HENRY: ARSENAL JE MÝM RÁJEM

08.12.2003, 18:03
Aktuality
Thierry Henry ujistil fanoušky Arsenalu Londýn, že nemá v úmyslu opustit tento anglický klub. Jméno francouzského útočníka bylo v poslední době často skloňováno s možným přestupem do Chelsea, Manchesteru United nebo Barcelony, ale Henry je na Highbury spokojený a chce zde zůstat i nadále…

Šestadvacetiletý fotbalista je cílem mnoha evropských velkoklubů, on sám však vyloučil možnost, že by někdy hrál Premier League za jiný tým než za "kanonýry". "Slyšel jsem o zájmu Realu Madrid, jenomže já nikam přestoupit nechci. Rád bych dosáhl s Arsenalem dalších úspěchů a prvním cílem je vyhrát Ligu mistrů," řekl pro list Sunday News.

Henry svými góly táhne v posledních letech mužstvo ze severu Londýna. V lize se letos trefil již desetkrát a před dvěma týdny měl velkou zásluhu na výhře svého týmu 5:1 v Miláně s Interem, čímž anglický tým završil své "zmrtvýchvstání" v základní skupině nejprestižnější klubové soutěže. Bývalý hráč Monaka a Juventusu je suverénně nejproduktivnějším fotbalistou Premier League a FIFA ho nedávno společně s Ronaldem a Zidanem nominovala na nejlepšího hráče roku, kterého pravidelně vybírají trenéři národních týmů. Henry pochopitelně nechybí ani mezi padesátkou kandidátů na Zlatý míč – cenu pro nejlepšího fotbalistu působícího v Evropě.

Kolem stále ještě mladého útočníka se točí skauti z největších klubů "starého kontinentu". Prezident Realu Madrid Florentino Perez dokonce nedávno otevřeně prohlásil, že Henry je dalším "drahokamem", který chce v létě příštího roku přidat po Figovi, Zidanem, Ronaldovi a Beckhamovi do skvostné mozaiky "bílého baletu". Ve hře o Francouzovy služby je i Barcelona, jejíž představitelé jsou připraveni zaplatit Arsenalu odstupné ve výši čtyřicet milionů eur. Z anglických mužstev si na možná nejlepšího útočníka na světě "brousí zuby" Chelsea a její nový majitel Roman Abramovic. Henry, jenž na začátku letošní sezony prodloužil na severu Londýna kontrakt, však má o své budoucnosti jasno a těmito spekulacemi se příliš nezabývá. "Je prakticky nemožné, abych někdy hrál za Manchester United, Chelsea, Liverpool nebo kohokoliv jiného na britských ostrovech. Nedovedu si totiž představit, že bych přijal na Highbury s jiným týmem, protože Arsenal je mým rájem."

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Max-Wesslo

no, ten real by mohl vynechat.........

Reagovat
HOST*

Thiery Henry je skvělý fotbalista a s Patrikem Vierou základní stavební kámen sestavy Arsenalu a rozhodně by byla škoda kdyby odešel.

Reagovat
HOST*

Myslim že Thiery Henry nechce jít Realu protože jsou tam všichni namyšlení a mají hodně peněz a v Arsenalu má už svuj styl což v Realu by musel přeměnit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele