GAMBRINUS LIGA - 5. KOLO

28.08.2006, 00:15, aktualizováno 28.08.2006, 21:30
Komentáře a souhrny
Česká nejvyšší soutěž má nového lídra, stala se jím Mladá Boleslav poté, co přejela v poměru 3:0 Spartu. Dosavadní lídr Liberec poprvé zaváhal, doma s Brnem hrál bez branek. Zastřílel si Baník, Kladno si odvezlo pět branek, Slavia bez potíží porazila Olomouc, Plzeň veze všechny body ze Zlína, Teplice doma neporazily Most

Slovan Liberec dosud porážel jednoho soupeře za druhým a navíc ani jednou neinkasoval. Nulou na kontě obdržených branek se pyšnilo i Brno. Čekalo se, že pod Ještědem ve vzájemném utkání dvou nejlepších obran jedna série skončí a favorizovaný Liberec soupeře z Moravy porazí, ale nestalo se tak, utkání skončilo 0:0 a oba týmy si tak svou neprůstřelnost udržely. Ovšem zatímco Liberec góly alespoň dává - v prvních čtyřech zápasech jich nastřílel sedm - Brno dalo dosud jen dva.

První ztráta bodů hned také Liberec stála vedení v tabulce. Na první místo se totiž o kóre dostala Mladá Boleslav, která rozdílem třídy přejela stále tápající Spartu. Dva góly dal "specialista" na tým z Letné Luboš Pecka, ve čtyřech vzájemných zápasech se trefil už pětkrát. Jednu branku přidal Lukáš Vaculík, navíc Matějovský nedal penaltu. Sparta má sice stále aktivní bilanci (dvě výhry, dvě remízi a jednu prohru), ale pasivní skóre (3:4) a v tabulce se propadla na deváté místo, třeba za nováčka České Budějovice nebo často odepisovanou Plzeň.

Druhému pražskému "S" se daří o poznání lépe. Slavia přivítala Olomouc a za vítězství 3:0 vděčí hlavně probuzenému střelci Pavlu Fořtovi, který brankáře Vojáčka rozesmutnil dvakrát v rozmezí 11 minut. Sigma tak ani pod novým koučem Petrželou neuspěla a s jediným bodem je poslední. To už dávno neplatí o Baníku Ostrava. Po dvou kolech byl na chvostu tabulky bez vstřelené branky, nyní už je po třetí výhře v řadě na třetím místě. Tentokrát z Bazalů odjelo s nepořízenou Kladno a navís s pořádným nášupem, Baníkovci nezkušeného nováčka rozstříleli 5:1. Obzvlášť povedený zápas za sebou má David Střihavka - dal totiž hned čtyři góly.

Nečekaně vysoko se v tabulce pohybuje také Plzeň. Remizovala v Boleslavi, doma porazila Teplice a teď dokonce přivezla všechny body ze Zlína, kde o vítězství 2:1 rozhodla dvěma brankami pěhem pěti minut. Venku se daří i Jablonci, vyhrál i svůj druhý zápas na hřišti soupeře, tentokrát v Příbrami. České Budějovice se naopak radují z prvního triumfu na vlastním hřišti, Slovácko pokořil jediným gólem zápasu Karel Poborský. Teplice v pondělní dohrávce s Mostem vedly už 2:0, nakonec však vítězství ztratily. Hosté dokázali srovnat a vybojovat svou třetí remízu v sezóně, na tříbodový zisk však Most stále čeká.


Baník Ostrava - Viktoria Plzeň   2:0
Branky:  24. R. Zeher, 81. R. Zeher

Zlín vyhrál venku skoro po třech letech, Plzeň zase po necelém roce neveze ze hřiště soupeře ani bod. Zeher nejdříve mířil přesně, když se k němu ve vápně šťastně odrazil míč a stejný hráč pak v 81. minutě rozhodl střelou v pádu. Přes třináct tisíc diváků se i potřetí mohlo radovat z domácí výhry, Viktorka poprvé v sezóně prohrála.

Ve 4. minutě vystřelil Metelka z 20 metrů, jeho lob však skončil nad. V 11. minutě odcentroval Otepka a Zeherovu střelu z první brilantně vytáhl debutant Ilizi. O čtyři minuty později Rajtoral Iliziho překonal, hosty tak zachránil jeden z obránců. Další střelu měl na svědomí Zeher, Ilizi vytáhl skvělý zákrok. Přetrvávající tlak musel vyústit v gól. Míč se odrazil k Zeherovi a ten zamířil přesně. Převaha domácích pokračovala, gólová příležitost ale přišla až ve 43. minutě. Rajtoralovu křižnou střelu tečoval hlavou Magera a míč proletěl těsně vedle tyče.

Brzy po změně stran přišly dvě šance domácích. Nejdříve Rajtoral nechal po několikáté vyniknout brankáře Iliziho, poté Zeher namířil střelu z deseti metrů do břevna. Plzeň hlásila, že nejede do Ostravy jen bránit. Co jí ale proti skvěle hrajícím domácím zbývalo. A když první tutovku hostů namířil Fillo přímo do míst, kde stál Vašek, mohl se Zeher radovat ze zvýšení vedení. Vyměnil si míč s Otepkou a v pádu dokázal překonat výtečného Iliziho. V 88. minutě ještě Vašek vyrazil dobrou střelu Zakopala. Nastavených pět minut se tak už pouze dohrávalo.


Slovan Liberec - Tescoma Zlín   0:1
Branka:  64. L. Opiela

Zlínští fanoušci dnes nepůjdou spát. Skoro tři roky čekali na to, až se jejich fotbalisté vrátí s tříbodovým ziskem. Trápící se Liberec byla ideální možnost, a když Opiela využil výtečné přihrávky Zapletala, ukazovali domácí fanoušci, že je snad může zachránit pouze Bůh. Nejspíše poslední zápas tak odehráli Severočeši pod trenérem Zachem, i když se v závěru o vyrovnání hodně snažili.

Do první šance se po centru Papouška dostal Nezmar, který rybičkou mířil těsně vedle. Hra se přelévala, chvíli měli navrch hosté, poté zase Liberec, vážnější šance se však diváci nedočkali. Vzrušení nastalo až ve 35. minutě, kdy Dohnálek upadl ve vápně, rozhodčí však ukázal pouze odkop od brány. V samém závěru poločasu mohl otevřít skóre Malár, když Žůrek na sebe nalákal čtveřici hráčů a nahrál volnému spoluhráči a Malár pouze napálil brankáře Zlámala.

Druhý poločas už byl na tom se šancemi o něco lépe. V 50. minutě Dohnálek našel pasem přesně Hudsona, ten sám před brankářem mířil vedle. Poté měli dvě šance i hosté. Poprvé podcenil centr Zlámal a Zapletalovi moc ke gólu nechybělo. Na podruhé už to vyšlo. Zapletal našel zpětnou přihrávkou Opielu a ten prudkou ranou otevřel skóre. Jak výmluvný se zdál transparent domácích fanoušků ‘God save Slovan‘. Ke konci zápasu se domácí snažili alespoň srovnat, Petroušův přímý kop z 19 metrů skvěle vyrazil Baranek. Závěr patřil Liberci, nicméně bylo už moc pozdě.


SK Kladno - FK Jablonec   1:1
Branky:  24. B. Dočkal - 3. P. Zábojník

Domácí fotbalisté se chtěli v zaměřit především na defenzívu, a to se jim podařilo. Poprvé v sezóně dokonce obdrželi méně než dvě branky. Jablonec se po dvou prohrách z úvodu sezóny začíná zvedat a i díky dnešní remíze má na svém kontě po pěti kolech stejný počet bodů.

Duel mezi Kladnem a Jabloncem začal hodně zhurta a už po třech minutách se radoval Zábojník, který nedal svojí ranou po rohovém kopu Valenty Pavlíkovi šanci. Zanedlouho mohl vedení hostů zvýšit velmi aktivní Valenta, jenž nejprve obešel tři protihráče, narazil si se Zelenkou, ovšem v koncovce selhal. Hned ze své první vážnější gólové příležitosti se prosadilo také Kladno, konkrétně Bořek Dočkal. Domácí mladík si podobně jako Valenta pohrál s bránícími hráči, jenže v koncovce byl úspěšný.

Téměř celý druhý poločas se diváci nudili. K vidění byli především jen nepřesné přihrávky, centry a střely. Ve vážnějším ohrožení branky byl Michal Špit až v 69. minutě, kdy Zachariáš poslal míč do uličky Dočkalovi, ale jeho střela z voleje minula branku.


Siad Most - Slavia Praha   2:3
Branky:  14. G. Toleski, 90. B. Webster - 22. S. Vlček, 39. S. Vlček, 82. R. Gaúcho

Také svůj pátý zápas v nové sezóně dokázala Slavia vyhrát, a proto vede ligu se stoprocentní ligovou bilancí. Most zatím ve všech domácích zápasech skóroval jako první, ale ani jednou nedokázal nadějně rozehraný duel dovést do vítězného konce. Výbornou formu má kanonýr domácího celku Toleski, jenž dal už pět gólů a úspěšný byl také proti Slavii.

První poločas nabídl divákům v Mostě velmi ofenzivní fotbal, který vyústil ve tři vstřelený branky. Tu první zaznamenal útočník Goče Toleski v 15. minutě, kdy bez problémů přehodil gólmana Vaniaka. Ovšem vedení Mostu netrvalo dlouho, jelikož svůj třetí gól v sezóně přidal Stanislav Vlček, který Acevského překonal hlavou po rohovém kopu Kalivody. Hrdina odvetného zápasu proti Ajaxu zaúřadoval podruhé v 39. minutě, kdy gólově zúročil povedenou přihrávku Tavarese. Ještě v prvním poločase byl blízko vyrovnaní Tomáš Pilař, ale nedokázal trefit zcela odkrytou bránu.

V úvodní desetiminutovce druhého poločasu si oba týmy vytvořily po jedné slibné šanci, ovšem Hainaultova hlavička letěla vedle tyče a přesný nebyl ani Volešák, který bránu vysoko přestřelil. O poznání přesnější byl v 81. minutě Brazilec Gaucho, jenž Acevského překonal po pěkně akci střelou k levé tyči. Alespoň snížit se povedlo v nastaveném čase Byronu Websterovi. Ten unikl všem zadákům hostujícího týmu a se štěstí překonal Vaniaka.


Bohemians 1905 - Viktoria Žižkov   2:2
Branky:  84. V. Turtenwald, 90. D. Slezák - 23. P. Švancara, 33. R. Bukač

Žižkov vedl po prvním poločase už 2:0 a vše nasvědčovalo tomu, že utkání už v poklidu dohraje, jelikož Bohemians do žádných šancí nepouštěl. Ovšem ve druhém dějství přišli hosté o dva hráče, čehož dokázali Klokani využít a nakonec po brankách Turtenwalda a Slezáka vyrovnali na konečných 2:2.

První šanci zápasu měl domácí Lukáš Adam, ale nastřelil pouze boční síť. Stav utkání otevřel v 23. minutě Petr Švancara, jenž po se prosadil po výborné přihrávce Kušníra z pravé strany hřiště. Vedení zanedlouho zvýšil druhý útočník Žižkova Radek Bukač, jemuž připravil gólovku opět velmi aktivní Švancara. Bohemku nepříznivý stav očividně zaskočil a do hry se dostala až ke konci poločasu, ale kloudnou akci už vymyslet nedokázala.

Oba týmy si na začátku druhého dějství vypracovaly dobrou příležitost, ale výbornými zákroky se zaskvěli oba gólmani. V 54. minutě si zbytečným faulem na půlce hřiště vysloužil druhou žlutou kartu Moughfire a svůj tým tak oslabil. Blízko snížení byl patnáct minut před koncem Michal Ordoš, ovšem jen o pár centimetrů minul bránu. Druhou červenou kartu utkání viděl opět hráč Žižkova, tentokrát Luděk Stracený. Bohemians své přesily dokázali využít a vyrovnali. První gól vstřelil hlavičkou obránce Turtenwald a cenný bod zařídil ve čtvrté minutě nastavení kapitán Dalibor Slezák. Domácí fanoušci si tak konečně zařvali v dnešním zápase gól, jejich tým totiž před tímto kolem nevstřelil ani jedinou branku.


České Budějovice - FK Mladá Boleslav   2:2
Branky:  19. P. Voříšek (vlastní) , 90. D. Horejš - 30. J. Kysela, 66. J. Rajnoch


Sparta Praha - Sigma Olomouc   1:0
Branka:  85. L. Došek



Tabulka:
1. FK Mladá Boleslav54109:113
2. Slovan Liberec54107:013
3. Baník Ostrava530210:79
4. Slavia Praha53028:59
5. 1. FC Brno52302:09
6. Viktoria Plzeň52215:38
7. FK Jablonec52214:48
8. České Budějovice52213:38
9. Sparta Praha52213:48
10. Marila Příbram51224:55
11. FK Teplice51227:95
12. Tescoma Zlín51134:64
13. Siad Most50327:93
14. 1. FC Slovácko51045:93
15. SK Kladno50231:72
16. Sigma Olomouc50142:91


Příští kolo
15.09.2007
Viktoria Plzeň - Tescoma Zlín
FK Teplice - Sparta Praha
Sigma Olomouc - 1. FC Brno
Viktoria Žižkov - Slovan Liberec
Slavia Praha - Baník Ostrava
FK Mladá Boleslav - Siad Most
FK Jablonec - Bohemians 1905
SK Kladno - České Budějovice



Autor: Petr Starý

Komentáře (132)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zatím velmi špatná sezona: Real - beton, Brno - beton... jsem rád, že aspoň ta Sparta mi dělá radost

Reagovat
smazaný uživatel

Ta tvoje teorie o titulu pro Brno ještě docela žije.. Skóre 15:0 je reálné, 60 bodů taky...

Reagovat
smazaný uživatel

S tou Spartou je nás víc..

Reagovat
PJ

Mnojo, to je ten českej národní sport - nesnášet Spartu... Myslete si co chcete, já v tom vidim jen závist.

Reagovat
PJ

Mnojo, to je ten českej národní sport - nesnášet Spartu... Myslete si co chcete, já v tom vidim jen závist.

Reagovat
smazaný uživatel

A to jí mám jako slávista milovat..?

Reagovat
PJ

U Slávistů se to ještě dá pochopit. Ovšem u celýho zbytku republiky už se to chápe hůř...

Reagovat
smazaný uživatel

PJi, ty seš sparťan..?

Reagovat
PJ

Jsem, to se nesmí?

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom se ptám, koukám, že seš rudej jak doma, tak i v zahraničí...

Reagovat
PJ

Nojo, fakt, rudej doma a rudej v Anglii.. Ovšem v Itálii sem zas modrej, tam fandim Interu..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby si neblbnul a dal tu rudou a modrou dohromady, tak ti vznikne klub snů...

P.S. Malá nápověda, Viktorka Plzeň to není..

Reagovat
PJ

Ale jo, právě že to Viktorka je..

Reagovat
smazaný uživatel

Dávám ti ještě jednu šanci..

Reagovat
PJ

Rudá a modrá? Hmm.. To bude nějakej okresní přebor ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Máš naprostou pravdu, když spojíš rudou a modrou. Jenže to ještě není pořádný klub. Teprve až k tomu přidáš žlutou, tak vznikne klub snů! Sparta forever!

Reagovat
smazaný uživatel

Všeho moc škodí..

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se překonáváš, zase máš pravdu. Protože všeho moc škodí a už jsi toho napsal dost, tak teď zase někam zalez a neozývej se

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, jak si to dokázal se dostat ke compu, ale asi tam u Vás sestřičky spí nebo ..., co..?

Reagovat
smazaný uživatel

Však ti to říkám, už je toho na tebe moc a píšeš blbosti!

A to už by stačilo, ne? Přece se tady nebudeme osočovat jak malé děcka. Jestli potřebuješ mít poslední slovo, tak to sem ještě hoď, ale prosím žádnou kravinu, ať už nemusím reagovat

Reagovat
smazaný uživatel

jen počkejte ona vám plzen jeste ukáze

Reagovat
smazaný uživatel

a já jsem modrý Chelsea a Baníček!!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

jako Baníkovec ji mám milovat ??

Reagovat
smazaný uživatel

A nemůže si za to tak náhodou Sparta sama? Stadion postavenej za dost podivnejch okolností ( chybějící povolení, finance kdovíodkud ), za ta léta nejvíc podivnejch verdiktů od rozhodčích, Pelta a jeho "vole debil Kotrba, vole celý jaro cinklý a von to skoro zesere", bez trestu samozřejmě, Košťál ( netřeba komentovat, normální sparťani mu nemůžou přijít na jméno, to mluví za vše ), v poslední době ten Národní fotbalovo-sparťanskej stadion, komunistickou podporu z minulosti nebo suveréně nejidiotštější "tvrdé jádro" v lize netřeba připomínat. Lidi toho maj dost...

A samozřejmě jako slávista budu vždy proti Spartě ( stejně jako sparťané budou proti Slavii ).

Reagovat
smazaný uživatel

Pod to bych klidně přihodil i můj podpis...

Reagovat
smazaný uživatel

s tim taky musim souhlasit, protoze faktem proste je to, ze u zadnyho jinyho klubu nenajdeme tolik "afer" jako u sparty

Reagovat
smazaný uživatel

A čím myslíš, že to bude? Příklad pro porovnání, po minulém kole měla Slavia o 2 body míň než Sparta, 2 porážky po sobě po strašných výkonech. Ale nikde se neobjevilo ani písmenko o tom, že by se tam měl udělat vítr. Zato když ztratí body Sparta, v jakémkoliv zápase, už o tom ví skoro celá republika. A proč? Protože Slavia "nikoho" nezajímá, tak se raději bude psát o Spartě, o sebeměnší maličkosti, která se tam stane. Tímto nehodnotím nic z výše uvedeného. Je to celkový důvod, proč je Sparta tak přetřásaná v médiích. A vždycky je jednodušší přilákat pozornost nějakou negativní informací, takže co si potom nestranný člověk může o Spartě myslet. Když se k tomu připočítá české myšlení, že kdo má prachy, tak je asi někde nakradl a proto si nezaslouží nic dobrého. A dostaneme se k tomu, jak je Sparta viděna v očích veřejnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to už cucáš z palce u nohy Slavia nepřivedla kdovíkolik hráčů, neplatí každýmu miliony, staví na odchovancích. A i z toho mála druhou sezónu před Spartou, na hru Sparty se už skoro dva roky nedá dívat, střídaj se desítky hráčů, trenéři, pořád se spekuluje, jestli půjde Griga od válu nebo ne. Jestli teda dlouhodobej útlum bereš jako "maličkost", jak sám píšeš, tak seš docela naivní...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já tady nechci srovnávat Spartu a Slavii. Hlavní myšlenka je v tom, že kolem Sparty je záměrně vyvíjená negativní atmosféra, což se potom promítne i do myšlení lidí. Že Sparta hraje už dlouho blbě je věc druhá, ale kvůli tomu ji přece lidi nezačnou nenávidět.

Reagovat
smazaný uživatel

to ale není pravda, po obou zápasech co slavia prohrála, tak se o tom psalo a kritizovalo se to, ale nikdo nespekuluje o trenerovi, protože ve slavii už dlouhodobe trenery nevyhazujou hned( možná i proto,že na to nemaj prachy jich tolik platit) tak media nemaj sanci spekulovat, protože by pak mohli spekulovat celej podzim a nemuseli by se dočkat. a taky slavisti málokdy na stadionu kříčí Jarolím ven. ( ted v boleslavi to bylo už letos minimálne potřetí co to bylo v ochozech) to se to pak mediím spekuluje, když to i fanousci dávaj najevo. a taky si myslím že spousta lidem se sparta znechutila i kvuli vašim fanouskum( s banikem jste nejagresivnejsí publikum) a o protekci kterou máte do repre? to už je prece jen moc, Marek Čech chytá o hodne líp než blažek, sivok na repre nemá( vubec nechápu co delal na MS v nemecku, proč nejel Skácel je mi záhadou)

Reagovat
smazaný uživatel

i pres to ze Spartu rad nemam, tak je fakt ze Blazek dobrej golman je a spekulovat jestli je Cech lepsi ... nevim, rekl bych ze Blazek je o neco lepsi nez Cech a to i vzhledem k tomu ze je Blazek zkuseneji .... ovsem lepsi nez Cech je Martin Lejsal, tedka je prave spolu s Cechem v sirsi nominaci repre a az odejde Blazek do duchodu a Bruckner prestane povolavat Kynskyho, tak pude do repre Lejsal a doufam ze Lastuvka a na Cecha dle me misto nezbyde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teorie, že Slavia nemá prachy, aby si mohla dovolit vyhazovat trenéry a proto nemají média o čem spekulovat, je dost uhozená. Je to trochu mimo, najdou si každou "zajímavou" blbost, o které se dá napsat a že se nedočkají za celý podzim? Oni se nepotřebují ničeho dočkat, potřebují prodávat teď a čím dýl mají zajímavé téma, kvůli kterému lidi budou noviny kupovat, tak tím je to pro ně lepší, ať to trvá klidně 20 let.

Nenávidět Spartu kvůli tomu, že má agresivní fanoušky? Je to možné, ale kolik takových lidí je? Ty když vidíš, že na stadionu fanoušci ničí sedadla, hned odepíšeš celý klub? Mně se to zdá docela divné...

Marek Čech v reprezentaci. Tady saouhlasím s PAVKEM, podle čeho usuzuješ, že je pro reprezentaci lepší než Blažek? Podle jedné sezóny, ve které se dařilo celému týmu a naopak Sparta se trápila? Neříkám, že nemá momentálně lepší formu, ale co se stane, až by musel jít do do branky třeba proti Němcům? Bude z toho vyklepaný, tak vypjatý zápas nikdy nehrál a co pak předvede za výkon? Tady pro Blažka jasně hovoří zkušenosti a ty jsou často důležitější, než aktuální forma. Neříkám, že by nemohl zahrát skvěle, ale brát do reprezentace 30letého brankáře, který se dlouho nemohl prosadit ani v lize a podařila se mu poslední sezóna, je celkem riskantní.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o to, že by si někdo hledal schválně špínu na Letný, pod heslem "Sparta je špatná, protože j špatná, áááno?!". Jak sem psal, Sparta si za to může dlouhodobě sama, lidi to vidí a maj toho dost. Sparťani maj radost, např. když jim do repre chodí hráči, kteří na to viditelně nemají, když je kolem nich nevyšetřenejch afér víc, než kolem ČSSD a ještě se sparťani v diskuzích všem smějou do ksichtu. To se pak nediv, že jsou lidi nasraný a hned se Spartě vysmějou.

Za spekulace o trenérech si taky může Sparta sama, podívej se na statistiku trenérů za posledních klidně 10 let. Jedinej, kdo dýl vydržel, byl Hašek ( 2 roky ), zbytek byly tak roční "návštěvy na lavičce". A hlavně - novináři nenapíšou, že se pod trenérem kývá židle jen tak, potřebujou nějakou informaci, nějaký naznačení od funkcionářů, slovo mezi řádky...

No že by Čech neměl zkušenosti nebo že by jich měl Blažek víc je pitomost. Čech má za sebou dva tituly v PL, v LM odchytal víc zápasů, v repre taky. Nedávejte ( ty a PAVEK ) rovnítko mezi zkušenosti a věk...

Ale nejvíc mě rozesmívá jedna věc: všimli ste si, jak sparťanští fandové všude křičej něco o brečících ( nejenom ) slávistech? Ale když si ty diskuze pročtete, tak je tam nejvíc příspěvků jako "Hřebíkova deka", "za to může Griga", "každej nám závidí", "všichni proti Spartě" ( to není narážka ma qawerta, třeba na Sport.cz je takovejch příspěvků vždycky záplava a mnohem srdceryvněji napsaných ) a další formy breku, pokud teda rovnou nevytasí pytle č*ráků, krabice idiotů nebo hromady debilů na všechny okolo sebe...

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že kolem Sparty nejsou aféry, ale to bychom tu mohli hodnotit každou zvlášť. Jen říkám, že se o Spartě píše víc, protože je víc vidět a vždycky je jednodušší a výhodnější napsat negativní článěk, protože to přiláká větší pozornost. A není to brečení, že nás nemají novináři rádi. Tak to prostě je, stejně tak, jak se píše ve Španělsku mnohem víc o Barceloně a Realu a ne o Santanderu, v Anglii o Chelsea, Manchesteru a Arsenalu než o Fulhamu atd. A co si má pak nezávislý člověk myslet, když otevře noviny a je v nich psané o Spartě negativně častěji než pozitivně a víc než o jiných klubech? Ale netvrdím, že na Spartě nic negativního není a že všechno jsou výmysly a že to lidi neovlivňuje.

To myslíš vážně, že novináři nenapíšou článek o nejisté pozici trenéra, aniž by měli nějaké naznačení od funkcionářů??? Napíšou cokoliv s odvoláním na nejmenovaný zdroj a hotovo.

Že se spekuluje o odvolání trenérů ve Spartě víc než jinde, píšu o kousek výš. A nebudue to ani tak tím, že se u nás trenéři střídají často. Třeba ve Slovácku se teď taky střídají trenéři často, ale nerozebírá se to všude možně, protože to není tak zajímavé jak ve Spartě.

Nikdo mezi věk a zkušenosti rovnítko nedává. Je tu řeč o Markovi a ne Petrovi. A Marek Čech má věk, ale nemá zkušenosti.

Jestli chceš psát o brečících sparťanech, tak to piš tam, kde se to děje. Je jasné, že je plno takových, co si stěžují, ale proč to taháš sem?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč to sem tahám? Protože si s tim začal, to je přesně ono, stížnosti jak jsou novináři proti vám atp. Možná je toho o Spartě víc, ale to bude vždycky, když budete v krizi a to jste už skoro dva roky. Navíc nemám pocit, že by toho o vás bylo nějak výrazně víc než třeba o Slavii, to ti spíš připadá jako sparťanovi.

Myslíš si, že my toho měli málo, těch keců kolem dluhů, který v poslední době nejsou a Vandas nám chce akorát odlákat další hráče, aby mu to vynášelo na přestupech ( Valenta a Eliáš mu jistě děkují za místo v Jablonci "B" a to ještě kolikrát na lavičce, ať si shnijou, zrádci! ). Četl sem taky jeden rozhovor s Michálkem, tam otázka, proč vlastně chce tolik do Slavie, když tam údajně nemaj chodit výplaty hráčům. On na to, že jestli si fakt myslí, že třeba v Jablonci nebo jinde chodily včas...

Myslíš, že je příjemný pořád poslouchat kecy o našem stadionu ( radši ani nedomýšlet, co by následovalo, kdyby to ani teď nevyšlo )? Nebo o prachách na posily...

Fakt tu nebreč, že jsou všichni proti vám, že je to pro vás tak hrozný a kdoví co ještě. Každej toho má dost, slávisti, liberečáci ( užili si dost, když po špatný sezóně po prvním titulu padala slova o prodeji nebo o tom, že Karl hodně zarazí kohoutky ), ostraváci ( tam je pořád něco, nejsou prachy, neni z čeho dát dokupy kádr, nějak ne a ne najít novýho Baroše nebo Svěrkoše )... To jenom ty to nevidíš, páč těm klubům nefandíš, tak se tě to nedotýká. Jasně, třeba to nedá Sport na titulku s obrovskou fotkou, ale rozhodující je článek, i malej sloupek proti nějakýmu klubu danýho fanouška nepotěší...

Reagovat
smazaný uživatel

Kam ses to zase dostal? Podívej se až úplně nahoru na tu PJ větu "českej národní sport - nesnášet Spartu...". Já se tu snažím vysvětlit, že když je Sparta častěji (nejen) na titulní straně a je tam napsaný častěji negativní článek (za který jednak může sama a jednak aby se víc prodávalo), tak to pak člověka ovlivní víc, než když je tam, jak sám píšeš, malý sloupek o jiném klubu. Nikde jsem neřekl, že by nás novináři neměli rádi, jen se snaží víc prodat, ani že by se psalo jenom o problémech Sparty! Vychází pravidelně články o jiných klubech, ale protože je Sparta vděčnější téma, tak se o ní píše víc, tak jak se píše víc o výraznějších klubech v jiných zemích na úkor těch menších. Nikde si nestěžuju, že se o Spartě píše víc, taková je realita, klidně ať se zavede v každých novinách rubrika jen o Spartě, jen tím říkám, že to pak víc ovlivní i veřejnost. Doufám že už to pochopíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tě fakt nechápu, ty tu přeskakuješ pořád od jablek k hruškám. Proč teda píšeš věty jako "o Spartě píše víc, protože je víc vidět a vždycky je jednodušší a výhodnější napsat negativní článěk, protože to přiláká větší pozornost." Jak sem řekl, píše se o všech, jenom ty vidíš pořád jenom Spartu, nějaká titulní strana je v kontextu toho, že se tě to dotýká jako fandy mnohem víc, celkem ukradená - jako sparťana tě zarmoutí i nějakej sloupek o 5ti souvětích, stejně tak i mega obrázek na titulce. Kolikrát je navíc ten kraťoučkej článek mnohem nepříjemnější, než článek přes dvě stránky, protože se dozvíš jenom to špatné, žádné souvislosti, možnosti řešení atp.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zkusíme úplně jednoduše. Myslíš si, že se v novinách objeví třeba Příbram stejně často jako Sparta?

Reagovat
smazaný uživatel

A děje se něco v Příbrami? Mají tam předpoklady pro titul? Hrají s nejdražšími a nejlépe placenými hráči? Takže příbram sem nepleť, to nelze srovnávat.

Jó kdyby sis vybral Slavii nebo Liberec ( s Boleslaví je to složitější, ta není ve špičce dlouho, teprve jeden rok, až přijdou problémy, tak se uvidí ), možná i Teplice případně Ostravu s Olomoucí a Brnem, tak ti klidně řeknu, že tam nejsou zase takový rozdíly. Já třeba pamatuju ty články o tom, jak končilo Boby, prodávalo se to Stavoartiklu atp. Ostrava - když to kupoval Vacek jako bílj kůň, taky se o tom psalo fest. Slavii a Liberec sem popisoval, Teplice taky měly nějaký problémy ohledně financí od majitele. Pochopitelně, dnes se o nich psát nebude, protože krize je ve Spartě, stejně tak se nepsalo negativně o Spartě, když vyhrávala v LM a vyhrávala ligu...

Jednoduše se s tlakem musí počítat, obzvlášť když chce někdo hrát ve Spartě. Vždycky to přece byla železná, hrdá a kdovíjaká Sparta, všichni ostatní byli ubrečení, tak teď bez stížností na tlak, prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už se snad blížíme k závěru. Nemusíš prosit, já si na tlak ani jediným slovíčkem nestěžuju! Tlak na Spartu je velký, i na jiné kluby, ale já tu hodnotím jednu z příčin, proč ji nemá rádo tolik lidí. Příbram jsem vybral záměrně, abych ti ukázal rozdíl, ale je vidět, že víš v principu, o co mi jde, jen to pořád tlačíš k tomu, že si tím stěžuju, i když to není pravda. Už v prvním odstavci píšeš, proč je Sparta zajímavějším tématem pro novináře. Slavia, Liberec... se od ní zas tak moc neliší, ale přesto to není rovnocenné. Kdyby někdo spočítal články za delší dobu, kolikrát se psalo o Spartě a o jiných klubech, bude Sparta na 1. místě. A není to jen tehdy, když se ve Spartě děje něco velkého, i když vyhrávala tituly, tak se o ní psaly negativa, aby se noviny prodávaly. Právě že když není o čem psát nebo potřebuje novinář něco, čím by se odlišil od konkurence, Sparta je většinou první na řadě a vždycky se něco najde. A v takových případech je mnohem jednodušší napsat negativní článěk, protože ten zaujme čtenáře víc. Na závěr znovu opakuju, že si tím na nic nestěžuju, že jen hodnotím, jak je Sparta často předkládána nezaujatému člověku a to může být jeden z faktorů, který ovlivní názor na Spartu. Ale ani tímto si nestěžuju, ať jsou klidně všichni lidi proti ní, kdo nechce, ať jí nefandí, mně to nijak neovlivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to se pořád točíme v kruhu - začalo to tím PJovým "národním sportem", ty si to přenesla na noviny, ale je to pořád stejné - to nevzniklo jen tak, že by si novináři před x lety řekli "tak a teď nenecháme na Spartě niť suchou" - co se dělo/děje kolem Sparty sem psal, pořád to platí, můžete si za to jen a jen sami.

Reagovat
smazaný uživatel

Za plno důvodů, proč lidi nemají Spartu rádi, si může sama. Ale nedá se říct, že za všechno. Je to prostě mediálně vděčné téma.

Reagovat
smazaný uživatel

No, to je dost sporný, podle mě je těch "nezaviněnejch důvodů" minimum. Ale to nemá moc smysl, ty jako sparťan na to máš svůj pohled, fanda nějakýho jinýho týmu taky...

Reagovat
smazaný uživatel

No je to sporné, což dokládá to, že jsme vytvořili jednu z nejdelších nití, ve které se nevyskytují "oxygenní hádky" za poslední dobu

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, akorát na rozdíl od jiných se nám to podařilo udžet bez urážek

Reagovat
smazaný uživatel

proč závist,myslím,že u Baníkovců je to stejné...však víš jaké to je,když k vám přijede Baník...já v tiom závist nevidím,jen lásku k Baníčku.

Reagovat
smazaný uživatel

No ber to tak ze v Liberci nam ani nic moc jinyho nez beton nezbyvalo, navic sme dohravali v deseti a pak i v deviti. Nahodou, doma proti te Slavii to byl vybornej zapas podle me, i kdyz padl jen jeden gol. A ocekavam, ze dalsi kolo s Ostravou to bude este lepsi a pride vic lidi nez na tu Slavii.

Reagovat
exmafie

Hraje se desátýho ne???Taky se zajdu podívat, jen pořád ještě nevím jestli fandit Baníku nebo Zbrojovce Luděk Zelenka, to je hezká panenka

Reagovat
Radin

Tak letos bych to viděl aspoń na lepší bilanci nejlepšího střelce ligy:-)).Hlavní kandidáti jsou pro mě zatím Lafata,Střihavka-i když jeden střelecky povedenej zápas může být na dlouho vše.Za to střelci Sparty

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem fanousek Sparty a jeji vykony me opravdu mrzi zejmena vysledek s Boleslavi si myslim ze je posledni kapkou spolecne s predvedenou hrou, pod panem Grigou to jde od 10 k 5 driv alespon Sparta davala goli a hrala peknej fotbal ted je nulova jedina moznost je zmena trenera.. Franta Straka to byl pro me spravnej trener Sparty...

Reagovat
smazaný uživatel

No a kdo místo Grigy? Straka se jim na to z vysoka vyprdne, má rozdělanu kvalitní práci a nebude se vracet za vedení, který ho sprostě vykoplo. Petržela je zabranej, Zeman to nemá zapotřebí, Bílek je zabranej... Leda Mareček, kterej už si v Teplicích prej pomalu balí kufry.

Jenže jestli si viděl dneska ten mač, tak třeba Řepka nejhorší hráč, všechny akce přes něj, nezastavil nic, může za všechny góly, strká do rozhodčího a co mě nejvíc najebalo - tam bylo aspoň 2x vidět, jak chtěl vysloveně zákeřně faulovat, akorát se nohou netrefil. Sivok tam lítal od ničeho k ničemu, jako by neměl tušení, co chce vůbec hrát. Sylvestre víceméně stál a nedostal přihrávku. Jun nic, když ho nějak, sice s obtížema, ale přece, dokáže vymazat Rolko ( ten, kterýho dva roky zpátky nechtěli ani v Hradci a šel do 4. nebo 5. francouzský ligy )... Koláře sem si všiml leda když se snažil přihrát si anténu na tom paneláku za stadionem, Kisela až po zápase, že měl bejt údajně na hřišti. Zábavnej a Kadlec dopředu nepomohli.

Situace jako za Hřebíka, prostě to hráči odchoděj, asi se jim zase nelíbí jeho praktiky, na to výměna trenéra nepomůže.

Imho Sparta teď prožívá to co Slavia nedávno - dvacetiletejm milionářům narostla křídla, výsledky jdou dolů, s čímž budou souviset finance ( nezapomínat na ty hypotéky za stamilióny ), celkově to půjde dolů a nahoru se pak po restrukturalizaci budou hrabat pomalu. Jó, užijte si Křéťu, takový sparťanský bLeška

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorsi je ze se na ten fotbal ani neda koukat a je pravda ze pokud ti hraci nechte sami tka s tim nikdo mic neudela kterjkoliv trener... ja si osobne myslim ze Hrebik je vybornej trener ale kdyz nechtej prijmout jeho praktiky a jeho styl hry tak nezmuze nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Hřebík není výborný trenér, kdyby byl výborný trenér, tak má úspěchy a ne jen krátkodobé..

Reagovat
smazaný uživatel

to je vec nazoru aj se s tebou o to prit nebudu.. jako trenera ho obdivuji.. staci si zavzpminat na styl hry Sparty pri tazeni Ligou Mistru treba na Bayernu a pak dale to byla slast pro oci ted je mozna dobre ze neni ceskej tym v LM ale to jen z toho hlediska ze misto na cechy uvidime treba Barcelonu neco nekoho jinyho a bude peknej fotbal v televizi.. a tu druhou etapu pusobeni Hrebika ve Sparte bych ani nezminoval tam byl takovy tlak a neochota hracu ze ten trener byl spise chudak

Reagovat
smazaný uživatel

To je jeho věc, že hráči šli proti němu, rozhodně to nebylo poprvé, to svědčí taky o jeho dovednostech.. Trenér nemůže znát dobře jenom taktiku, to je psychologie a musí mít v týmu pořádek, což rozhodně neměl..A když si k tomu vzpomenu na ten jeho vynález z Thunu, úplně nový moderní systém 4-6-0..

Reagovat
smazaný uživatel

to nezbyva nez souhlasit to byl nejhorsi zapas Lm co jsem kdy videl... na druhou stranu nevim jak to funguje ted ale o tom jak se Griga bavi s hraci sem toho uz taky odst slysel ale buh vi co je a co neni pravda dneska si muze napsat i do novin kdo chce co chce a zajima ho jen aby se to dobre prodavala a spekulaci a informaci okolo Sparty jakozto nasem nejvetsim klubu je spousty

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus ještě zhodnotit jaro po tom veleúspěšném podzimu. Tam se ukázalo, že ani na podzim všechno neklapalo nejlíp a že na LM se podepsala i náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz budu pote hodnotti jaro tak odesli klicovi hraci typu Hasek a najednou se rozpadl zazity system ktery novy hraci nezvladali

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz budu pote hodnotti jaro tak odesli klicovi hraci typu Hasek a najednou se rozpadl zazity system ktery novy hraci nezvladali

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne tak náhoda, prostě se nějak chytli a jeli, spíš než náhoda tomu říkej setrvačnost. Dostali ste tušim v Blšanech, Hubschmann byl na vyhazov, pak se to nějak rozjelo a šlo to víceméně samo...

Reagovat
smazaný uživatel

ne nadarmo se rika vyhravat kdyz se dari to umi kazdej ale kdyz se nedari o to vis kdyz se to zlomi.. myslim ze tak nejak by to rekl klasik

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně tomu můžeme říkat setrvačnost nebo jakkoliv jinak. Mohli jsem prohrát už první zápas na Bayernu, Jancer trefil břevno..., v Moskvě jsme vyrovnávali v nastaveném čase..., na Feynoordu jsme nehráli líp, ale Jarošík se parádně trefil ze standardky... A vyplývá to i z toho, co píšete vy dva, nebylo to zase až tak moc Hřebíkovým uměním. To se potom projevilo na jaře. Hra celého týmu se zhroutila a přece se to nemůže připisovat jen tomu, že odešli Hašek s Labantem.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že změna trenéra by pomohla. Ale musel by přijít někdo, kdo hráče přinutí žrát na hřišti trávu. To sice Hřebík zkoušel, ale stylem, že jim držel hlavu u země a křičel "žer". Za Straky hráči na hřišti makali, i když se nedařilo herně. A to teď hlavně chybí. Viděl bych ideální kombinaci Chovance, který je uznávaná osobnost, se Strakou, který z hráčů vymáčkne maximum. Ale protože je návrat Straky více než nereálný, vzal chtěl bych Ščasného.

Ale nechci tím říct, že by Griga byl špatný trenér. Problém je hlavně v tom, a to píšeš taky, že hráči na hřišti nemakají a Griga nemá povahově a svým mírným přístupem na to, aby to změnil.

Reagovat
smazaný uživatel

to je podle me presne celej problem ze nikoho nedonutis aby hral.. a hlavne Franta Straka byla osobnost clovek kterej svym pristupem tokazal vymacknout a mozna i zfantizovat hrace i divaky k takovymu vykonu.. proste trener kterej ti doda takovyho sebevedomi a tim jak to proziva ti da najevo ze hraje za stejnej tym jako ty prsote te naprosto dokonale vyhecuje a nakopne te to...

Reagovat
smazaný uživatel

Je otázka, jestli by teď šli i pod Strakou, fakt mám pocit, že někteří jsou u vás až moc spokojeni. Holt smlouvy na fixní částky, my na to už dojeli, vás to brzo čeká taky...

A Ščasný? CHlape to je typ jako Hřebík, ten jim hlavu nebude držet, ten jim jí na tu trávu přišlápne kopačkou. Do Mostu to mám 30km, jednou sem byl na nákupech a stadion maj kousek od Tesca, tak sem se zašel mrknout, zrovna trénink a to bylo maso, twe ti mladí skoro brečeli, jak jim dával do těla za neustálýho řevu. Bych chtěl vidět ty vaše milionáře, jak přijednou novym pětilitrovym bavorem a pak je někdo sedře z kůže...

Reagovat
smazaný uživatel

Ščasný se teda s Hřebíkem nedá srovnávat. Ščasný je hodně přísný a nechá hráče vypotit poslední kapku potu, ale má k hráčům úplně jiný přístup než Hřebík.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne z pohledu toho, že je to ras, jak si psal.

Reagovat
smazaný uživatel

To je tím, že ty si vybereš z celé myšlenky jen část...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale, teď lžeš. Napsal si tohle: "Ale musel by přijít někdo, kdo hráče přinutí žrát na hřišti trávu. To sice Hřebík zkoušel, ale stylem, že jim držel hlavu u země a křičel "žer". Za Straky hráči na hřišti makali, i když se nedařilo herně. A to teď hlavně chybí. Viděl bych ideální kombinaci Chovance, který je uznávaná osobnost, se Strakou, který z hráčů vymáčkne maximum. Ale protože je návrat Straky více než nereálný, vzal chtěl bych Ščasného." Tak jakýpak vybírání?

Reagovat
smazaný uživatel

No vybral sis z porovnání Hřebíka a Ščasného jen tu jejich vlastnost, že jsou na hráče tvrdí ("z pohledu toho, že je to ras"). A já říkám, že se nedají srovnávat, protože i když mají tuto vlastnost společnou, Ščasný má lepší přístup k hráčům.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak si nejdřív rozmysli, co vlastně chceš. Reagoval sem přesně na to, co jsi psal - že "jim Hřebík držel hlavu u země a řval žer trávu" - to samý by dělal i Ščasný, o žádnejch jinejch vlastnostech si nepsal!

Reagovat
smazaný uživatel

"Vzhledem k tomu, že Boleslavští nemají v týmu Sagvana Tofiho, tak Lukáše Vaculíka střídá Sedláček."

Reagovat
Radin

Reagovat
smazaný uživatel

tak pan Sveceny nam chce pomalu trumfnout pana Bosaka.. nezapomenu na hlasku tak to byla kosa jak od prvorepublikoveho zemedelce, Koler se vznesl jako nezny butterfly.. atd.. to byl klika jak z blazince..

Reagovat
smazaný uživatel

http://seshit.dadun.cz/sport.txt

Celkem slušný hlášky...

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
smazaný uživatel

nema jeste nekdo seznam hlasek Bosaka u tohto sem se opravdu nasmal

Reagovat
HOST*

Já bych teď očekával odvolání Grigy, myslím že jeho mise u Sparty je u konce a že byla úspěšná...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě napadá, že další vhodnej kandidát by mohl bejt Csaplár super odborník

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď nevím přesně, jestli to myslíš vážně nebo s nadsázkou. Pro mě je Csaplár kariérista, který by udělal všechno pro to, aby byl uznávaný. Takového Sparta nepotřebuje.

Reagovat
smazaný uživatel

me teda Csaplár,když trenoval slavku moc nepřesvedcil, to co hrajem pod Jarolímem se mi líbí víc, a co se mi hrozne na Jarolímu líbí je, jak dokáže zabudovat mladý hrače do týmu. a taky se mi líbí, ale to dělá i Griga, že hodnotí všechno jak vidí, na nic si nehraje a říká co si myslí a to i do očí. proste upřímne řekne že prohráli zasloužene, že ten a ten hrál tragicky.. dneska předvedl Griga to samí když řekl,že si sparta zasloužila prohrát.

Reagovat
smazaný uživatel

me teda Csaplár,když trenoval slavku moc nepřesvedcil, to co hrajem pod Jarolímem se mi líbí víc, a co se mi hrozne na Jarolímu líbí je, jak dokáže zabudovat mladý hrače do týmu. a taky se mi líbí, ale to dělá i Griga, že hodnotí všechno jak vidí, na nic si nehraje a říká co si myslí a to i do očí. proste upřímne řekne že prohráli zasloužene, že ten a ten hrál tragicky.. dneska předvedl Griga to samí když řekl,že si sparta zasloužila prohrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Jarolím je výbornej, i vedení mu věří, což je dobře. Ještě před pár lety by po dvou prohrách nejspíš šel, teď ani písmenko o odvolání. Hlavně že poznal, že je potřeba změna. Proti Liberci zkusil hru na tři obránce, moc to nefungovalo, proti Olomouci poslal nažhavenýho Švece, nepostavil bez formy hrajícího Hrdličku, Krajčíka dal spíš do zálohy s tím, že se má občas stáhnou na pravýho beka a ta hra byla úplně jinde. Byl sem na 1. poločase a super. Akorát vychytat první desetiminutovku, to je každej zápas utrpení, zase nám mohla Olomouc dát gól asi v 7. minutě...

Ale musim říct, že občas to Jarolím přehání se stížností na rozhodčí, resp. on řekne, že je proha zasloužená, ale neodúustí si, byť oprávněnou, poznámku na rozhodčího. Samozřejmě si někteří vyberou jenom toho rozhodčího a zase je keců o ubrečenosti...

Reagovat
smazaný uživatel

to más asi pravdu, že to obcas přehání. třeba v brne to asi hodne přehnal jak musel až na tribunu.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, jen tak dál!

Reagovat
Mr.Jindros

Petržela : "Museli jsme přejít na ten úplně nejjednodušší systém. Ten doposavadní je na kluky moc složitý, to nezvládali."

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, tím opravdu dodá tu potřebnou sebedůvěru, jak říká. Ale mě spíš zaujalo, za jakou dobu a s jakejma obtížema tuhle větu vypotil, mu to trvalo snad 2 minuty

Reagovat
Mr.Jindros

Je na něm hodně vidět, že přišel, jak on sám říká, pomoct kamarádům.

Reagovat
Mr.Jindros

Je na něm hodně vidět, že přišel, jak on sám říká, pomoct kamarádům.

Reagovat
Shevchenko

a taky je zajmave, ze ani nechtel uhrat zadny bod, protoze tu porazku sam cekal

Reagovat
Shevchenko

na konci sezony si uvedomi, ze mu ty tri body chybely k zachrane

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Sportu říkal dobrý věci, třeba:

S: "Chcete kádr posílit?"

P: "Jistě, už sem něco obvolával."

S: "A volal jste i do Ruska?"

P: "Skoro jenom tam, z Petrohradu by mi ty hráče poslali i zadarmo, ale hráči tam radši budou sedět na tribuně, finančně je to lepší než hrát za Olomouc.."

Pak taky něco o prachách od Fulneku - nějak nevim, ale 300tis Kč neni to samý, co 300 dolarů, asi si ještě nezvykl na to, že je zase v Čechách ( resp. na Moravě ).

Reagovat
Shevchenko

No tak Baník jestli neztratí formu, tak to bude letos boj o titul !!!

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo jo. Tří zápasy = tři výhry. Pokud to tak půjde dál mančafty jako Boleslav a Liberec se budou potit na prdeli do posledního kola....

Reagovat
Shevchenko

to myslis jako ironii nebo jako fakt ?

Reagovat
smazaný uživatel

jako jasnou věc, chlapče.

Reagovat
smazaný uživatel

Tý vole, já s těch našich výkonů fakt nemůžu. Moje rudé srdce pláče .

Grigo, kuwa, dělej s tím něco, nebo vypadni. Dostat trojku, to je na blití. Teď je celkem čas zalézt do těch kanálů, jestli nebude ještě hůř . Jediný světýlko na konci tunelu je Sylvestre. To je fotbalista jak z jiný planety , ale jak dlouho ho u nás bavit, to teda nevím. Osobně si myslím, že nejpozději v letní pauze mizí zpátky směr Espaňa nebo možná domů do Žabožrouťákova. Ale není se, co divit. Všechno je lepší, než naše liga. Když jsem to včera přepl z průměrného zápasu španělský ligy (R-V) na tu naši kopanou a válenou, bylo mi na blití ...

Reagovat
Shevchenko

A ty si viděl Sylvestreho včera hrát? On mi připadal, jako by tam vůbec nebyl Povedl se mu jeden zápas ...

Reagovat
Shevchenko

jo a to my si schovej, je demokracie, tak si tam pekne pis ja

Reagovat
Shevchenko

jo a to my si schovej, je demokracie, tak si tam pekne pis ja

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jseš ichtyl, až to bolí. Dělej se sebou něco poslední dobou úroveň tvejch příspěvků klesá, jak akcie madridskýho Realu

Reagovat
Shevchenko

a ty zas lezes s tou svoji Spartou az prilis nahoru Ja sem videl jak nam nadavas korupcnici, ale pak jsem zjistil ze fandis Sparte. AC bylo alespon potrestano, zato Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Griga už ukázal, že s tím nic udělat neumí. Hráči potřebují ledovou sprchu, aby se probrali. Přesně tak jak to říkal Straka, když přicházel, že jsou v týmu spící Růženky, které je potřeba probrat. Ať jim Křetínský pro začátek napaří mastné pokuty.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak jednu dostali po Plzni a kam to vedlo? Ještě víc zabředli do... ( však ty víš čeho )

Reagovat
smazaný uživatel

S těma pokutama po Plzni to nebylo zas až tak žhavé...

Reagovat
smazaný uživatel

Prej meloun na kabinu. Jestli jim to dali zpátky na prémiích nevim, ale je to prej normálka v českejch klubech, dnes seberem, zítra vrátíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Je normální, že se něco říká do novin a něco jiného se děje. Přece by klub zbytečně nevykecával do éteru interní záležitosti, tak se novináři nažerou a koza zůstane celá. Ale tak je to všude na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzná se tu v tom ještě někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

ja teda ne :)

Reagovat
HOST*banik

inženýr Řepka, že podal špatný výkon?? tomu sa ani nechce věřit!dyť ten má podle vlastních slov na reprezentaci.herně i LIDSKY!!pane Grigo,že vy ste sledoval úplně jiný zápas!vždyť tomášek hrál znamenitě,spoluhráči mu posílali hrozné přihrávky,nepodržál brankář!dyť on za nic nemože!a navíc rozhodčí spartičce upřel 4 jasné penalty!!!!takže boleslav vyhrála enom díky rozhodčímu.

a esi opravdu hrál špatně....tak ho vyhoďte, KRETÉNA ;))

Reagovat
HOST*

drž hubu ty ostravska kurvo

Reagovat
HOST*banik

Sám kovaný Sparťan s velkým S, ten, co by Spartu ani v nejhorším nezradil, ten, co každýho jen kritizuje, prasí a každýmu nadává a on že podal nejhorší výkon ??? Tomu se snad ani nechce věřit. Ne ! To je určitě chyba, Tomáš určitě nehrál špatně, on hrál standard, ale všichni mu to kazili. Chudáček malej !!!

Reagovat
Shevchenko

co nám nadává ta špína sparťanská?

Reagovat
HOST*

skurveny banikovci drzte huby...

Reagovat
exmafie

Spartě to moc nejde a to má v kádru největšího šutéra Tomíka Juna Včerejší zápas jsem sice neviděl, ale co tohle kopyto dělá v první lize

Reagovat
smazaný uživatel

ha .... a nejen tohle kopyto .....nasel bych jich vic a vetsi...ani bych nemusel hledat .....mimochodem asi ste videli souhrn tohohle kola ....jak myslim dva borci netrefili prazdnou branu

Reagovat
smazaný uživatel

No dostalo mě to hodnocení Juna - Kotrba o zápas kecy, jak skvěle hraje, jak je to terén akorát pro něj, že s nim maj obránci práci - já sem si teda ani jednoho nevšiml, leda toho, že pořád nedal gól, v tom měl Kotrba pravdu. A média to potvrdily, Jun měl známku 2-3 z deseti.

A jak tu někdo pomlouvá Řepku - sparťani to neradi uslyší, ale on je váš nejvážnější problém - zápas v Boleslavi byl úplně zpackanej, ale všiml si někdo, že on si v žádnym zápas po návratu neodpustil alespoň jeden vážně fatální kiks, obzvláště když byl poslední před gólmanem? A jestli se loni hádali mladí se starejma, hlavně Poborskym, tak s Řepkou to bude ještě horší.

Reagovat
HOST*Ascarot

Cau.Vsimete si ze je az zarazejici ta skutecnost,ze po odhaleni korupcni afery v ceskem fotbale se ze suvereni a bezkonkurencni sparty stal jen prumerny cesky celek.A uz to neni ani zdaleka ta zelena sparta na kterou si porad nekdo hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice ubylo těch vysloveně sprostejch pomocí od rozhodčích, ale zase je nutný vidět, že liga šla dolů, už není koho kupovat, resp. nejsou tu už hráči, kteří by vyčnívali vůči jiným. K tomu je nutný připočítat tu záplavu přehmatů při přestupech, to je neuvěřitelný, jak se někdo dokáže netrefit snad 30x za sebou...

Reagovat
smazaný uživatel

Sice u těch přestupů "trochu" přeháníš, ale protože jsi slávista, tak se to dá pochopit.

Reagovat
smazaný uživatel

No trochu, ono to není tak daleko od pravdy, vem si, že každoročně měníte kolem 15ti hráčů a za dvě poslední sezóny tam vidím leda tak Sylvestreho, kterej ale zatim předvedl jeden suprovej mač, pak Zabavníka, kterej taky neni vyrovnanej. Tomáš Řepka, Zbyněk Pospěch, Petr Lukáš, Libor Došek, Václav Drobný, Ondřej Herzán, Miroslav Slepička, Jiří Homola, Martin Hašek, Zdeněk Pospěch, Miroslav Matušovič, Tomáš Jun, Michal Hanek, Mauro Lustrinelli, Karol Kisel - přehmaty ze současnýho kádru a to sem vynechal Šimáka a Kóňu ( z toho něco může být ).

Teď už přestoupivší: Poláček, Loučka, Petržela ( toho ste koupili proč jako, cílené oslabení konkurence? )... mám pokračovat Medunama, Rezkama atp? Kdo se vám v poslední době fakt povedl? Poslednío pamatuju leda Kováče.

Reagovat
smazaný uživatel

Meduna byl možná povedený, pže se jim ho podařilo prodat dráž, než ho koupili..Tím netvrdím, že je to nějaký extra hráč..

Reagovat
smazaný uživatel

Buď je to co píšeš hovadina, nebo to nechápu správně a raději se nejdřív ujistím, co si představuješ pod slovem přehmat a pod hráčem, který by se měl povést (stačí obecně).

Reagovat
smazaný uživatel

Přehmat je, když vedení vysolí desítky milionů za hráče, kteří nic nepředvedou a za rok jsou pryč nebo sedí na lavičce ( případně jako Kisel - cena = 0Kč, plat = 6-8mega ), sportovně to nic nepřinese, většinou je to i ekonomicky nevýhodné.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem tu chtěl rozebírat hráče po hráči, ale protože nemám čas, tak tě jenom odkážu si zjistit víc informací (ale je to tvoje věc, jestli si chceš myslet to co tu píšeš, tak já tě přesvědčovat nebudu). Přehmatem z toho výběru je Došek, Loučka, Hašek, Herzán, Zbyněk Pospšch z toho pohledu, že neměl odejít a ještě bych přidal Petrouše. Další jsou buď platní hráči, nebo nejsou ve Spartě ještě dostatečně dlouho, aby se o nich dalo říct, že to byl přehmat, nebo kvůli zranění něměli možnost se trvale prosadit.

Reagovat
smazaný uživatel

No ono každej je tam alespoň 3/4 roku, spíš za sebou maj aspoň jednu sezónu a tu strávili na lavce. Ať to beru jak chci, za ty poslední tři roky bych tu třicítku dal v pohodě, většina uváděných to potvrdí už letos.

Ještě sem si vzpomněl třeba na Petráše, Marka Čecha, Martina Horáka, Radka Šírla, dobře ste vyjebali s Marešem a Bolfem ( i když ten hrál za Spartu tragicky ), Čížek byl taky terno...

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozhodl ses tak náhodou spíš vyjmenovat všechny hráče, kteří prošli Spartou? Bylo jich hodně, ještě ti tam někteří chybí. To jsme potom asi hráli s Hřebíkem v poli a Křetínským v brance, když všichni seděli na lavičce. Taky si běž ještě nejdřív zjistit, kolik už je to let, co někteří ve Spartě nejsou.

Z toho co píšeš mi teda vyplývá, že když Sparta hráče neprodá za 100 mil., tak to byl přehmat... Tvoje příspěvky v této diskuzi jsou asi zatím nejdivnější, které jsem kdy od tebe četl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to si vykládáš hodně špatně - podle mě to sou přehmaty, protože co ti hráči přinesli Spartě dobrýho? V posledních letech jdete dolů právě kvůli tomuhle průměru, je to kvantita na úkor kvality, měnítě průměr za průměr, místo aby se vám to sehrálo. Vlastně co odešli ti vaši poslední odchovanci a poslední dobrý nákupy ( Rosický, Jarošík, Grygera... ), tak jsou to jenom přehmaty. Někteří hráči maj kvalitu, jenže ji ani nestačí prokázat a už zase jdou o dům dál. Jestli jsi si všiml, tak někdo odehraje dva tři slušný zápasy a už se spekuluj o Spartě a častokrát tam skončí, po jedný slušný sezóně.

To, co tu píšu, si nemyslim jenom já, stejně se v médiích vyjadřují bejvalí sparťané jako Siegl, Frýdek, Mistr - prostě dřív se do Sparty šlo za odměnu, jenom ti nejlepší, dneska tam chodí jenom průměr a strašně se to točí.

Tim neříkám, že Slavie nedělá přehmaty, my děláme skoro ty samý, na kusy se ty posily povedly +- stejně, ale kolik my toho přivedli v posledních letech? To se ti Kováčové, Hercegfalhviové a Granovští ztratí, naopak o to víc zazáří to mládí ( teď zazářili v tom poháru Necid s Váchou, škoda že jako jediní, sice pohár neuznávám, zbytečnost, ale je to ostuda... ). Vlastně v posledních letech se povedl Jarolím ( zadara ), Hubáček ( loni nic, letos až na jeden případ náš suveréně nejlepší obránce, 2 mega ), Gaúcho ( údajně 3 mega, ale je to lazar, kua to nemůže bejt chvíli zdravej? ), M. Vorel ( 1,5 mega, ale to je sporný, tam posilu nepotřebujem spíš bych byl rád za odchod jednoho až dvou gólmanů, aby byly nějaký prachy navíc ) a samozřejmě Švento ( cca 8 mega ).

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím jenom s tím, že se ve Spartě točí moc hráčů. Ale teď ještě pár dnů nemám čas to rozebírat, tak si zatím můžeš zjistit, kolik za své hráče zaplatila Sparta, plno jich bylo zdarma...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se to potvrdilo, on tam "prezidentoval" opravdu jenom proto, aby si zkrátil čekání na místo trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se to potvrdilo, on tam "prezidentoval" opravdu jenom proto, aby si zkrátil čekání na místo trenéra.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele