Giroud: V Arsenalu jsem šťastný

20.04.2014, 21:52
Aktuality
Spekulace o svém letním odchodu z Arsenalu do rodné Francie vyvrací útočník Arsenalu Olivier Giroud. Sedmadvacetiletý hráč se nyní soustředí na boj o Ligu mistrů, ve kterém je londýnskému týmu vážným konkurentem Everton.

"Samozřejmě tu zůstanu, jsem v Londýně šťastný. Mám tu kontrakt až do roku 2016, nesmíte věřit všemu, co píší média," pověděl Giroud francouzské televizní stanici Téléfoot.

Podle jeho slov se musí Kanonýři nyní dostat do Ligy mistrů. V současné situaci pro ně vede cesta přes čtvrté předkolo, které v Premier League zaručuje čtvrtá příčka. Na té se svěřenci Arsena Wengera po 35 odehraných zápasech nacházejí s náskokem jednoho bodu na pátý Everton.

"Teď to bude v Arsenalu lepší. Do posledních tří ligových utkání půjdeme s větším klidem. Hlavní je skončit na čtvrtém místě. Pokaždé za posledních sedmnáct let se tým dostal do Champions League a já nechci být v generaci, která o ni přijde. Champions League je pro nás životně důležitá," má jasno bývalý kanonýr Montpellieru.

V této sezóně by navíc mohl s Arsenalem přeci jen po dlouhé době získat nějakou trofej. Tým z Emirates Stadium se dostal do finále FA Cupu, 17. května v něm vyzve Hull City. "FA cup je také důležitá trofej, zejména pro naše fanoušky, čekají na ni už dlouho," uvědomuje si Giroud.

Autor: Petr Komárek / goal.com

Komentáře (480)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele