to zvládne.

Reagovat
vanGomm

Věří,že Monaco může vystoupat až do první trojky.Tak hodně štěstí Kouknul jsem na posledních 10 ročníků jejich ligy a tým na 3. místě měl v průměru 71-72 bodů.Takže Monaco z těch 29 kol potřebuje např. uhrát 20-6-3 a to není nic lehkého.

Reagovat
Agent z Melmacu
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele