GAMBRINUS LIGA - PREVIEW 4. KOLA

18.08.2006, 14:17
Previews
V netradičním čase, v pátek odpoledne, otevře čtvrté kolo souboj týmů Jablonce a Mladé Boleslavi. V sobotu jsou na programu dva duely, a to Sparty s Příbramí a Olomouce s vedoucím Libercem. V neděli se odehrají čtyři zápasy, z toho jeden v přímém přenosu na ČT4 SPORT, kde se utká Brno se Slavií. V pondělí se kolo dohrává dalším televizním zápasem, v němž se střetnou Slovácko a Baník.

FK JABLONEC – MLADÁ BOLESLAV
Už v pátek v 16:30 otevře 4. kolo zápas FK Jablonec - Mladá Boleslav. Hosté jsou na druhém místě a pojedou kousíček do Jablonce pro tři body, jenomže to budou mít nesmírně těžké, Severočeši nejsou žádní nezdárci a mají pět bodů, což pro ně není málo. Mladá Boleslav, v útoku s Markem Kuličem, který nastoupil ve středu v reprezentaci a i přes prohru zaujal, bude moci nasadit do základní sestavy už i dalšího Marka, Matějovského, který utrpěl v minulém kole s Plzní otřes mozku, ale dal se do kupy. Jablonec v čele s trenérem Radou, který si odbyl premiéru na postě asistenta v reprezentaci, povede svůj tým do boje s cílem tentokrát ukořistit všechny body. K odhodlání splnit cíl mu může pomoci fakt, že naposledy, kdy se tito soupeři střetli, tak málem Jablonec vyhrál - sice inkasoval gól na 1:1 v poslední minutě, ale dokázal podat dobrý výkon, i přes červenou kartu, kterou uviděl Smíšek na začátku utkání.
TIP NA VÝSLEDEK: 1:1

SPARTA PRAHA – MARILA PŘÍBRAM
Sparta, které se už vrátí kapitán Tomáš Sivok i obránce Václav Drobný, nastoupí tentokrát doma proti Příbrami. Oba hráči mohou nastoupit v základní sestavě, pokud budou mít důvěru trenéra, zvlášť Sivok by ji měl dostat. Pražský celek dal zatím ve třech zápasech pouze jediný gól a ten dal Zdeněk Pospěch, který je po operaci, ale podle webu Sparty už začal trénovat. Sparta má prozatím perfektní obranu, nedostala ani jeden gól, ale v ofenzívě je bezzubá i přesto, že má plno kvalitních útočníků. Příbram pojede do Prahy jako menší outsider, ale mohla by se ukázat, výsledky má docela dobré, na to, že jí každý předpovídá sestup. Domácím bude chybět Homola, který byl vyloučen v minulém zápase, v němž Pražané remizovali 0:0 v Jablonci.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:0

SIGMA OLOMOUC – SLOVAN LIBEREC
Šlágr kola se odehraje v sobotu od sedmi hodin na Andrově stadionu v Olomouci. Mistrovský Liberec, který si počíná suverénně i v tomto ročníku přijede jako favorit, jenže Sigma už by měla konečně pod trenérem Paličkou zabrat, Hanákům se podařilo totiž získat jen jediný bod za remízu 0:0 s Českými Budějovicemi. Fanoušci Olomouce si dokonce už žádají vyhazov Vlastimila Paličky. Olomouc v posledním zápase nastoupila venku, a to na Bazalech, kde podlehla ostravskému Baníku 1:3, jediný gól vstřelil v poslední minutě už za rozhodnutého stavu Michal Hubník. Hosté z Liberce hráli také venku a ve šlágru minulého kola vyhráli na Slávii 2:0. Liberci bude chybět Parks, možná i Frejlach.
TIP NA VÝSLEDEK: 1:2

KLADNO – TESCOMA ZLÍN
Asi nejméně atraktivní zápas se odehraje na půdě nováčka z Kladna. Na stadionu, který teď připomíná trochu staveniště, přivítají kladenští Tescomu Zlín. Souboj, ve kterém asi můžeme očekávat remízu 0:0 svede týmy, kterým se příliš nedaří, i když Zlín se už zvedl, v minulém kole porazil Most 2:1, za to Kladno čeká stále na první vstřelený gól, minule podlehlo Příbrami 0:1. Zlín, který to venku vůbec neumí, se pokusí vyválčit ve středu Čech tři bodíky, jenže Kladno musí zabrat, jestli se bude chtít vyhnout záchranářským starostem. Ano, sice je dokonce ligy ještě daleko, ale u nováčků je to tak, že by měli dělat body už od začátku. Pro Kladno bude asi i remíza málo.
TIP NA VÝSLEDEK: 0:0

SIAD MOST – DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE
Siad Most, kterému se před začátkem sezóny hodně věřilo, do ligy nevstoupil moc dobře, ještě nedokázal vyhrát a hezké okamžiky na hřišti velice často střídá s těmi hluchými. Důkazem toho je zápas před dvěma týdny s Příbramí, kdy se domácí ukolébali vedením a Otepka dokázal vyrovnat. Tentokrát bude Most hostit České Budějovice, které také jako další nováček Kladno ještě nevstřelily jediný gól. Budějovičtí v minulém kole nedokázali v nezáživném zápase porazit doma Brno a již tradičně v naší lize se zrodila remíza 0:0. Most, který má v kádru nejlepšího střelce Gašparíka, bude chtít tentokrát naplno bodovat.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:1

VIKTORIA PLZEŇ – FK TEPLICE
Zápas plný zvratů můžeme očekávat v Plzni, kam přijedou Teplice. V posledních dvou kolech kopali Tepličtí tři penalty, z toho dvě neproměnili, k vidění byly také dvě penalty proti žlutomodrým a poslední výsledek těchto soupeřů 3:3, kdy už Plzeň vedla 3:0, mluví za vše... Teplice, které v posledních zápasech už začaly střílet góly, si sjednaly i přípravný zápas, v němž kde si také s chutí zastříleli. Probišov porazili vysoko 10:0. Teplice posílil během týdne Filip Dort z Liberce, který přišel na hostování a bude se chtít prosadit, uvidíme, jestli nastoupí už v Plzni. Viktorka bude čekat na první výhru stejně jako dalších několik týmů naší ligy, sebevědomí jí k tomu přidá i remíza v Mladé Boleslavi a chytnutá penalta v tomto utkání.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:2

1.FC BRNO – SLAVIA PRAHA
Velice zajímavé střetnutí slibuje nedělní atraktivní přímý přenos České televize. Do Brna přijede Slavia a bude chtít napravit tříbodovým ziskem porážku z minulého kola doma s Libercem. Sešívaní se budou chtít vyhnout zbytečným chybám v obraně, tak jako s Libercem, když Studík s Dosoudilem nepůsobili zrovna nejjistěji. Napomoci tomu může fakt, že Marek Suchý i Martin Latka budou už připravení nastoupit v základní sestavě, jednoho z nich tam uvidíme určitě. Zato Brno se trápí v koncovce a jeho jediný gól dal Zelenka.
TIP NA VÝSLEDEK: 1:2

1.FC SLOVÁCKO – BANÍK OSTRAVA
Další televizní přenos můžeme vidět v pondělí, utkají se týmy Slovácka a Baníku Ostrava. Na stadionu v Uherském Hradišti se hrál zápas naposled ve středu, poprvé tam nastoupila Česká reprezentace. Slovácké hřiště je pověstné tím, že tu hostující týmy často nevyhrávají. Ale pro baníkovce to nic neznamená, budou chtít ukořistit první výhru v tomto ročníku na půdě soupeře. Jenže jsou tu zranění, Lukeš a Neuwirth budou chybět delší dobu, také není jisté, jestli nastoupí Petr Tomašák, který si odbyl premiéru v české jednadvacítce a také se stal nejlepším hráčem domácího zápasu s Olomoucí. Pro domácí hovoří také fakt, že Ostrava už přes dva roky nedokázala vyhrát před televizními kamerami. Ostrava bude očekávat, že bude mít již klasicky v hledišti přesilu v hlasitosti, to jí může pomoci k dobrému výsledku.
TIP NA VÝSLEDEK: 0:0

Program 4. kola Gambrinus ligy
pátek 18.08.
16:30Jablonec - Mladá Boleslav2.65 - 2.80 - 2.85
sobota 19.08.
17:00Sparta - Příbram1.25 - 4.90 - 10.00
19:00Olomouc - Liberec2.95 - 2.85 - 2.45
neděle 20.08.
17:00Most - České Budějovice1.65 - 3.40 - 5.00
17:00Kladno - Zlín2.20 - 2.95 - 3.25
17:00Plzeň - Teplice2.65 - 2.75 - 2.80
20:15Brno - Slavia3.00 - 2.90 - 2.35
pondělí 21.08.
17:15Slovácko - Ostrava2.10 - 2.95 - 3.50

Čísla v posledním sloupci programu zápasů jsou kurzy internetové sázkové kanceláře Expekt.com. Kurzy jsou platné v čase zveřejnění programu, mohou se tedy měnit.

Autor: Jan Lojek

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zase hodně remíz a málo gólů.

Jablonec - Mladá Boleslav 1:1

Sparta - Příbram 1:0

Olomouc - Liberec 0:0

Most - České Budějovice 2:0

Kladno - Zlín 0:0

Plzeň - Teplice 1:2

Brno - Slavia 1:1

Slovácko - Ostrava 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec - Mlada Boleslav 1:2

Sparta - Pribram 0:0

Olomou - Liberec 0:2

Most - Ceske Budejovice 1:0

Kladno - Zlin 0:1

Plzen - Teplice 0:0

Brno - Slavia 3:0

Slovacko - Ostrava 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Spartu som vsadil suverénne na jednotku. Tuším, že sa aj rozstrieľajú - také 2-3 kusy dajú.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

No maj hrát 4-4-2, takže remízu zvládnou

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec - Mlada Boleslav 1:1

Sparta - Pribram 3:0

Olomouc - Liberec 0:1

Most - Ceske Budejovice 1:0

Kladno - Zlin 0:0

Plzen - Teplice 1:1

Brno - Slavia 10:0

Slovacko - Ostrava 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

S tou Slávií to myslím smrtelně vážně.

Reagovat
Shevchenko

vsadíme se že to tak nedopaden ??

Reagovat
Shevchenko

...dne

Reagovat
Shevchenko

ty seš sparťan co kurvo?!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Spartan? Ja už X let fandím Baníčku a ty me nazveš RuĎochem, to je urážka nejtvrdšího zrna.

Si myslím, že proti Příbrami to mají jednoznačně v kapse, ikdyž bych se rád mýlil.

Reagovat
Shevchenko

bez schpnej útočníku dat trojku ??! Já jsem taky Baníkovec ale proč dávaš 10 Slavii, to radči Slavka než Brno ne ?

Reagovat
HOST*dave_no

Jablonec - Mladá Boleslav 0:1

Sparta - Příbram 2:0

Olomouc - Liberec 0:1

Most - České Budějovice 1:0

Kladno - Zlín 0:0

Plzeň - Teplice 1:1

Brno - Slavia 2:1

Slovácko - Ostrava 1:1

Reagovat
Shevchenko

Myslím, že se toto kolo bude hodně dařit hostům.

Jablonec - Mladá Boleslav 1:2

Sparta - Příbram 0:0

Olomouc - Liberec 0:2

Most - České Budějovice 2:1

Kladno - Zlín 0:0

Plzeň - Teplice 1:1

Brno - Slavia 1:2

Slovácko - Ostrava 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec - Mladá Boleslav 2:0

Sparta - Příbram 1:0

Olomouc - Liberec 0:2

Most - České Budějovice 3:1

Kladno - Zlín 0:0

Plzeň - Teplice 1:1

Brno - Slavia 1:3

Slovácko - Ostrava 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Brno - Slavia 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem si říkal, jestli budete schopný dát alespoň ten jeden, ale vzhledem k naší obraně to možná dokážete..

Reagovat
smazaný uživatel

My sme za 3 zapasy nedostali ani jeden gol a myslis ze nam nejvetsi palic sanci v lize Vlcek da 3 kousky jo? Haha...zatimco vase obrana skoda slov takze pokud to bude remiza tak to pro nas bude hodne velka ztrata.

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavně ten váš super kanonýr Vagner bude opravdu postrachem, snad nám nezabije svojí střelou trenéra na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Už má hrát Suchý, teď dal vítěznej gól za U-19 Latka už je taky OK, ale asi těžko vymění oba stopery. Dosoudil má na podzim imho poslední šanci, aby se udržel v základu.

Reagovat
Radin

Jablonec - Mladá Boleslav 1:1

Sparta - Příbram 2:0

Olomouc - Liberec 1:1

Most - České Budějovice2:0

Kladno - Zlín 1:0

Slovácko - Ostrava 0:0

Plzeň - Teplice 0:1

Brno - Slavia 1:1

Reagovat
HOST*Ivan Horník

Jablonec - Mladá Boleslav0:2

Olomouc - Liberec 0:1 Sparta - Příbram 2:0

Kladno - Zlín 1:1 Slovácko - Ostrava 1:0 Most - České Budějovice1:1

Plzeň - Teplice 1:0

Brno - Slavia 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

twe zase mi to nevzalo příspěvek

Jen sem chtěl napsat, že sem zvědav, jestli ony proklamované live přenosy studia fotbal na netu konečně budou fungovat, ve 4. kole by bylo dost načase To jsou fakt služby za naše poplatky...

Reagovat
HOST*

A kde na netu by to mělo být? Předem dík za odpověď!

Reagovat
smazaný uživatel

www.ceskatelevize.cz

Reagovat
Shevchenko

souhals!

Reagovat
Shevchenko

*souhlas

Reagovat
HOST*realista

Nedělám si žádné iluze, že Slavia v Brně uspěje... Slavia v Brně nevyhraje ani náhodou... To co předváděla v obraně s Libercem to byl konec jakýchkoliv nadějí, že by mohla uvážovat o titulu. A to spalování šancí to je taky hrůza... Když se to sečte kolem dokola budou rádi za 4 flek... Liberec je bez diskusí první, Bolka by mohla urvat druhej flek, ale získá ho nakonec Sparta...

Reagovat
smazaný uživatel

Když se podívám na ofenzivu Brna, tak mě přepadá optimismus..

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude hrát Suchý

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jo.. I když pro Vás to moc dobrá zpráva není..

Reagovat
smazaný uživatel

Mě nejvíc dostává, že za nás nemůže vždycky kvůli nějaký kravině, třeba nataženýmu svalu, hrát, na repre se dá dokupy a hned si to tam obnoví, takže za nás zase ne... Tak to bylo celý léto

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je toho an něj v takovém věku moc..

Reagovat
smazaný uživatel

No ty U-19 toho maj nějak moc, dyť je pořád na nějakejch repre zápasech... Navíc tam maj nějakýho šarlatána místo doktora, fyzioterapeuta asi vůbec, dyť se odtamtud vždycky vracej hráči s nataženejma svalama atp, Suchý, Janda ( toho už vzali do U-21 ), Vácha, Necid, Nečas. To se vždycky děsim, když čtu, jak se vracej s kupou šrámů, samý zranění na tejden, ale oni sou vlastně normální součást kádru, ne žádný "nakoukni a běž"...

BTW zase laboruje Gaúcho No snad dostane šanci Táborský, Fořt našel svoji pozici - na 20 posledních minut, na to je hodně užitečnej.

Reagovat
HOST*realista

No náš útok se zatím neprosadil, ale to se nedá říct ani o vaší obraně remíza by to měla jistit, ale My chceme 3 body...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele