Goretzka se v nejbližších týdnech rozhodne o své budoucnosti

02.12.2017, 12:58
Aktuality
Za pomoci zlepšených výkonů týmu a také velmi tučné výplatní pásky se Schalke snaží udržet ve svém kádru Leona Goretzku. Dvaadvacetiletý záložník má smlouvu jen do konce sezony a na stole leží nabídka nového a hodně lukrativního kontraktu, stejně tak je ale ve hře i změna prostředí...

Goretzku sledují přední kluby z celé Evropy, zájem o něho mají Bayern Mnichov, Barcelona nebo Juventus a důležitou roli v tomto směru hraje fotbalistova končící smlouva.

Za minimální sumu nebo dokonce bez nároku na odstupné zase o Goretzku nechce přijít Schalke a vedení hráči nabídlo kontrakt s ročním platem dvanáct milionů eur. Pokud ho německý reprezentant přijme, stane se nejlépe placeným fotbalistou v historii gelsenkirchenského klubu.

"Vypadá to, že další kluby o něho mají také zájem a rozhodně nebudou chtít čekat na rozhodnutí do 29. června. Nestanovili jsme mu žádný termín, ale automaticky by mělo být vše oznámeno ještě v zimě. Nevím, jestli rozhodnutí oznámí 17. prosince, nebo 2. ledna," řekl sportovní ředitel Christian Heidel, který zůstává v kontaktu s hráčovým agentem Jörgem Neubauerem, s nímž má vřelé vztahy.

"Nevím, jestli Leon zůstane, nebo odejde," přiznal Heidel.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (39)

Přidat komentář
VojtovaChelsea

podepiš to a co bude dál se uvidí

Reagovat
cr7sux

Takovy plat

Reagovat
Uwe háže buly

Je to investice.

Reagovat
cr7sux

Tak ja to nijak nekritizuju, jen se divim, ze je to schalke schopne nabidnout.. Kdo to ma v bundeslize?

Reagovat
Rudnevs

Neuer, Müller, Lewandowski, Rodriguez a Ribery

Reagovat
smazaný uživatel

Verim, ze ho nalaka spickove zazemi v treninkovem centru Arsenalu. Ten hrac je vskutku interesantni.

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, chce ho Bayern, Barca, Juve a on pude hrát čtvrtý místo a EL do Arsenalu..

Reagovat
smazaný uživatel

S nim by se mozna to ctvrty misto a El zmenily na titul a finale LM.

Vsechny tebou zminene tymy maji vrchol vykonnosti za sebou... Barcelona zacne brzo paberkovat, Bayernu upadek uz zacal.... Juve prestarla obrana a v Italii se to pomalu vyrovnava po letech turinske industrialni nadvlady.

Reagovat
Uwe háže buly

Barca má obměnu víceméně za sebou, chybí jim tak 2 hráči, z nichž jeden by mohl být právě Goretzka. Bayern potřebuje asi tak 2-3 hráče, Goretzku, Draxlera a někoho na lavičku.

Juve má tým víceméně na vrcholu..

Naopak Arsenal má tým totálně mimo špičku, v létě odejde Sanchéz s Ozilem a budou hrát střed tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nema, Pique, Iniesta, Messi, Suarez, Rakitic, Busquets, Alba a dalsi zazivaji ci v tomto roce ci pristim zaziji veliky pad dolu, co se vykonnosti tyce.

Bayern musi obmenit stred obrany kompletne (zdravotne nachylni hraci ci hraci bez formy).... Vidal, Thiago... Musi kompletne vymenit kridla.. Riberi, Robben.... A Lewandowski dost mozna odejde pryc.

Juve nema tym na vrcholu, ten mel posledni sezonu..... Chiellini, Barzagli, Howedes.... Khedira, Marchisio.. Vsichni maji vrchol za sebou a nekteri z nich jsou preceneni.... Dybala odejde a takhle jim tam zustane jen Pjanic a z tech drzaku a Alex Sandro. A tragickej Higuain.

Arsenal ma stale potencial rustu a nevim, kde beres jistotu, ze ozil s Alexisem nepodepisi, ted spekulujes a fabulujes.... I kdyz odchod ozila by posileni bylo. To Arsenalu chybi dva az tri hraci a stane se z nich zas masina pod spravnym trenerem

Vice se venuj samotnemu sledovani zapasu, nez sledovani diskusu na EF, dopln si zakladni znalosti o soucasnem stavu.

Reagovat
bayern987

Nechápu jak si to dokázal, ale úplně všechno co si napsal je píčovina.

Reagovat
vladino10

Ten Bayern v úpadku s hráčmi za zenitom stále naložili arsenalu 10:2..

Ako sorry, ale arsenalu chyba tak 6 hráčov základu na to, aby sa vobec mohli nejakej špičke rovnať..

Reagovat
Uwe háže buly

Z těch hráčů co píšeš u Barcy je za zenitem asi tak Rakitic a pomalu odchází Iniesta, kterej si to ale pořád odehraje, zbytek tam ještě pár let bude na top úrovni.

Bayern má super střed obrany, i když Boateng trochu odchází (přišel Süle), Ribery je jedním z těch hráčů, který musí nahradit, tam by seděl Draxler a druhej je právě Goretzka do zálohy plus možná náhradník za Lewu, kdyby se zranil, neměl formu atd.

U Juve si totálně mimo, ty hráči sou starší, ale Italove málokdy hrajou s uplnýma zajícema. Na stopera si donesli náhrady.

Arsenal žádný potenciál růstu právě nemá, to měl před lety, teď je to banda průměráků, kterou drží nad vodou pár dobrých hráčů, z nichž ty dva nejlepší sou prostě na odchodu. Jesli je fabulace odchod Ozila s Sanchézem, tak pak nevim co je tvoje předjímání odchodu Lewandowskih nebo Dybaly, to ten odchod Özila se Sanchézem je minimálně jednou tak pravděpodobný, spíš třikrát.

Reagovat
Uwe háže buly

A když jsme u těch hráčů, kteří zažili nebo v brzký době zažijí velký pád dolu co se výkonnosti týče, tak v Arsenalu jich máš taky mraky, jen namátkou Mertesacker, Walcott, Welbeck, Giroud, Özil už taky neni co býval, Nacho, Čech taky bude za rok nebo za dva končit (minimálně v Arsenalu), Koscielny je jen o rok mladší jak zmiňovaný Chiellini, a o dva starší jak Howedes nebo Pique

Reagovat
Bandita_Harry

On ma asi svoj svet

Reagovat
Gazdo

Akoze s nim sa nehadaj to nema zmysel on si ide na pre cenu v roku 2018, ale s tebou nesuhlasim v tom bode ze mame my uz obmenu za sebou. My sme s nou este len zacali. Potrebujeme nahradit piqueho, andresa, suareza, pomaly aj albu, busquetsa. Tito mnou menovani su samozrejme este stale top fotbalisti ale uz maju tridsat ci po nej a to je jednoducho u futbalistov vek ked sa zacne vykonnost prepadavat. Samozrejme pride to pomalsie u niekoho ako je busquets lebo ten nikdy netazil z toho ze lieta po ihrisku ale tak ci tak to pride. Na andresovi je to uz vidiet hoci je stale super ale proste vidiet to je, suarez ak sa nezdvihne tuto sezonu tak uz sa asi nezdvihne nikdy lebo vek uz na to tiez ma a on nikdy nebol technik a myslytel ale dravec a zabijak a to proste ide ta tam za chvilu, pique ide tiez uz pomalinky dole to je tiez vidiet. Alba je trosku diskutabilny lebo zrovna lieta ako za mlada ale jeho podstatou vzdy bola rychlost a tu tiez mozno onedlho strati. Takze my nahrad potrebujeme dost a nastastie ich mame dost v akademii len ich nevyuzivame. Samozrejme som zabudol na mascherana ale ten po sezone odchadza a rakitica si povedal spravne ten je na odstrel za mna

Reagovat
smazaný uživatel

A co takhle skusit dávat prostor i hráčům z béčka, když je nedáš do pár zápasů, tak nemůžeš říct na 100%, že se neprosadi.

Reagovat
Gazdo

Suhlasim ako ja by som kludne obetoval dva roky bez trofeji len aby sa mladici zapracovali, ale treba si uvedomit ze za prve to nase vedenie nedopusti a za druhe bolo by to mrhanie potencialom najlepsieho hraca historie. Kym leos hra tak sa proste musi valit a nie prerabat. To sa moze ked ukonci karieru alebo uz nebude to co byval, ale kym hra tak ako hra tak tym proste musi sa snazit vsetko vyhrat uz len preto aby mu splatil vsetko to co pre nas urobil

Reagovat
vladino10

Otázkou však je či si môže veľkoklub dovoliť "dve sezóny bez trofejí" so slabším kadrom..lebo by sa zrazu mohol objaviť problém- tým tvojim mladým hráčom ktorí sa už v 18 vidia s trofejou lm v ruke by začali PSG a city ponúkať dva krát toľko čo ponúkaš ty a práve tu vidinu lm, ktorá by u teba práve vtedy nebola..ten futbal sa strašne zmenil a podľa mňa už ani veľmi nie je priestor na oslabovanie tímu tým, že dáš do základu talentovaného 18 ročného chalana..nie je náhoda, že sa lámu prestupové rekordy a v top kluboch je počet odchovancov čím ďalej tým nižší..bohužiaľ..

Reagovat
Gazdo

Tam ide o to co som povedal. Cize JA by som obetoval par sezon ale je mi jasne ze sa to nestane. Bohuzial. Dnes su uz kluby ako athtletic bilbao, dortmund uplnou raritou

Reagovat
stas87

Bayern musi obmenit stred obrany kompletne (zdravotne nachylni hraci ci hraci bez formy).

Ze ten Süle je teda z formy...a Hummels hrava stabilne. To plati len na Boatenga( jedno aj druhe ale ). Tie kridla vymeni, len ci to k niecomu bude. Coman ani Costa neukazali, ze to miesto moze byt ich na dlhsiu dobu. Costa teda neuspel a ja dufam, ze Bayern skusi natuknut cez zimu Lemara, pripadne Draxlera.

Reagovat
Bayern +

Coman má hoooodne času a už to celkom aj ukazuje.

Reagovat
stas87

Tiez toho casu uz dostal dost a zatial uplne nepresvedcil. Ja ho nechcem odepisovat, ale vzhladom k tomu, ako dlho je uz v Mnichove, tak mal byt jednoznacne dalej a nie ukazovat naznaky, ze to v sebe ma.

Reagovat
Bayern +

Ale porovnaj si vek ostatných ofenzívnych hráčov vlaňajška (ešte kým bol miesto Jamesa Costa) a jeho.

Na Kimmicha som aj ja niekedy nádával, keď hral CM a lepší sedeli alebo hrali mimo pozíciu a od tejto sezóny je topka a jeden z mojich najobľúbenejších v kádri.

Reagovat
vladino10

Pod pepkom bol fajn, minulú sezónu toho ale veľa (skoro nič) neodohral a túto sezónu som nad ním ja napríklad už lámal palicu, obišiel troch hráčov a potom vždy nacentroval k opačnej rohovej zástavke..

Ale posledné zápasy začína byť vidno, že konečne hráva pravidelne a napríklad v tom poslednom zápase podal skvelý výkon..zlepšuje sa od zápasu k zápasu a ak sa mu budú vyhýbať zranenia tak si myslím, že na to má..

Reagovat
Bayern +

Zrovna Vidal je posledný mesiac náš dosť jednoznačne najlepší streďák, Robben najväčší ťahúň (aj keď tam súhlas, že Draxler prísť musí) a stred obrany? Lepšia alternatíva ako Hummels na tejto planéte neexistuje a ku nemu trojka Martinez, Boateng a Sűle je ideál.

Jediné čo potrebujeme, je Draxler, Goretzka a nový Pizarro (čítaj útočník, ktorý tam príde, nemusí vedieť ani jednu kľučku ale lopta sa od neho odráža do siete). That´s all...

Reagovat
Seydou Doumbia

Myslíš si že Arsenal je na vzestupu? Kord pokud vám odejde Sanchez? Potřebovali by jste daleko více hráčů ne jen Goretzku.

Reagovat
Felitel

Tolik bych jim nevěřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím Arsenal

Reagovat
Kornovec

ten plat je skvely, ale hlavne vypovida o ambicich klubu do budoucna. Zustan a potahni Schalke na vrchol kam patri

Reagovat
db18

Bayern musí!

Reagovat
bayern987

Ještě Draxlera a jsme za vodou.

Reagovat
Uwe háže buly

a zas by to i vypadalo celkem sympaticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

Ještě Wernera

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Rudnevs

O Goretzkovi veľmi pekne písal i jeho bývalý klub VfL Bochum - https://www.welt.de/sport/fussball/article170808588/Ruehrender-Liebesbrief-des-VfL-Bochum-an-Leon-Goretzka.html

Som trebárs ani nevedel, že ten jeho prestup do Schalke vytiahol VfL Bochum z finančných problémov.

Reagovat
blackhawk88

Bayern !

Reagovat
Werkrider

Máš tam na konci navyše písmenko n.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele