Guardiola riskuje, ale do Man City jde proto, že je sám nejlepší

04.02.2016, 18:56
Názory a komentáře
V Premier League bude od léta působit pořádně těžká trenérská váha. Jakmile Manchester City oznámil, že v červnu nahradí Manuela Pellegriniho veleúspěšným Pepem Guardiolou, vyvolalo to mnoho zájmu. Pro Citizens to je skutečně velký úlovek, Guardiolovi však mnozí vyčítají, že si "zase" vybral tu nejsnazší cestu. Jenže to není tak snadné...

Odchod do Anglie byl poté, co pětačtyřicetiletý Španěl oznámil svůj chystaný konec na lavičce Bayernu Mnichov, prakticky hotovou věcí. Guardiola se nikdy netajil tím, že by si trenérské angažmá za kanálem La Manche velice rád vyzkoušel, a tak se už nakonec spíše jen řešilo, kam půjde.

Z možného trojlístku Chelsea, Manchester United a Manchester City si nakonec s předstihem plácl s tím posledním jmenovaným. Tedy s klubem, který v posledních pěti letech dvakrát vyhrál titul (letos útočí na další) a má za sebou díky arabským majitelům prakticky neomezené finanční možnosti. Proto si někteří neodpustili poznámky, že Guardiola jde po Barceloně a Bayernu zase za tím nejjednodušším.

Jenže opak je pravda. Na celkem devítinásobného španělského mistra čeká zatím vůbec nejsložitější angažmá v jeho kariéře. Jednoduché to neměl už v Barceloně a svým způsobem ne tak docela ani v Bayernu, ale nyní do Manchesteru přichází jako jeden z nejúspěšnějších trenérů fotbalové historie, a tak bude pracovat pod obrovským tlakem.

Právě u dvou prvních Guardiolových trenérských štací se zastavíme. Mezi lety 2009 a 2011 v Barceloně skutečně vedl pravděpodobně jeden z nejlepších týmů vůbec, ovšem často se zapomíná, že klub, který impulzivní Španěl v roce 2008 přebíral, na to rozhodně nevypadal. Dnes se zpětně snadno dívá na tým, v němž excelovali Messi, Iniesta nebo Xavi, ale nebýt Guardioly, nikdy by ani tato hvězdná trojice nemusela dosáhnout tak vysokých met.

Pep Guardiola, tehdy naprostý trenérský zelenáč, který měl za sebou jen zkušenost z barcelonského béčka, provedl okamžitě po svém nástupu tvrdý řez kádrem. Kdo nevyhovoval jeho trenérským ideálům, musel se pakovat. Proto končily i takové hvězdy jako Ronaldinho, Deco nebo Eto’o.

Během jediného roku dokázal Guardiola do svých svěřenců napumpovat své pojetí fotbalu a výsledky se dostavily okamžitě. Barcelona pod vedením svého odchovance sbírala jednu trofej za druhou a po čtyřech letech, kdy Guardiola usoudil, že už jednak týmu nemá dál co nabídnout a jednak že je vyčerpaný, se počet vyhraných trofejí zastavil na neuvěřitelném čísle čtrnáct.

Ano, Guardiola trénoval nejlepší mužstvo na planetě, a tak se může zdát snadné, že se stal někdejší vynikající záložník zároveň nejlepším trenérem. Jenže to Barcelona se díky němu stala tou úplně nejlepší, ne naopak. Guardiola za sebou v Katalánsku nenechal jen přes tucet trofejí, ale také zcela zásadní taktický rukopis, kterým pozměnil fotbal.

Jeho následná štace v Mnichově je, pravda, trochu jiný příběh. Opět se ale nesmíme na jeho působení na lavičce Bayernu dívat jen zpětně, kdy uvidíme naprosto neotřesitelnou dominanci jediného klubu a další kupu trofejí. V Bundeslize před Guardiolovým příchodem taková nezpochybnitelná hegemonie zdaleka nepanovala.

Když si Guardiola v zimě s představiteli Bayernu podával ruce, jeho předchůdce Jupp Heynckes už sice v tu chvíli domácí soutěž také ovládal a nakonec při historické sezoně dokázal do Bavorska přivést treble, jenže o to víc horké křeslo, na které následně Guardiola usedl, bylo.

Dva roky předtím navíc Bundesligu vyhrála opakovaně Borussia Dortmund, a tak zdaleka nebylo jasné, jestli má Bayern nakročeno k podobné dominanci. Byl tu také faktor možného uspokojení, kdy většina hráčů vyhrála všechno, po čem mohla v Bayernu toužit. Jenže Guardiola nezklamal. Měl přinést tituly a minimálně těch ligových během svých tří let s největší pravděpodobností přinese plný počet.

Guardiola sice měl v Německu k dispozici suverénně nejlepší kádr a také výraznou finanční výhodu proti konkurenci, ale nespokojil se jen s tím, že by nehybně seděl na lavičce a přihlížel, jak jeho svěřenci přehrávají soupeře jen díky tomu, že jsou zkrátka lepší.

Také v Bundeslize za sebou Pep Guardiola po třech letech zanechá naprosto zásadní stopu. A znovu platí, že se jen nesvezl na kvalitě svého týmu, ale že právě díky jeho taktickým, mnohdy revolučním pokynům se stal Bayern Mnichov naprosto nelítostným vládcem Německa.

Nakonec ani to nakonec Guardiolovi nemusí v Allianz Areně zaručit pomyslnou nesmrtelnost. Na světě sice není příliš trenérů, jejichž úspěch by závisel na tom, zda dokáže vyhrát Ligu mistrů, nebo ne, ale u současného Bayernu se to samozřejmě nabízí. Nicméně kdyby se to nepovedlo ani letos, bude mít minimálně šest Guardiolových trofejí ve třech letech neobyčejný zvuk.

Ostatně právě Liga mistrů, kterou víckrát než Guardiola dokázali jako trenéři vyhrát pouze dva muži, bude jedním z hlavních témat v Manchesteru City; a zároveň Guardiolovým nejtěžším úkolem. Rodák ze Santpedoru si Citizens jistě nevybral náhodou. Vedle pohádkového platu a takřka neomezeného rozpočtu jsou i další důvody, proč je Manchester City aktuálně na ostrovech nejatraktivnější adresou, ale právě díky tomu, co Guardiola dokázal, si takovou štaci mohl vybrat.

Představa, že by ale měl díky tomu všemu se vší samozřejmostí po třech letech opět odcházet ověnčený mnoha medailemi, protože převzal nejlepší tým, je zcestná. Zatím ani není jisté, jestli bude přebírat anglického mistra, byť má Manchester City s ohledem na poslední roky největší předpoklady vrátit po roční odmlce titul do modré části Manchesteru.

Obhájit titul se ovšem City nikdy nepodařilo. V Lize mistrů dokonce Roberto Mancini, ani Manuel Pellegrini nedokázali svůj tým dostat dokonce ani do čtvrtfinále, pokud se vůbec podívali za brány základních skupin. Právě tady se bude od Guardioly očekávat změna, a to co nejlépe okamžitá.

Na Guardiolu tak čeká hned několik ostrých zkoušek. Z Německa přichází do mnohem vyrovnanější soutěže. Přichází do soutěže, se kterou nemá vůbec žádné zkušenosti, jako hráč ani jako trenér. Současné složení kádru City patrně nebude ani zdaleka vyhovovat jeho představám, a tak se po letní pauze na Etihad Stadium sejde dost možná významně obměněný tým, který si na sebe bude zvykat.

Do toho všeho pak Guardiola následně vstříkne injekci se svou nekompromisní trenérskou taktikou, jež ho proslavila, ale která je zároveň nesmírně náročná a vyžaduje maximální disciplínu. Velká zkouška tak bude, jestli se dokáží přizpůsobit nejen hráči, ale s ohledem na velice nabitý anglický program, kdy prakticky není volný týden, také sám Guardiola.

Ať se tedy může jeho angažmá v Manchesteru City zdát jako snadné, má Guardiola stále co dokazovat a také co ztratit. Dominance, jakou zažil ve Španělsku a Německu, tu není ani zdaleka samozřejmá, a především pak dle účinkování na evropské scéně se budou jeho schopnosti posuzovat.

Manchester City Guardiola nešel trénovat kvůli tomu, že je to nejsnazší, ale kvůli tomu, že je to jeden z nejlepších manažerů na světě a má všechny předpoklady k tomu, aby uspěl.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (620)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Všem ukaž Pepku

Reagovat
celeb

===================================

!!! RADSEJ TU DISKUSIU ANI NECITAJTE !!!

!!! BOLI STE VAROVANI !!!

!!! VSTUP LEN NA VLASTNE RIZIKO !!!

===================================

Reagovat
roman1978

sakra

Reagovat
Znalec

Jenom se veze na úspěšných obdobích klubů

Reagovat
ADM

Znalec

Reagovat
smazaný uživatel

Debil.

Reagovat
Znalec

Taky mě těší, ale divím se, že si to jakožto debil zároveň uvědomuješ

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

A proč?

Reagovat
oli9

Reagovat
hawk

takže asi tak jako Mourinho, jen rozdíl je v tom, že kluby, ze kterých Pep odešel/odejde nezůstali/nezůstanou v katastrofálním stavu zralé na okamžitou přestavbu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Murena

Reagovat
livefan

V Chelsea zanechal nejlepší generaci v historii klubu, v Interu naopak z toho týmu dostal více než se čekalo, v Realu zanechal jeden z nejlepších týmů světa v té době a v aktuální Chelsea nebyl problém jen v něm, ale přístupu poloviny hráčů.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Když začal trénovat Barcelonu, tak byla v pěkných sračkách.

Reagovat
smazaný uživatel

3. Misto v lize a semifinale LM strasne sracky

Reagovat
ADM

a herne stratený, hviezdy nulové

Reagovat
smazaný uživatel

Messi, Eto, Iniesta, Puyol?

Reagovat
technecium

Po herní stránce, vztahy uvnitř byly na bodě mrazu, Ronaldinho vs Eto'o ničilo kabinu... Kdyby Pepek nepřišel, tak Barca nikdy dneska není tam kde je, Messi taky ne, Španělsko by nikdy nevyhrálo to, co vyhrálo.

Ale jeď si svoje

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby neexistuje. Barca by to zvladla i bez nej, nikoho neprived, Messi by to s Iniestou zahralia sami treba by zustal i Eto misto ktereho prived usmudlaneho Ibrahimovice. Navic Puyol byl srdcar uz pred nim byla to jen otazka casu

Reagovat
technecium

Co to meleš? Dole to dobře popsal Hazard, tak si to přečti, jestli máš zájem

Reagovat
technecium

Teda Ribery

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je sice pekne co tam napsal ale ty hrace tam proste mel

Reagovat
technecium

Jasně že měl. Ale Xavi hrál dva roky před ním hrozně, Iniestovi se hledalo místo na hřišti... Dotáhl si Alvese, ze kterýho je troufnu si říci legenda na svým postu, stáhnul si Piqueho z MU, z toho se stal stoper světový extratřídy, z Béčka vytáhnul Busquetse, kterej je momentálně nejlepší střední záložník, vytáhnul si Pedra z Béčka, a udělal z Barcy nejlepší tým 21. století.

On nejenže vyhrával vše, ale na základech jeho týmu stojí Barca ještě dnes a jeďtě chvíli bude.

Reagovat
technecium

A jestli i přes toto všechno zpochybňuješ jeho zásluhy jako jednotlivce, tak se asi nemáme dál o čem bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nake zasluhy na tom mel ale ti hraci by se stali extratridou i bez to ti tady pisu. To ze mel stastnou ruku je druha vec

Reagovat
smazaný uživatel

*Bez nej

Reagovat
celeb

Najskor napises pol hodinu dozadu "Kdyby neexistuje" a nasledne tu zo svojej krystalovej gule vestis, ze aj KEBY tam Guradiola neprisiel, tak by sa hraci vytiahnuti z B-cka stali extratiriedou ...

to je argumentacia adolescenta, ktory chce vsetkych presvedcit o svojej viere a nechape, ze by si nemal protirecit.

Predpokladam, ze Mourinha by si sa zastal, ked mal k dispozicii vsetky hviezdy, s ktorymi pred par mesiacmi vyhral titul a zrazu sa obsmietal okolo zostupoveho pasma.

Reagovat
smazaný uživatel

Z becka vytahl jen busquetse ne?

Reagovat
technecium

Pedro, Bus, Bartra, Thiago, Rafinha, Sergi Roberto, Deulofeu, Montoya, Muniesa, Tello, Jeffren, Cuenca...

To jen tak rychle vzpomínám. Ne všichni se v Barce chytili, ale chytili se třeba jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad jen Thiago a Roberto. Ostatni se svezli s tymem jinak nejsou dobri. Viz takovy pedro, montoya, cuenca

Reagovat
smazaný uživatel

Trener nema takovy vliv na ty hrace. Proste kdyz ten fotbal neumis tak ti ani quardiola nepomuze, ale kdyz jsi uzasny jak Messi tak je jedno, kdo te trenuje jestli quardiola nebo naky dalsi sulin

Reagovat
smazaný uživatel

Takže když máš ve škole nebo v práci něco, co tě baví, jsi v tom dobrý a najednou dostaneš učitele nebo šéfa, kterej tě přehlíží, podporuje někoho jiného, nechává tě dělat ty největší sračky, tak z tebe bude taky EXTRATŘÍDA...... určitě ne ve stejném předmětu či na stejném pracovišti ;-) a rozdíl mezi hráči na top úrovni není zas tak velkej, jak si možná někteří myslí.... ten hlavní atribut co pak dělí vítěze od poražených je hlava .... a to je to od čeho je tam trenér!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neni zas tak tezke odejit jinam

Reagovat
smazaný uživatel

Ted do te barcelony muzes supnout jakehokoliv hnupa a stejne to s tim tymem vyhraje

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

že ses nepřihlásil

Reagovat
smazaný uživatel

Enrique to není jméno vždyť nic nedokázal nebo Vilanova uplně nezkušený trenér

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis ako skvele to Guardiola vybudoval.

Reagovat
Melda

Jenže základ těhle všech úspěchů tam u té mládeže položil Cruif, z toho Pep těží.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tohle dokaze v city tak uznam ze to nebyla nahoda

Reagovat
smazaný uživatel

"Kdyby neexistuje" a následně spustíš v kondicionálu svou chorou úvahu.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo pouzijes si jedno odborne slovicko a uz si myslis ze si pan

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš si cosi myslím o tobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz uz jsme u toho tak to neni uvaha

Reagovat
smazaný uživatel

ses koste tak pls...

Reagovat
smazaný uživatel

Proc? Protoze si myslim ze Pepek mel na barcelonu minimalni vliv a vy tady delate jak kdyby je vsechny naucil kopat do micu

Reagovat
smazaný uživatel

guardiola naucil ty individuality spolupracovat drzet mic (setrit sily) pohybovat se v urcitejch rozestupech (menit posty zaskakovat jeden za druhyho jak v defenzive tak ofenzive) kombinovat v trojuhelnicich narazet si na petniku. zkratka guardiola nenaucil ty hrace kopat do micu ale naucil je uvazovat a resit situace na deset zpusobu a premejslet jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola udělal z Barcy to co je dnes, takže se uklidni.

Reagovat
smazaný uživatel

Je jasné, že o tom nic nevíš, viz. ten Ibrahimovic.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesne

Reagovat
smazaný uživatel

kurňa nechce se mi to číst je to dlouhe. Kdo je nejlepší? Guardiola nebo Man. City ?

Reagovat
smazaný uživatel

Strasne dlhe.

Reagovat
Znalec

teď do titulku dopsali slovíčko "sám", tak nevim proč jde do manžestru když mu to jde líp zavřenýmu doma

Reagovat
smazaný uživatel

Ten titulek už je změněný, ale i bez něj si doslova stačilo přečíst poslední odstavec a věděl bys.

Reagovat
Azazelo RD

Ten titulek je ale v rozporu s posledním odstavcem.

Reagovat
KingMaster13

Ne že utratíš 300 míčů ty blbče. Zkus to vyhrát s tím co tam máš, tím ukážeš že jsi nejlepší Chápu že třeba obranu, druhého útočníka a kvalitní náhradu za Yayu potřebuje ale snad to nebude tak hrozný. Jeho tiki taky se nebojím, ty anglický betony typu Stoke, Chelsea, WBA a dál mu vonět nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy sem si to nemyslel ale Stoke už ted hraje pěkný fotbal. Spíš takový West Brom to bude zážitek. Pulis vs. Pepek to bude láhůdka

Reagovat
KingMaster13

Koukni na nás Sice nehrajeme tiki taku ale držení míče a jak to dopadá Nudné zápasy bez golů, pokud si Pepek nepřivede ty svoje koně tak mu to bude hořet a nepůjde mu to a toho se bojím že vykoupí všechny týmy co mám rád

Reagovat
smazaný uživatel

Kubajs 2 pls

Reagovat
smazaný uživatel

BBude mít všechno jako předtím nejlepší tým v lize z bayernu když ho převzal byl smrtící klub kterého se bál svět a pepek znich udělal 3 jeho smyslem házené city se hodí ti taky nic nedokázali sami

Reagovat
Azazelo RD

To je nějakej dadaismus?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nuda......Leicester, Ranieri, Vardy - Mahrez je daleko zajímavější.

Reagovat
Jeňa

Souhlas Leicester mu to natře.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Didier Drogba

Pepek je p**a

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

jak řekl Ibra: Pep Quardiola voní jako hnojivo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sheri, to si ty ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Imago

To je zase schůzka elity...

Reagovat
celeb

ja si mylim, ze to administratori robia naschval, aby ladili filtre do buducna.

Reagovat
smazaný uživatel

rozumný názor

Reagovat
smazaný uživatel

Premier League je vyrovnana jedine svou nekvalitou. Keby tam bola Barca, tak je tam 20 bodovy rozdiel na cele.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

mnohem víc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne, Leicester by jí určitě porazil

Reagovat
Uwe háže buly

ale mam pocit, že to píšeš už tak nějak nasílu

Reagovat
KingMaster13

v PL je průser že tam mají neskutečně silný týmy na spodku. Tím ty týmy nahoře si nevydechnou a je to pak v pohárech znát. Sice je ta liga vyrovnaná ale nedělá to dobrotu. Kdežto La liga či bundesliga kde je rozdíl mezi vrškem a spodkem kraluje

Reagovat
smazaný uživatel

To mas pravdu. Tie timy zo spadku to je hotovy AC Milan zo Sacchi ery !!!

Reagovat
KingMaster13

AC se zvedá Uvidíme. U PL strašně klesla kvalita tý špičky

Reagovat
kubys

Neskutečně silný týmy na spodku...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

pár anglickejch řízků by zajelo párkrát do těch španělskejch baletek ,angličtí fanoušci by ty španělský baletky vypískali a holky by si poplakali v šatně a požádali svého agenta o transfer.PL Forever

Reagovat
technecium

https://www.youtube.com/watch?v=gkVsN0Gl5MQ

To jsme viděli už tolikrát

Reagovat
t0mmy33MCFC

proti City chtel bych ho videt proti Stoke ci podobnym reznikum

Reagovat
kubys

Jo, ty by si dávali ještě víc, ve Španělsku vlastně žádný řezníci nehrajou...

Reagovat
tunkic

Jak je teda možný, že si tyhle řezníky v klidu vodí například Aguero nebo David Silva??Co mají navíc oproti Messimu??

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Napíš mi zopár reznikov zo Stoke.

Reagovat
Talker

Shaqiri, Krkič.

Reagovat
tunkic

Tohle je zas názor vždyť si je ty španělský baletky mažou každej rok v evropských soutěžích na chleba!!

Reagovat
Uwe háže buly

angličtí fanoušci prej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Keby sa dozvedeli akým spôsobom sa rozdeľujú TV práva, vedenie Barcy by sa rozplakalo a podalo si žiadosť späť do PD.

Reagovat
smazaný uživatel

A mělo by k tomu důvod. Proč by měl mít tým stejně peněz, který "nikoho nezajímá", jako třeba MU?

Reagovat
fenixLFC

nadherne si zhrnul PD-okrem par timov ten zvysok nikoho nezaujima

Reagovat
Busby babes

presne, ale to ti fans nikdy nepochopi. zatimco tady si lidi fakt pusti nejakej zapas typu Swansea - Crystal Palace, zapas Gijon - Valladolid asi podstatne min lidi...

Reagovat
smazaný uživatel

Že jste tu někdy o takovým zápase mluvili.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
FUnk

Reagovat
kubys

Reagovat
Corabeu

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Ale šance, že zápas z Gijonu bude lepší nie sú o nič menšie ako pri Swansea. Len by ľudia museli začať používať vlastnú hlavu a nenechať sa ovplyvňovať médiami....

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

jasně

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Pasha

Hovor za seba...

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Takovi namysleni a pritom je chelsea porazila v 10

Reagovat
ADM

Už teraz vidím ako bude Aquero trhať súpera za súperom ak mu zdravie vydrži

Reagovat
Filipow

Tohle ať si přečtou retardi, co tvrdí, že Guardiola vše dokázal kvůli tomu kde trénoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Znalec

a ty si myslíš že to tak neni? přemýšlej chlapče

Reagovat
ADM

Ty toho asi nevieš moc o Barcelone sezonu predtym ako prišiel

Reagovat
risk je zisk

Ach jo.

Reagovat
smazaný uživatel

3. Misto semifinale LM priserne

Reagovat
REPLIKATOR

Gurdiola k*rví fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
KingMaster13

Quardiola hlavně došel do týmu kterej mu koupí na co ukáže To bude sračka tohle léto Dal bych jim ban

Reagovat
Znalec

Přesto, že jsi moravák tak tě na základní škole určitě učili českými učebnicemi, tak přestaň říkat "došel" a začni říkat "přišel" a ne jak retard

Reagovat
KingMaster13

Ty vole! Čeština je bohatý jazyk a člověk si tam může dát více sloves, kdyby jsi mě alespoň opravoval za i/y ale tímhle nereaguj. Nejlepší když tady diskutujeme a ty sem vrazíš grammar nazi příspěvek

Reagovat
mayday

Ty vole já když slyším šecháčky, tak si taky řikám, proč mluvíte jak retardi. To si nevyberš, takže bych to nerozebíral.

Reagovat
Corabeu

Reagovat
t0mmy33MCFC

to je ale nesmysl co je divnýho na došel? my zas nechodime do "krámu" jak retardi

Reagovat
Uwe háže buly

Jakože jíte jen co si v tý jungli vypěstujete?

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Rozni si v ty svy palici, baliku.

Reagovat
vladis271

Lenže ak chce dominovať tak ako si mnohé vlhké nohavičky cules naznačujé, že myslia, že bude, tak bude potrebovaž hráčov. A bude sa musieť kafrať do prestupových cieľov Bayernu, Barcy, Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kylo ren

Luis van gaal je lepsi trener

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak na lvg nikdo nemá a ne nějaký cikán

Reagovat
REPLIKATOR

pro fanoušky ostatních týmů

Reagovat
technecium

Bezpochyb

Reagovat
smazaný uživatel

stoji to za precitanie. Su to vsetko jasne veci, ale trebalo to napisat.

Reagovat
diastan

Guardiola

Reagovat
technecium

Guardiola > Mourinho

Guardiolu nikdy nevyhodili a týmy fungujou i po jeho odchodu

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola > Special Five

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Což by tě samotného nikdy nenapadlo, kdyby to Talker před několika dny nerozvedl, že

Reagovat
technecium

Kde prosím? Navštěvuji jenom španělskou sekci

Reagovat
smazaný uživatel

A to si teď do anglické zabloudil náhodou?

Reagovat
technecium

Na hlavní stránce byl Pepek. Jelikož to je pro mě legenda, tak si o něm přečtu všecko.

Takže znova, můžu si přečíst to, co jsi tam nadhodil?

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, dobře no. Dával to před několika dny, efsearch-Talker-ctrl+F-Guardiola

Reagovat
technecium

Co to je efsearch?

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

týmy fungujou i po jeho odchodu

Reagovat
technecium

Jo jo, áčko i béčko Barcy

Reagovat
I am Mancunian

mourinho>guardiola

Reagovat
GeneralGoat

Jsem na něj zvědavej, z těch tří klubů co trénoval bude mít zatím suverénně nejhorší kádr. Úspěšnej bude, na to vsadím boty, ale bude to mít zajímavý

Reagovat
Azazelo RD

Bude to mít jednoduchý. Dominantní týmy jsou v krizi a lišky příští rok nenavážou, takže nebude mít pořádného soupeře. V LM to bude zajímavější.

Reagovat
cristiano.K.

hroznej risk

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak... Risk by byli United a ne City...

Reagovat
r.mrazik

to se nepovedlo no

Reagovat
smazaný uživatel

už sa nemôžem dočkať na herný prejav City

Reagovat
ADM

A tieto vaše debilné hodnotenia, že nikdy nebude najlepší lebo netrénoval 17. tím tabuľky a nespravil z neho víťaza LM to je .. to je ako valloire a jeho "1 výhra na MS je viac ako 30 titulov z klubovej scény"

Samozrejme, že by o ňom nikto nikdy nemusel vedieť ako o TOP trénerovi, keby vtedy nedostal šancu v Barcelone. Takýchto trénerov, ktorý nikdy nedostanú šancu môýe byť na svete nespočet. On tú šancu dostal, chopil sa jej, vyhral kopu titulov a nechápem prečo by teraz mal zobrať nejaký tím, ktorý je dlhodobo neúspešný a neznámy a spravil z neho valec, len aby ste uznali jeho schopnosti, ktoré by ste aj tak neuznali, lebo by ste si našli novú výhovorku, prečo sa mu to podarilo

Reagovat
smazaný uživatel

taky lze pomerne jednoduse dokazat ze trenovat top tym neni uplne jednoduchy a zvladne to jenom nekolik treneru. a on je ten nejzadanejsi a tak dela to co umi nejlip. navic je to trener pouze na pomerne kratkou dobu takze nema smysl, aby sel nekam neco budovat do prumerneho tymu. hraci taky nechodi do prumernych tymu, kde dostanou petinovy plat.

Reagovat
celeb

mohol zobrat napr. aj 13. tym tabulky a uspel by.

Reagovat
Pasha

Chelsea.

Reagovat
F.Torres

uznávám jeho kvality, ale není to "výhovorka" On má prostě svůj styl, který je charakteristický pro jeho styl koučování. Jeho styl je založený na přesnosti, disciplíně a technice a hře hlavou. V nějakým horším týmu by se mu dostalo max disciplíny a ten styl by mohl těžce narazit. To je celkem bych řekl důležitý pohled na věc.

On je prostě stvořen být kouč pro nejlepší kluby na světě, zda si zaslouží být označen jako nejlepší kouč? to nedokážu posoudit, každopádně výsledky má, ale zda by dokázal vytáhnout i průměrný celek? To si úplně nemyslím a ani si nemyslí, že se to někdo dozvíme.

Vezmi si třeba tedka vedoucí celek PL. To je z mého hlediska top koučování kterému se nevyrovná cokoliv. I kdyby jim nevyšla nakonec ani ta LM a šli by do Evropy, tak Ranieri ukázal něco neuvěřitelnýho. To je z mého hlediska top koučování, ale chybí tomu jedna věc, konzistence, aby i příští rok byli něčeho takovýho schpný. KDyž se jim to povede, tak Ranieri pro mě bude top kouč, jelikož něco takovýho stavím výš.

Reagovat
Zaschrona

Andriy Yarmolenko asked whether it was better to have a guaranteed place at Everton or be a substitute at Barcelona, he said: "It is better to play at Everton. Of course you can go to Barcelona, make a cool selfie with Messi, put the images on Instagram and get a million likes and be pleased with yourself. But I'm not one of those. For me it is important to play matches. If I do not play twice a week, I have nowhere to throw out the emotions and energy. My family will go mad. If I play, the next day I am all calm and smile. If I missed the game and lay in the house, I immediately run into a quarrel."

Reagovat
Maresma

Správnej přístup

Reagovat
Zaschrona

Jen vic takovych, pro ktere bude prvni priorita hlavne hrat.

Reagovat
technecium

Očividně nikdy nic nedosáhnul

Reagovat
cristiano.K.

.....a přesto se má líp než my všichni dohromady

Reagovat
Miguel19

Kromě Boly.

Reagovat
technecium

Proč? Já jsem šťastný, nepotřebuju být bohatý

Reagovat
cristiano.K.

hm,ok,jo,dobrý zas

Reagovat
SunFells

Podle toho jeho popisu to vypadá, že už o těch selfiečkách s Messim hodně přemýšlel ...

Reagovat
jk

Reagovat
Pepe1911

Jsem na něj hodně zvědavej

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jse tesim az neuspeje

Reagovat
KingMaster13

možná uspěje Pokud mu tam přivedou ty jeho koně za 300 míčů

Reagovat
smazaný uživatel

OT: kolik myslite ze dojde lidi na sparta krasnodar? snazil sem se poridit nejakou slusnou vstupenku (do kotla nebo na stred a vsechno obsazene) . Takze budu někde trčet za brankou a vsadim se, že ty sektory , kam sem chtěl jít budou zaplněné tak maximálne ze 3/4

Reagovat
db18

Za brankou jsou to nejlepší místa.

Reagovat
smazaný uživatel

tak když už nemužu sehnat listky do kotla jít dělat bordel, tak ať aspoň něco vidím :(

Reagovat
r.mrazik

Pepek je skvělý...ale i tak ten článek není tak pravda...

Ono mít v týmu Messiho byla výhra...stejně jako ti generaci okolo Xaviho

V Bayernu zase vykoupili největšího /jediného konkurenta...

Ta chvála je až přehnaná a je fakt,že z anglických týmu si vybral opět nejlehčí cestu...

Ale jinak je to borec a jsem na něj zvědavý...teď jen se modlit,až zůstane Mourek tam,kde je teď

Reagovat
Miguel19

Souhlas.

Reagovat
terry

Tak já jsem se sám divil, že píšu komentář s obhajobou zrovna Guardioly, jenže podle mě prostě má v tom Manchesteru hodně co ztratit. Uvidíme. Třeba to zase zválcuje.

Reagovat
r.mrazik

Ztratit může...ale to kdekoli...jen si vybral v Anglii tu nejlehčí cestu

Reagovat
terry

Nejlehčí cesta je podle mě nejlehčí označení. Guardiola nemůže jít trénovat Swansea, protože to nemá zapotřebí. Je to top trenér, co trénuje top týmy. Teď se bude čekat, že s Man City vyhraje všechno, ideálně hned. Kdyby šel do Chelsea, která by skončila osmá, mohlo by to pro něj být teoreticky i lehčí.

Reagovat
r.mrazik

To moc nesouhlasím...má finance,které nemají ani Chelsea...má lepší kádr...je to nejlehčí cesta v Anglii...

Chelsea by musel tlačit zas nahoru...se City tam je...

Reagovat
terry

Jasně, je to o úhlu pohledu. Je snazší obhájit titul a vyhrát v první sezoně Ligu mistrů (nebo dojít aspoň o dvě tři kola dál, než ten klub kdy došel)? Nebo vzít klub, co ten rok bude hrát jen ligu a pořádně ho připravit, že by to za rok zválcoval?

Jasně, pro něj je větší výzva Man City. Navíc je to teď nejatraktivnější destinace. A City jsou pořád nahoře jen částečně. Jednou urvou titul, další rok jsou poloviční. Uvidíme, jak to bude v příštím roce. Já se na Guardiolu v Anglii těším.

Reagovat
r.mrazik

Jj já taky...akorát vzal blbý tým

Reagovat
terry

No, co si budem povídat, chtěli jsme ho všichni.

Reagovat
r.mrazik

asi tak no

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

tady bacha, fakt bych netvrdil,že city mají určitě lepší kádr, srovnatelný a spíš bych věřil víc CFC, to že jsou ted,kde jsou bych nebral moc jako měřítko, zkrátka je tam něco shnilého nebo bylo (Mourinho)

A samozřejmě, že je mnohem větší výzva udělat titul z CFC,která skončí na 6-10 místě, než se city, kteří skončí 1-3. I když si tak trochu vyvracím co jsem napsal,ale takhle to chápáno je všude.

Reagovat
terry

CFC má teď ten kádr úplně ve sračkách, tady není o čem. Očekávám navíc, že v létě se obě mužstva výrazně promění, takže to je trochu bezpředmětné hodnotit. City byla zkrátka mnohem lákavější destinace, a to z mnoha důvodů.

Reagovat
cristiano.K.

tak to můžeme rozlišovat na dvě skupiny.

Větší výzva? určitě v téhle situaci CFC. Lákavější destinace? určitě city.

Reagovat
terry

Výzva je oboje. V CFC ji dostat zpět tam, kde by měla být. V City zase vyhrát Ligu mistrů. To si nevybereš

Reagovat
cristiano.K.

tak on bude samozřejmě chtít vyhrát oboje, když se mu to nepovedlo s Bayernem (zatím),ale furt mi vychází jako větší výzva vyhrabat chelsea z těch sraček,kde se nachází

Reagovat
r.mrazik

chelsea odchazi stezejni stoper z osy tymu,dal je problem na pravem beku,u cesca,u druheho stredniho zaloznika k maticovi a prava zaloha je taky nijaka, kdyz willian marny neni...a jo,v utoku mas debila

City maji kadr v lepsim stavu a lepe pripraveny...bruyne,sterling,kompany,aguero,silva,otamendi...tam bude chtit nekoho do stredni zalohy a jinak nejaky velky problem nema...ten tym funguje lepe a ma mene problemu

Reagovat
cristiano.K.

viděl si obranu bez Kompanyho, na RB dva vyhaslí třicátníci, Mangala,Demichelis,Ortamendi víc než slabé, Kolarov brání šíleně. Vyhaslý Yaya v záloze,kde ve středu mají taky problém.

U hráčů CFC si aspon nemůžeš myslet,že jsou to nějací žabaři at už ted mají formu jakoukoliv. Věřím tomu,že Oscar,Matič a další by jinde ožili, navíc jsou oproti hráčům city v nejlepším fotbalovém věku. U Fabregase si nejsem jistej,jestli se dokáže ještě vrátit do top formy,ale to je tím,že ho celkově nemusím,ale stejně jako ti dva jmenování věk pořád na to má.

Reagovat
r.mrazik

Tak otamendi se do toho dostane...vsak nehraje uplne silene ne? Mangala je ztracenej no

O tom stredu zalohy pisu...tam to chce posilit...ale jinak osa tymu tam je slusna...to u chelsea to je rozbitejsi

Reagovat
Bayern +

Navyše Otamendi bude Pepkov základný stavebný kameň obrany a Zabaleta (ak sa nezraní) bude ešte hodne dlho Pepkov pomocník a stabilný člen zostavy. Keď môže byť Rafinha, tak o level lepší Zaba určite áno.

Reagovat
cristiano.K.

fakt si to nemyslím, první kdo odejde bude Yaya. Hráčský kádr city je o dost starší než ten CFC, to je fakt docela zásadní argument.

Reagovat
vodka

říct o zabaletovi, že je vyhaslý po tom, co pravidelně předváděl, s tím, že letos se zraněním nic neodehrál, je docela odvážné...

Reagovat
cristiano.K.

ani né vzhledem k jeho věku a zraněním, 9 zápasů letos, z toho tři zápasy v PL, prostě si nemyslím,že Pep nebude spolehát na takového hráče. Jako dvojka na RB v klidu.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

ale on nastartoval barcu, on ty hrace posunul a do ted z toho tezi. dalsi trener co to po nem prevzal (Vilanovu nepocita) to neustal. stejne tak do bayernu prisli ty hraci kvuli nemu. gotzeho a costu osobne presvedcil a u Lewa to asi bylo podobne. a vykoupit a privest dva hrace, behem dvou let, je rozdil

Reagovat
r.mrazik

Proč ho nepočítat?

Ono Barca snad byla před Pepkem marná?a ti hráči taky?

Ale je přeci irelevantní proč tam šli...jednoduše zničil konkurenci tím,že je vykoupil

Reagovat
smazaný uživatel

Vilanova nemel cas ukazal co v nem je, bohuzel. barca marna nebyla a mela solidni zaklad, ale nelze poprit ze ty duleziti hraci pod nim hodne vyrostli a taky udelal nekolik zmen v kadru, ke kterym by se ne kazdy odvazil.

takze tim ze behem dvou let koupil od konkurenta dva hrace znamena, ze je vykoupil a znicil konkurenci? ti hraci by stejne odesli a jeden z hlavnich duvodu proc se rozhodli pro bayern byl guardiola. a dortmund neznicil odchod dvou hracu, ale jine veci.

Reagovat
r.mrazik

vsak pisu,ze sestavil dobre tym...a mel Messiho

ano...protoze koupil dva stezejni hrace konkurenta a udelal si to v nemecku jeste lehci...mozna odesli,mozna ne...ale to nemeni nic na tom,ze tu konkurenci znicil tim,ze jim pretahl hrace

Reagovat
smazaný uživatel

lehci mu to udelalo to ze dortmund neni po financni strance top klub a nemuze jim dlouhodobe konkurovat. lewa by urcite odesel a gotze pravdepodobne tez. podle me je nesmysl tvrdit ze tyhle dva prestupy je znicili. i kdyby tam ted hrali tak si nemyslim ze by to byl s bayernem vyrovnany souboj.

Reagovat
r.mrazik

Rozhodne by to bylo vyrovnanejsi nez kdyz jim sebrali dva stezejni hrace....ja nevim o cem se tu bavime,kdyz je to jasny

Reagovat
smazaný uživatel

chapu. akorat si pod pojmem vykoupeni predstavim neco jinyho nez dva hrace behem dvou let, kteri by stejne odesli jinam, protoze dortmund prerostli. lewa bayern tahne, ale gotze je tam navic. bayern by si misto lewa koupil jinyho top hrota a ten rozdil mezi soucasnym bayernem a dortmundem by byl stejny. tam ten rozdil delaji finance a globalni postaveni klubu. ten rozdil podle me vic souvisi v rozdilnosti klubu, nez s dvema prestupy

Reagovat
exot12

Ja myslím, že jemu to nevysvetlíš, on si bude trvať na svojom a pod pojmom vykúpenie je pre neho 1 hráč za sezónu, taktiež nepochopí, že tí hráči by odišli tak či tak, že v Dortmunde by proste nezostali.

Reagovat
r.mrazik

Tak pro BVB ten jeden hrac za sezonu bylo jako kdyby barcelone odesel neymar a pak messi...proste neskutecny odchod kvality

Nebo to jako nechapes?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale oni by stejne odesli a do bayernu by stejne prisel hrac podobne kvality. To proste nema nic spolecneho s tim ze by vykoupil konkurenci ale se situaci na trhu. Navic tam udajne byla dohoda ohledne reuse.

Reagovat
herbage

stačí se podívat, jak si ten váš slavný Manchester vedl proti Barceloně před Guardiolou a s Guardiolou. Předtím jste přes ně dokázali postoupit, pak už sám Ferguson ve své knize přiznal, že na ně nedokázal najít recept. Nebýt Guardioly, Messi by dnes nebyl takovým hráčem, jakým dnes je a není náhoda, že své první 4 zlaté míče vyhrál v řadě v té době, kdy byl u kormidla Barcelony právě Pep

Reagovat
r.mrazik

Ano,protože vyrostl Messi a měli lepší kádr než předtím

Samozřejmě i výběr kádru je Pepkovi k dobru...ale i tak měl štěstí na tu generaci

A samozřejmě Messi by byl skvělý i bez Pepka

Reagovat
r.mrazik

A ještě dodatek...Alex měl štěstí zas na generaci okolo Giggse..i když ten na tom měl větší vliv,z důvodu jeho požadavků na akademii

Reagovat
r.mrazik

Blbě napsáno...myšleno tak,že na alexovo popud šla akademie nahoru

Reagovat
herbage

to je děsná kravina. Messi by třeba dával 10-15 gólů za sezónu, třeba i těch 30, ale nebýt Pepka, nikdy by se nestal takovým fenoménem, jakým je dnes. Děsně moc Guardiolu podceňuješ. Měl k dispozici výborný materiál, ale jen málokdo by z toho vytvořil takovou mašinu, jako on. Zrovna tak s Fergusonem mi přijdeš taky mimo, což mě o to více překvapuje. Moyes i van Gaal se trápí, byť mají k dispozici neomezené prostředky, Ferguson i s minimem prostředků dokázal doslova zázraky.

Reagovat
r.mrazik

Já nevím jak si představuješ...ale oni je neučí kopat do míče a nedrží SHIFT

Messi by byl skvělý i bez Pepka,stejně jako Giggs,nebo Ronaldo bez Alexe

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna ronalda evidentne vybudoval fergie a bez nej by urcite nebyl takovej sampion, do anglie prisel jako ubrecenej fracek a odchazel jako vyspelej sampion a lidr se vsim vsudy, naopak v realu mi prislo, ze sice jeste zvedl golovou bilanci (s tim, ze se mu tam podridila totalne cela taktika, to fergie nikdy neudelal), ale uz to neni takovej komplexni frajer jak pod fergiem, kdy zvladal skoro vsechno, tohle podle me musime fergiemu pripisovat

Reagovat
r.mrazik

vychova osobnosti asi jo...ale on byl preci skvely uz nez do MU prisel...

a asi neberu,ze kdyby sel treba do arsenalu,tak by byl casem horsi...

Reagovat
smazaný uživatel

no podle me by nebyl tak velkym hracem, jakym se stal, kdyby ho nevzal pod paraty fergie, protoze u ronalda to neni jen o talentu, ale taky o velky drine a odhodlani vyhravat a to do nej evidentne dokazal fergie nabusit, vsak on byl prvni roky snad vubec nejhorsi hrac united a pak najednou zacal hrat jak buh; neverim, ze by se tohle povedlo treba wengerovi stejne

Reagovat
r.mrazik

Ja to asi vidim jinak...ale tezko rict,treba mate pravdu

Vliv na osobnost beru kdyz jsou ty lidi mlady,ale ve velkym klubu se s nikym neserou pokud nemas talent jak krava....a to je pak snad jedna kde jsi...ale tezko rict

Je fakz ze Nedved neda dopustit na Žaloudka (tusim),ktery ho trenoval jako mladyho v dorostu plzne...

Jenze to ronaldo i messi byli dal...ale kdo vi...ja bych rekl,ze tyhle generacni talenti by se prosadili kdekoli

Asi jako treba Crosby nebo Ovce mohli hrat kdekoli

Reagovat
smazaný uživatel

takhle, o tom, ze by hrali kdekoliv, pochybovat nechci a zrejme by i jinde patrili mezi nejlepsi, jen jsem chtel rict, ze guardiola resp. fergie z tehle dvojky udelali ne jen skvele hrace, ale dost mozna vubec nejlepsi hrace, ktere kdy fotbalovy svet mohl sledovat a dost mozna uz nikdy nikoho lepsiho nezazijeme, to je ta pointa zmineny vyjimecny trenersky prace

Reagovat
r.mrazik

Ok...stejne se asi pravdu nedozvime,protoze druhy pokus nebude

Reagovat
smazaný uživatel

ale bylo by docela zajimavy mit nejakou kabinu, kde by sis nejakou takovouhle alternativni minulost mohl na chvilku prohlidnout, treba jak by si vedl ronaldo v barce, nebo messi v bayernu

Reagovat
r.mrazik

To by bylo hodne zajimavy...Ibra u Alexe ( ) a dalsi...a nebo treba Gaza,shearer v MU a dalsi a dalsi...no bylo by super zajimavy

Reagovat
smazaný uživatel

shearer v MU podle me muselo bejt odjakziva predurceny, pro me hodne prekvapivy, kdyz takhle koukam zpetne, ze to nikdy nedopadlo

Reagovat
r.mrazik

Tenkrat misto nej prisel tusim Cole...taky to nebyl marny prichod

Ale tyhle velky jmena by byly zajimavy kdyby se to dalo zkusit jinak

Reagovat
terry

Hele, sorry, ale kdo o něm pořádně před příchodem do MU věděl? V tom Sportingu toho ani nestačil moc odehrát, pokud se nepletu, ne?

Reagovat
r.mrazik

Tak pred nama ho chtel arsenal...sledovany byl jako velky talent

Reagovat
terry

To jo, ale rozhodně to nebylo něco, co se z něj pak stalo v United.

Reagovat
exot12

Lenže mať talen a potenciál je jedna vec a dostať z hráča maximum je zas vec duhá. Zamysli sa koľko je momentálne dlhodobo úspešných trénerov v TOP kluboc? bojujú pravidelne o titul či víťazstvo v LM

Reagovat
terry

Messi a Guardiola to nemají jinak, byť třeba ne až v takovym rozsahu. Těch několik Brazilců, které Guardiola okamžitě po nástupu vyhodil, tak to nebylo jen kvůli tomu, že se mu nehodili do systému, ale taky kvůli tomu, že neměli na Messiho dobrý vliv. To jsem četl teď, když jsem to jeho angažmá zkoumal, fanoušci Barcelony budou vědět víc, ale i to je na vývoj kariéry poměrně zásadní.

Reagovat
smazaný uživatel

messi diky guardiolovi vyrostl, protoze mu vytvoril "oblek na miru", taktiku, v ktery mohl uplne nejlip vyniknout, ale neumim posoudit, jestli se pepek tak vyrazne podilel i na rozvoji messiho coby osobnosti... nicmene treba i to vycisteni plevele v barce je dobry point

Reagovat
terry

Však já to taky nevím, ale snažím se předložit nějaké argumenty, proč Messi nevyrostl jen tak, ale měl na něm Guardiola svůj podíl.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si hlavne u messiho myslim, ze oproti ronaldovi to mel od zacatku v hlave srovnany, takze to bylo jen o tom vytvorit mu prostredi, v kterym se bude citit co nejlip; to splnil pepek podle me nadplan

Reagovat
smazaný uživatel

ale ronaldo prisel do united jako obrovsky talent za velky prachy. takze se da rici ze ma neho mel velky vliv ale to nejdulezitejsi se odehralo uz drive

Reagovat
F.Torres

Ronaldo když přicházel, tak byl absolutní hvězda, vždyť po jednom poločase chodili hráči za trenérem ať ho okamžite podepíše. On prostě vždy byl absolutně top hráč, tady děláte, že když by nebylo trenérů, tak že by ti hráči hráli pomalu průměr, což je naprsotý nesmysl

Reagovat
smazaný uživatel

uz kdyz prichazel do manchesteru byl hvezda? ten blabol s prumerem necham byt, akorat ti pro jistotu zduraznim, ze to si tady nikdo absolutne nemysli

Reagovat
F.Torres

vždyť to byl jeden z top talentů, proč si asi domlouvali přátelák právě se sportingem a hráči jako Rio atd.. hnedka běželi na trenérem ať ho nenechají ani odjet? Navíc už ti psali, že se na ostrovech o něj zajímal i Arsenal a pochybuju, že to byl jedinej z top celků, kteří o něj měli zájem. Jako nepřijde ti to jako málo? Jeho prostě jen ten přestup více proslavil a rok po přestupu už to byla celosvětová hvězda. Ten kluk to prostě v sobě měl a všichni to moc dobře věděli.

Reagovat
F.Torres

teď čtu, že zájem měl i Liverpool a Juventus. Fakt si myslíš, že už v té době nebyl hvězda, když o něj mělo zájem hned v té době top kluby? NAvíc jak řikám, juž jen rok po přestupu ho znal celý svět.

Reagovat
smazaný uživatel

Bol to top prospect, ziadna hviezda.

Reagovat
F.Torres

a kdo určuje kdo je a není hvězda? Samozřejmě, nebyl to žádnej Zidane, ale prostě už kolem něj byl obrovský ohlas

Reagovat
fenixLFC

odegaard je podla teba hviezda?

Reagovat
F.Torres

tak jak se to vezme, z mediálního hlediska určitě, v Norsku určitě, problém u něj je, že nehraje ještě žádnou ligu mezi dospělýma, takže ano, hvězda to je, protože jak sám vidíš, i ty ho znáš, já ho znám, každý ho zná, ale u něj je prostě takovej velkej otazník...

Reagovat
fenixLFC

takze ronaldo bol hviezda este nez prestupil uplne bezpochyby ale odegaard je s otáznikom. pritom podla tvojej argumentacie su to rovnake pripady ktore deli len vek a sutaz. Rovnako ako odeggard aj ronaldo bol otaznik, talent mal ale to proste nestaci a prave to sa ti tu snazia vysvetlit

Reagovat
F.Torres

Prosimtě, tady není nic k nepochopení přeci, jde spíš o to, kdo co považuje za hvězdu. Navíc Ronaldo byl ve věku přestupu někde úplně jinde přeci, už to byl hráč, který hrál dospělý fotbal v jedné z top lig. Odegaard je přeci jen děcko, který hrálo jen v Norsku, proto ten otazník přeci.

Reagovat
smazaný uživatel

byl to vyjimecnej talent, top prospect, neco jako ted mcdavid v nhl, hvezdu z tebe ale udelaji az top vykony a uspechy, prvni dva roky byl naopak v MU spis k smichu, dost dobre o jeho zacatcich na treninku hovoril treba paul scholes

Reagovat
F.Torres

takže třeba Martial, Morata taky podle tebe nejsou hvězdy?

Reagovat
smazaný uživatel

zalezi, jak to vnimas, ale nemuzes je jeste zaradit mezi nejuzsi elitu, jsou to porad jen talenti, kteri toho jeste musi hodne dokazat (navic morata zrejme nikdy nebude kandidat na zlatej mic, martial podle me uplne v klidu)

Reagovat
F.Torres

Tak pokud bereš jako hvězdy kandidáty na zlatej míč, tak to je o něčem jinačím samozřejmě. Podle mě hvězda je někdo, o koho se zajímají top kluby, přestupují za velkou částku, je kolem nich mediální ohlas, předvádí výkony, kteřý přitahují diváky.

Martial nastupuje za MU, Morata hrál min rok s Juventusem finále, navíc Morata byl hvězda už mnohem dřív, protože jeho výkony v repre byly neskutečným způsobem sledovány když pomalu každej turnaj byl nejlepší střelec a táhnul mládežnický repre španělska za titulem rok co rok

Reagovat
smazaný uživatel

svetova hvezda je ten, kdo se radi mezi nejlepsi na svy pozici a dokazal to proti tem nejlepsim, o takovych hracich se tady bavime a to ronaldo pri prichodu jeste nebyl... mladeznicky repre jsou fajn, ale az seniorsky repre se opravdu pocitaj (treba proto u ronalda klidne beru argument s eurem o rok pozdeji, tam byl vybornej)

Reagovat
smazaný uživatel

no dyt jo, nejlip to vedel prave fergie, proto ho podepsal; nicmene celosvetova hvezda nebyl, tu z nej udelal az ferguson nadstandardnim pristupem a co je nejzasadnejsi, ne jen hvezdu, on z nej udelal rovnou nejlepsiho hrace na svete a to uz je jina pisnicka

Reagovat
F.Torres

to z něj udělalo, že hrál ligu v PL za MU, za ten rok se fakt až tak nezměnil a nejvíc ho proslavilo Euro 2004

Reagovat
smazaný uživatel

eurem to zacalo, ale opravdovou superstar z nej udelalo az to, ze byl nejlepsi hrac nejlepsiho tymu anglie a nasledne i sveta

Reagovat
vodka

zajímavé, že první sezonu byl v MU totálně na facku

Reagovat
smazaný uživatel

byl to jeden z nejnadejnesich mladych fotbalistu, ktereho sledovalo vice top tymu. v lize byl hvezda a prestoupil za obrovsky penize za tak mladeho hrace

Reagovat
smazaný uživatel

wtf, to tak rozhodne nebolo a zisti si nieco o tom, nie len nejakej historky z fejsbuku, ze hraci cez polcas behali za trenerom cez polcas, on nebol ziadny top hrac, ani prve roky v United to nebol ziadny top hrac

Reagovat
r.mrazik

Psal to alex i v te knizce...

Reagovat
smazaný uživatel

Viem, citla som to, ale mam iny nazor, alebo podla teba bol Ronaldo absolutna hviezda, ked prisiel do United? vsak trvalo Fergiemu skoro 3 roky, kym z neho urobil absolutnu hviezdu, Ronaldo bol obrovsky talent ked prichadzal, ale viac zatial ne

Reagovat
r.mrazik

Ale o tom se snad nebavime ne? Nebo jsem ztratil uz nit...

Ronaldo byl skvely a ja jen rikal,ze by se hvezdou stal kdekoli,kam by prestoupil...a kluci pisou neco jineho

Reagovat
F.Torres

fakt chceš slovíčkařit, o nic jinýho tady koukám ani nejde? že ty to vnímáš jinak, to už je věc jiná...

Reagovat
smazaný uživatel

tak cakaj, slovickarit, tak ty napises, ze bol absolutna hviedza, tak je to rozdiel, lebo nebol...a malo to podporit hlavne ten Fergusonov vplyv na neho on z neho urobil absolutnu hviezdu

Reagovat
F.Torres

Samozřejmě, že měl vliv, ale to by měl každý trenér nějaký vliv na hráče a je ve hvězdách, kdo by měl ten vliv větší či menší, vždyť Mourek si ho předělal a je z něj ještě větší hvězda než byl v MU. Navíc hvězdu z něho udělaly dost média a to co se dělo kolem něj

Reagovat
F.Torres

Nnavíc, že byl Ronaldo dříč a chtěl prostě něčeho dosáhnout, to v něm bylo už od malička. Osobnost asi těžko trenér nějak změní, maximálně mu dodal sebevědomí a občas ho poslal správným směrem, ale on ho nestvořil, myslím si, že třeba v jiných top klubech, když by dostal prsotor, tak by byl taky top hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

V Reale nepredelali Ronalda, ale predelali taktiku, ktora bola na Ronalda, to v United nikdy nebolo, napriek tomu daval goly, v Reale mu to iba viac prisposobili, takze sa z neho stala masina na goly.

Reagovat
F.Torres

Takže vlastně ty tvrdíš, real ronalda nepředělal, ale objevil v něm to, co v United slepě přehlíželi a tím, že předítm tolik golu nedával a pak začal dávat víc, takže ho vůbec nevyvinuli jiným směrem?

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdim, ze v United by nedaval az tolko golov ako v Reale, ale za to by vyhraval tituly, zatial co v Reale tituly nevyhrava.

Reagovat
F.Torres

a za to snad může jen on? Nebo tím chceš tvrdit, že je teď horší neboli jeho přínos není takovej?

Reagovat
smazaný uživatel

Je teraz urcite iny hrac, nez bol v United, ci je lepsi neviem, rozhodne je to masina na goly a jeden z dvoch najlepsich hracov sveta.

Reagovat
F.Torres

to ale znamená, že Ronalda předělali

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

a Fergieho objektivita pri Ronaldo je rovna nule

Reagovat
F.Torres

vždyt to je i v dokumentech o ronaldovi... takže na tom asi něco pravdy bude

Reagovat
vladis271

Paľo to vie lepšie ako Ferguson. LOOOOOOOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

Normalne by si sa za ROnalda nikdy nepostavil, ale zrazu si ides kopnut do mna, tak vsetko ide bokom co

Reagovat
nani92

aj par bezdomovcov prislo za Fergiem po tom slavnom turnaji nech si berie Bebeho so sebou

Reagovat
F.Torres

nevím co to tady zkoušíte? vždyt to je všeobecně známá věc, bylo to v knihách, bylo to v dokumentech, řekl bych, že to jsou dostatečné zdroje na to, abych to tady mohl prezentovat jako fakt a myslím si, že to je lepší zdroj než pár pisalků na EF

Reagovat
vodka

no, on ferguson tu taktiku na ronalda usil dost vyrazne...

Reagovat
smazaný uživatel

tohle lze tezko soudit. urcite by vsichni byli vyborni, ale opravdu by dosahli na tu uplne top uroven? vzdycky je musi nekdo necim ovlivnit, protoze skvelych hracu je plno. a treba u giggse mel prave ferguson velky vliv. hodne o tom psal ve svoji knize.

Reagovat
r.mrazik

Ok...je pak otazka,jestli by ryan nechvalil jineho manazera,kdyby pod nim hral kdyz mu 17...

Reagovat
smazaný uživatel

je otazka jestli by mu jiny manager venoval tolik casu a podrobne na neho dohlizel i mimo hriste v soukromi. myslel jsem tim knizku od fergusona, kde to celkem dost popisoval. tohle jsou jenom spekulace, ale hrozny mnozstvi talentu nezvladlo ten prechod. a giggs mel stesti ze s nim mel ferguson trpelivost

Reagovat
r.mrazik

Jasny...ale to mas temer skoro vsude,ze treneri ty hrace kontrolujou...pak zalezi co maji v hlave

Ale asi toho nechame...jdu koukat na Spotlight

Reagovat
smazaný uživatel

taky mam v planu na to kouknout ale cekam na kvalitni verzi

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelej mozna, ale ne tak fenomenalni, staci se podivat na jeho dlouhodoby vykony v repre. Guardiola prisel a privedl si novej realizacni tym, diky tomu se plno hracu po dlouhou dobu prakticky nepotkalo se zranenim (za coz muzou treba i takovy "detaily" jako jidlo apod.), zrovna Messi mel pred jeho prichodem porad neco a najednou hral v klidecku 60 za sezonu, k tomu mel uplne jiny naroky na disciplinu nez Rijkaard, v kabine udelal po psychicke strance z hracu sampiony, ta atmosfera tam musela byt neuveritelna. Samozrejme system na miru jeho nejdulezitejsim hracum, dokazal spojit Xaviho a Iniestu, coz bylo predtim nemyslitelny, vytahl Busquetse a dal Messimu zalohu, ktera prehrala vsechny ostatni na svete a pravidelne zasabovala Messiho maximalnim poctem balonu v prostoru, kde je potreboval. Po odchodu Eto'a s Ibrou ho presunul do stredu utoku a najednou mel jeste o 20 kan. bodu vic nez predtim. Myslis si, ze tohle nejsou duvody, proc do sebe vsechno zapadlo a Messiho to posunulo jeste o nekolik trid vys? Guardiola dostal supertalent a dostal z nej po vsech strankach maximum. Jak jednoduchy jim je mrhat vidis pravidelne v jejich repre, kde s tim materialem hraji bud beton, nebo absolutne netaktickej pseudofotbal a jak to pusobi na Messiho, je videt na prvni pohled.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Tak on taky byl mladej v tu dobu ne,kdyz pepek nastupoval

A ja netvrdim ze nema pepek zasluhy...vsak pisu ze je borec

Ale mit generacniho hrace je proste plus a tvrdit ze ho udelal pepek se mi zda sileny...dobre ho vyuzil,ale to se vracim k tomu,kdyz jsem psal,ze mel plus ze ho mel

A jde videt,ze nemusi byt pepek aby hral messi dobre...viz ted...proste trener ma vyhodu ze toho messiho ma

Reagovat
terry

Ale je taky rozdíl dostat Messiho ve 20 a ve 27, kdy má doma pět Zlatých míčů, že jo

Reagovat
r.mrazik

To asi je...mozna ze tehdy byl lepsi,ted to casto odklusava

Reagovat
smazaný uživatel

A cim to asi je?

Reagovat
r.mrazik

Vekem...uz se nemusi tolik snazit

Reagovat
smazaný uživatel

Prave to zas souvisi s Guardiolou. Pod nim se tehdy nezastavili, ted uz nejsou tak fenomenalni, maji mnohem vic vypadku, min drzi mic, Messi nema tolik balonu, musi si mnohem vic chodit do hloubky a sam rozjizdet akce, uz to nema jak na zlatym podnosu..

Reagovat
r.mrazik

Tak mozna to je tim,ze tam neni Xavi a ten tym musel zmenit hru,aby to fungovalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi hral posledne dve Rijkaardove sezony slabo.

Reagovat
r.mrazik

Ale ted se bavime o jeho poslednich sezonach v barcelone celkove preci

Reagovat
terry

Reagovat
-Carles-

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

poupravil bych te ze ferguson rozhodne nemel minimum prostredku a pravidelne utracel a doplnoval kadr (narozdil od arsenalu) a proto se drzeli na vrcholu i po nastupu klubu, kterou slouzi jako hracky nebo pracky penez svym majitelum

Reagovat
F.Torres

jako promiň, ale trenér nemá vliv na to, zda hráč dá za sezonu 70 nebo 10 golů,možná by nedal tolik, ale takovej propastnej rozdíl by to fakt nebyl . To by musel hrát asi na stoperovi

Reagovat
smazaný uživatel

takovy rozdil asi ne, ale vliv tam je obrovsky. trener urci jakym stylem se bude hrat, jaky bude dostavat balony, jaky bude mit ukoly atd atd. messi dostal volnost a hra se prizpusobila tomu,a by co nejvice vyuzil svoje prednosti. dam ti jako priklad mourinha. byl by messi takovy, kdyby byl svazany jeho taktikou, mel by trpelivost s hracem, ktery neni ochotny tak pracovat dozadu. je to videt na hazardovi. minulou sezonu byl super atd, ale porad si myslim ze kdyby prestoupil do byernu, realu nebo drive do barcy, tak by ted byl jeste mnohem lepsi, protoze bylo znat ze z ty hry nema takovou radost

Reagovat
smazaný uživatel

hazard je zrovna skvelej priklad, jak muzes krasne zbrzdit talent, kdyz s nim nepracujes idealne a nezasadis ho do systemu, kam pasuje... jit 2012 do barcy misto do cfc, tak se o nem klidne dnes mohlo basnit stejne jako o neymarovi

Reagovat
terry

Reagovat
technecium

Reagovat
GeneralGoat

Pro mě je dobrý příklad Arsene, minimum hráčů se po odchodu z Arsenalu vrátilo na stejnou úroveň jako tam

Reagovat
technecium

Třeba Fabregas... Ale zas nikdy pak nebyli tak zranění

Reagovat
F.Torres

no dost se to dá tvrdit i u Kloppa, uvidíme jak to bude v Liverpoolu, ale hráči co odešli z Dormundu, tak taky nehráli jako tam, navíc z týmu, který dlouhou dobu neexceloval vytvořil bandu celkem mladíku a vytáhnul je

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
r.mrazik

Tak mourek mel v kadru ronalda a koukni na jeho cisla

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, ale jeden titul. a me osobne se jeho hra mnohem vice libila v united a podle me tam mel pro tym jiny prison nez pouze goly, na ktery mu pripravi spoluhraci.

Reagovat
F.Torres

tak vždy to někdo může zastavit, ale myslím si, že hráč s jeho kvalitama by se i tak prosadil. Což dokazuje i fakt, že prostě jeho pohyb na hřišti se za těch +-10 let změnil, změnili se i pozice, změnili se i trenéři a on pořád je top.

Reagovat
exot12

Ty si fakt debil! Odišiel Goetze a potom Lewa, tomu hovoríš vykúpil? Futbal hrá 11 hráčov a odchod jedného hráča by pre dobrý klub nemal znamenať nič.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
r.mrazik

Debil je tvoje mama

Reagovat
db18

Vykoupil... Götze byl jejich nejvydařenější odchod, jen ty peníze nedokázali pořádně využít (když za ně např. přišel Ciro...)

Reagovat
r.mrazik

Takze to moc dobry obchod nakonec nebyl ne? Kdyz ho nedokazali nahradit

Reagovat
db18

Dostali za něj výborně zaplaceno a konkurence nijak posílena nebyla... jeho nahradili Mchitarjanem/Kagawou, ale třeba za Cira vyhodili peníze oknem a za to si můžou sami, to na Bayern nikdo svádět nemůže...

Reagovat
r.mrazik

Tak Ciro byl provar,to jo...jenze nmuzes pocitat to,ze goetze se bayernu neprosadil...v bvb hral skvele s lewou a byl stezejni utocny hrac...a tim odchodem to rozbil na nejaky cas

Reagovat
SunFells

Tak to už jde v fm koupit hráče, který nedostane pracovní povolení ....kurva

Reagovat
oddy

To jde dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně ty předpokládaný sestavy, co se mu pro příští sezonu predikují jsou fakt mega vtipný.

https://twitter.com/SkySportsNewsHQ/status/695202905821835264

Reagovat
Miguel19

A nejdražší z nich Coleman.

Reagovat
smazaný uživatel

Půjde za 120?

Reagovat
jacobT

Čakal som skôr Fernandinha na stopérovi, Kolarova na CDM a De Bruyneho na hrote

Reagovat
terry

Ten Coleman tam.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oddy

Steve Howey je nějakej idiot ne?

Reagovat
SunFells

Reagovat
-Carles-

Bale

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom je nejlepší jak si autor evidentně nemohl vzpomenout na nějaký hvězdný RB, tak tam prostě nechal Zabaletu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten clovek asi moc hral FIFU. tohle by ani city nedokazalo zaplatit

Reagovat
Mimalu

tak snad borce odvezli do psychiatrické léčebny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

A presne takýto tím by na svoju hru potreboval, a presne takýto tím v PL nikdy nebude mať šancu zložiť.

Reagovat
Manik...

Reagovat
cristiano.K.

Bale, to je přesně typ hráče,kterýho by Pep nikdy nechtěl. Iniesta,Coleman

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kvasha16

to ktory mental vymyslel

Reagovat
smazaný uživatel

To máš útratu tak kolem 400 milionů euro za přestupák

Reagovat
smazaný uživatel

To budou derby Mou vs Pep

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

United s Mourkem počkej Pepku ještě si povíme. A co až Mourek vezme na stopera volného hráče Terryho ! To bude PR a v anglii se příští rok nenudíme

Reagovat
smazaný uživatel

toho Terryho kteryho chtel pred sezonou nahradit a zapocal tak vzpouru v kabine

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako PR dobrý jen ta představa Terry v rudém dresu aspoň na převýchovu Jonese a spol... ostatně nezdá se mi že by United teď měli stopera kterej hraje

Reagovat
smazaný uživatel

z duvodu zachovani mentalniho zdravi jsem si zakazal koukat na zapasy united pod LVG takze nemam takovy prehled, ale stoperska dvojice je celkem v pohode ne a problemy jsou jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře ty, to já se pořád mučím, ikdyž teď 2x sem zářil štěstím. LVG tam cpe Fellainiho a nechává sedět Depaye a stoper tak to tem smalling akorád jinak je Jones úplnej dřevák jak ten Fellain měl by si teď koukat na čelzí... Costa a Fellaini se pobijou

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem se na united pod fergusonem rad dival. a na jeho velky zapasy se i ted mrknu, ale boli to. ten klub uplne ztratil dusi a dustojnost a je to vina LVG, ktery se tam lidsky nehodi. Druhy stoper by se jim urcite hodil a jsem zvedavej koho v lete privedou. taky nahradit predchozi dvojici je temer nemozny, ale minimalne smalling se zlepsuje a bude to jistota

Reagovat
kubys

Ty máš nějakou mentální poruchu, že prakticky za každou větou musíš dávat smajl?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: nezkousel dneska nekdo nakoupit pres origin? me to vubec nechce vzit platbu pres kartu a nevim jestli je chyba u me nebo u nich. dik

Reagovat
vladis271

Bayern má v tejto sezóne 2,7 bodu na zápas. To bude pre Pepka vrdé ocitnutie sa v realite.

Reagovat
smazaný uživatel

Se posere dávám tomu měsíc a bude brečet že vůbec lezl do Anglie budou rádi když udržej ligu mistrů

Reagovat
Ángel di María 22

Risk? Aha Vsak zas vyhraje ligu a vyhori na Spanelech v LM, rekl bych posledni dobou tradicni sezona.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
mesyas

Měl jít do Chelsea, tam by teprve ukázal opravdovou kvalitu(tím neříkám, že to není dobrý trenér pro rejpaly), musel by tam udělat víc práce než v City

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl sebevrah

Reagovat
smazaný uživatel

tam bych nešel ani i kdyby mně nabízeli jako pepovi

Reagovat
mesyas

no právě, každý kdo půjde do Chelsea je sebevrah, tak to je jeden velký bordel.

Reagovat
Manik...

Tak schválně... Koho myslíte, že přivede? (reálně)

Reagovat
smazaný uživatel

já chci v PL Sergia Busquetse

Reagovat
Manik...

By lítal jak papír

Reagovat
smazaný uživatel

Néééééé, jenom ne jeho s Albou, ty dva fakt v City nechci nikdy vidět.

Reagovat
ADM

Hned by sa zaradil do TOP5 háčov čo tam máte

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám že by u nás nebyli dobří, ale tyhle nesympatický slečínky u nás nechci, stačí co předvádí Otamendi

Reagovat
ADM

ani nikam nepojdu od nás, nemusíš sa bát

Reagovat
smazaný uživatel

A upřímě ve vašem áčku není nikdo, koho bych u nás chtěl. Protože ti co by u nás zvýšili kvalitu, by byli nehorázně předražení. Ale jak si psal, asi se nemusím ničeho bát, protože z Barci k nám nikdo nepřijde.

Reagovat
ADM

Práve Bus je síce nepredajný ale zrovna cena DM nebýva extra vysoká, takže by relatívne za normálne peniaze vašu hru nenormálne pozdvihol...ale zrovna on je myslím na 110% nepredajný

Reagovat
r.mrazik

Pogbu a Stonese

Reagovat
Manik...

Stones je hodně pravděpodobný. U Pogby nikdo neví, ale oni dají Juve asi pálku, takže půjde. Navíc když se Barcelona vyjádřila, že ho nechce

Reagovat
r.mrazik

jj nejak tipuju tyhle dva,kdyz jsi psal realny cile...

Reagovat
Manik...

souhlasím s tebou. Ještě čekám možná Alabu, ten by na kraj obrany byl skvělý. A líbil by se mi třeba Verratti, ale už je asi moc

Reagovat
r.mrazik

Se bojim ze by je kluby nepustily...to je hodne nerealny se mi zda

Reagovat
Manik...

Musel by je dobře zaplatit no

Reagovat
r.mrazik

Tak to rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba se Pepovi fakt hodi no, takovy zalozniky si vybira celou karieru.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda takového hráče v Barceloně....

Reagovat
Manik...

záleží co by měl za pokyny

Reagovat
Maresma

Pogba + Alaba

Reagovat
Infernoqt

Neymar, Pogba, Alaba

Reagovat
Manik...

Neymar nedopadne, to není reálné

Reagovat
smazaný uživatel

Co máte pořád s Mourinhem. Raději být 10let na pozicích bez evropy než podepsat s ním a udělat ze sebe blbečky.

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo nejlepší ale ve fotbale se hraje na prachy... Tak si myslím že pozornost by byla zasloužená a stejně tam nikdo nechce LVG a Zidane asi nepřijde tak koho jiného ?

Reagovat
smazaný uživatel

věřím tomu že LVG to nemyslí zle, poslední rok bych jej ještě podržel, tím už se asi nic zkazit nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak ono se to víc neposere s LVG ostatně věřím že už by si to mohlo sednout, ale chce to mít někoho v záloze

Reagovat
kvasha16

Reagovat
technecium

Reagovat
r.mrazik

protoze mu "odesly" turfy,tak jsem chtel dneska kupovat novy boty...ale to je desny...odkdy vyrobci delaji jen sileny barevny plastovy lepeny sracky? to si clovek pripada jak v umelohmotnym cirkusu

Reagovat
Azazelo RD

Nike prý brzy představí kopačky s vysokými podpatky pro muže.

Reagovat
r.mrazik

Nedivil bych se

Reagovat
Azazelo RD

No, když vidím některý ty modely kopaček, tak mám pocit, že to opravdu není chlapskej sport.

Reagovat
db18

Ale Adidas má pořád ty svoje kaiserky, ne?

Reagovat
r.mrazik

Ty mi prave odesly

Chtel jsem je koupit a vsude barevny plastovy zlo

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem z toho taky nesvůj. na druhou stranu. ty první mercurialy mám ještě pořád na trávu a hraje se s nima parádně.

Reagovat
r.mrazik

Aha...mne nike nejak nesedly...tedy driv,byly delany na sirsi nohu a ja v nich plaval

Ale kouknu

Reagovat
db18

já je v A3 zatím teda vždy viděl, když jsem se tam koukal...

...ale jinak s tebou soucítím, moje kopačky/sálovky se už taky nedělají a jiný mi moc nesedí. (sice barevně hrůza, ale o to ani tolik nejde...)

Reagovat
r.mrazik

Zrovna dneska jsem tam byl na smichove...

Musim kouknout jeste jinam

Reagovat
j_mrazik

Mám pocit, že v A3 sportu jsem je viděl taky... Adidas je musí mít, tam aspoň jeden tradiční kousek vždycky drží. Němci.

Reagovat
r.mrazik

v a3 nemaji turfy,ale jen klasicky kopacky bohuzel....

Reagovat
smazaný uživatel

i najkáče se daj sehnat klasický..

Reagovat
Bayern +

Má. Navyše aj v bielej farbe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Samé superlatívy na stranu guardiolu zo strany redaktora.. čo dosiahol v barce ,čo v bayerne..a podobné žvásty nezabudajte nato pán redaktor...že v barce mal hotových hráčov,v bayerne tiež...akurat tam pár hračov dojebal vid gomez,a spol..popredal nemcov schwainiho ,kroosa...začo ho nemci nemaju radi..a dosadil si tam svojich španielov.. som zvedaw kolko španielov si dosadí do city..ale zase s takými financiami zýska kohokolvek...lachké je trenovať mužsto s tolkými lowami..ale keby s hovna uplietol bič vtedy mu to verím.. že je world class trener

Reagovat
Woods

preco potom hra Messi za Barcelonu a nie za Stoke? preco je Ronaldo v Reale a nie Levante? lebo podobne ako Pep su dobry, najlepsi.... najlepsi hraci treneri bude vzdy v najlepsich kluboch ... uz sa s tym niekt zmierte.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tunkic

Přesně tak!!

Reagovat
Talker

Guardiola si po náročné Barceloně (kde měl konkurenci Realu) vybral celkem nenáročný Bayern. Ale Anglie bude úplně jiná.

Nabitější program, bez zimní pauzy, s mnohem agresivnějšími a silovějšími týmy, které jsou schopné si koupit kvalitní hráče, ať jsou to nováčci nebo zavedené kluby.

Jsem zvědavý, jak příští sezonu bude PL vypadat. 3 ze 4 favoritů na titul nové trenéry. Kdo povede United? Kdo povede CFC? Koho kdo koupí?

Příští sezona bude skvělá.

Reagovat
r.mrazik

letni prestupak bude hustej...

Reagovat
r.mrazik

A budou se kupovat deti za neskutecny prachy,protoze velkokluby hrace moc nepousti

Reagovat
smazaný uživatel

A nakonec vyhraje Tottenham, kterej bude mít klidný léto

Reagovat
smazaný uživatel

To dřív z nebe začnou pršet triliardy liber, než Tottenham vyhraje ligu.

Reagovat
ryzskej

Kdo myslíš, že byl před sezónou žhavější kandidát na titul - kohouti, nebo lišky?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden nebol kandidátom na titul.

Reagovat
Talker

Jako mozne je všechno. Taky se muze jít do pristi sezony d tím, ze leicester bude obhajovat titul...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Okamura na čtčku Neuvěřitelný, co ten člověk předvádí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hned ten jeho nastup, jak prisel a delal ze sebe mucednika, jak je perzekuovany medii .... Ale cekal jsem trochu vic od Brichty, ten si tam v podstate prisel jen posedet.

Uprimne ale vubec nechapu jaky ma tento porad smysl, tam ani neni naznak moznosti, ze by se neco mohlo vyresit, nebo ze by se nasla nejaka odpoved na dana temata

Reagovat
VojtovaChelsea

obyčejná hospodská hádka nic víc

Reagovat
smazaný uživatel

S okamurou a brichtou v hlavni roli, vlastne nevim na co si stezuju, bylo to super

Reagovat
Azazelo RD

Něco takového vůbec nepatří na veřejnoprávní televizi.

Reagovat
db18

hlavně že se tolik starali o to, co má Brichta na tričku...

Reagovat
smazaný uživatel

zvlast kdyz na to jeste sami upozornovali pohledy kamer

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam měl?

Reagovat
smazaný uživatel

Mi se nejvíc líbilo, jak tvrdil, že pokud se v Británii mluví o Brexitu, s kurzem libry se nic neděje a akciové trhy na to nereagují, tudíž to nemá žádné ekonomické důsledky. Když mu to o 5 vteřin pozděj vyvrátili, reagoval slovy: "Jeden říká to, druhý zase ono." Vážně neuvěřitelný, co to je za šaška.

Já takové pořady naopak kvituju, kolikrát se tam ukáže, jak moc velkej je ten člověk sráč..

Reagovat
Koubic_

Oba jsou zkrachovalci, kterým jde pouze o to se zviditelnit. Chytli se toho co jim národ idiotů žere. Do svým rádoby "show" si je vezme další nula, která se rádoby skandálem snaží zvednout sledovanost.

Reagovat
valloire

lidovec se ti líbil?

Reagovat
VojtovaChelsea

každej tam předvádí...pro mě při volbách můj kůň

Reagovat
minoLFC

záznam?

Reagovat
stas87

Okamura a referendum ako vo Svajciarsku..ma to vobec zmysel?Svajciarska spolocnot je ukrutne rozdielna ako ta v Cesku,Slovensku,Madarsku,Polsku..to je nespochybnitelny fakt,uvedomuje si to ten klaun?Mne skor pride,ze cesi,my,madari ci poliaci,by sme chceli milion vyhod od kazdeho ale nieco obetovat a dat druhemu,to uz nie...svajciar to spravi lebo ten pohlad ma uplne iny.Vie,ze ked nieco obetuje,dostane nieco na oplatku aj on,mozno ze nie hned ale casom ano.Ja nie som ani pro vystupenie z EU,ani pre sucasny stav z jedneho jedineho dovodu,neviem co by to prinieslo pre krajinu v ktorej zijem.Co by som musel obetovat a co by som dostal,nikde sa o tom ani nedocitam a grafy ci cisla si mozem vymysliet aj sam a pouzit,kedy sa mi to bude hodit.

Reagovat
SpecialOne

Boha, jestli podepíšem toho průměráka Allegriho, tak si asi fakt dám pauzu. Další zabitej půlrok

Reagovat
juveforever

sa pomaly vypracováva na špičku ale neva. každopádne Chelsea by bol krok dozadu

Reagovat
smazaný uživatel

Miluju Barcelonu, ale tento clanek je strasny shit. Autore, tfuj tajksl.

Reagovat
smazaný uživatel

U té hymny bych zvracel.

Reagovat
Bakary3

Článek jsem dočetl.. a NIC.

Vybrat si takový hvězdný téma a nevytřískat z něj víc.. V podstatě jsem se dozvěděl to, co v komentářích pod každým článkem o Guardiolovi.

Čekal bych nějakou předpověď, jak se jeho tým bude prezentovat, jak se popere s jinými návyky na ostrovech, jaký jsou reálný posily, který by chtěl přivést, jestli čeká jeho tým velká přestavba, kde by mohl narazit, proč "je nejlepší", když se to v článku tvrdí a čím by si tedy měl Anglii podmanit a nebo proč by mu to zrovna kvůli tomu mohlo nevyjít... Ale nic.

Reagovat
db18

Když to bylo tak dlouhé, tak jsem taky čekal víc, než shrnutí EF diskusí... ale třeba to byl záměr.

Reagovat
smazaný uživatel

Welcome Man City

Reagovat
smazaný uživatel

Oni někam postoupili? Nebo kde je vítáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Welcome To Man City Mr Josep Guardiola

sorry no

Reagovat
smazaný uživatel

To je lepší

Reagovat
niflheim

Nějak mi to připadá tak, že se snaží všem ukázat, že ten jeho fotbal má šanci uspět i v Anglii. Navíc v City má k tomu dobrou půdu, ti mu dají skoro každého hráče na kterého si ukáže.

Reagovat
minoLFC

celkom si aj prajem aby City vo finále LM porazil Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

jestli máš na mysli letos, tak je nepravděpodobné, že se tam City dostanou

Reagovat
minoLFC

všetko je možne, zatiaľ nevypadli

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se jim zraní Aguero tak nemají šanci postoupit ani přes ty relativně horší týmy které se do 1/4 finále dostanou. Navíc i v lize občas dokážou zaváhat.

Reagovat
minoLFC

v pohári sem tam zavahanie nevadí, nepočíta na body, kľudne sa to môže stať

Reagovat
smazaný uživatel

Pepek si vybral dle rozumu - šel tam, kde bude za boha takovouhle osobnost v tom klubu v novodobé historii neměli. Jsem si jist, že mu dají všechno, co bude chtít.

Já bych byl teda radši, kdyby si vybral ten druhý tým z Manchesteru, ale tam je to pro trenéra hodně nejisté a mění to tam jak ponožky. Oni celé roky vyčítali ostatním, jak mění trenéry a nedávají jim šanci, a najednou zjišťují, že Alex byl jen jeden a že jsou vlastně stejní, jako ti ostatní ... Oni hledají dalšího Alexe, a Pepek ví, že on Alex není - on má jasnou představu o době, po kterou kouč má co dát svému týmu - 3 až 4 roky ...

Pepek volil taky dle materiálu, kterej je v City určitě opracovatelnější.

Já mu tam budu fandit o hodně víc, než v Bayernu.

Mimochodem - jestli do MU opravdu vezmou Mourinha (čímž by se strašně zhodili), tak by teprve to derby nabralo na obrátkách.

Reagovat
smazaný uživatel

je lepší jít k City už jen z toho důvodu, že má před sebou velkou výzvu v podobě toho, že zde může položit "kořeny" pro novou éru jeho trénování a klubů v Angli,i jako takové. U konkurenta (v červeném) by neměl výzvu tak zvučnou, tam byl prostě Sir a tečka.

U nás může opravdu nastartovat novou éru fotbalu, nejen v City jako týmu, ale i celé Anglické lize. Osobně jsem o tom přesvědčen

Reagovat
smazaný uživatel

Super názor, veľmi dobrá myšlienka.

Reagovat
r.mrazik

my hledame novyho alexe a proto tam mame starou zelvu podepsanou na tri roky...

Reagovat
smazaný uživatel

novým Alexem měl být Moyes, ne?

Angažování LVG beru jako hašení požáru, kterej první sezonu vznikl. Tam to beru jako snahu, aby vás dostal znovu zpátky nahoru a vrátil vám vítěznou mentalitu.

Reagovat
r.mrazik

jenze kazdy klub chce svyho alexe...ono se to neda rict jenom o MU...

Reagovat
smazaný uživatel

asi stejný, jako bych napsal, že každý tým chce svého Messiho ... Ono je to tak, že Messiho má Barca a Barce bude po jeho odchodu chybět. Ne ostatním.

Stejné je to u vás - všichni chtěli svého Alexe, ale jen vy jste Alexe měli a jen vám teď tak moc chybí ...

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

my hledali svýho Pepka ... A po určitým hledání jsme ho i našli.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Docela kratka doba, kdyz se podivas treba na Real a novyho VdB.

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to haluz. Oni taky svýho Alexe možná najdou. Otázka je, jestli dostane dost času na to, aby ukázal, že je Alex.

Reagovat
kiwwi

uvedom si, ze Enrique keby skoncil s Barcou na siedmom mieste, tak by letel jak spinave pradlo a nestekol by za nim ani pes

Reagovat
smazaný uživatel

Lucho byl v lednu taky na hraně - o tom žádná ... Ale ten čas, aby mu to sedlo, dostal. Jak píšu - měli jsme haluz. Vy ji třeba budete mít po několika pokusech taky.

Reagovat
Sergi Samper

a kdyby Pepek skoncil na patnactem miste tak by tak letel...co to je za debilni reci ?

Reagovat
kiwwi

ze sa nikto Moyesovmu vyhazovu nemoze cudovat

Reagovat
Sergi Samper

tak tomu sa necudujem

Reagovat
kiwwi

tak potom nerozumiem tvojej reakcii

Reagovat
Sergi Samper

ze to sou nejake kdyby, kdyby pepek skoncil v prvni sezone 7 tak leti, kdyby enrique skoncil 7 tak leti...bohudik ziskaly oba treble

Reagovat
kiwwi

ja nijak nespochybnujem ich pracu a vysledky, uvedomujes si to?

Reagovat
Sergi Samper

To jo, jen nechápu že tu zakládáš nějaké toerie na něčem co se nestalo

Reagovat
r.mrazik

no jasne...proste kvalitniho manezra/hrace,co vydrzi co nejdelsi dobu...

Reagovat
smazaný uživatel

a proto máte starou želvu podepsanou na tři roky ...

Reagovat
r.mrazik

tak je to idealni pripad,kdy kazdy klub by chtel mit svyho messiho a alexe...jenze nezijes v pohadce a idealni vec neni jednoduchy najit...

Reagovat
smazaný uživatel

určitě - a proto nechápu, proč jsi se navezl do tý mnou napsaný věty v tom příspěvku.

Reagovat
r.mrazik

no ze ho evidentne nehledame,kdyz tam mame zelvu...sice by bylo skvely ho najit,ale zelva do toho nezapada...takze proste MU noveho alexe momentalne nehleda...bohuzel

Reagovat
vladis271

akože Enriqueho?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

Vyhodil se Moyes, kterej shorel jak papir a nevedel co s tim a uz vyhazujem trenery jak na bezicim pasu

Reagovat
smazaný uživatel

a co nevidět vyhodí dalšího ...

Reagovat
kiwwi

dik nostradamus hlavne ze vsetci pisu, ze taku trpezlivost s LVG by nemal ziaden iny tim na svete okrem United

Reagovat
smazaný uživatel

to si přece neodporuje ...

Reagovat
kiwwi

neodporuje? ty si prirovnal vedenie, ktore ma najvacsiu trpezlivost k vedeniu, co meni trenerov jak ponozky

Reagovat
smazaný uživatel

ne, já jsem napsal, že měníte kouče jak ponožky, což 3 kouči za 4 roky parádně splňují. Proč to tak měníte (když jste předtím byli tak strašně proti tomu a jiným to vyčítali ...), to už je jiná věc.

Reagovat
kiwwi

jaki traja kouci za 4 roky, to do toho pocitas aj Fergieho co skoncil?

vyhodili sme JEDNEHO!!! trenera, preber sa

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi trapný to vysvětlovat, ale ok - první rok Moyes, druhý a třetí rok LVG a čtvrtý rok další kouč (možná Mourinho). Kapiš?

Reagovat
kiwwi

mne je to tiez trapne ti vysvetlovat, ale ked pises nejake porovnania, tak vychadzaj z faktov...mame druheho manazera za 3 roky...ked sa nieco zmeni, tak si to potom mozes vytahovat

Reagovat
Mastný Chobot

mne je to tiež trápne, ale máte tretieho manažéra za 3 roky

Reagovat
r.mrazik

ne...mame tretiho manazera za 25 let

Reagovat
kiwwi

*30

Reagovat
r.mrazik

ja to nepocital...jen jsem hodil velky cislo...

Reagovat
Mastný Chobot

první rok Moyes a Giggs

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten Giggs tam byl chvíli, ne?

Reagovat
Mastný Chobot

ale bol

Reagovat
smazaný uživatel

jj bol

Reagovat
smazaný uživatel

takže vlastně budou mít 4. manažera za 4 roky a to ... ouch ... to už je takové hoooodně namodralé.

Reagovat
kiwwi

ty vole ty tu dnes valis

Reagovat
smazaný uživatel

že tys přehlídl ten smajlík na konci.

Reagovat
kiwwi

ako caretaker, co sa do tych statistik nerata

Reagovat
GjøvikFF

Ty jsi dobrý demagog. SAF skončí po 27i letech, pak se nepovede Moyes, který se nahradí Van Gaalem....a ten tam stále je. A pro tebe se to střídá jak ponožky.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tak já tenhle příspěvek beru zpět a napíšu ho až odvoláte LVG ...

... což se na 99 % stane v létě, ale pšššt ... budeme strkat hlavu do písku a říkat, že tam pořád je, takže je to zatím v pořádku.

Reagovat
Alessandro24

Reagovat
oddy

Reagovat
Tomanatura

Kdo oni? Vzdyt vedeni je cele kompletne nove, tam nikdo nic z toho stareho Manchesteru nema. Ta kapitola uz skoncila. At klidne vezmou Mourinha, pokud se nam pak prestane kazdy smat, tak proc by ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni ... fanoušci. Plno let jste se vysmívali ostatním, jak jsou nekoncepční a jak tam po dobu působení Sira Alexe mění kouče jak ponožky a teď budete mít nejspíš 3 kouče za 4 roky.

Na Mourinha jste nadávali, když byl u konkurence. A teď jste za něj mnozí rádi.

Ostatní se vám smějí, no a co? Dělají vám to, co jste jim roky dělali vy. Angažováním Mourinha (si myslím) se vám smát nepřestanou. Možná začnou ještě víc.

Reagovat
Tomanatura

Vy jste nejlepsi klub na svete a taky ty trenery menite/stridaji se u vas. Stridaji se vsude. Moyes byl proste spatna volba, LVG nepresvedcil, ale zustane minimalne dva roky, coz je dobre. A vubec bych se nedivil, kdyby mu jeste ten rok dali. Zas tak hrozne to neni, rozhodne nevyhazujeme trenera pet mesicu po vyhre v LM nebo 4 mesice po titulu. Kdyby se ustalily vysledky, tak se tezko bude o vyhazovu LVG mluvit, pokud by neustale byl v top4.

A jinak, mozna v lete dojde Mourinho a bude to 3 trener za 4 roky. Ale taky to muze po trech letech byt furt 3. trener ale za 7 let. Zaleti, jak se na to divas.

Reagovat
smazaný uživatel

my ale roky nevyčítali ostatním, že mění kouče.

Já víceméně nekritizuju vaše rozhodnutí odkopnout Moyese a LVG (ani jeden na to zjevně nemá), ale spíš jsem zavrtal do vás - fandů.

Jo, pokud se u vás ten příští kouč chytí, tak to může být 3. trenér za 7 let, ale to ještě nevíme.

Reagovat
Tomanatura

A komu jsme se jako presne vysmivali? Chelsea? Ta si to zaslouzi tak jako tak. Real? Furt jsme tisickrat lepsi. Liverpool? Momentalne jsme ve stejne docela situaci, pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea, Liverpoolu ... Určitě hodně klubům. Prostě teď papáte svojí vlastní polívečku a chováte se stejně tak, jako oni tehdy.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Tomanatura

To neni pravda, na Chelsea nema nikdo.

Reagovat
vodka

to je teda žvást...

Reagovat
Swarley

Reagovat
teenz

Oni ani moc nemají navýběr - než Mourinho. To on je dokáže opět naladit na vítěznou vlnu a týmu dát jasnou tvář. No a nepočítám tu velkou show při derby, až se to zase změní na Pep vs Mou místo City vs United.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale maji, vzdyt ten jejich tym je paradni. Ja si myslim, ze to chce nekoho novyho a neokoukanyho jako treba Schmidt, kdo ma potencial a to nejlepsi pred sebou.

Reagovat
Tomanatura

Pocchetino je dost realny.

Reagovat
smazaný uživatel

A co ty na to? Podle me je nejvetsi brzdou tech TOP tymu to, ze maji trenery/manazery, kterym je pres 60 let s vrcholem nekdy 10 let zpet..

Reagovat
smazaný uživatel

(v PL)

Reagovat
Tomanatura

Ja bych za tim videl pochybnou prestupovou politiku. Prece neni mozne, aby tym jako City mel prumerny stred hriste, aby tym jako Arsenal mel neustale problem v utoku, aby Liverpool byl tak neuveritelne amatersky vedeny. Ja treba dodnes nechapu prestup Cuadrada. Ja jsem ho mel na ocich tri roky, dokazal bych ti o nem rict uplne vsechno. Nikdy jsem ho nevidel nazivo, ale vim, jake ma silne a slabe stranky a vim, kam se hodi. A ona za nej Chelsea da 30 milionu, pritom to byl proste pro nekoho jako ja strasne nepochopitelne. To se musis zacit ptat, co to tam pracuje za pseudoodborniky, kteri to nevi/nevidi,

Reagovat
Tomanatura

A nevim, Pocchetina nemam na ocich vubec, az ted v EL si o nem budu moct udelat obrazek.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dalsi vec, ale ty tymy porad nejsou tak spatny, aby byly v Evrope takhle k smichu, a to i v konfrontaci s tema, co jsou na tom kvalitou mnohem hur.

Reagovat
Tomanatura

To je pravda. Treba nechapu, proc fanousci Chelsea nechteji Allegriho, protoze taktik jako on v Anglii zadny neni. Je to momentalne nejlepsi italsky kouc a to uz asi i delsi cas. Potvrzoval to v Cagliari, kde byl nejlepsim koucem ligy i vyhlasen, v AC, nez mu vsechny prodali a ted i v Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ta "zastaralost" má vliv jak na vedení týmu, tak i tvorbu kádru. Nedokážu pochopit, jak můžou být tak neschopní a na několik pokusů nedokázat vytvořit slušný tým.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nejlepší volba.

Reagovat
teenz

Tým mají parádní ? No nevim, parádní tým si představuju dost jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako v ramci PL, i kdyz s Nanim a DiMou to vypadalo lip. Treba ja bych hral se stredem Basti - Herrera, jenze kolikrat spolu nastoupili? Je to trochu jako s Rafou v Realu, kde by nekdo, kdo ty hrace predtim nesledoval a pak je videl, si asi taky myslel, ze to neni nic moc. Ja bych je nepodcenoval..

Reagovat
teenz

No tohle já nechápu, pustí Naniho s Dimou a pak tam nemají pořádného hráče. Zálohu dokážou poskládat suprovovou, Basti - Herrera je top, ale oni tak nenastupují. No a obranu mají taky hroznou(základní je v poho, jenže tam není pořádnej back up). To neni parádní tým. Do něj to má daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja myslel hlavne tu zakladni sestavu, jinak souhlasim.

Reagovat
teenz

S jejich zraněnímá se základní sestavou moc počítat nedá.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Parádní? Pokud se chtějí dotáhnout do špičky, tak je tam ještě práce jako na kostele. A to navíc hrozí, že přijdou o základní stožár (pokud teda má DdG výkupku).

Reagovat
smazaný uživatel

Posrali to s Di Mariou, ale jinak je ta jejich nejlepsi sestava furt skvela.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jaká je jejich nejlepší sestava?

Reagovat
kiwwi

DDG - Shaw, Blind, Smalling, Darmian - Schneiderlin, Herrera - Martial, Mata, Lingard - Rooney

potrebujeme doladit:

- top stoper namiesto Blinda

- jedno top kridlo

- jedneho top hrotaka

- vyriesit formu Depaya

- zacat hrat s Herrerom ako som ho napisal, pretoze hra s dvoma holding midfieldermi nikam nevedie

- zacat hrat s Matom na desiatke

LVG si veci prilis komplikuje namiesto toho aby to robil jednoduchsie a tak ako sa to prirodzene ponuka

neviem, ale ta zostava doplnena o 2-3 top hracov (co v lete bude ) mi pride super a konkurencie schopny so spickou

Reagovat
Hristo Stoichkov

Kvalitní stoper je nutnost, padají nějaká jména? U Herrery mě strašně mrzí, jak s ním LvG zametá, přitom je to váš nejlepší záložník. Pokud přivedete TOP hroťáka, kam nasměrujete Rooneyho?

Jinak pokud mám říct svůj názor, tak Rooney s Matou jsou dva "vředy", který je potřeba vyříznout, jinak se nehnete z místa. O Rooneym jsme se spolu bavili už na začátku sezóny, Matu bych se tam nebál zařadit taky. Depayovi ještě dát šanci, ale letos je úplně tragický, jeho přístup se dá těžko pochopit.

Reagovat
Kaze

Spekulovalo se o Laportem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaka letos, nevim, ale v me hlavne by se to tocilo kolem stredu Basti - Herrera, Rooney s Martialem v utoku, Darmian, Smalling, Shaw v obrane. A kdyby nebyl LVG kokot, tak mu kraje zalohy hraji DiMa s Nanim, na druhou stranu tam ma furt Matu a Depaye. Takze jim de facto chybi stoper a nekdo na kraj zalohy/kridlo. City ma podle me horsi kadr.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne horsi, ale nema lepsi.

Reagovat
Mindas

No zase u United není ani jedna individualita úrovně Kuna nebo Silvy. Rooney je jako Yaya. Někdy ano, ale opravdu už jenom někdy.

Reagovat
Tomanatura

Nani v Turecku uz 16 kanadskych bodu, dovedu si predstavit, jak se mu tam hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Sportingu mel taky slusny cisla.

Reagovat
smazaný uživatel

já si teda myslím, že Mourinho je pro ně ohromný krok vedle. V tom klubu už je teď ohromné pnutí a ten tlak je jak zvenku, tak zvnějšku ohromný. A Mourinho tam přinese další problémy, další pnutí a další problémy. To může být další olej do ohně.

Já bych tam prostě šoupl nějakýho jejich mladýho, kterej ten tým a klub zná a koho si v tom klubu váží a za kým by dokázali jít. Ikdyby ta cesta nebyla správná, tak by to ten klub učesalo a sjednotilo.

Mourinho je naopak ten, kterýho v tom klubu spoustu lidí nesnáší, fanoušci na něj zpívali výsměšné pokřiky ... Já prostě ten krok nemůžu pochopit.

Reagovat
smazaný uživatel

Pritom si ho chcel do Barcelony.

Reagovat
teenz

To i Ronalda.

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl. Protože tehdy to byl ještě úplně jiný Mourinho. Ta nynější Barcelonu nenávidějící kreatura se z něj stala až po tom, co ho Barca právě v tom roce odmítla a dovedla Pepka.

Já mám z Mourinha pocit, že ten defekt v jeho osobnosti časem roste a víceméně ho ta velikost jeho osobnosti požírá.

Ale ano - byla to ode mě tenkrát emocema vyprovokovaná chyba. Chtěl jsem hráčům zvednout mandle a použil bych k tomu někoho, kdo by shodil tehdejší ideály klubu a asi i nadělal víc problémů, než jich vyřešil.

Reagovat
valloire

Nemáš vůbec žádnej odhad a cit pro fotbal....je to smutný Jirko. Mourinha chceš, Ronalda chceš, Neymara nechceš....

Reagovat
teenz

To možná ano, ale to že by jim dal určitý styl a naladil je na vítěznou vlnu je fakt. To on umí u takových týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

já si tím ale nejsem vůbec jistý. Mourinho potřebuje, aby v tom týmu (a vlastně celém klubu) šli všichni za ním a jeho metodama. Když narazí na nějakou opozici, tak ji zdrtí a vyžene (v Realu takhle byla odejita jejich legenda z postu sportovního ředitele). A to právě nejsem si jistý, že by se mu v Manchesteru povedlo. Jsem si jist, že tam je plno lidí, kteří ho nesnášejí, takže by asi pro ně bylo docela těžký s ním vycházet. Minimálně by se čekalo na nějakou jeho první chybu nebo krátkodobou krizi, kdy by tihle vylezli a začali by mu podrážet autoritu.

V Interu ho brali jako velkýho odborníka, za kterým šli. V Realu ho milovali, protože nenáviděl Barcelonu stejně jako oni. V Chelsea ho berou pořád jako svého ...

... to v MU ho berou jako nenáviděnýho rivala. Nemyslím si, že by to tam sjednotil. Spíš by to tam Zemanovsky rozpůlil.

Reagovat
teenz

No nadruhou stranu, jejich modla Sir ho chtěl jako svého nástupce a věřim, že pokud on ho podpoří, půjdou za ním ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to chtěl i Moyese, ne ...

Reagovat
kiwwi

na siestom mieste

Reagovat
smazaný uživatel

máš ten seznam?

Reagovat
kiwwi

Mourinho, Guardiola, Ancelotii, Klopp, LVG - nebolo zverejnene nejake poradie, ale vraj bol prioritou Pep

az ked nebol nikto z nich k dispozicii, tak sa doslo k Moyesovi

Reagovat
smazaný uživatel

takže nebylo zveřejněné pořadí, ale ty víš, že byl Moyes šestý ...

Reagovat
kiwwi

nebolo zverejnene poradie medzi tymi piatimi, ktorych sa klub pokusal kontaktovat pred Moyesom

Reagovat
Cipinho

A za 3 roky do Arsenalu

Reagovat
jacobT

Reagovat
frankiefcb

OT: Mám takový dotaz existuje nějaká stránka, kde se počítají i asistence hráčů? Docely by mě zajímal počet asistencí u Messiho, Neymara a Suaráze.

Reagovat
smazaný uživatel

Espn

Reagovat
frankiefcb

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cipinho

nebo Transfermarkt

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že teď bude ten zaprodaný zlatokop rabovat jen v Bayernu či Dortmundu.

Reagovat
kiwwi

https://youtu.be/1tk3sMQtz2I

Interview s Henry Winterom (sef futbalovej zurnalistiky v The Times) - rozprava o Pochettinovi, LVG, Woodwardovi atd... celkom zaujimave postrehy

Reagovat
Infernoqt

Šel tam, kde bude mít největší prachy a nejlehčí možnost k přivedení hráčů světové kvality, protože šejk Mansur je nejbohatším vlastníkem ze všech fot. klubů. Nebýt FFP, tak už letos má City tým na ještě lepší vlně kvality hráčů. Guardiola je jedním ze způsobů, jak tomu dopomoct. Navíc sám sobě pak může i povídat, že přišel za pouřádnou zkouškou. Za tři roky už může jít trénovat rovnou PSG.

Reagovat
milan78

bony na pravýho beka, aguero defenzivní štít, yaya do branky.., aby nemusel moc běhat

Reagovat
smazaný uživatel

ted se ukáže jesli je nej až ted bude v nejjelpší lize

Reagovat
Hachim Mastour

Paradoxne sa Guardiolovi nebude dariť v LM kvôli jeho štýly hry.Pozrite sa na jeho posledné 3 sezóny v LM.

Reagovat
kiwwi

Jj 3x semifinále a 3x prehral s neskorším víťazom... To je traged

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eder

No pochopitelně, že je to tragéd. Pro nejlepšího trenéra navíc vedoucího nejlepší klub na světě je povinností vyhrát vždy a všude.

Reagovat
smazaný uživatel

v ideálním světě ano. Ve světě sportu je to bohudík trochu složitější.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Hachim Mastour

Ja som hovoril o štýle hry.Najsôr vypadol s Bayernom, ktorý hra priamočiarý futbal takisto ako aj Real a Barca.

Reagovat
Manik...

Reagovat
eder

Teď teprve přijde okamžik pravdy. Barcelonu nebo Bayern by uměl vést kdejaký Lojza, ale nejbohatší klub v nejlepší lize světa - to už si žádá erudici i mít koule.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky klaun do takeho velkoklubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiki Taka v City...Autobus na Old Trafford...za tohle chtěj tak drahý práva?

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně až ten žebrák neleze do Calcia

Reagovat
smazaný uživatel

Co by tam dělal? Vsadil by si na prohru vlastního týmu?

Reagovat
Manik...

Takovou ligu nemá zapotřebí

Reagovat
cristiano.K.

ale Juve by jednou trénovat klidně mohl

Reagovat
db18

Pepek byl na poslední tiskovce docela nervní...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo z té jeho nesmazatelné stopy se kluby dostávají ještě roky po tom, co odejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Poch s ním vytře podlahu

Reagovat
smazaný uživatel

Číst tyhle příspěvky je fakt síla. Závistiví žebráci.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola City urcite pomuze, budou dost mozna dominantni, v Barce udivil cely svet, Bayern je valec, ale musi dat letos LM. Kadr na to ma, tak at se ukaze jestli je tak uplne nejvic genialni jak se tady pise.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsnazsi cesta to fakt neni. City maji skvely tym, navic si muze ukazat na hrace a sejk mu ho koupi, ale takhle uz to v tom klubu je par let a zadny z jeho predchudcu nedosel v LM snad ani do ctvrtfinale. A v lize nevyhravaji titul pravidelne a ten posledni urvali hodne na posledni chvili. Od Guardioly se ceka, ze tohle zmeni, doda jim vic sebejistoty, prinese konzistentnost vysledku a dominantni hru. Tohle je presne to, co City chybi a potrebuji, zaroven to Guardiola dokazal v Barcelone a Bayernu, je proto logicke, ze jde za touto vyzvou, udelat z velmi dobreho tymu naprosto dominantni. Guardiola je pomerne mlady kouc, na experimenty s prumernymi tymy ma casu dost. A vubec nejlepsi treneri chodi do klubu ktere jsou top nebo maji top potencial. United museji najit ve svyh radach nastupce SAFa, Chelsea je Mourinho klub, banda linych brazilcu a autobusaku, opacna strana sveta nez Guardiola.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvetsi naboj by PL dostala, kdyby sel do Arsenalu, to by byl pribeh, ale na to Arsenal nema koule, skoda.

Reagovat
Pettirosso

kdyby šel do United je to daleko větší výzva.. sice by tam měl tak neomezený zdroj financí, ale ten tým je v hrozné řiti. Tady jde opět do nejlepšího celku ligy + bude mít budget na který se mu nesnilo ani v Barceloně s Mnichovem dohromady. Opravdu si finančně bude moct koupit koho bude chtít.

Výzva jak prase.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco by chodil k United ? Kvoli par retardom tuna na webe ?

Reagovat
r.mrazik

kde te vyhrabali?

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně, že za poslední sezony United nakupovali jak diví

Reagovat
smazaný uživatel

Pep

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola - ako hrac som si nikdy nenaplnil tuzbu hrat v Anglicku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele