GAMBRINUS LIGA - PREVIEW 1. KOLA

29.07.2006, 12:55
Previews
Sotva skončilo mistrovství světa ve fotbale v Německu, už nám začíná další ročník domácí Gambrinus ligy. Ročník, v němž se s naším klubovým fotbalem po dlouhé době nebudeme setkávat na obrazovkách televizí Nova a Prima. Práva na vysílání Gambrinus ligy získala Česká televize a hned z prvního kola nám přichystala dva šlágry…

SPARTA PRAHA – KLADNO
Novou sezónu otevře zápas největšího a nejsilnějšího týmu ligy Sparty Praha s nováčkem z Kladna. Sparťané nastoupí do zápasu s novými hráči, vrací se kanonýr Tomáš Jun, obránce Jiří Homola a přichazí záložník tmavé pleti, Francouz Ludovic Sylvestre. Mužstvo dále doplnlnili ještě jihlavský Kopic a původně také navrátivší se Zbyněk Pospěch. Ten sice absolvoval s týmem přípravu, na poslední chvíli se však stěhoval, a tentokráte již natrvalo, do Liberce. Co se týče Kladna, s tím to tak růžové není. Takové hráče jako Sparta Kladno nemá, navíc mu do Ostravy odešli Marek s Neuwirthem a další obránce Drozd je dlouhodobě zraněný. Do týmu přišli Palša, Michal, Čáp, Kousal a duo sparťanů – Bičík, Šimůnek. Kladno pojede na Spartu jako jasný outsider, ale pokusí se favoritovi cestu za třemi body co nejvíc znepříjemnit.
TIP NA VÝSLEDEK: 3:0

MLADÁ BOLESLAV – SIGMA OLOMOUC
O dvě hodiny později začne souboj Mladé Boleslavi s olomouckou Sigmou. Domácí už trochu rozehraní ostrým startem v Lize mistrů proti norské Valerenze Oslo se budou snažit i s posilami Abrahámem, Poláčkem, Rieglem, Rolkem a Mikolandou získat tři body. Vyhrát bude chtít samozřejmě i Sigma, na hřišti by se měl objevit i Brazilec Melinho, na kterého se celá liga těší. Olomouc s novým trenérem Paličkou a bez nějaké výraznější posily se pokusí v Mladé Boleslavi zabrat a vykročit pravou nohou do nového ročníku. Hanákům se z hostování v Mostu vrátil pouze Aleš Škerle.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:0

TESCOMA ZLÍN – 1.FC SLOVÁCKO
Sice to není derby jako to pražské, ale i tak má svůj vnítřní náboj. V zápase, který se bude hrát ve stejnou dobu jako Mladá Boleslav – Olomouc, se utká valašský Zlín s týmem z Uherského Hradiště, tedy Slováckem. Zlín přes léto přetáhl do týmu trenéra Petra Uličného, také Slovácko změnilo post hlavního trenéra. Stanislava Levého nahradil kouč se zkušenostmi z Bosny a Hercegoviny Jiří Plíšek. Na Slovácku se prohnal ale pěkný vítr příchodů a odchodů. Odešli klíčoví hráči Palinek, Švejnoha, Petržela, Polách a Lička. V nové sezóně budou hosté vsázet na mladé hráče. Přišli Ineman a Vrána z Brna, Racko z Baníku a další. Z těch zkušenějších jsou to Vozábal a Glos.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:1

FK JABLONEC – SIAD MOST
Zápas dvou týmů ze středu tabulky loňského ročníku se uskuteční v neděli v pět hodin. Domácí tým vedený trenérem Petrem Radou, který je novým asistentem reprezentačního kouče Karla Brücknera, vstoupí do ligy s hráči, kteří přišli hlavně na hostování. Novými tvářemi jsou Petržela, Loučka, Grubhoffer, Eliáš, Hloušek a další. Hostující Most s kanonýrem Sieglem pojede do Jablonce dle názorů sázkových kanceláří jako černý kůň soutěže.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:0

FK TEPLICE – 1.FC BRNO
Jeden z favoritů celé ligy FK Teplice a tým z druhého největšího města republiky 1.FC Brno, to jsou týmy, které se také utkají v prvním kole. Teplice oslabené o Karla Radu nastoupí proti ambicióznímu mančaftu, kterému se ale v posledních letech výsledkově nedaří a většinou se umísťuje na spodku tabulky. Tentokrát však Brňané výrazně posílili a s takovými hráči, jako jsou navrátilec Wagner, Polách, Švejnoha nebo Makedonec Gjoreski pojedou do Teplic poprat se o co nejlepší výsledek.
TIP NA VÝSLEDEK: 1:0

MARILA PŘÍBRAM – VIKTORIA PLZEŇ
Asi nejméně atraktivní zápas kola nám nabídne střetnutí příbramské Marily s týmem z Plzně. Do Příbrami se vrátil Michal Lesák, jinak bude středočeský tým v podzimní části hrát se skoro samými mladíky. Marila je tedy jedním z největších aspirantů na sestup. Ve Viktorce se staly věci následující: změna trenéra, Františka Straku, který odešel do Rakouska, nahradil Michal Bílek. Novými hráči jsou Michal Daněk z Baníku, Jan Rezek z Kransodaru, trenér Bílek si z Blšan rovněž přivedl Trappa a Mullera. Plzni odešeli Barteska a Kousal, Vlček byl přeřazen do B mužstva a s Robertem Vágnerem se přestalo počítat.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:1

DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE – SLOVAN LIBEREC
Hit kola – duel nováčka s mistrem bude poprvé přenášet Česká televize. Zápas začne ve 20:15 na ČT4 SPORT. Dynamo i s Karlem Poborským nastoupí proti Slovanu, který jede do Budějovic pro tři body. Novými hráči hostů jsou Rehák, Liška, Frejlach a zůstává nakonec i Zbyněk Pospěch.
TIP NA VÝSLEDEK: 1:2

BANÍK OSTRAVA – SLAVIA PRAHA
Úvodní kolo uzavře šlágr kola. Na ČT2 v pondělí můžete sledovat zápas Baníku Ostrava se Slavií Praha. Domácí jen s jednou posilou, Markem, hráči stáhnutými z hostování a novým koučem Karlem Večeřou na Bazalech přivítají tým, nad kterým doma nedokázali v lize vyhrát už hodně dlouho. Slávisté pojedou na dlouhou cestu do Ostravy už bez opory Pitáka a rovněž bez několika zraněných hráčů. Nenastoupí ani navrátilec z Anglie Martin Latka. Baník s podporou nejlepších fanoušků v lize nastoupí s novými netypickými dresy v modro-oranžové kombinaci, na hrudích hráčů se v následujících třech letech bude skvět logo italského sponzora Kappa. Borci Karla Jarolíma v Ostravě třikrát za sebou vyhráli a doufají, že se jim stejný kousek podaří i počtvrté.
TIP NA VÝSLEDEK: 0:2

Autor: Jan Lojek

Komentáře (45)

Přidat komentář
HOST*sansiro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak copak si na nás Košťál přichystal letos...

Reagovat
HOST*Carlos

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně vrátit Spartičku na trůn, to ostatní se uvidí...

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem hlavně zvědavej na ČT - schválně jak dlouho jim vydrží ty kecy, jak vyhlašujou nulovou toleranci korupci, jak všechno rozpitvaj do nejmenšího detailu, jak pudou po krku zkorumpovanejm rozhodčím...

Reagovat
smazaný uživatel

no ja si myslim ze k tomu budou pristupovat rozhodne zodpovedneji nez nova a prima...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně aby pořád dokola nebyly v televizi jen ty dva pražské hnusy - uražení simulanti ze Slavie a po roce opět záhadně o titul se svými úplatky usilující Sparta. Snad v TV dostanou příležitost i ty týmy,co umí hrát FOTBAL

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to dost záleží na klubech samotných - jestliže hrajou stylem "zabetonujem, bod stačí", tak to nemá cenu dávat v TV...

Reagovat
smazaný uživatel

Hattrick taky hraju a je nejlepší!!!

Jinak Baníčku do toho!!! Já ho nezradil,jsem s ním pořád!!

Reagovat
HOST*kuk

...největšího a nejsilnějšího týmu ligy Sparty Praha...

VTIP DNE!

Reagovat
HOST*

no pod¨le mě reality, nebo víš o někom kdo má rozpočet 360 milionů? SLÁVIE???

Reagovat
smazaný uživatel

Já je taky nenávidím,ale když píšu článek musím být objektivní,já fandím Baníku a Sparta je pro mě ta největší nenávist,ale nemůžu to psát do prewiew.

Reagovat
smazaný uživatel

Co bys nemohl

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta - buz***ntů parta a titul do Brna

Reagovat
smazaný uživatel

V první části sem s tebou za jedno, druhá je...vtipná

Reagovat
smazaný uživatel

Titul do Plzně! ...nebo na Slavii

Reagovat
smazaný uživatel

Titul na Strahov nebo do Boleslavi..

Reagovat
HOST*jiri

otevrete oci!!! titul bude letos opet na Letne!!! uz 34. titul!!! zdravim seshitce a jejich 'sbirku'

Reagovat
smazaný uživatel

My otevřeme oči, ale vy(sparťani) byste měli otevřít peněženku, abyste porazili Kladno..

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta Praha mistr ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

to nám ta liga pěkně začíná

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 s Kladnem.Asi vám došly prachy na úplatky, nejsilnější týme ligy. Jen tak dál a hrajete 2. ligu. V tom vám fandím. SPAŘTA PRAHA MISTR 2. LIGY (konec ročníku 2007/2008)

Reagovat
HOST*alegre

Ale styďme se pánové! Posmívat se nesluší! Zvlášť když se jedná o největšího a nejsilnějšího..

Reagovat
HOST*alegre

Ma radost opravdu nezná mezí! Sparta má bod! Jen tak dál chlapci! Ať můžete chodit hrdě po pražských ulicích a ne plazit se v kanálech, jako ta "sešívaná" cháska! A jinak: Jeníku tipuj dál, když se u Sparty vždy "trefíš" jako dneska, (3:0), tak se nebudu zlobit!

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud tam bude Griga a jeho zázračné 4-3-3 s polobohem Pospěchem, tak budeme slavit docela pravidelně

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak..Je sice hezké, že hodně velkoklubů hraje 4-3-3, ale někdo by měl Grigovi říct, že na ten systém nemá hráče.. Jedin typické křídlo Matušovič(který si ovšem zahraje 10 minut na zápas), to je dost málo..

Reagovat
smazaný uživatel

A jesště ta sestava,hraje Kolář a Pospěch a "Junka",kterýho potřebujem protože dá gól z ničeho. A nakonec tvůrce hry Šimák na hrotu.

Reagovat
smazaný uživatel

No on ani ten Matušovič neni vlastně křídlo, začíná mi připomínat Gutiho - člověk už ani neví, co on je vlastně zač Si vem - začínal v záloze, šel do útoku, pak zase do zálohy, pak ho cpali na křídlo...

Reagovat
HOST*

Podle mě má pro křídlo Matušovič dobré předpoklady..Kolář a Pospěch.. Ale vůbec bych se nedivil, kdyby se na podzim Pospěch objevil v reprezentaci..

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem psal já..

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si vždycky myslel, že hrají 4-3-3 kvůli němu, ale teď se ho chtějí zbavit a naopak mají dalšího trpajzlíka na hrot, takže nerozumím už vůbec ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem hlavně nepochopil prodej Zb. Pospěcha, podle mě ideální hráč na hrot..

Reagovat
smazaný uživatel

No víš jak, on přišel na přání Jardy, ten odešel, pak si Griga vzal Lustrinelliho, teď přišel Jun, je tam Došek, kterýho by nikdo nechtěl ani zadarmo, prostě neni flek...

BTW kolik odchovanců vzala do kádru Sparta? zase ani jednoho?

Reagovat
smazaný uživatel

Odchovanců mají docela dost a Doška bych rozhodně neodepisoval

Reagovat
smazaný uživatel

Já vidim 3 a to počítám i Juna http://www.sparta.cz/srv/www/cs/football/team/viewTeam.do?teamId=1 Možná sme se nepochopili, já mluvil o odchovancích, kterým hodlají dát šanci v prvnim týmu, bych chtěl porovnat výsledky naší práce ( Švec, Suchý, nejlepší náš reprezentant na U19 Janda, Nachtman, Studík - toho doporučuju pozorně sledovat, brzo bude lepší jak Suchý, Černý, Nečas, Vácha a Necid/ i když s těma posledníma třema trochu přehánim, ty maj ještě dost času ), ze starších hlavně Kalivoda, Hašler s Kratochvílem maj dost.

Reagovat
smazaný uživatel

No Griga říká, že hrají 4-3-3 po vzoru Chelsea ( a dalších velkoklubů ) - když vyhrává Chelsea, tak musej i oni

Reagovat
smazaný uživatel

jako banikovec ti mohu oznamit, ze matusovic zacinal na leve strane obrany ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce

Reagovat
smazaný uživatel

a v pripravce byl brankar ..se 120cm

Reagovat
smazaný uživatel

já taky ne...

Reagovat
smazaný uživatel

prohodte par pismenek v nadpisu a vyjde vam vysledek utkani z pohledu sparty...TRAPAS....jestli tu budete dal zverejnovat zapasy sparty, tak byste meli dat nejakeho jineho smajlika.. -tohle uz nestaci

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

jo ten by sel ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele