GAMBRINUS LIGA PREVIEW - 27. KOLO

09.05.2007, 12:57, aktualizováno 10.05.2007, 14:58
Previews
Sparta včera dokázala vyhrát v Brně a po remíze Liberce se Zlínem se vrátila do čela ligové tabulky. Ve složité pozici se tím pádem ocitla Slavia, která nedokázala vstřelit branku již v pěti zápasech v řadě a pokud neporazí rozjetou Mladou Boleslav, může se rozloučit s vidinou zisku titulu. Dnes je na programu ještě jedna dohrávka, v níž Ostrava přivítá Jablonec...









FK Jablonec - Sigma Olomouc (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: FK Jablonec: Křížek - Plocek, Kladrubský, Peroutka, Žižka - Hrbáč, Dvořák, Volešák, Černý - Holenda, Táborský.  Sigma Olomouc: Belic - Kaufman, Lukáš, Krmaš, Merzič - Doležal (Verbíř), Jirsák, Klein, Štohanzl - Dort, Džeko. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.95 - 3.40
Slavia Praha - Viktoria Žižkov (sobota 00:00)
Série tří výher v řadě posunula obhájce titulu ze severu Čech do čela ligové tabulky o bod před pražskou Spartu. Svěřenci kouče Vítězslava Lavičky, kteří v posledním odehraném kole urvali tři body na půdě Plzně gólem Blažka v poslední minutě zápasu, jsou v utkání proti Zlínu, jemuž patří 14. příčka, jasným favoritem. Moravané v minulém kole neproměnili ani ty největší tutovky a proti Ostravě si tak připsali jen bod. Navíc Tescoma nevyhrála na hřišti soupeře už 35 zápasů v řadě a pod Ještědem vyhráli Zlínští naposled před jedenácti lety. Trenérovi hostů Pavlu Hoftychovi bude chybět až do konce soutěže zraněný Martin Bača. Slovanu zase chybí dlouhodobě zraněný Tomáš Frejlach.

Podzimní zápas: Zlín - Liberec 0:0
Pravděpodobné sestavy: Slavia Praha: Hauzr - Šinglár, Košťál, Brezinský, Janů - Papoušek, Bílek, Hodúr, Pudil - Blažek, Nezmar.  Viktoria Žižkov: Zlámal - Vidlička, Švach, Zbožínek, Penner - Lukaštík, Vrtělka, Opiela, Červenka - Šmahaj, Žůrek. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 8.25
Bohemians 1905 - Sparta Praha (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Bohemians 1905: Vaniak - Prášil, Hainault, Procházka, Zbončák - Gašparík, Štípek, Vozábal, Krejčí - A. Mendy, Pešír.  Sparta Praha: Daněk - Procházka, Rada, Zakopal, Smola - Malcharek, Trapp, Jarolím, Šíma - Krbeček, Fillo. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.90 - 2.85
1. FC Brno - Baník Ostrava (sobota 00:00)
Sigma dnes dostane šanci udělat zřejmě rozhodující krok směrem k záchraně v nejvyšší soutěži. Olomouc doma přivítá Příbram, která je prvním sestupujícím, a pokud vyhraje, zvětší se rozdíl mezi oběma kluby na šest bodů. "Nic jiného než vítězství mě nezajímá," řekl kouč Vlastimil Petržela, kterému budou chybět jenom Hudec s Hartigem. Olomouc by jistě ráda navázala na úspěšnou sérii proti svému dnešnímu soupeři - Příbram doma porazila již třikrát v řadě.

Marila se v minulém kole konečně dočkala, porazila doma České Budějovice a zaznamenala první výhru od poloviny října. Příbram letos vyhrála jenom tři zápasy, všechny doma a všechny stejným skóre 1:0. Trenér Jiří Kotrba se na Hané bude muset obejít bez zraněných Tesaříka, Kropíka, Polodny a Vaculíka.

Podzimní zápas: Příbram - Olomouc 1:1
Pravděpodobné sestavy: 1. FC Brno: Lovásik - Jindřišek, Komárek, Škerle, Randa - Janotka, Rýdel, Onofrej, Pulkert - V. Schulmeister, Melinho.  Baník Ostrava: Pařízek - Lesák, Halama, Hunal, Mácha - Vaculík, Otepka, Šmerda, Pleško - Navrátil, Rilke. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.05 - 3.85
SK Kladno - Tescoma Zlín (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: SK Kladno: Drobisz - Kubáň, Šuškavčevič, Ineman, Lysoněk - Kaspřák, Němčický, Kúdela, Görner - Brožík, Ivana.  Tescoma Zlín: Pavlík - Šimůnek, Farbák, Killar, Hamouz - Kalina, Cigánek, Strnad, Čáp - Radzinevičius, Kousal. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.00 - 3.10
České Budějovice - FK Teplice (sobota 00:00)
Sparta ztrácí na vedoucí Liberec jediný bod a pokusí se s úřadujícím mistrem držet krok i po zápase na horké půdě v Brně. Letenští v moravské metropoli prohráli naposled v říjnu roku 1997, ovšem v jarní části soutěže svěřenci trenéra Bílka na hříštích soupeře značně kolísají. Zvítězit dokázali pouze v Příbrami. Sparta v minulém kole ukázala ale velkou morální sílu, když o deseti mužích převálcovala Slovácko a otočila stav utkání ve svůj prospěch. Brno okupuje osmou pozici a poslední tři ligové klání prohrálo. Velkou ztrátou byla domácí porážka od Plzně. Trenér Josef Mazura musí řešit problém na postu brankáře, protože Lejsal je dlouhodobě zraněný a náhradík Bureš inkasoval v Mladé Boleslavi červenou kartu. Do braky nejspíš nastoupí mladík Hrdlička, jenž zápas v Boleslavi dochytal a dvakrát lovil míč ze sítě. Pražanům bude chybět Došek, který odpykává trest za čtyři žluté karty, a Horváth kvůli červené kartě v duelu se Slováckem. Naopak do sestavy se nejspíš vrátí obránce Michal Kadlec.

Podzimní zápas: Sparta - Brno 2:0
Pravděpodobné sestavy: České Budějovice: Hrdlička - Pavlík, Mazuch, Trousil, Siegl - Kalouda, Holek, Polách, A. Besta - P. Mezlík, Vrána.  FK Teplice: Blažek - Pospěch, Řepka, Kučera, Kadlec - Kolář, Kisel, Hušek, Matušovič - Jun, Kulič. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.05 - 3.10 - 1.85
Siad Most - Slovan Liberec (sobota 00:00)
Slavia je ve velké krizi, již pět zápasů nevyhrála, nevstřelila ani gól a z prvního místa se propadla až na čtvrté. Proti třetí Mladé Boleslavi bude dnes hrát o získání sebevědomí, udobření si fanoušků a oživení naděje na zisk titulu. Rozdíl mezi vedoucí Spartou a Slavií v tuto chvíli činí sedm bodů a jakákoliv ztráta tak pro Pražany bude znamenat konec nadějí.

Atmosféra v kádru Slavie má k ideálu hodně daleko a série špatných výsledků se projevila i na disciplíně. Stoper Dosoudil dostal ve víkendovém kole na jaře již druhou červenou kartu, za což ho vedení potrestalo pokutou sto tisíc korun a přeřadilo ho do třetiligové rezervy.

Kouč Mladé Boleslavi Dušan Uhrin se opět bude spoléhat především na Luboše Pecku, nejlepší kanonýr Gambrinus ligy má vynikající formu a kraluje pořadí střelců. "Nálada v kabině je po výhrách výborná, ale jestli chceme hrát dál o titul, musíme Slavii porazit," ví Uhrin, jehož tým vyhrál čtyři zápasy v řadě, aniž by inkasoval.
Pravděpodobné sestavy: Siad Most: M. Vorel - Krajčík, Latka, Aračič, Hubáček - Janda, Jarolím, Švec (Costa), Švento - Vlček, Necid.  Slovan Liberec: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Dittrich, Matějovský, Abraham, Poláček - Pecka, Kysela. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.95 - 3.70
FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň (sobota 00:00)
Na Bazalech stále pomýšlejí na účast v Intertoto Cupu, výhra nad Jabloncem by byla vynikajícím vkladem. ""Neustoupíme od ofenzivní hry, chceme se ještě víc nutit do útočení a do střelby. Prosazovat se musíme kombinační hrou po zemi," nastínil taktiku trenér Baníku Karel Večeřa.

Vzájemné zápasy Ostravy s Jabloncem jsou hodně vyrovnané, oba celky se střetly 24x a v patnácti případech se zrodila remíza. Jablonec dokázal na jaře porazit Spartu i Slavii, na Bazalech však nevyhrál již deset let.

Ani jeden z celků nepůjde do zápasu v kompletním složení. Baíku budou chybět Varadi a Vašek, na jabloneckou marodku přibyl Loučka a karetní trest nepustí na hřiště Kordulu.
Pravděpodobné sestavy: FK Mladá Boleslav: Buček - Řezník, Cigánek, Bystroň, Klimpl - Rajtoral, Marek, Lukeš, Metelka - Střihavka, Mišinský.  Viktoria Plzeň: Špit - Zábojník, Fukal, Homola, Flachbart - Petržela, Baranek, Eliáš, Weber - Zeher, Valenta. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.15 - 4.50

Autor: Petr Hašek, Tomáš Pavlík / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

České Budějovice - FK Teplice 1:1

Slovan Liberec - Tescoma Zlín 2:0

Siad Most - Viktoria Plzeň 1:0

Sigma Olomouc - Marila Příbram 2:0

1. FC Slovácko - SK Kladno 0:1

1. FC Brno - Sparta Praha 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele