GEORGE BEST BLÍZKO SMRTI

27.10.2005, 18:13
Aktuality
Zdravotní stav někdejšího držitele Zlatého míče a tahouna Manchesteru United George Besta (59) je kritický. Bývalý severoirský reprezentační kapitán nyní bojuje na jednotce intenzivní péče o život.

Best měl velké problémy s alkoholem, k záchraně života potřeboval v roce 2002 transplantaci jater. Od té doby je však náchylnější k nemocem a před nedávnem jej napadla chřipka, která se bohužel pro něj rozvinula v infekci jater, což prudce zhoršilo jeho zdravotní stav.

Ve středu upadl do bezvědomí, měl vnitřní krvácení. Musel být napojen na přístroje, které alespoň částečně jeho zdravotní stav stabilizovaly, pořád ale ještě není mimo ohrožení života. "Stále to nevzdáváme. Pořád existuje šance, že ho z toho dostaneme," nechal se slyšet Roger Williams, lékař soukromé nemocnice, kde je Best hospitalizován.

Podle Williamse by dnes mohl být Best dokonce odpojen z přístrojů. "Je možné, že ho ještě během dneška odpojíme. Snad se nám podařilo dostat pod kontrolu i krvácení." Williams rovněž vyvrátil spekulace, že infekce souvisí s problémy s alkoholem.

"Opět se modlím, aby se dostal z těchto problémů, moje myšlenky a modlitby jsou s ním," doufá Bestova exmanželka Alex. A ostatně doufají všichni, Best je prostě a jednoduše fotbalovým velikánem...

Autor: David Kubáň

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

prvyyy

Reagovat
smazaný uživatel

To je demence, takovej zavaznej clanek o tom ze jedna z velkych fotbalovych legend bojuje o zivot a nekdo si presto neodpusti si z toho delat prdel takovyma prispevkama...

Reagovat
Shevchenko

aby ses neposral. Nekolik Africkej deti zahyne za den, a ty tady mluvis o Irovi. A jeho stav je stabilizovanej

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze by udelal to samy i kdyby to byl clanek o africkejch detech...

Reagovat
smazaný uživatel

kde by sa tu vzal clanok o africkych detoch

Reagovat
Shevchenko

Ted po svete byva dost beneficnich zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

praveze uz je dost po nich

Reagovat
smazaný uživatel

A ze je to velkej kumst bejt prvni...tady jde o kazdou vterinu vid

Reagovat
Mr.Jindros

Možná budu příliš cynický, ale zkrátka - neměl tolik chlastat, vůl...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ten článek čtu dobře, tak doktor řekl, že problémy nesouvisí s alkoholem to je ale jedno... každopádně se jedná o jednoho z nejlepších hráčů světa a kdyby bral fotbal trochu vážněji, mohl být úplně nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli alkoholu musela přijít už ta transplantace jater...

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam stejnej nazor, chtel to sam. Jenom 1 vec me sere - on dostane novy jatra a furt chlasta, na nekoho se nedostane, zemre a pritom by si toho vazil daleko vic...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nikdo neobhajuje alkoholismus. Já jen obdivuju to, co dokázal ve fotbale za Manchester! Pokud to bereš takhle, tak pohrdáš i Maradonou, Mutuem, Barthézem,... A všichni to jsou velký Fotbalisti

Reagovat
smazaný uživatel

oni maj vsichni transplantovany jatra? ze sem si nevsiml

Reagovat
smazaný uživatel

tys moc dobře pochopil, co mysĺím... Taky si myslíš, že je Maradona špatnej fotbalista a člověk, když fetoval???

Reagovat
smazaný uživatel

to si spis nepochopil ty me - ja rikam, ze organ, kterej mohl zachranit zivot nekomu, kdo to mel geneticky a nemohl s tim nic delat, dostane nekdo, kdo si to zavinil sam svym chlastanim. A nespojuj dobrej fotbalista = dobrej clovek. Maradona byl sice vynikajici fotbalista, ale do dobryho cloveka ma hodne daleko ( bozi ruka, fetovani...)

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nespojuju. Já jen říkám, že ten, kdo fetuje nebo chlastá, není dobrej člověk. O tom, že Maradona nebo Best byli skvělí fotbalisti, snad není pochyb.

Co se týče tý transplantace - takže ty bys mu ty nový játra prostě nedal, nechal bys ho umřít, protože si to zavinil sám... super

A poslední: Znovu říkám, že dnešní problémy nesouvisí přímo s pitím alkholu.

Reagovat
HOST*jura

drž se Georgi!!!!!!

Reagovat
HOST*quiinielero

jsi pro mě legenda s tejně jako jako fetka maradona, nejde o to co kdo snad dělá v jeho soukromém životě, ale co dokázal, dokazuje na hřišti !!!

Reagovat
HOST*jířa

držím všechny palce, co jich mám!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele