GRYGERA PŘESTUPUJE DO AJAXU

21.07.2003, 19:30
Aktuality
Obránce pražské Sparty Zdeněk Grygera míří do Ajaxu Amsterodam. O tom, že nizozemský klub dostal přednost před francouzskou riviérou v podobě Monaka, rozhodla tradice a výkony klubu doma i v Lize Mistrů a také český reprezentant Tomáš Galásek...

Pravý bek byl v hledáčku mnoha evropských velkoklubů, např. Juventusu a Arsenalu. Ti však nakonec ze hry o hráče vypadli a zůstalo jen Monako a Ajax. Grygerův manažer Zdeněk Nehoda celý víkend horečně vyjednával právě v těchto dvou klubech.

Nakonec Grygera i s Nehodou odletěli přímo do Amsterodamu, kde se dohodli s vedením Ajaxu."Rozhodlo sportovní hledisko. Ajax je nejslavnější holandské mužstvo, pravidelně hraje o titul a je doma v Lize mistrů." prohlásil český reprezentant a dodal: "Jsem rád, že mi Tomáš pomůže rozkoukat a zabydlet se v mužstvu. Lepšího průvodce jsem si pro začátek přát nemohl. " Galásek posloužil jako překladatel při rozhovoru mezi trenérem Ronaldem Koemanem a novou posilou.

O volbě Grygery již Sparta ví. Pokud hráč projde zdravotními testy, tak by měl smlouvu mezi oběma kluby přiletět podepsat sparťanský boss Vlastimil Košťál. Ajax by měl podle neoficiálních informací zaplatit 3.5 milionu eur, což je 112 milionů korun.

Autor: Petr Kučera

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*MICHAL

Reagovat
smazaný uživatel

Grygera je vážně moc dobrý obránce a je to jeden z mála sparťanských fotbalistů, co mám rád. Podle mě by zvládl zastoupit i Míchela Salgada v Realu. Ale i Ajax je skvělou volbou.

Reagovat
antimadrista

Máš recht, Grygera udělal dobře, že šel do Ajaxu a ne na východ.

Reagovat
smazaný uživatel

Výbornej! půjde ale určitě ještě dál!

Reagovat
HOST*

Salgado je jeden z neklepších Pravých obránců a také je nejvíce podcenovany.

Reagovat
antimadrista

Ha, kam se hrabe na Puyola.

Reagovat
HOST*oříšek

Nemám sparťani rád, ale tohle je hráč s velkým H. Jen co se v Ajaxu zabydlí a zvykne si na o stupeň lepší úroveň, bude mít galásek nejmíň stejně kvalitního kamaráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Grygera se určitě prosadí a bude z něho dobrej obránce. I když mě mrzí že dřív odmít nabídku Slávie.

Reagovat
HOST*oříšek

Taky bzch ho radši dřív viděl ve Slavii, ale stejně by zanedlouho odešel do zahraničí. Takže buďme rádi, že je to tak jak to je. A kdo ví... třeba by se ve Slavii tilik neprosadil... :-)

Reagovat
antimadrista

Se mu ani nedivim :-)

Reagovat
HOST*

ale rozhodne nevrim tomu, ze prestupuje jako nahrada za Chivua, jak prezentujou media. ten prece hral ve stredu obrany. spis jim vadi, ze napravo maji vlastne jenom Trabelsiho

Reagovat
smazaný uživatel

Trabelsi bude hrát kraj, Zdeno střed. Proto má nahradit Chiva, což by se mu mělo podařit. Zápasy Ajaxu ale končívají 4-5:2, ale to ho nesmí odradit.

Reagovat
HOST*Skynet

Skoda že nešel do Juventusu možna totiš odejde thuram

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele