GAMBRINUS LIGA - 29. KOLO

10.05.2006, 20:36
Aktuality
29. kolo Gambrinus ligy definitivně rozhodlo o prvním sestupujícím, kterým se po prohře v Jablonci staly Blšany. V boji o druhé místo vyhrály Slavia a Boleslav, Teplice remizovaly v Olomouci a ztrácí dva body. Hrát se bude i o záchranu, Plzeň i Jihlava prohrály a nadále je dělí jediný bod.

V dostizích o druhé místo a kvalifikaci Ligy mistrů uspěly dva týmy, třetí klopýtl. Slavia deklasovala 4:0 Baník, stejné skóre si k dobru připsala i Mladá Boleslav, jejíž kanonádu odnesla zachraňující se Jihlava. Teplice měly úlohu těžší, zajížděly do Olomouce a domů se vrací s bodem za bezbrankovou remízu. Před posledním kolem tak Severočeši na své rivaly ztrácí dva body.

Jeden z nejdůležitějších zápasů sezóny nezvládla Plzeň, podlehla doma Slovácku a jen díky tomu, že Jihlava také prohrála, si drží naděje na záchranu. Pádu do druhé ligy se už naopak nemusí bát právě vítězné Slovácko a také Brno, to remizovalo 3:3 v Mostu. Ani teoretickou naději neudržely Blšany, prohrály v Jablonci. V dalších zápasech Sparta remizovala v Příbrami, bod pro hosty zachraňoval v závěru Došek, a stejně si vedl mistrovský Liberec ve Zlíně.

V posledním kole tak stále bude o co hrát. Partii o druhou příčku drží ve svých rukou Mladá Boleslav, se Slavií má totiž lepší vzájemnou bilanci. Zato však těžší los - zavítá na hřiště Liberce, který se jistě bude chtít rozloučit výhrou, zatímco Slavia hraje v Jihlavě. Ani tam to nebude jednoduché, tým z Vysočiny potřebuje vyhrát k jistotě záchrany. Na zaváhání obou budou čekat čtvrté Teplice, které hostí Most. Budou jim stačit remízy obou soupeřů, mají s nimi lepší bilanci, každopádně však musí vyhrát.

Velmi těžký zápas o bytí a nebytí čeká Plzeň, sezónu uzavře na Letné proti Spartě. Té už o nic nejde, z pátého místa se nehne nahoru ani dolů. Viktoria musí vyhrát a doufat v zaváhání Jihlavy. Remíza Západočechům nestačí, mají se svým sokem v boji o udržení horší vzájemné zápasy.


Tabulka:
1. Slovan Liberec291611241:1959
2. Slavia Praha29149653:3451
3. Mladá Boleslav29156847:3451
4. FK Teplice291116234:2149
5. Sparta Praha291361042:3645
6. Baník Ostrava299101031:3137
7. FK Jablonec291071235:3837
8. Sigma Olomouc291071233:4037
9. Siad Most291061331:3736
10. 1. FC Slovácko298111028:2835
11. Tescoma Zlín298111025:3035
12. Marila Příbram298101136:3534
13. 1. FC Brno29614934:3632
14. Vysočina Jihlava296111220:3329
15. Viktoria Plzeň296101327:4228
16. Chmel Blšany294111419:4223


Příští kolo
19.05.2008
Sigma Olomouc - České Budějovice
Viktoria Plzeň - Siad Most
Tescoma Zlín - 1. FC Brno
Baník Ostrava - Bohemians 1905
Slovan Liberec - Sparta Praha
Viktoria Žižkov - FK Mladá Boleslav
Slavia Praha - FK Jablonec
FK Teplice - SK Kladno



Autor: Petr Starý

Komentáře (26)

Přidat komentář
Hiko

...tak, jak se mi to líbí. Boleslav se Slávií si to rozdají o druhý flek, Teplice ostrouhají (snad) a Jihlava se udrží Jen mě štvou ty góly, co jsme se Spartou dostali vždy v nastavení, a Sparta tak vždy vyrovnala. Kdybychom měli o čtyři bodíky víc, vypadalo by to mnohem veseleji...

Reagovat
smazaný uživatel

Jihalva se udrží??? FORZA VIKTORIA, FORZA SLAVIA...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme ze se Jihlava udrzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Pche, ať Jihlava sestoupí...co jí je to platný, že je to krajský město, když má zázemí jak Blšany...

Reagovat
smazaný uživatel

počkejte příští rok na Kladno-všem ukáže jak se hraje fotbal

Reagovat
Marv

Kladno

Reagovat
HOST*jampadampa

Ten souboj o druhé místo bude zajímavý. Boleslav jede do mistrovského Libe. Slávie hraje v o život hrající Jihlavě a Teplice mají o nic hrající Most. Teplice nejspíš vyhrajou, ale potřebují porážky obou soupeřů. Tak šance na druhé místo asi takhle:

Slávie - 65%

Boleslav - 30%

Teplice - 5%

Reagovat
HOST*jampadampa

Nevíte co Řepka na té disciplinárce řekl? Včera jsem slyšel rozhovor Karolyiho na radiožurnálu a i takový diplomat jako on řekl, že tak arogantní fotbalista ještě před disciplinárkou nestál. Nevíte podrobnosti?

Reagovat
Xavi

Celou dobu se díval z okna, jako že se ho to netýká. Zapíral, že Večeřu nazval kreténem, ikdyž to dosvěčilo spoustu svědků. Když se ho ptali, proč se teda Večeřovi po zápase omlouval, tak řekl, že mu to nařídila Sparta... Takže asi v takovém duchu se to neslo...

Reagovat
Xavi

Pak ještě řekl, že vůbec neví proč je tady, že je to celé stupidní. Dokonce se začal hádat s Karolyim...

Reagovat
HOST*jampadampa

Dík za info

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, inak dá sa to vidieť na videozázname na stránke idnes. Ten Řepka je fakt asi magor...

Reagovat
HOST*Greg

tak to magor určitě je. myslel sem si , že to je takovej ten klasickej typ, kterej je mimo hřiště v poho a jak příde na hřiště tak mu rupne v kouli a začne dělat kraviny. ale jak tak čtu, tak je to magor apsolutní.

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, mu to nechme, on je trochu více jednoduchý. Nejlepší jeho věta: "Všichni po mě jdou, já už toho mám dost." On si to Večeřa určitě vymyslel, přemluvil k tomu i pomezního, jenom aby mu přidali :D

BTW: Vzpomínáte na to, jak na toho blázna vypsali kurz, jestli dostane na jaře červenou? Poslední kolo za dveřma a ještě ji nemá, skoro zázrak ( i když třeba v derby toho spáchal na dvě... ).

Reagovat
smazaný uživatel

Vie niekto, či Sparta chystá nejaké väčšie zmeny aj cez leto, lebo dopadli tragicky..?

Reagovat
smazaný uživatel

Sure, jako vždy tak 6-8 hráčů. Koupili Petrželu ( hrával defenzivního záložníka, v poslední době spíš pravýho, typově je stejnej jako Sivok, má jít ale rovnou někam na hostování ). Pak se vrací Pospěch z Liberce. Už dýl se spekuluje o odchodu Kadlece ( naposledy do Hannoveru ) a možná i Šimáka ( končí mu smlouva, má tam 2x opci na jeden rok, ale sám už loni říkal, že by chtěl ještě do zahraničí, teď se ozval Hannover, kde to zná ). Docela to vypadá na odchod Lukáše, Haška, Poláčka a možná i Haneka, kterej si nezískal moc přízně. Real má prej zájem o nějakýho 16-ti letýho gólmana, myslim že Štěch co je teď na U-17.

Kdo by mohl přijít je ve hvězdách, zase tak hluboce se o Spartu nezajímám, v ČR půjdou natrh z lepších v podstatě jenom Rajnoch, Ivana, Matějovský, R. hubník, Limberský a Fillo ( o poslední dva máme ale zájem jenom my, Slavia ). Pak by mohl přijít někdo z talentů: Fenin, Magera nebo Holenda.

Pak je tu ještě Slovensko, odtamtud si hodláme dotáhnout Mateje Ižvolta, tak nám ho snad neseberete. Pak vim o Jendrišekovi, Žofčákovi a Pekaríkovi ( nebo Pekařík, tak nějak... ).

Takovej sen je tam o Kollerovi, kterej to balí v Dortmundu, ale sám chce zůstat spíš v zahraničí. On ani nemá důvod se vracet, on neodešel, spíš ho vykopli...

No a samozřejmě tradice: Mrkni na soupisku Jablonce, vyber tam hráče tak do 23 let a jeden z nich přijde, jako vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavni prestupovou bombu letosniho leta si vsak opomenul. V Brne konci smlouva utocnemu esu Svancarovi, o jehoz sluzby projevila enormni zajem prave Sparta. Svancara, ktery na sebe svymi skvelymi vykony v letosni sezone upoutal pozornost mnoha velkoklubu, vsak zvazuje i nabidky ze zahranici. V zakulisi se suska, ze by mohl nahradit Nystelrooyje v Manchesteru Utd. Brnenskemu vedeni se tak zrejme svuj utocny trumf pres leto udrzet nepodari a Mercedes bude od pristi sezony udivovat divaky na nekterem jinem stadionu, nez na supermodernim mestskem stadionu Brna, v Kralove Poli.

Reagovat
smazaný uživatel

To je vtip??? Dost trapnej...

Reagovat
smazaný uživatel

No jasný že je, si to nepochopil?

Reagovat
HOST*cortez

právě, že pochopil...

Reagovat
smazaný uživatel

No a co je na tom tak špatnýho, že se ironicky vyjádřil o někom, kdo patřil před pár lety k největším talentům v ČR. To ti to tak strašně ublížilo?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl to ani tak vtip jako ironie a kdo nezna situaci okolo Svancary tak nevim jestli to uplne pochopi :) Ale v Brne je to osoba diskutovana kazdy ligovy kolo :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, máte v podstatě pravdu... takže se přítomným OMLOUVÁM...

Reagovat
smazaný uživatel

Mercedesu se ale z Brna nechce, vypadá to že to dokope u nás v Bystrci

Reagovat
smazaný uživatel

dík za info, mál by som snáď len jednu radu - nekupoval by som tak veľa Slovákov. Grigovi to zlomí krk, uvidíš. Naši sú dobrí hráči, ale keď je ich moc pokope, tak sa prejavuje typická slovenská povaha a tá z cieľmi Sparty asi moc mať spoločné nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Cíle Sparty mi leží víš kde .) Ono je problém, že u nás v lize už není kde brát a když se někdo pořádnej objeví, říkaj si za něj 50 milionů... U vás se dá v pohodě sehnat pořádnej hráč za ještě odpovídající sumu kolem 10ti mega. Třeba Slavia má se Slovákama dobrou zkušenost - vrátil se Švento a hra je o 3 třídy lepší, Krajčík už pomalu hledá formu z podzimu, Kozáčik je vynikající ( jenom nevim, proč nechytá, snad už to trenér chce nechat na zbytek jara tak, jak to je... ), imho toho Ižvolta nebo Pekárika bysme nějak unesli. Ale o prvně jmenovanym sem četl, že prej hraje skvěle, ale jenom když se mu hodně chce a to není moc často ( což to samý už máme v podání Fořta ).

Grigovi něco ten krk zlomí, otázka je jestli to místo Slováků nebude spíš ta obvyklá fluktuace hráčů, kdy Sparta každej rok vymění alespoň 15 "kousků."

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele