Hajduk a Dinamo čeká odveta finále domácího poháru

28.05.2009, 11:10, aktualizováno 28.05.2009, 12:25
Previews
Zaujalo nás
V euforii finále Ligy mistrů by nám zapadlo odvetné utkání Chorvatského poháru mezi Hajdukem a Dinamem, které odstartuje první bitvu o Poljud. (V neděli se na stejném stadionu stejným zápasem uzavírá liga).

Pohár je v Chorvatsku velice prestižní záležitost i mezi fanoušky (na rozdíl od nás), takže i Hajduk, který má jako finalista automatický start v Evropské lize, bude bojovat o to, aby pohár získal. Stačí k tomu "málo", vyhrát minimálně 3:0 a čekat na prodloužení či dát o gól více a pohár vyhrát.

Dinamo odjelo do Splitu bez zraněných Ibaneze, Slepičky a vykartovaného Vrdoljaka, navíc Robert Kovač má problém se svalem a neví se, jestli bude moci nakonec nastoupit. Pravděpodobně však nikoliv. Důležitější je, aby byl připraven na dvojzápas s Ukrajinou v kvalifikaci o MS.

Hajduk vyrazí na zteč agresivní hrou, na kterou není Dinamo zvyklé ani připravené a otazník má jen nad Nikolou Kaliničem, který by snad ale měl být v pořádku.

Nicméně trenér domácích tímto zápasem může napravit dojem z konce zpackané sezóny a já nepochybuji, že Hajduk vyhraje, i když mu to třeba na zisk poháru stačit nebude. Hajduk chce nastoupit s ofenzivním pojetím 4-3-3, záleží však na stavu Kaliniče. Rozhodně však budou padat góly. Kurz 2,00 u Unibet je třeba rozhodně vsadit, má velké value. Začátek zápasu je ve 20 hodin, důvěra vysoká.

Předpokládané sestavy:
Hajduk:
Subašić - M.Buljat, Vejić, Maloča, Šerić - Gabrić, Andrić, Skoko - Bartolović, Ibričić, Kalinić.
Dinamo: Butina - Lovren, Bišćan, Barbarić, Hrgović - Tomečak, Calello, Badelj, Sammir - Mandžukić, Sivonjić.

Jinak dnes se uzavíraly přihlášky pro další ročník 1. HNL, která se bude losovat 2. června v Záhřebu a akreditovalo se všech devatenáct (!) klubů, kterých se to týká. Takže nyní je již téměř jasné, že pátý celek II. HNL se utká v baráži se Sesvete Croatia o postup do I. HNL. V úvahu přicházejí tři týmy, a to Hrvatski Dragovoljac, Međimurje i Solin.

Co se týká stadionů, čtyři kluby nemají způsobilé stadiony pro první ligu, ale Karlovac i Istra 1961 mají do začátku sezóny výjimku na dokončení potřebných úprav, naopak Slavonac i Lokomotiva Zagreb nechtějí hrát na svých stadionech, takže první bude hrát ve Slavonském Brodu a druhý na Maksimiru.

Autor: Ugljan

Komentáře (17)

Přidat komentář
Kongo

Hajduk 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

já bych řekl, že i 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Dinamo zvládlo ten záver sezóny .

Titul v kapse, pohár skoro v kapse, ešte nepredať Mandžukiča a konečne sa pokúsiť o základnú fázu LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak jestli se povede sehnat nejakej link a budu vecer doma, tak urcite kouknu - bude opet peklo na hristi i v hledisti

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

hlavne aby pustili BBB na Poljud

Reagovat
smazaný uživatel

BBB a Torcida, tyhle fanouškovské kluby se opravdu milují

Reagovat
smazaný uživatel

No nekecej

Reagovat
smazaný uživatel

ale notak, já doufal, že to bude číst někdo, kdo to nesleduje, ne odborník jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

od budúcej sezóny budú mať družbu

Reagovat
smazaný uživatel

Predpokladám, že dnes bude pár ľudí zatknutých. Pustia ich o tri dni v nedeľu a môžu ísť na ďalší futbal a ani sa nemusia vracať do Zágrebu .

Reagovat
smazaný uživatel

no já nevím, jestli i hráči nezůstanou do neděle, BBB určitě, přece jen je to cesta přes celé Chorvatsko. Kolik bude zatčených si netroufám odhadnout, být to u nás, tak max. 5, v Chorvatsku ji bude předvedených minimálně 60...

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím Splitu,ale pohár nezískají,byt´ vyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

Hajduk dře, ještě 2 góly a pohár je doma. Poljud šílí, Torcidaši jsou ve varu!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 jedem hajduk jeste jeden a je to doma

Reagovat
smazaný uživatel

Budou penalty!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pohár jde do Záhřebu, výhry těm, kteří si podle preview vsadili.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda hosi ale bojovali jste dobre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele