Gambrinus liga preview - 6. kolo

15.09.2007, 01:44, aktualizováno 16.09.2007, 11:23
Previews
Hned dva šlágry nabídne šesté kolo Gambrinus ligy, na jeho úvod se střetne vedoucí Slavia s druhým Baníkem, téměř na závěr pak čtvrté Teplice přivítají třetí Spartu. I pátý a šestý tým se utkají spolu, Plzeň hostí Zlín. Dále se chystá moravské derby Olomouce s Brnem, zatím poslední Liberec jede v neděli dopoledne na Žižkov...
Slavia Praha - Baník Ostrava  (sobota 18:15)
Magnetem 6. kola Gambrinus ligy bude bezesporu souboj mezi vedoucí pražskou Slavií a Baníkem Ostrava. Sešívání zažívají fantastický začátek této sezony – historický postup do Ligy mistrů a průběžně první místo v lize. Domácí Slavia zatím v tomto ligovém ročníku umí pouze vyhrávat. Stále se totiž nenašel klub, který by jí dokázal sebrat body. V sobotu však čeká ligového lídra zatím nejtěžší protivník, také Ostravané totiž prožívají velmi dobrý start. Obývají druhou příčku s dvoubodovou ztrátou na čelo. Zatím jediným celkem, který dokázal Večeřově výběru ukrást body, je Zlín (remízou 2:2). Baník pojede do Prahy prolomit slávistické prokletí, z 28 vzájemných utkání v české lize dokázal Slavii pokořit pouze třikrát. Naposledy se hráči slezského klubu radovali z vítězství před čtyřmi lety!

"Slavia hraje divácky atraktivní útočný fotbal, což je i naše doména, a tak čekám pohledný zápas, který by měl potěšit oko fanouška," uvedl trenér Karel Večeřa, který společně s hráči bude spoléhat také na pomoc svých fanoušků, kteří v hojném počtu dorazí na pražský Strahov. Ostravského kouče trápí zdravotní stav některých hráčů. "Ale u Řezníka a Rajtorala šance na to, že nastoupí, pořád žije. Vidím to tak šedesát na čtyřicet, ve čtvrtek už trénovali i s míčem a jejich stav se zlepšuje. Tesařík je už v pořádku, se Svěrkošem je to složitější, protože silná angína byla citelným zásahem do organismu, ovšem odcestuje do Prahy také s námi. Uvidíme, kdo bude moci nastoupit, na všechny varianty jsme připraveni," prohlásil Večeřa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sigma Olomouc - 1. FC Brno  (sobota 19:00)
Olomouc přivítá na Andrově stadionu mužstvo Brna, které figuruje až na jedenáctém místě s čtyřmi body. Hanákům momentálně patří v tabulce devátá příčka s pěti body. Svěřenci kouče Martina Pulpita mohou být tedy spokojeni se současným postavením v ligové tabulce, ale v sobotním utkání by svou bodovou sbírku rádi ještě rozšířili. Brno však umí na Sigmu zahrát, o čemz svědčí vzájemná bilance. Fotbalisté Brna se z 28 zápasů dvacetkrát radovali z vítězství a pouze sedmkrát odešli poraženi.

Od svěřenců brněnského kouče Petra Uličného se před sezonou čekalo mnohem více, než během dosavadních pěti utkání posbírané čtyři body. A navíc bodovali jen v prvních dvou kolech. Pokud Brno prohraje i v Olomouci, bude již čtyři zápasy v řadě za sebou bez bodu.

"Olomouc jde nahoru. Má nového mladého trenéra Pulpita, který je nesmírně ambiciózní. Mužstvo je velice kvalitní, i když nyní zřejmě má problémy v obraně. Podle mých informací by neměl hrát Škerle ani Šuškavčevič, se Spartou se zranil Tomáš Randa. Ale určitě za ně mají kvalitní náhradu. Olomouc má velmi dobré hrotové hráče, ať už je to Michal Hubník nebo Hartig. Hrát může i gólový Schulmeister. Předpokládám, že už bude hrát i Brazilec Melinho. Celkově to pro nás určitě bude těžký zápas, ale chceme uhrát bodový výsledek," shrnul Uličný, který bude na své straně postrádat dlouhodobé marody Švejnohu, Musila a Beleje.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.47 - 2.85 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Žižkov - Slovan Liberec  (neděle 10:15)
Liberec nyní zažívá snad největší krizi ve své historii. Nejenom, že stále ještě nevyhrál, ale na svém kontě má jediný bod a v kolonce vstřelených gólů také pouze číslo jedna. Další bodový neúspěch by zřejmě znamenal pro trenéra Slovanu Michala Zacha vyhazov. Do kádru Liberce se během týdne vrátila hned trojice fotbalistů, a to Jan Blažek, Filip Dort a Tomáš Frejlach. "Je to pro nás velké povzbuzení a snad se to odhodlání a touha napravit špatný začátek přenesou i do zápasu samotného," věří Zach.

Žižkov se v minulém kole proti Bohemians připravil o tři body pouze svou nedisciplinovaností. V Ďolíčku vedl už 2:0, ovšem Stracený a Moughfire se nechali vyloučit, čehož Klokani využili a vyrovnali. "Soupeř nezačal sezónu dobře, ale i tak má velmi kvalitní mužstvo a pro nás to bude velmi těžký zápas. Navíc se jim uzdravili Blažek s Frejlachem, což pozvedne ofenzívu," varoval Griga, jehož tým od úvodní výhry v Boleslavi už zvítězit nedokázal a navíc během čtyř zápasů inkasoval téměř neuvěřitelných 13 branek!
Viktoria Žižkov - pravděpodobná sestava:
Bartalský - Kučera, Kropík, Besta, Moughfire - Kušnír, Novotný, Procházka, Stracený - Bukač, Švancara.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Zlámal - Šinglár, Košťál, Petrouš, Jonáš - Papoušek, Bílek, Hodúr, Frejlach - Nezmar, Dort.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 2.70 -2,60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SK Kladno - České Budějovice  (neděle 15:00)
Společně postoupili, minulou sezónu hráli bok po boku v dolní polovině tabulky a letos nasbírali stejný počet bodů. Oba trenéři působili současně v pražské Spartě a panují mezi nimi přátelské vztahy. Vyrovnaný zápas zaručující tuhý boj o důležité body pro záchranu. Kladenští si půjdou pro sedmé vítězství v řadě nad Budějovicemi, trenér Straka pro premiérové tři body v novém působišti.

Kladno bude muset dopředu, domácí zápasy s konkurenty při záchraně se vyhrávat musí, navíc pouze od mizerného útoku Jablonce dostali jen jeden gól. Proti Jihočechům se však kladenským střelecky daří – za poslední čtyři utkaní nasázeli soupeři devět branek. Na Františka Straku čeká i v druhém zápase středočeský klub. Po remíze s Boleslaví si ke svému kamarádovi Šilhavému jede pro tři body: "Jardovi moc přeji úspěch, ale teď mu jedu body ukrást."
SK Kladno - pravděpodobná sestava:
Pavlík - Hoffmann, Farbák, Killar, Čáp - Szabo, Gecov, Dočkal, Cigánek - Jeslínek, Zachariáš
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Kučera - Plocek, Hunal, Horejš, Šmíd - Plichta, Homoláč, Jungr, Vozábal, Černý - Radzinevičius
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.80 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Mladá Boleslav - Siad Most  (neděle 17:00)
Mladá Boleslav po podobně nepovedeném startu jako Liberec se rozhodla pro změnu trenéra. Místo Luďka Zajíce zaujal zkušený Zdeněk Ščasný, který povede své nové mužstvo v prvním zápase právě proti Mostu, kde působil minulou sezónu. "Nějak zvlášť emotivně to ale neberu, tak to ve fotbale prostě chodí," uvedl Ščasný. Ten se v pauze snažil novým svěřencům zvednout sebevědomí. "Měli jsme individuální pohovory, snažil jsem se kluky hlavně povzbudit," popsal 50letý kouč.

Most v letošní sezóně charakterizují nejlépe čtyři slova, a to výborná ofenzíva a špatné defenzíva. Tým trenéra Žáka vstřelil už devět branek, ovšem celkem čtrnáct jich obdržel. Severočeši spoléhají především na makedonského reprezentanta Goče Toleskiho, jenž je prozatím s pěti góly na svém kontě nejlepším střelcem letošního ročníku. "V přestávce jsme se zaměřili hlavně na defenzivní činnost," naznačil Žák, který bude chtít v Boleslavi ukončit čekání na výhru na hřišti soupeře. Most si totiž už od března 2006 neodvezl ze hřiště soupeře plný počet bodů. Naposledy se tak stalo v zápase s Blšany.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Miller - Voříšek, Rolko, Kopic, Hrdlička - Sedláček, Rajnoch, Matějovský, Poláček - Kysela, A. Mendy.
Siad Most - pravděpodobná sestava:
Acevski - Prášil, Jamrich, Hainault, Škoda - Da Silva, Schut, Pilař, Trubila - Oboya, Toleski.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 -3.75 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Jablonec - Bohemians 1905  (neděle 17:00)
I když to tak možná nevypadá, Jablonec si v lize špatně nevede. Pouze jednogólové prohry od suverénů ze Slavie a Teplic, poté už žádná porážka. Bohemians svým agresivním fotbalem dokázali vybojovat tři remízy, ale z výhry se radovat zatím nemohli. Oba týmy se potýkají se značnou střeleckou indispozicí.. Dohromady nastřílely stejně branek, jako Baník nasázel ve druhém kole Mostu. Zápas tak může rozhodnout jediný gól.

Bohemians čekali na první gól až do pátého kola, kdy se 6 minut před koncem trefil obránce Turtenwald. Na první ligový gól z venku však stále Klokani čekají. Na severu Čech to jednoduché mít také nebudou, jablonečtí lovili míč ze sítě čtyřikrát a nikdy ne více jak jednou za zápas. Jablonec navíc drží sedmiletou vzájemnou sérii bez porážky, a jestli se chce i příští rok pokoušet o Pohár UEFA, musí začít vyhrávat. Na výhru už však netrpělivě čekají fanoušci Bohemians, kteří loni mohli jásat osmnáctkrát a letos ani jednou. Pomoci už bude připraven stoper Lukáš, který si odpykal trest za ránu loktem.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Špit - Fukal, Zábojník, Homola, Krejčí - Baranek, Valenta, Vácha, Hamouz - Zelenka, Rilke
Bohemians 1905 - pravděpodobná sestava:
Sňozík - Marek, Rada, Lukáš, Šmarda - Moravec, Slezák, Adam, Kunášek - Matůš, Polodna
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.45 - 5.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Teplice - Sparta Praha  (neděle 19:15)
V neděli netradičně v 19:15 začne druhý šlágr šestého kola mezi Teplicemi a Spartou, kterým chtějí vzdát domácí hráči hold trenéru Marečkovi. Teplice chtěly hrát sice dříve, aby se mohlo rozloučit, co nejvíce fanoušků, ale nakonec se musely spokojit s hodinovým posunem. Statisticky se letos týmům v prvním zápase po úmrtí důležité osoby nedaří v různých sportech. Sevilla prohrála s AC Milán, hokejisté Pardubic dostali sedmičku od Varů. Může to být příčina první letošní ztráty bodů Severočechů?

Teplicím se proti Spartě daří, od července 2002 prohrály jedinkrát, a to na Letné. Zápas může přinést nového lídra tabulky, v případě výhry by Sparta vystřídala Slavii. Na Stínadlech to ale bude velmi těžké, zvlášť když zde domácí ještě neinkasovali a sparťanský poměr šance - góly není zrovna excelentní. Tepličtí však budou mít v hlavě i středeční dohrávku v Brně, mohli tak využít reprezentační přestávky k nabrání co největší síly. To se však netýkalo nejlepšího střelce Fenina. Záleží jen na Pražanech, zda-li dokáží, díky souhře okolností, získat nějaké body.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Slavík - Merzič, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Sabou, Doležal, Gašparík - Fenin, Smíšek
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Poštulka - Pospěch, Řepka, Kadlec, Kladrubský - Kisel, Hušek, Horváth, Kolář - Došek, Kulič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 2.80 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: Tomáš Honajzer, Josef Gvoždiak, David Křížka

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*Novis

snad to slavie pořeší a upevní si první místo!

Reagovat
HOST*Cholis

tak to bych ctěl vidět

Reagovat
smazaný uživatel

bohemka potrebuje konecne vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Řezník a Rajtoral se údajně mají dát dopořádku a ve větrné hůrce nám pomůžou. Popravdě si nedokážu představit, jak by naše pravá strana bez nich vypadala....

Jinak si myslím, že máme šanci uhrát plichtu. Labilní Slávisti už budou celí zpocení z Ligy Mistrů a na jejich hře to bude znát...

Vidím to při troše stěstí na výhru 2:1, když Slávisti budou hodně zlobit, tak 1:1.

Baníček!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Už si ani nepamatuju, kdy naposledy jste proti nám něco uhráli a to mám docela dobrou paměť.

Reagovat
smazaný uživatel

A budeš tam?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudu, jdu na oslavu narozenin známého, tak vítězství oslavíme u něj doma...

Reagovat
HOST*aD4Ms

jsem zvedavej na navstevu na strahove..kolik lidi prijde..kdy jindy by tam melo prijit plno,kdyz ne dnes? slavia ma formu..postup do LM..v lize neztratila ani bod..banik je taky naslaplej a ztratil body jen na Zlinu,ktery je podle me prekvapením ligy,aspon co se prvních 5. kol týce.. :)

Reagovat
smazaný uživatel

No slavně bych to neviděl. Sice přijedou snad všechny vesnice z repudliky ( Louny samozřejmě chybět nebudou ), ale Pražáci sou líný svině, ti radši pojedou na chatu, ti mladší na nějakou šampotéku.

Reagovat
HOST*

Dnes Olomouc tutáč volal jsem je to ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc doma by mohla já dávám za víc .

Reagovat
satan_666

podle mě vyhraje moje Slávka a myslim si že se i Brno zvedne,tip bych 2

Reagovat
HOST*Rekso_Onek

Já doufám, že dneska tam něco uhrajeme, Slávisti budou celí pokakaní z LM a to by mohla být naše výhoda. A snad nastoupí Venca od začátku je to pan fotbalista nejlepší v lize!!! Jinak přeji Slavii hodně štěstí ale až od středy:-D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele