Gólman Karius z Liverpoolu neutíká, chce zpět pozici jedničky

25.06.2017, 17:43
Aktuality
S jasným cílem půjde do letní přípravy Loris Karius. Německý brankář brzy zahájí svou druhou sezonu v anglickém Liverpoolu a hned na jejím začátku si chce hlasitě říct o místo týmové jedničky mezi tyčemi. To mu loni patřilo, v průběhu podzimu ovšem byl posazen na lavičku náhradníků...

Manažer Jürgen Klopp za Kariuse zaplatil Mainzu 4,7 milionu liber a jeho služeb využil v deseti ligových zápasech. V polovině prosince ovšem sáhl ke změně, německý brankář vyrobil několik chyb a příležitost tak dostal Simon Mignolet, jenž se v základní sestavě udržel až do skončení ligového ročníku.

"Na spekulacích o tom, že Karius odejde, není absolutně nic pravdivého. Nepřišel do Liverpoolu kvůli krátkodobému angažmá - věří v představy manažera a chce být maximálně fit a připraven na boj o místo jedničky hned od prvního dne letní přípravy," řekl Florian Goll.

"Už začal s individuální přípravou. Konkurence ho velice motivuje," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

hodně štěstí

Reagovat
tomasinho

Není jediný důvod, proč by jí neměl mit, horší než Mignolet nením jen si to musí sednout, úvod se mu moc nevydařil a pak už ho tam Mignolet, nutno říct trošku zlepšený, nepustil. Přesto ale Karius má vyšší potenciál, i díky věku větší prostor růst. Zvykl si na nové prostředí. Rád bych ho viděl jako jedničku.

Reagovat
k0udy

Zatím není jediný důvod, Mignolet byl skvělý a měl by začínat jako jednička, bude záležet na tom, jak bude pokračovat.

Reagovat
Kowe

skvělý fakt ty nároky na kvalitu od fanoušků liverpoolu jsou hrozně nízko.

Reagovat
Kejza

hele ale on fakt chytal skvěle. spíš už je dlouhodobě ve zbytečný škatulce chybovače

Reagovat
papos182

Konec sezony mel skvely.

Reagovat
cristiano.K.

ne, jen vy nechcete vidět, že chytal fakt dobře, kdyby chytal furt tak jsme skončili letos třetí.

Reagovat
Kowe

s tim že chytal dobře nemam problém, ale skvělej golman to neni

Reagovat
cristiano.K.

tak podle tebe nebyl skvělej ani Lallana ne?

Reagovat
Kowe

Nebyl no, ten byl taky dobrej, ale skvelej je Coutinho (když má formu) nebo třeba Mané. Ale ne Lallana, v týmu co chce hrát každoročne LM a snad i bojovat o titul, musí takový hráči být na lavičce a ne v základu. Na lavičce dodají šířku a i kvalitu, ale to je maximum. Wijnaldum to stejný. Občas v základu, ale v ideální sestavě na lávce.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Wijnaldum patrí ku Coutinhovi či Manému, kvalitatívne, samozrejme keďže nie je ofenzívny hráč tak to myslím v zmysle jeho kvality v zálohe. S Lallanom súhlasím, to je priemerný hráč, ktorý ale proste maká a to je niekedy veľmi dôležité.

Reagovat
cristiano.K.

Tak ja proti tomu nic nemam víceméně. Jen tu koloval názor, ze by mel byt v základu s cim nesouhlasím.

Reagovat
Sm0ker

Kariuse hlavně zbrzdilo zranění z přípravy, pak naskočil do rozjetýho a jestli zapracovala i psychika, alespoň Mignolet se díky tomu chytnul, když cítil konkurenci :)

Reagovat
tomasinho

Skvělýž fakt nebyl, ještě v lednu/únoru ho všichni posazovali na lavičku a čekalo se, jestli Karius dostane šanci. Nebyl nikterak skvělý, to měl jeden zápas se Stoke.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že skvělý byl. Stoke byl samozřejmě vrchol, ale o něčem svědčí i ten počet nul v závěru sezony (jasně nuly 100% nic nedokazují, ale bylo to výrazné zlepšení oproti začátku sezony). Velmi dobré měl i zápasy na WBA nebo Watfordu. Hodně se zlepšil v kontrole pokutového území a podle hry obrany to vypadá, že i v komunikaci (což nemůžu nijak objektivni potvrdit). Ten leden/únor nevyšel vůbec nikomu, to bys musel prostřídat celý tým. Podílel se na gólu na Hullu a dá se říct, že i proti Chelsea, i když já osobně bych mu ho nevyčítal. Na další chyby si za celou sezonu nepamatuju a rozhodně víc bodů udělal, než prohrál.

Posadit ho teď bez důvodu by bylo dost nefér, stejně jako to bylo na začátku sezonu. Nicméně Kariusovi taky pořád věřím, musí si zvyknout a je velmi dobře, že má tenhle přístup.

Reagovat
cristiano.K.

další chyby neudělal, právě tebou zmíněné goly jsou jediné,které se mu dají vyčíst a kolik je golmanů v PL, kteří byli podepsáni pouze dvěma goly vlastní chybou.....

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha to nevím, musel bych vidět všechny góly PL, abych tohle dokázal říct Ale jeden až dva góly mají na svědomí určitě i De Gea nebo Lloris. Navíc já znovu opakuji, že Chelsea mu nevyčítám. To už se mi spíše nelíbil výběh na Welbecka proti Arsenalu, ale ani to bych určitě neoznačil za jeho gól.

Reagovat
cristiano.K.

Hlavne proti cfc chytil penaltu..

Reagovat
smazaný uživatel

absolútne s tebou súhlasím. Predtým než k nám prišiel, tak teda podľa tunajších BL diskutérov patril k najlepším v nemeckej lige(nvm, či dokonca nepísali, že uplne najlepší ) a za tie prachy sme dostali zlaté ručičky, lenže doteraz to nijako nepotvrdil. Anyway, hodne verím, že za to mohla čiastočne adaptácia a práve druhú sezonu bude mať skvelú. Predsa len Migno je podla mna dosť naladový, a má také obdobia, kedy by posadil aj Oblaka, lenže ptm sú tu také skraty, žeby som nechal radšej chytať Čontofalského

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší nikdy nebyl.. a jestli to někdo tvrdil, tak je to blb.

Patřil k těm lepším.. do top 5 by se možná tak tak vešel

Reagovat
Zaschrona

The City Football Group is set to complete the purchase of Girona FC with an announcement expected in the coming days, Expansión reports. Manchester City and Girona have had a strong working relationship for a couple of years now, and with the newly-promoted La Liga club wanting SEVEN young City players on loan, the mutually beneficial partnership is going up a level. With the ownership change and new status as a La Liga club, Girona’s budget will be increased by five times to €50 million. Manchester City will continue to work closely with them and use the Catalan club to develop young players who are not ready for first-team football, developing them for a future in Manchester or selling them for profit.

Girona > Vitesse

Reagovat
smazaný uživatel

Ty brďo.

Reagovat
Thab

Arsene Wenger has placed Manchester United winger Anthony Martial on his wish list should the Gunners lose out to Real Madrid for No1 target Kylian Mbappe.

Wenger is prepared to pay £40million for Martial, who fell out of favour at Old Trafford under Jose Mourinho last season and started fewer than half of United's Premier League games. (Daily Mail)

Škoda, že Mourinho se Wengerovi vysměje, obzvlášť za ty prachy

(navíc Mail, takže je to beztak blbost)

Reagovat
smazaný uživatel

podľa mňa by Martial v Arsenale celkom ožil, úplne si ho tam viem predstaviť a ako ak odmietne Jose 40mega, tak je kréťo ... To nech sa Wenger zameria radšej na iný cieľ

Reagovat
minoLFC

Kedy ju mal?

Reagovat
REPLIKATOR

Prodat

Reagovat
Rssa

Simon i diky nemu a pocitu konkurence zacal chytat lepe. Tak uvidime, jestli se i Karius nahecuje a zacne podavat takove vykony, pro ktere byl koupen.

Reagovat
avicii

Reagovat
Spalovač šancí

Loris < Lloris ...

Reagovat
smazaný uživatel

oproti mignoletovi sa mi nezda ako krok vpred...ale tak je mlady, potrebuje cas, mozno to pojde

Reagovat
cristiano.K.

časem bude jedničkou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele