GALEONEHO STŘÍDÁ V UDINESE MALESANI

16.01.2007, 16:27
Aktuality
Udinese sice v tabulce Serie A patří desáté místo s minimální ztrátou na pohárové příčky, klub však prohrál poslední dva ligové zápasy v řadě a to bylo dostačujícím argumentem k tomu, aby dnes byl odvolán trenér Giovanni Galeone. Jeho nástupcem se stal Alberto Malesani.

"Galeone již nadále není trenérem Udinese, novým trenérem bude jmenován Alberto Malesani," oznámil dnes tiskový mluvčí italského klubu Guido Gomirato.

V Udinese pomýšlí na účast v evropských pohárech a právě to se Galeonemu stalo osudným. Vaz mu srazily porážky 0:3 od AC Milán a 0:2 v Palermu, tedy týmů usilujích o příčky zajišťující Ligu mistrů. Galeonemu bude příští týden již 66 let a angažmá v Udinese bylo dost možná jeho vůbec posledním, na Apeninském poloostrově se totiž nyní očekává jeho odchod z fotbalové scény.

Novým koučem týmu, v jehož hledáčku jsou Tomášové Sivok a Zápotočný, se s okamžitou platností stal Alberto Malesani. 52letý trenér má s italským fotbalem bohaté zkušenosti, v minulosti již vedl například Chievo, Fiorentinu nebo Parmu. Vedle toho si vyzkoušel i angažmá v řeckém Panathinaikosu.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele