Henrichs se stěhuje z Německa do Francie, koupilo ho Monaco

29.08.2018, 09:12
Aktuality
Posilu do defenzívy získalo AS Monaco. Z Bayeru Leverkusen přichází krajní obránce Benjamin Henrichs, za něhož do Německa putuje suma dvacet milionů eur. Fotbalista s novým zaměstnavatelem uzavřel pětiletý kontrakt...

"Jsem velmi pyšný, že budou součástí AS Monaco, klubu, který už spoustu let patří mezi evropskou špičku a udělám vše pro to, abych se co nejrychleji adaptoval a pomohl týmu k řadě vítězství," nechal se po podpisu smlouvy slyšet Henrichs.

21letý Henrichs je produktem mládežnické akademie Leverkusenu a v klubu strávil dlouhých čtrnáct let, za první tým přitom sehrál 62 bundesligových duelů. Vedle toho má na svém kontě i tři starty za německou reprezentaci, které loni přispěl k triumfu na Konfederačním poháru.

"Benjamin Henrichs je talentovaným obráncem se solidními mezinárodními zkušenostmi, jeho příchod ještě zvýší kvalitu v našem týmu a jsem si jistý, že přispěje k dobrým týmovým výsledkům," nepochybuje výkonný ředitel knížecího klubu Vadim Vasiljev.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (44)

Přidat komentář
off-olda

Němec

Reagovat
smazaný uživatel

Už to je trápne

Reagovat
iamek

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Eichel

Reagovat
oddy

A koho má teda reprezentovat? Ghanu? Jen proto, že má matku z Ghany, i když otec je Němec? Však bys mohl stejně argumentovat, že to není Ghaňan....

Reagovat
Mass

Asi volič Pitomia, oh wait..

Reagovat
Kapřík

To by musel mít Pitomio tak 2/3 % hlasů, kdyby mu každej nekorektne mluvící Čech dal hlas.

Reagovat
Firkraag

Pitomci jste, myslel Josefa Němce

Reagovat
smazaný uživatel

Ludia v strednej Europe este este stale nepochopili pojmy ako narodnost obcianstvo, lojalita k statu. Potom to takto vyzera ako vyssie pripad off olda

Reagovat
Kapřík

Určitě to tu exaktně vysvetlis. Ale to se zapotis, to pojetí je různé nejen dle státu, ale taky napříč historií. A jediný spravny vyklad není. Němci, kteří ostatně do střední Evropy taky patří, by dlouho mohli vyprávět o konceptu národa Blut und Boden. To třeba u nás tolik nenajdes

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Mr.Mike

Áda se obrací v hrobě

Reagovat
smazaný uživatel

líbí se mi ty butthurt reakce, ale tak táta je Němec, matka z Ghany, tak je to dobré, je tam německé sémě a tudíž německá disciplína :D

Reagovat
valloire

nový Evropan

Reagovat
off-olda

Koukám, že to účel splnilo.

Reagovat
Kapřík

Jo, Německo se mění a Němci s ním.

Reagovat
pepinho2

20 mega je skvělý obchod pro Monaco

Reagovat
smazaný uživatel

lepší než Tah

Reagovat
Kluivert9

Super posila

Reagovat
cetto

OT: Wilfried Bony možná na hostování s opcí do Sparty

Co vy na to? Asi šel za poslední roky hodně dolů - když i Vydra dokázal střílet plno golů v Champsu a Bony se tam neprosazuje... otázka je, co si od něj sparta slibuje. Podle mě ted je totálně z formy a nebude pro ně lepší než Šural s Tettehem

Reagovat
smazaný uživatel

To máš z jakého zdroje toto? Přijde mi to vysoce nepravděpodobné...

Reagovat
Kluivert9

Kolik tomu dáváš %?

Reagovat
RadekVonCZE

Zdroj?

Reagovat
Mr.Mike

Moc tomu nedávam, ale jinak by ai daval ligu s přehledem podle mě.. Hlavne v mezihře by byl hrozně platnej

Reagovat
czech_mira

zdoj?

Reagovat
czech_mira

Byla by to naprostá bomba, zná prostředí, zná jazyk, fanoušci ho milovali, velice zkušený a hodně kvalitní

Reagovat
smazaný uživatel

Bez zdroje --> totální kravina, že tě baví vymýšlet si ...

Reagovat
Pride

Bony se tam neprosazuje? Však sezóna začala teprve nedávno a on kvůli zranění nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Veľká škoda, ze to Leverkusen celé neudrží, zachvilu ho budú nasledovať Bailley, Brandt, Havertz, škoda.

Reagovat
Kluivert9

Ale zas přišel Weiser, takže kvalitní náhrada je. Spíš postrádám náhradu za Lena.

Reagovat
Neyjrayx

Hradecký je dobrý brankář a mají jo zdarma

Reagovat
RadekVonCZE

Nejlepší Slovenský brankář co byl

Reagovat
Neyjrayx

Reagovat
Smreky

Monako čo prestup to super! Posilnujú ich mladí, kvalitní, s veľkým potencionálom a za rozumné ceny.... viď Golovin, Hentrichs, Tielemans,...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: hrajete někdo tu ofiko fantasy BL? Ta loni ještě nebyla ne?

Reagovat
Ed_Hazard

To je brat toho bezvtakeho bojovnika z Game of Thrones?

Reagovat
Stannis Baratheon

bratr? z Game of Thrones? no fuj!

Reagovat
zelda

Stannis did nothing wrong...Stannis the real Mannis

Renly do koše

Reagovat
Rudnevs

OT: Dnes sa na tlačovej konferencii v AA vyjadrovali Löw a Bierhoff k reprezentácii.

- Na testovacia zápasy proti Francúzsku a Peru sa nominácia oproti WM zmenila - v kádri chýba Trapp, Plattenhardt, Khedira, Rudy, Özil a Gomez. Namiesto nich sú tam Havertz, Nico Schulz, Kehrer (pre túto trojícu sa jedná o prvú nomináciu), Petersen, Tah a Sane.

- Thomas Schneider odteraz končí vo funkcii Jogiho asistenta, Jogiho trénerský tím odteraz tvorí len Marcus Sorg a Andreas Köpke, Schneider sa presúva na inú pozíciu, stane sa z neho vedúci oddelenia skautingu.

- Löw hovorí, že jeho najväčšia chyba bola myslieť si, že skupinou prejdu dominantným štýlom hry, ktorý sa vyznačuje držaním lopty a ktorý sa Jogi snažil doviesť k dokonalosti. Podľa Jogiho mali v roku 2010 dobrú obranu a protiútoky, v roku 2018 sa zasa snažili vyhrávať dominanciou a držaním lopty, v roku 2014 to bol zlatý stred. Löw si taktiež uvedomuje, že tímu chýbal entuziasmus a zápal pre hru.

- Jogi i Bierhoff potvrdili, že v reprezentácii neexistovali žiadne rasistické narážky ani iné formy rasizmu... Özil vraj Jogimu ani pred ukončením kariéry nezavolal a neviedol s ním rozhovor, čo sa vraj normálne robí, Jogiho to mrzí, keďže spolu zažili pekné obdobie a Özil bol podľa jeho slov jedným z najlepších hráčov, akého za posledné obdobie mali. Jogi taktiež apeluje na fanúšikov, aby nepískali na Gündogana.

- Začali sa množiť názory, že je reprezentácia príliš vzdialená od fanúšikov. Bierhoff túto kritiku berie vážne a chce to zmeniť. Nepopulárne označenie Die Mannschaft bude analyzované a následne padne rozhodnutie, či a ako ho zodpovedný zmenia.

- Nový šéf akadémie by mal vyvinúť nový výcvikový koncept, podľa Jogiho je treba opäť začať vyvíjať špecialistov na jednotlivé pozície (ako trebárs na krídelné pozície alebo na pozíciu hrotového útočníka), treba zvýšiť individuálne požiadavky na jednotlivé pozície.

- Mario Götze nie je odpísaný a podľa Jogiho sa musí v Dortmunde opäť ukázať a podávať konštantne dobré výkony, potom bude opäť témou pre reprezentáciu. Khedira chce taktiež svojimi výjonmi urobiť všetko preto, aby sa do reprezentácie vrátil.

- Na otázku, či Uli Hoeneß varoval reprezentáciu pred postavením Özila na ihrisko, odpovedal Bierhoff, že mu Uli volal a vo viacerých bodoch mu povedal, čo by on robil inak, Bierhoff však dodáva, že Uli je šéf vedenia Bayernu a nie tréner reprezentácie. Löw s Ulim pred ani počas turnaja nekomunikoval.

Reagovat
vladino10

Podľa Jogiho mali v roku 2010 dobrú obranu a protiútoky, v roku 2018 sa zasa snažili vyhrávať dominanciou a držaním lopty, v roku 2014 to bol zlatý stred.

Už na eure 2016 to bolo s tou kontrolou hry zbytočne prehnane..a francúzi to skvele využili

Reagovat
db18

měl na víc...

Reagovat
Werkrider

Mega fail zo strany Werkself, zaujimalo by ma co za tym bolo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele