FRISK KONČÍ KVŮLI VÝHRUŽKÁM!

12.03.2005, 20:22
Aktuality
Jeden z nejlepších fotbalových arbitrů současnosti se rozhodl k radikálnímu kroku. Kvůli stále častěji se opakujícím výhružkám, které byly adresovány jemu a jeho rodině, se rozhodl s okamžitou platností ukončit kariéru. Seveřan tak nebude rozhodovat ani zápasy, na které byl již dříve nominován.

Zápas Barcelona - Chelsea byl prý pro Friska poslední kapkou, i když na konec myslel už delší dobu. Musel čelit ostré kritice ze strany fanoušků Chelsea a také kouče Joseho Mourinha, jenž Friska dokonce nařkl, že za ním byl o poločase trenér Barcelony Frank Riijkaard. UEFA ale nedala Mourinhovi za pravdu a postavila se za Friska. "Žádné z Andersových rozhodnutí v tom zápase nebylo chybné," sdělil médiím Bo Karlsson, šéf švédské asociace rozhodčích.

Frisk má v poslední době s fanoušky hodně špatné zkušenosti. V zápase AS Řím - Dynamo Kyjev se musel zápas za stavu 0:1 pro hosty dokonce přerušit, protože Friska zasáhla a zranila mince, která byla vhozena z publika. Italové tak zápas prohráli kontumačně a k tomu ještě museli hrát další dva zápasy bez diváků. O čtrnáct dní později byl v zápase švédské ligy mezi Helsingborgem a Landskronou atakován jedním divákem. Tentokrát však bez újmy na zdraví.

Na švédského arbitra nemají dobré vzpomínky ani čeští příznivci, protože v barážovém zápase s Belgií o postup na Mistrovství světa v Koreji a Japonsku vyloučil dva naše hráče a nakonec odpískal proti nám penaltu, kterou Wilmots bez větších problému proměnil.

Přesto v nedávné anketě Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků skončil Frisk na třetím místě za prvním Italem Collinou a druhým Němcem Markusem Merkem.

Autor: David Kubáň

Komentáře (159)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To ješpatný krok. Přece se jim nemůže ustupovat. To teď pokaždé, dkyž se jim někdo nebue líbit budou hned vyyhrožovat, protože budou počítat s tím, že udělají to stejné jako Frisk.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale když ti někdo vyhrožuje, že ti zabije rodinu a to už docela dlouhou dobu...

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
smazaný uživatel

Viz situace v Iráku. Proč asi Američané nesplňují požadavky teroristů, kteří unesou civilisty? Protože se jim prostě nemůže takhle ustupovat, to je hloupost. Friska chápu, ale pro další vývoj je to jen a jen špatně.

Reagovat
Mr.Jindros

Trochu mimo porovnání, navíc moc koukáš na americký filmy. USA politika to je banda idiotů, kdo jinej taky může vládnout v tom fašounskym státě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne, to srovnání sedí. Taky si myslím, že ústupek španělů, kteří jak stádo volili po atentátu v MAdridu opozici, byla další chyba. Proti zločinu obecně se musí bojovat, ne mu ustupovat. Já mám na to dost radikální názor. Ústupky nic nevyřeší. Akorát způsobí horší pozici do dalších podobných situací. A to je to stejné v případě Friska. Já ho naprosto chápu, ale podle mě se tím problém nevyřeší, naopak bude toho ještě přibývat.

Reagovat
Mr.Jindros

Slavná USA si za to může sama, vůbec nevim kde si vzal že jim Amíci neustupujou ... to srovnání je kravina .... a na to jsem reagoval. Násilím přesycený amíci jsou největší teroristickej stát světa, zmrdi zasraný, voni jsou teror a ostatní ustupujou jim. Škoda jen že to vždycky odnesou nevinný, spíš by to chtělo pozabíjet celou tu jejich vládu (za tu oběť by to stálo) a změnit od základu mentalitu tamnějšich lidí. Už se to zase zavedlo úplně jinam ....

Reagovat
smazaný uživatel

Typická reakce evropana. To, že zájmy USA jistě jsou jinde nže vymítit zlost j esice pravda ( ropa atd ) , to nic ale nemění na tom, ež ten rpoblém tam skutečně byl ( a jak byli Iráčané štastní, když byl sadám doapden ) . Problém je, že USA tam potčebovala španěli apod, ale ti prostě ustoupili, nechali az sebou nerozdělanou práci a irák trpí. Ale co, buď me v klidu, ná nás al KAjda 11. září bez důvodů nezaútočila, to je problém USA, my od toho dáem ruce pryč. To je vážně řešení. To už jem ale úplně odbočil ,ale prostě jsem musel.

A k vyhrožování, ústupek je špatné řešení, sice možná v krátkodobé perspektivě dobré ,ale dlouhodobě chybné. Takže tentokrtá zkusí mtu tvou tečku udělat sám. TEČKA.

Reagovat
Mr.Jindros

A tohle je typicá reakce člověka co kouká na zprávy na Nově. Já v tomhle tečku neudělám. Íračani byli štastný, to si viděl na americkym kanále, četl v Blesku nebo viděl na Nově ? Když tam pochcípalo několik desítek tisíc civilistů a stejně se nic nevyřešilo, nepokoje jsou tam furt stejný a Amíci stejně zbraně nenašli ? Sadám může třeba za Kurdy, ale těm amíci slíbili pomoc už v pouštní bouři a pak se na ně vysrali a nechali je pozabíjet protože se nechtěli pachtit pár kiláků přes poušť dál (svůj Kuvajt už měli) . Nemůžeš násilně demokratizovat islámský země, to zkrátka nejde. Kdyby amíci před tim nepodporovali teroristy tak by žádný baráky nespadly. Chcíplo tam já nevim 3000 američanů, ale v jejich naprosto bezdůvodnejch výpadech do Asie (Korea, Vietnam, 2x Írak) umřel několik SET tisíc lidí. Amíci jsou teroristi, drží snad někdo minutu ticha za Kurdy, padlé nevinné Vietnamce a nebo Íráčany ? Jednou si to nějaký stát nenechá líbit, oplatí jim to ... a může to být třetí světová.

Reagovat
smazaný uživatel

Však říkám, Iráčané byli šťastní, ale teď tam jsou nepokoje atd. A proč? protože se stahujou spojenci. Třeba jako španělé, prostě ustoupili a kvůli tomu tam taky vznil ten chaos. přesně to, co teroristi chtěli. Já Novu moc nesleduju, takže z toho to asi mít nebudu. Promiň, ale když Husajn vyhraje volby ( nebo jakési hlasování ) s 99% a pak jsou na ČT záběry, jak oslavují a boří sochu Husajna společně s Amričany, tak na tom asi něco bude. Ta země je devastovaná tou vládou co tam byla, proto je potřeba každé země, proto jsou s tím takové problémy, vždy´t tam nebyl ve většině domacostí elektrický proud ani voda. to je pak obnova velmi těžká. Tohle není země, kde by byl monarcha a poddaní by byli štastní, tohle byl obyčejný diktátor, žádný šlechtic nic, to je úplně něco jiného, to reaguju na to násilné demokratizování islámských zemí.

Pravdou taky je, že válklu vyhlásili teroristi, nikoli USA, která logicky vyhlásila zasáhla a zachovala se jakžtakž statečně ( jen pro upřesněnou, nesnáším Bushe a volil bych jak Al Gora, tak Johna Kerryho ) . Terorismus je celosvětový problém, teroristé nepřestanou ani když se splní jejich podmínky, viz Palestina (což je zas něco trochu jiného, ale v mém příkladu to vystihuje). Izrael se dohodl s předními představiteli Palestiny na jekémsi tom mírovém plánu ( ten zahrnoval vlastní stát a i další podmínky, které Palestina vyžádala až an Jeruzalem, ale přední představitelé nakonec souhlasili ). A na čem to ztroskotalo? O den později vybuchla v supermárketu bomba na jakémsi palestinském magorovi. Jim (teroristum) vůbec nejde o to, aby je někdo nechal být. Oni prostě chcou válčit, chcou dělat nepokoje a vůbec se při tom neřídí náboženstvím, jsou to z větší části blázni, kterým se prostě ustupovat nesmí, proti nim se prostě musí zasáhnout ať jsou ztráty velké či mizivé, radši otevřený boj, než abychom dopadli tak, že všude kolem nás budou kamery, na odbavování budem 5 hodin, nad hlavou nám budou bez ustání lítat stíhačky a budem se jen třást, kde zas kdy co vybuchne. A do této situace to spěje, pokud se s tím nebude něco dělat. A kde mají terosisti nejlepší hnízdo? Přesně v takovýchto diktatorských podmínkách.

Reagovat
Mr.Jindros

Já nepsal že ČT je lepší, to víš že naše země, která v podstatě leze USA do prdele nebude ukazovat děti který přisli o mámu apod... a i ty co se prve radovali teď určitě šťastný nejsou ROZHODNĚ to neni tim že by se spojenci stahovali (???). O fašismu, kterému všichni říkají demokracie, co je v USA si mi nepověděl nic. Souhlasím že ústupky nic neřeší, ale mělo by se začít právě u USA, neustupovat jim. Izrael je úplně něco jiného, takže to bych nechal být (snad jenom by si mi mohl vysvělit proč Amíci zakazují Izraelcům bránit se, když sami válčí naprosto bezdůvodně). Afgánci by na amíky nikdy nic nepodnikli kdyby jim k tomu nedali důvod i zbraně, že. Nějak jsem tam nenašel tvůj argument na ostatní války američanů v minulém století (zejména na to, že Američani zabili více než 10x více neviných lidí než všichni "teroristi" dohromady a jakej byl jejich důvod pro Koreu a Vietnam) - tohle hlavně zdůrazňuju, fašistický diktát v americe (Ty kamery co říkáš to už tam normálně funguje, lidi se tam bojí zastavit u silnice, bez toho aby na ně zavolali hlídku. Média je cpou pouze informacemi jak je na ulicích nebezpečnoa že se všude, bojí se vyjít z baráku, i slepec má u nich doma pušku M16 (nepřeháním) a všichni se pak hrozně diví, že šestiletý kluk zabije svojí stejně starou kamarádku.). ZEJMÉNA by mě zajímalo tvoje vysvětlení na ten poměr zabitých neviných lidí na straně teroristů a američanů. Jako by se zdálo že jeden američan má z jejich pohledu větší "hodnotu" než 10 asijců. Proč to dělají když při tom zabijou daleko víc neviných než že zabili teroristi. Saddámovi nedokázali nic .... na tohle všechno si mi oppověď nějak nedal. A naposledy zopakuju, v první řadě by se nemělo ustupovat USA. Při všech těch tajných službách a nejmodernějším technologiích by se dalo postupovat jinak než frontálním útokem. Bohužel to není ekonomicky výhodné.

Reagovat
smazaný uživatel

S USA je to složité. Já taky nesouhlasím s plno záležitostma, c ose tam u nic hděje. S válkou ve Vietnamu už vůbec ne, ale konkrétně s Afganistánem naprostou souhlasím ,tam to bylo bezpodmínečně nutné a s irákem spíše taky souhlasím. Nikdo mi nemusí ukazovat děti bez rodičů ( to mi dojde samo, že když umřou desítky lidí ,tak rodiny celé nezůstanou ) , ale pravda je taková, že američané čšli po vojácích, to teroristi zabijí civilsity.

Při obnově země je potřeba co nejvíce materiálu, co enjvíce vojáků, ale když z nenadání se stáhne Španělsko, do té doby významný spojenec, tak to působí zančné problémy.

Izraelcům zabraňují bránit se, n oto je dost sporné. Izraelci už udělali několik opatření, i vojenských, američané o je nmírní, což je vzhledem k historickým okolnostem ( Izrael palestině území zabral, takže vyníkem, tím původním, je možná on ) asi správné. Ovšem teď, dkyž je dohoda na spadnutí, tak se dotho pustí Palestinci s bombama. Tady je možná opravdu chyba američanů, že se sanží stáel držt mír, to je pravda.

Al Kajda zaútočial na USA. Důvody jsou velmi pofideerní, až nulové. většinou jsou schopni říct, že je to kvůli Alahovi, nebo kdo je to ten jejich papaláš, ale to je tak vše.

Argument k dalším válkám jsem nepsal, protože jsem taky nikde nepsal, že se všema souhlasím.

K tomu diktátu co tam panuje... a právě proto proti jakýmkoli diktátorům logicky bojujou, On ose to nespraví tím, že budo udělat hodné a doufat, že se teroristi uspokojí a nechají je být,. Chtějí udělat volnější svět nejen pro své občany.Chcou se zbavit těch, kvůli který mjso utyhel opatření, mezi ně patří/il Irák, Afganistán, Irán, Korea ( ta halvně , ale dotoho američani zatím nejdou, to by opravdu mohla bát třetí světová ) . To, že i v klidu vyhlásí jaderný program je nebezpečím pro celý svět, už jen proto, že je t ovzrovna v asijském prostředí s mnohem nebezpečnějšími vládci ). Sadámovi nedokázali jaderné zbraně, ale to je tak vše. Spojen ís terorist y je více než jasné, potlačování menšín taktéž, nássilné udržování moci ( za dobu jeho vlády zemřelo tisíckrát víc nevinnýc než během války ) , to vše je jasné. Přičtěme k tomu útk na Kuvajt, válku s Iránem a vychází nám z toho trvale nebezpečný stát, který se nebojí zaútočit a má k tomu i prostředky.

K tomu poměru, to už je zas jiná věc, způsob boje atd. Dotoho já zas nevidím, každopádně si myslím, že nevinné zabíjejí halvně teroristé a nemůžeš USA přičítat mrtvé civilisty, když naprostá většina zemřela kvůli nejěké bombě teroristů. Vietnam byla chyba, ale o tom teĎ nemluvíme.

btw, možná by se taky nemělo zapomínat, že možná jen díky USA dnes nežijou na světě jen němci. Nevím nevím, jak by si SSSR poradil s Němci, kteří by nemuseli bojobvat na třehc frontách a měli by stále jako spojence Japonce. To je jen tak mimo, je naby se nezapomínalo, co pro nás ( a hlavně pro sebe ) také udělali.

Reagovat
Mr.Jindros

V podstatě jsem spokojen jakž takž až s poslední částí. A na koho bys to házel ? Američani kdyby nezaútočili tak by je takzvaní teroristi nechali naživu, jsou to američani kdo bombardujou Bagdád zbraněmi hromadného ničení, za druhý nevim kde bereš tu jistotu se saddámem (btw šlo o chemické zbraně pokud vim). Základní otázka zní - opravdu si myslíš že terorismus (zabití několika řekněme tisíc nevinných) by se měl potlačovat tím, že USA rozpoutá válku ve které zahyne několik desítek tisíc stejně nevinných lidí ? ANO nebo NE ?Sice se o tom psát tolik nebude, protože to nejsou američani, že, ale člověk jako člověk a viník je jen jeden a jasný - USA. Fakt si myslíš že je to správné ? Jestli si myslíš že jo tak si s prominutím idiot, nemůžu si pomoct, v tomhle případě fakt ne ... osobně jsem jednoznačně proti potlačování terorismu, ale v dnešní době dokonalé špionáže a satelitů se to dá vystopovat a zasáhnout jinak než frontálním útokem. Jenže to by zase George nedostal svojí ropu. Zkrátka, kvůli prachům, kterejch maj už tak dost, zabijou spousty nevinejch. A američani a volnější svět ? Vtip dne. Podívej se jak se u nich žije .... katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč se tak u nich žije? Snad ne kvůli nim. Snad za to nemlžou oni, že teroristi ( bez reálného důvodu )vezmou 4 letadla a vrazí je do nevinných lidí A jak jian kse to má vyřešit než válkou? Zpravodajské služby, nevím jak si představuejš jejich funkci, ale ty plní ryze zpravodajskou činnost. Snad si nemyslíš, že agenti CIA nastolí dmeorkacii a zbaví nás teroristů bez jediného výstřelu Do té doby, než budou ansazeni roboti, to prostě jinak řešit nepůjde. Oni bojujou proti diktátu, oni za to přece nemůžou. Byl bych VELMI zvědav, jaké bys měl názory, kdyby tak vletěli sem a zabili ty, které máš rád ty. Uričět by to pak nebyly řeči, že je to jen kvůli ropě apod. URčitě bys pak naší vládě neyvčítal, že je tady diktát kvůli nim.

To chci opravdu vědět, proč za to můžou amíci? Fkat je totiž ten, že terosrist ijim prostě zabili 5tisíco byvatel bez jediného útoku na nějakou zem předtím.

Reagovat
Mr.Jindros

A kvůli komu ? Oni můžou za to že se tam pozabíjí 11 000 lidí ročně střelnou zbraní. Oni mají právo nosit zbraň jakou chtěj, oni maj tak zkurvená media že ukazujou jenom násilí. Maj všude kamery, nemůžeš si otevřít na ulici pivo .... to s teroristama nesouvisí. Neodpověděl si mi na základní otázku. Jinak to se který mám rád já je hodně blbý argument. Teroristi to udělali v americe, zabili blízké mnoha lidem, ale USA to pak udělala u nich daleko více lidem , to je furt to stejný ... kdybych žil v íráku tak by mi zase amíci zabili mé milované a z daleko větši pravděpodobností. Zpravodajské služby ? Kdo se tady baví o zpravodajských službách ? myslíš že CIA je zpravodajská služba ? To je soubor těch největších sviní, když jsou schopný svrhnout v zemi vládu bez konfliktu (sice v Africe, ale co), tak by pro ně nebyl problém zjistit případný útok a zasáhnout čistě, rychle, kdekoli .... ano , teroristi jim zabili pět tisíc lidí (úplně bezdůvodně to nebylo, ale i tak) a to je důvod pro to aby oni zabili desítky tisíc NEVINNÝCH íráčanů ? To si fakt tak hloupej ? V Íráku jako maj normální lidi menší právo na život než v USA ? Z tvého příspěvku vyplývá že si to snad myslíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale di, CIA vyšetřovala dva roky situaci v Iráku, nevím jak si představuješ, že mohli udlat víc ,ono se totiž třeba počítá se spojencema a oni si pak zbalí kufry a odejdou.

Ještě bych znova zopakoval, že nevinné zabili i v Iráku teroristi. USA nemůže kontrolovat, co teroristi udělají. Občané byli spokojení,tak teroristi zasáhli no. Ale to je zas problém teroristů, to je zas problém, proti kterému USA celou dobu bojuje. Přece nenchá třeba AFganistán být jen kvůli tomu, že TERORISTI se pak budou mstít. To je dobrá blbost. To jako tehdy po 11. září měli američané vzít na sebe bomby, vbehnout do mešit apod odplálit na sobě bombu a zabít tak i Američay? Protože to stejné dělají teroristi. Zabijí svoje lidi.

USA vtrhal do Iráku. Teroristé reagovali zabíjením civilistů, ale ty rozhodně nezabila USA. To tak brát nemůžeš, to by se svět nikam nedostal a jacíkoli zločinci by to pak měli mnohem lehčí.

Příklad je třeba útok na operu? v Msokvě, útok na školu atd. Vojáci zasáhli a teroristi začali zabíjet nevinné, takže podle tebe je vlastně zabili vojávi, ty děti, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Ked som zacal citat tieto prispevky-tak som myslel,ze som na nejakej spravodajskej stranke a nie na futbalovej Normalne som myslel,ze som si to tu pomylil

Reagovat
Mr.Jindros

Ty si fakt myslíš že CIA je dobročinná organizace asi jako Greenpeace, viď ? Ty délaj takový svinstva, který se pak odhalí až desetiletí na to .... Šlo to řešit jinak než naběhnutím do mešit, ne frontálním útokem, jen malé operující jednotky, s jejich technikou by to nebyl žádnej problém odstranit saddáma jinak než válkou, prostě ho odstranit. Jsem přesvědčenej o tom že CIA o tom útoku věděla, i když to je jen spekulace, takže to nechám být a i kdyby ne, pokud by vynaložili dostatečně velké úsilí stačili by zabránit všemu, zrovna Írák šel vyřešit skoro mírově v klídku. S útokem na Afg částečně souhlasím taky (ale spíš ne). Zajímavý je že CIA nic "nevěděla", ale hned druhý den našli spoustu důkazů který jasně poukazovali na to že to byl Afgánistán, to je až k smíchu .... Pokud byla válka v Afg jakž takž ospravedlnitelná (což nebyla), pak obě války v Íráku určitě ne. Nejsem si vědom toho že by teroristi zabíjeli civilisty a ani nevim proč by to dělali, ale myslíš že boje v milonovém městě nepřinesou oběti ? A může za to zas amerika (USA).... někde jsem viděl až teď odhalené číslo 70 000 civilů jenom za pouštní bouři ... a ta druhá byla ještě horší řekl bych daleko horší) a za drtivou většinu můžou teráci, který si tu válku začali, viď ? Ty země nemůžou za to že tam má Alkaida sídla ... za to se nemůžou zodpovídat nevinný. A mimochodem stále si mi neodpověděl na otázku o poměru mrtvých. Mimoto řeže se to všude, ale USA musí jen do íráku, protože má ropu, tam je nakvartýrovaná hned. Navíc si mi neodpověděl jak můžeš v zemi kde byly století před tim diktát a ty lidi se v tom narodili a žijou tak nstolit demokracii, oni to maj v sobě, to je úplně jiná mentalita.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže: první válku vyprovokoval Sadám, takže jseš trochu mimo, ne?

Zadruhé: ty vážně nevíš, že by teroristé zabíjeli neviné? To si snad je ndělal srandu. Každy den slyšíme (A neříkej mi, že to jsoui jen výmysly s falšovanými záběry) , jak vybuchla bombě tam a tam, jak zemřelo 30 američabů a 40 Iráčanů, to jako vždycky přeslechneš, co?

Irák je úplěn jiná situace, než jiné absolutistické vlády, ajk otřeba Bután či co. Tady to není absolutismus, ale diktatura, což je teda sakra něco jiného, t osi trošku pleteš Dřív tam bylo království, nidky před Husajnem tam nebyla diktatura

Na otázku k poměru jsem ti odpověděl už dávno. NAprostou většinu zabili teroristé, vždyť se píše pořád, ja ktam zemřlo mnohem víc lid než za dobu války. Prostě terosisté od konce války zabili tolik lidí, že ej to hrůza. A nesváděj o na USA, to je hloupsot, to je ja ks těma mešitama. Oni nám zničli WTC, tak mi jim zničíme všedhyn mešity v USA a zabijem přitom i Američany, ale bude to chyba teroristů ,takhle to totiž chápeš ty.

Reagovat
Mr.Jindros

Já nevim jestli ty to vidíš každej den, asi sleduju něco jinýho ... Za diktátu neumřelo víc lidí, o tom jsem přesvědčen, Saddám hromadně vyhladil jen Kurdy (za který ale zase můžou jen američané, který jim slíbili pomoc když se saddámovi vzpříčí), to bylo pár tisíc (ovšem na americké triko). Jinak si myslim že ve válce o Bagdád muselo padnout opravdu mnoho civilistů (řádově několik desítek tisíc), boj ve městě to neni legrace. Veškeré statistiky (ty pravé) se zase dozvíme zase až za několik let, kdy už to bude každýmu jedno. Nicméně Saddám neměl zase tolik nepohodlných osob a není možné aby pozabíjel úplně bezdůvodu (on je ÚPLNĚ bez důvodu nezabíel, i když to byl magor, on ty lidi pořád potřeboval a jeho diktát nebyl zas tak pevný ... ) tolik lidí jako otevřený konflikt ve městě, to by mu zkrátka neprošlo (ani jemu, to může projít jenom Amíkům) a je to úplný nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už fakt přeháníš Takže Sadám vyvraždí Kurdy a můžou za to Amíci, rpotže jim nepomohli A když pak Iráčanům pomůžou, tak je to zas špatně, protože při tom zemřelo příliš lidí Tak teĎ si pořádně protiřečíš.

Reagovat
Mr.Jindros

Zřejmě nevíš o jakou tam šlo situaci ... polopatě ... Saddám Kurdy nechával být. Američani je chtěli získat za spojence. Nabídli kurdům že pokud začnou bojovat proti Saddámovi, tak jim pak USA pomůže ... Kurdové začli útočit na Saddáma, dle dohody .... ale americká slíbená pomoc nepřišla, vysrali se na ně. Saddám se jen bránil (předtim s nima měl mír) a nebohé Kurdy vyhlazoval, což je teda hnus, ale můžou za to jedině Amíci, kvůli nim začali boj se saddámem. Už chápeš ?

Reagovat
smazaný uživatel

nene, Kurdové měli k povstání důvody ( nebo z nich děláš takové debily, že Američaníi řekli, at na něj zaútočí a oni jak stádo to udělali ) Ale Kudové nejsou roboti, dělají to co sami chcou, ne to co jim dko řekne, to je jejich chyba, ne USA . Povstání se dějí pořád, ale řešit to chemickým útokem a vyvražděním

Chyba je na straně Kurdů a Sadáma, ale uvažuj přece, Američané něco někomu PRÝ řeknou a oni to udělají. To sand ne! Udělali to Kurdové, zas vidíš je nza vším USA.

Reagovat
Mr.Jindros

Oni se dohodli, za americkou ochranu a finanční pomoc. USA se pak na ně vykašlala, to je dnes bězně známá věc (sama USA to přiznala, opět s odstupem nějakých let) ....

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jo,a le přesto ej blbost říct, že oni můžou za skoro vyvraždění Kurdů. Kurdové mají vlastní halvu ,blastní důvody útoku na sadáma, a sadám vlastní důvody použití plynu. To je ja k kdybys řekl, že za ztrátou Slezka ( v období MArie Terezie ) může Rusko a ne Prusko. Při tom to totiž bylo tak, že Prusko za útočilo, Rusko stálo na straně Habsburků, ale pak obrátilo. JE to takřka to stejné, ale halvní chyba je tady na straně Pruska ne Ruska, stejně tak je to s USA.

Reagovat
Mr.Jindros

Kurdové zaútočili na Saddáma JENOM kvůli tomu že se dohodli s Amíkama. A i kdyby byla pravda ta lež co říkáš ty (to přirovnání s historií raději nechej být) tak to je jen kapka v moři.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže chápu to dobře, že když nám USa přislíbí pomoc, tak zaútočíme teba na SLovesnko, kdžy v tom nebyl žádný jiný důvod, jen ppomoc USA.

Reagovat
Mr.Jindros

Slovensko nevtrhlo do Kuvajtu ty vole. Navíc nepotřebuje finance na základní lidské potřeby. To nevidíš ten rozdíl ?

Reagovat
smazaný uživatel

No já jen že ty si říkal, že JEDINÝ důvod byla podpora USA, což mi řpišlo jako blbost.

Reagovat
Mr.Jindros

Dyť to byl ten jediný důvod - finance a ochrana od USA.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemyslíš vážně Oni útočili kvůli tomu, že je podporovala USA, to je jako všechno??? Jseš normální? Jako když nás bude USA podporovat, tak taky bude man akždého útočit, nebo co? Zkontroluj si, co si vlatně napsal, určitě si to tak nemyslel, jinak to nedává smysl. Ú točit na někoho jen proto, že by nám někdo pomohl.

Reagovat
Mr.Jindros

Ty seš ..... přečti si o tom něco. Ano, přesně proto, za prachy, ochranu a světlejší budoucnost napadli Saddáma.

Reagovat
Mr.Jindros

Ještě bych vyvrátil že ty důvody nejsou pofidérní a už vůbec ne nulové .... mimoto to byli USA kdo dal Alkaide zbraně v rámci studené války.

Reagovat
smazaný uživatel

A řekneš mi ty důvody? To jsem zvědav, který z nich nebdue pofiderní. A to, že dáš někomu zbraň je podle tebe důvod k tomu, aby tě pal tou zbraní sejmul? ( a propo, nevím ,ale američané žádné letadlo Al KAjdě nedali ).

Reagovat
Mr.Jindros

Bez jejich zbraní by se nikdy neutvořila teroristické skupiny v takové výši. Dali jim je na nevinné Rusy, no .... to je bylo od nich hezké.

Reagovat
smazaný uživatel

A řeknš mi ty důvody, už se tě ptám potřetí. řekls mi, že jim dali zbraně, fajn, chyba, ale to je jako důvod k vraždám? A co mmají společného zbraně s tím, že unesou letadlo? Pár zbraní na únos si seženou i bez USA.

Reagovat
Mr.Jindros

K smíchu ... ten útok musí bejt organizovanej, to neni zas tak lehký ... a hádej kdo finančně podporoval tyhle organizace ? A kdo dal Saddámovi zbraně na ty vraždy o kterých mluvíš ?

Reagovat
Mr.Jindros

Jo a za Saddámovi vlády nezemřelo ani zdaleka zdaleka tolik lidí jako ve válce ... kdes to zebral proboha ?

Reagovat
smazaný uživatel

No to je celekm jasné, už je z výpovědí ( taky ,ale nejen z český stanic ) Iráčanů. JE to zcela zřetelné, jaký bordel tam zanechal, to zas nepřeháněj. ten tam napáchal takové škody a zavinil tolik mrtvých, že si to jen těžko kdo dokáže představit.

Reagovat
Mr.Jindros

Blbost. On si nemohl jen tak bezdůvodně vraždit a ani to nedělal, neměl důvod, kdyby to dělal, ty lidi by si to líbit nenechali to se neboj, žádnej bordel tam do přichodu USA nebyl (resp. ne takovej jako třeba teď). Jestli saddám zabil pětinu lidí co potom amíci tak je to moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale porsímtě, nebuď naivní. Když si MUSELI nechat líbit falšování voleb, omezování svobody, zatýkání nepohodlných osob atd, tak si bohužel museli nechat líbit i tohle. Nedělej z Iráku ráj, bylo to tam hrozné. stačí se podívat na tu brovskou radost po osvobození přesto, že Sadám dostal 99%. Co asi mohli lidé dělat, tehdy? Vždyť šlo i vidět, jak měli Iráčané strach se radovat, trvalo to celke mdlouho, než se uvolnili, i přesto, že už byl klid, iráčané měli pořád strach, proč?

Reagovat
Mr.Jindros

Hm , lepší Saddám než to co je tam teď. Iráčani rychle vystřílzivěli a američani jim ani nenechaj ropu v jejich vlastní zemi. USA o ty lidi vůbec nejde ... to by poznal snad každej. S tou naivitou začni u sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

jono ,lepší diktát, než to co ej tam teĎ. Ale to co ej tam teĎ způsobili zase jen a jen teroristé. Kdyby nechali být, takže je tam pořádek. USA se sanží o pořádek a teroristé jsou proti, házet tohle na USA je trochu mimo.

Reagovat
Mr.Jindros

Promiň, ale za to co je tam teď (ten posun k horšímu od diktátu) tak za to můžou Američané, bez války by tam furt byl diktát, to je snad jasná záležisost. Nehledě na to že když nakoukneš do budoucnosti, zjistíš že Íračáni z ty JEJICH ropy nebudou mít skoro nic, celá země schudne daleko víc než teď a až to tam amíci dotěží pudou pryč a nechaj tak další lidi chcípnout na hlad a nemoce, tak jako to už jednou udělali.

Reagovat
smazaný uživatel

TAk s tím teda vůbec nesouhlasím. Američané mají vypracovaný plán reformy země, který půjde jen a jen z peněz Amíků. Irák by byl v klidu, ale prostě nevím ajk jde "pracovat" někde, kde teroristi dělají bordel, ničí baráky, zabijejí nevinné atd. atd. Chyba Američanů by to byla ve chvíli, kdyby nechali situaci být a odešli. Jenež ve chvíli, kdy se snaží dát vše do pořádku, napravit škody atd a nějací magoři z bombama to ústavičně brzdí, tak je to úplně jiná situace.

Reagovat
Mr.Jindros

Jo, ty peníze Amíků o kterých mluvíš bude asi desetina toho co amíci vydělaj z íracké ropy. Reformu vlády ? ASi jako v Angole nebo kde to bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to už je zas něco jiného a jiný problém vvíš. JDe o to, že chtěli tu zem dát do pořádku, ale brání jí v tom teroristi, s ropou s tebou přece souhlasím.

Reagovat
Mr.Jindros

Brání jim v tom teroristi ? Američani je po tom co vytěžej nechaj chcípnout hlady, protože tam zkrátka nic jiného než ropa není a těch pár dolarů to jim nebude stačit ani zdaleka. Saddám se o ně staral líp. Přečti si něco o tajných operacích CIA apod. a zjistíš jak postupujou.

Reagovat
smazaný uživatel

No to teda brání, jak se mlže opravovat zem, když ti deně vybuchne bomba, jsou tam přestřelky atd.

Reagovat
Mr.Jindros

Kdyby tam nevtrhli, neměli by tyhle problémy. Ani se nedivim že se jim mstí, tohle muselo zákonitě strhnout další vlnu terorismu. Já přijít ve válce vyvolanou USA o rodinu, taky bych je chtěl zabít, kretény.

Reagovat
smazaný uživatel

nojono, ale takhle se ty problémy nevyřeší. Tím, že se jako ty budem bát problémů, toho mo cnedokážem.

Reagovat
Mr.Jindros

Bát ? Tim že se vyhladí civilisti se nic nevyřeší, ten terorismus se vůbec nesníží a šlo to řešit jinak, navíc šlo stejně jenom o ropu.

Reagovat
Mr.Jindros

Jinak s tim ustupováním souhlasím. Už by se mělo přestat USA ustupovat .... já jen reagoval na to že si napsal že USA neustupuje což je megablbost.

Reagovat
smazaný uživatel

ve všem co si napsal souhlasím, jsou to z velké většiny američané kdo může za současný špatný stav Iráku, dělají si úplně co chtějí a to je ten největší průser, akorát nechápu jak můžou být tak blbí, připadámi to že neměli snad žádné studie o tom jak to bude v Iráku vypadat když svrhnou Sadama, nebo je vláda ignorovala - nebylo by to poprvé kdy si vláda dělá co chce.

Jo a nebylo by fér svrhnout všechny diktatury na světě když tak vehementně šli po Sadámovi? Měl by být stejný metr,ne?

Reagovat
Mr.Jindros

Přesně. Jenže ostatní za prvé nemaj ropu a za druhé se jim to nehodí "do krámu". Mě jde v podstatě o to, že Americká zahraniční politika je horší než všichni teroristi světa dohromady. Tim nechci obhajovat ostatní teroristy, ale začít by se mělo tim největším - USA, největšim a ještě legálnim.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná, kdyby se zapojili i ostatní státy, tak by třeba proti Koree zasáhli. Ale to bychom museli spolupracovat a neříkat si, ž se ZATÍM nic neděje. JAderný program je teprver na začátku, takže v pohodě. Demokracie by měla bojovat společně proti tyranii a ne se navzájem kritizovat.

Reagovat
Mr.Jindros

Základní problém je že USA neni demokracie.

Reagovat
smazaný uživatel

A to soudíš podle čeho? Koho si vybrali lidé ( podle mě špatně) ??? Oni si mohli svobodně vybrat. buĎ George s tím, ež boje budou pokračovat tak jak do teĎ se vším, co k tomu patří (podle tebe diktát) a nebo jinou formu boje. ač celkem těsně, vybrali si Bushe, naprosto demokraticky si vybrali, jakou cestou chtějí jít, to, jestli spraváě je věc druhá.

Reagovat
Mr.Jindros

Nenapsal jsem že je to diktát, jakási demokracie to řekněme je, ale určitě to neni svoboda. Já bych to nazval fašismem.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, moc pěkná debata, pánové, přečtu si ji jindy. Jen bych Kyslíka opravil, že Španělé by volili opozici, jak on říká jako stádo, i kdyby žádné útoky v Madridu nebyly, protože seňora Aznara měli už všichni plné zuby. Navíc je to podněkud nelogické, když Aznar lezl Bushovi do prdele s vším, co se dalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Prý pěkná debata, a přito msis ji ani nepřečetl.

Reagovat
HOST*vazquez

Veľmi príjemné oživenie tejto stránky Tak trochu sa to veci Friska týka ( v základe ),myslím,doktore,že máš v podstate pravdu-nedaj sa

Reagovat
HOST*yarda

Já měl na mysli její délku

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře to napsal Kohák: Bushe volila polovina amíků, z této poloviny byla půlka venkovani ( kteří se o politiku nezajímají, nerozumí ji a o světě nic neví ) a ta druhá křesťanští fašisti - to je sice dost divné spojení zahrnující spoustu různých sociál. vrstev,ale tenhle název je spojuje. Proti Bushovi byli lidé rozumější, vzdělanější, inteligentnější, z větších měst, více mladí, atd. Bohužel zvítězila většina.

Výsledek je ten že usa nemá s demokracií už delší dobu nic společného, je to něco mezi socialismem, fašismem a diktaturou-extrémní podoba demokracie, neboli další evoluční stupeň demokracie.Nejsou to moc dobré vyhlídky,co

Reagovat
HOST*Mr. Big

Myslím, že na takové úrovni musí být rozhodčí pod takovým tlakem, že si to nikdo nedokáže ani představit, o to je těžší ten zápas potom v pohodě zvládnout. Zajímalo by mě, kam až chování takových Muríňů může dosáhnout!

Reagovat
smazaný uživatel

sakra ten Mourinho už si dovoluje moc, měli by ho rychle zavřít nebo se někomu něco stane

Reagovat
antimadrista

Další oběť Chelsea...

Reagovat
exmafie

Tak kdo je teda nejhorší,Real nebo Chelsea???

Reagovat
Mr.Jindros

Ten kdo si dovolí vyřadit nejlepší klub Galaxie a nebo je před nim v tabulce.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca vede s Athleticem po poločase 2:0 - branky vstřelil Deco a Giuly.

Reagovat
smazaný uživatel

To se dalo čekat po tom výprasku v Anglii

Reagovat
HOST*ludo

Mourinho je ubožák, ta jeho namyšlenost by se měla cenzurovat

prosim ňákýho katalánce popište mi jakyho gola dal Giuly,moc mu fandim dík moc FORCA BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

to spíš najeď do rubriky na samotný zápas, tam je katalánců víc ale jsou dneska nějací zdechlí, taky je pořád uháním ať vysypou nějaké novinky a furt nic

Reagovat
smazaný uživatel

Teď budu sice vypadat jako debil, ale já schvaluju jeho rozhodnutí. po zápase Barci s Chelsea jsem to i psal v příspěvku, že by měl skončit. V poslední době se mu dost zápasů nepovedlo. Zdálo se mi, že je čím dál slabší.

Pane Frisku, děkujeme, že jste se zachoval jako chlap a skončil to sám.

Reagovat
smazaný uživatel

což se o jiných ( hlavně českých ) říci nedá

Reagovat
smazaný uživatel

No jistě!Tu červenou dal špatně nechal se unést tlakem hráču Barci a jejich trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prd, ty joudo. Jakej tlak? Ta červená byla udělena správně. Jen se mi nelíbilo, jak řešil některé další momenty a hlavně, jak rozhodoval předešlé zápasy, kdy na něj byla kritika pořád

Reagovat
Mr.Jindros

No nevim, Jirko. Když mu nějaká banda blbců vyhrožuje že ho zabije a i rodinu apod., tak to neni moc v pořádku, pořád je to sport a nemělo by to zajít až do takových mezí.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej. Teď jsi mě hodně špatně pochopil. Já neschvaluju vyhrožování, to vůbec ne. Já schvaluju jeho odchod. To, že se rozhodl odejít. Ti hajzlové, co mu vyhrožují by měli jít na hodně dlouho do chládku. To se sakra nedělá. A jestli mu vyhrožují kvůli fotbalu, tak je to ještě o to horší, protože ve fotbale jde prakticky o hovno. Je to sakra jenom sport, ne?

Takže doufám, že teď už jsi mě pochopil na 100 %

Reagovat
Mr.Jindros

No tvůj první příspěvek vyzněl hodně odlišně od toho druhého.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

V čem?

V prvním jsem schvaloval jeho odchod a ve druhém jsem zase schvaloval jeho odchod. Snad jen, že jsem zdůraznil, že odsuzuju to vyhrožování

Reagovat
Mr.Jindros

Tvůj první příspěvek mi vyzněl tak na rovinu, že si myslíš že snad schvaluješ vyhrožování a si rád že vypad. Těd už vím jak to je ....

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Reagovat
smazaný uživatel

No myslím že pan FRISK byl jeden z nejlepšíh sudích co kdy byl nevím jak někdo muže mít za nejlepšího to ho plešatýho kolinu tan pískat neumí odjakživa (viz. ČR - ŘECKO tam měla bejt minimálně penalta )

Reagovat
Mr.Jindros

Já proti Friskovi vůbec nic nemám. Ta naše baráž proti Belgii, zaslouženě jsme vypadli, hráli jsme otřesně a ty červený byly pokud si vzpomínám po zásluze. Jinak chválím eurofotbal, novinky se rozjely, tady to žije.

Reagovat
HOST*vazquez

Banda imbecilov si rieši svoje komplexy a doplatí na to chudák rozhodca. Aj keby pískal akokoľvek zle,je to tragédia,že ho odpíšu lumpi. Ale keď sa tak rozhodol,muselo to byť tvrdé..

Reagovat
HOST*Leite

Škoda že končí, považoval jsem ho za nejlepšího rozhočího na světě...

Reagovat
HOST*Mr. Big

Myslím, že na takové úrovni musí být rozhodčí pod takovým tlakem, že si to nikdo nedokáže ani představit, o to je těžší ten zápas potom v pohodě zvládnout. Zajímalo by mě, kam až chování takových Muríňů může dosáhnout!

Reagovat
HOST*stam

skoda,skoda mne bol Frisko vzdy sympaticky....ked nejaky hrac odporoval zhukal ho jak psa a choval sa jak keby bol jeho fotrik a syn dostal zlu znamku v skole...podla mna bol sympatak a aj ako suddca bol dobry...skoda ho

Reagovat
HOST*cufi

Frisk bohužel svojí neschopností ovlivnil hodně zápasů, ale i tak mu takový konec nepřeju.

Reagovat
HOST*stam

samozrejme ze som nevidel vsetky jeho zapasy ale asi bol dobry sudca ked je v poradi treti na svete

Reagovat
Mr.Jindros

Omlouvám se všem za drobný off topic, ale na otázku fašismu v USA jsem hodně citlivý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to všechno o zločinu, takže to má alespoň něco s tématem společného.

Reagovat
HOST*Leite

To co si tady psal o politice se mi líbilo. Ve fotbale s tebou někdy souhlasit nemůžu, ale v politice s tebou naprosto souhlasím....

Reagovat
smazaný uživatel

No dík, je to celkem zvláštní, s tebou nesouhlasím ve fotbale, ale v politice jo a s azulgranem zas přesně naopak

Reagovat
HOST*Leite

Akorát nechápu proč by si volil Kerryho, když máš tak pravicový uvažování??? Kerry je šašek, Bush má jasnou vizi a ví co chce!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já sjem vždycky upředňostňoval demokraty před republikány.

Reagovat
HOST*Leite

Ale proč když jseš pravicový????

Reagovat
Mr.Jindros

Demokracie je taky pravicová. Akorát republikáni ještě o něco víc, až příliš, jak se přesvědčujeme.

Reagovat
HOST*Leite

To je dobře... Jen se bojím aby to v ostatních státach nedopadlo jako ve Španělsku, kde lidé "ze strachu" po teroristických útocích volili levicovou vládu, která stáhla jednotky z Iráku, což je špatně!!!

Reagovat
HOST*Leite

Jestli si myslíš že V USA není demokracie , tak jseš pěknej vůl.... A nevid v Americe něco zlého, tý jde jen o to aby byl na světě pořádek... A takovímhle sráčům ( Irák, Irán, Severní Korea atd....) se ustupovat nesmí!!!!!.... Fotbalu sice rozumíš, ale do politiky se radši neplet!!!!

Reagovat
Mr.Jindros

Jasný, takže Arabové nejsou ani lidi a můžou se zabíjet jak chtěj .... všichni co žijou v íráku atd. jsou zlý a zaslouží si chcípnout. Mám známý a ne málo co v Americe žili a všichni se na tom shodli.

Reagovat
HOST*Leite

Ale kdo začal zabíjet neviný lidi??? Arabové!!! Američané jdou jen po teroristech a když NECHTÍC nějakýho "neviného" Araba zabijí tak se z toho můžeš posrat...

Reagovat
Mr.Jindros

Tohle mi ani nestojí za to psát ti nějaký normální argument, promiň.

Reagovat
Mr.Jindros

Ty mi ani nestojíš za odpověď, začni u tohodle - uvědom si, že Američani nejdou po teroristech, ale po ropě ....

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, ale tohle jsem psal hned u svého druhého přísapěvku, ale o to snad nejde. Dělají tam dobrou věc, aspoň se o to sanží a s trochou pomoci od demokratické části světa by to i šlo. S ropou dělají chybu, to já nepopírám, alel co stím mám dělat?

Reagovat
Mr.Jindros

To nebylo na tebe, chtěl jsem to napsat tomu úplně dole, ale nějak se mi to hodilo sem (dvakrát).

Reagovat
HOST*spanhel

Já jsem myslel, že je to fotbalová diskuze...

Reagovat
HOST*yarda

Hele a co třeba Vietnam, kde si Amíci zkoušeli nové zbraně nejrůznějších druhů? Myslíš, že tam zahynuli taky jenom zlí (rozuměj vojáci)? Myslím, že ne... spíš to většinou odsrali vesničané a jiní

Reagovat
HOST*yarda

Hm, Arabové dělají problémy víceméně od vzniku státu Izrael, k čemuž mají poměrně důvod. Způsob jakým to dělají je zavrženíhodný, ale tvrdit, že oni začali první zabíjet nevinné lidi je kravina. Mimochodem, když jsme u Američanů, tak si vzpomeň na Vietnam, kde rozhodně následky amerických útoků (napalm a jiné chuťovky, prostředky na opadávání listů ze stromů aj.) neodnášeli jen vinní. Sice je to o dvacet let později oproti výše zmíněné události, ale stejně

Reagovat
Mr.Jindros

Souhlasím s obojím. Třeba dneska jsme opět debatovali o válce ve Vietnamu. Kdosi se přihlásïl s tim, že tam USA neměli lézt protože přišlo o život mnoho američanů. Přitom na Vietnamců přišlo o život 100x víc. Navíc za USA byli ztráty čistě na profesionálních vojácích. Zejména chci upozronit na to že většina má podvědomí jen o americkej ztrátách, zaměřuje se na ně, přitom oni sami dělaj daleko větši svinstva.

Reagovat
Mr.Jindros

Opravuji na "vědomí" a ještě bych dodal, že tohle bys měl psát spíš Kyslíkovi (reagoval si na mě).

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm, ale to já nezapírám, však sje mto tam taky psal, že s Vietnamem prostě nesouhlasím. Taky nejsem nijak na americké straně, ale jen na straně protiteroristické. Jde mi jen o tyhle války proti teroru, proi Vietnamu to je blbost, ale to jsem přece psal.

Reagovat
antimadrista

Tak to pozor! Není možný, aby světu rozkazoval "národ" ktarej existuju sotva 300 let a nadřazoval se nad jinými národy, kteří existují tisíce let. Navic to ani není národ, ame pouhá směska.. a tihle vykořisťovatelé mají vládnout světu?? Vždyť dělaj to, co dělal Sověstký svaz ! USA je SSSR na novo!

Reagovat
exmafie

Jo to s tebou souhlasím,žádní američani,vždyť jsou to evropani a afričané (z velké části) a s tou historií máš taky recht...

Reagovat
Mr.Jindros

Tak, tak, oba ....

Reagovat
HOST*Leite

V SSSR nebyla Demokracie, tak co tady kecáš!!!

Reagovat
HOST*yarda

To je trochu blbost, Antimadristo... Nikde není psáno, že JAKÝKOLI národ (v případě Američanů spíše pronárod), ať je starý jak chce, nemůže rozkazovat ostatním. Maximálně z hlediska etického, ale na to sere pes Prostě velké národy (pronárody) trpí komplexy velkých národů a malé národy trpí velkými národy Nakonec upozornění: Téměř každý národ je z historického hlediska pronárodem, málokterý národ je "čistý" (možná Islanďané)

Reagovat
Mr.Jindros

Je ale fakt že žádnej národ by se nechoval jako oni. Jejich lid zakusil válku naposledy před stoletími. Navíc jejich společnost je úplně vymaštěná a na hlavu postavená. Oni nerozkazují, dělají si co chtějí, zabíjejí lidi a nikdo pro ti tomu nic neříká. Saddám je proti nim svatej. Clinton nebyl špatnej, ten byl jakž takž, ale Bush je doslova debil, i když není sám v tý jejich vládě.

Reagovat
HOST*yarda

Jojo Bush a jeho "letka Jestřábů" Zkrátka dostali málo na prdel, tím to bude Myslím, že jejich postoj vylíčil docela dobře jeden z hrdinů Kódu Navajo, když řekl: "Až tady skončíme, tak si najdeme nějakou jinou zemi, které nakopeme prdel..."

Reagovat
smazaný uživatel

ale nadruhou stranu ( jen to uvádím, niajk se nezastávám ) se podívej, které národy způsobily světové války, a v jak ésituacvi se USA zapojila ( až po útoku an Paerl Harbor, a to jen proto, že podporovali finančně spojence, plus nějaké drobnosti ) . Takže nejvíc mrtvých je stále kvůli Evropanům.

Reagovat
Mr.Jindros

USA si nechala svůj zásah do války v Evropě tvrdě zaplatit. Navíc se zapojili až po tom, co Japíci zbombardovali Pearl Harbor, jinak by jim to taky trvalo a nebo by se nezapojili vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, ale tady jde o to, že válku vyvolali Evrpané a USA dotho jetě k tomu dotáhli jiné národy. O peníze nejde, jen se podívej an to krveprolití, které je mnohonásobně vyšší než to,. co se stalo všude jinde.

Reagovat
Mr.Jindros

Ty vole, nemůžeš srovnávat druhou světovou s americkými konflikty v druhé polovině 20.století. Za prvý nešlo vůbec o otázku terorismu a nebo problému jedné země. A válku nevyvolali jen jen Evropané, ale třeba i Japonci, Rusové ... USA do toho žádné další národy nezatáhli, to si vzal kde prosim tebe ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš zas o čem mluvím. To byl jen příklad toho, že naprostou většinu nevinných obětí způsobili Evropané a ne Američané ,ale to tebe nezajímá, to ty nezmíníš.

A USA bylo dotlačeno do války, oni by se jinak enzapojili, což by bylo naprosto logické.

Reagovat
Mr.Jindros

Meleš ... cpát sem druhou světovou, to neni argument, to je něco jiného ... všechny ty režimy, který jsou za to zodpovědný, jsou už pryč, kdežto amerika praktikuje to stejný a POŘÁD PŘETRVÁVÁ, tak nevim co jsem cpeš oběti z druhé světové. Dále bych si dovolil označit tvé dějepisné znalosti za minimálně hodně slabé (aspoň v tomhle). Pokud jsem na něco ještě více alergický, je to druhá světová, pokud se chceš přít i v tomhle, žádný problém, ale upozorňuju že je to něco úplně jiného. Za druhé bych řekl že za to co se stalo v Německu může asi celý svět, ale pokud bych měl jmenovat jeden stát, byla by to opět Amerika, která snížila Německu válečné reparace - nejprve 1924 Davesův plán a posléze 1929 youngův plán je takřka anuloval. Kdyby tohle Amíci neudělali, Hitler by se k moci nikdy nedostal, resp. pokud ano neměl by prostředky. Jistě, pak to mohli zastavit včas i další státy, ale USA tomu dala základní kámen. Název světová válka znamená že byla všude, házet do na Evropany je absolutní blbost, Japonci vyvraždili Číňanů ... no řekněme hodně (přesný číslo si najdi sám, ale úplně přesně to ani nikdo neví). A tu tvou poslední větu, to je výsměch. Američané nejen že se svou ocelí nejprve podporovali fašistické Japonsko, ale ještě si tvrdě nechali platit každou píčovinu kterou poslali spojencům a to za mnohonásobně vyšší cenu než normálně bylo. Nakonec bych tě chtěl upozornit aby ses zaměřil na věci související problémy, fašismus/nacismu už ve státech bývalé Osy není, kdežto v USA je fašismus pořád a o to tady šlo ....

Reagovat
smazaný uživatel

No to snad ne. Takže Amerika podporovala vývoj Německa, ti si nenechali říct, začli znova válčit a chyba je na straně USA. YT jseš zaslepený, to není možné. Míé znalsoti jsou podle toho, co si řekl o JKaponsku mnohem lepší než tvoje. USA právě tiše podporovala spojence, právě kvůli této menší pomocvi Japonci na USA zaútočili, je celekm nelogické, aby Japonci útočili an někoho, kdo je podporoval

jen proto, že USA nesnášíš, tak nemusíš mlet takové pičoviny.

Reagovat
Mr.Jindros

Nelogické, leč pravdivé, myslíš že fašisti postupovali logicky ? Ty rušili dohody když jsem ty hodilo jak chtěli .... USA posílala Spojencům hodně předražený materiál. Byl to pro ně jen obchod ... kdyby nezaplatili několikrát větší cenu tak by se na ně vysrali ("cash and carry"). Jistě že USA za Německo nemůže, celý svět to měl předvídat a udělat protikroky, já jen že celá debata je o USA, tak jsem chtěl uvést souvislosti se startem k 2.ww právě k tomuto státu.

Reagovat
Mr.Jindros

Žádnou píčovinu jsem neřekl, jen fakta .... narozdíl od tvých úvah (spekulací).

Reagovat
Mr.Jindros

A ještě bych dodal, že Japonci na ně zaútočili kvůli ropě, kterou potřebovali víc než ocel ... to mi nějak vypadlo.

Reagovat
Mr.Jindros

A ještě bych doplnil, protože ty bys to nemusel považovat za samozřejmost. USA správně i když trochu udělila Japíkům embargo na dovoz ropy (někdy ve 41.), což byl důvod útoku na Spojené státy. Na to pitomost cos napsal. Evropa byl zatím Američanům ukradená, jen na ní vydělávali. A ještě bych napsal kde si vzal zaslepenost, když jsem uvedl jen fakta, nikde jsem nenapsal že USa za to může.

Reagovat
smazaný uživatel

tak já už dneska končím, chtěl bych to ale dobrat jindy. Jinak celkem zajímavá diskuse a možná i trochu na úrovni.

Reagovat
Mr.Jindros

Jo, za domací úkol si přečti třeba tohle -

http://www.matrix-2001.cz/prispevky/projekty_konspirace/cia/cia_001.htm

a zjistíš jaký jsou Američani skvělý a že chtějí udržet mír a pořádek

Reagovat
smazaný uživatel

Já se nzeastávám američanů, ale zastávám se jejich zásahů proti terorismu.

Reagovat
Mr.Jindros

No, tadz jde o to, že když doslova vykurvili tolik zemí před tim, tak s Írákem udělaj to stejný hned co jim vemou ropu. A Bůh ví co za útokem skutečně stálo, ale to se opět dozvíme o několik let později když už nad tim každý mávne rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

Len skoda,ze nieje o futbale

Reagovat
HOST*PUYOL

keby kyslík sem nemapísal ten prvý príspevok asi ani žiadna debeta...

Reagovat
HOST*Leite

Jen nechápu, proč tolika lidem vadí že se nějaký stát snaží udržet SPRAVEDLNOST a ochránit co nejvíce nevinných lidí, a má rád Araby, který neustále dělají nepokoje, a stále dělat bodou. Jsou jen 2 možnosti jak to zastavit: Za 1. Nechat celý svět pomuslimštit (v koránu je napsané "kdo na světě není Muslim, tak musí zemřít") to by se nám asi nelíbilo co??? Za 2. NÁSILÍM, a to je jediný způsob jak se dá proti tem sráčům bojovat, takže všichni se musíme spojit s USA a úspěšně proti nim bojovat...

Reagovat
smazaný uživatel

jsi úplně mimo, jsi jejich, přestaň sledovat Novu a americké filmy, nic o tom nevíš a určitě bys volil Bushe, že

Reagovat
Mr.Jindros

Je evidentně hloupější ....nebo resp. slušně bych řekl neinformovaný. V koránu je něco takovýho ? Tomu se mi nechce věřit, ale o Koránu tohle vůbec neni.

Reagovat
HOST*yarda

Já se schválně dneska kouknu, možná by mi mohl LEITE aspoň hodit číslo súry, pokud se v tom tak vyzná

Reagovat
smazaný uživatel

to víš že to v Koránu je, ale to jak to napsal JE VYTRŽENÉ Z KONTEXTU, PŘESNĚ JAK TO POUŽÍVAJÍ FUNDAMENTALISTÉ PROTÍ KTERÝM TAK BROJÍ ve skutečnosti se Koránu nikdo nemusí bát, není o nic horší než Bible, všechno je to jenom o NEVĚDOMOSTI, POHODLNOSTI a MEDIÁLNÍ GRAMOTNOSTI

Reagovat
HOST*Leite

Ne, tebe.....

Reagovat
HOST*Leite

Já už vám to vysvětlovat nebudu, stejně bych vás nepředsvědčil...

Reagovat
HOST*Leite

Doufám že víte že ta svině Zarkáví vyhrožuje USA útoky na školy, kostely, nemocnice atd... A pak kdo tady zabijí nevinný lidi!!!!!!!!

Reagovat
Mr.Jindros

Spíš se zeptej kdo tady zabíjí VÍC nevinejch, jestli teráci nebo USA ....

Reagovat
HOST*Leite

Spíš se zeptej kdo si začíná???? Je jasný že každá válka má své oběti...

Reagovat
Mr.Jindros

Začíná si USA (ona Alkaidu nebojim se říct založila + jejich do všeho srací politika), nejvíc obětí (to je jedno kde) má taky USA.

Reagovat
HOST*Leite

Jseš vůbec soudný??????

Reagovat
HOST*stam

Dr.Kyslik:Pozri si(a pozrite si vsetci) dokument od Michela Moorea FAHRNIET 9/11..neviem ako sa to pise...ale odporucam...aj Dr.Kyslik....Amercike Svine na cele s vymetencom Bushom ktoreho ovladaju "stary"pomocnici este Busha starsieho...zkorumpovane volby na Floride..no proste des....a BONUSy s DVD-Pozriete si a uz sa Vam USA nikdy lubit nebude...zkurveny kovboji....len nech si tam pasu kravy....Michael Moore ich s nimi pekne vysral!!!GARTULUJEM!!!

Reagovat
HOST*stam

a napr.Do afganistanu odkial mali overene spravy ze tam ti terosristi su tam poslali trapnych 12 000 vojakov a dokopy nic neurobili...na nevinny(nie uplne) Irak tam maju vyse 150 000 vojakov a tusim hovorili ze sa prvych par dni zhodili spolun s Britmi vyse 30 000 bomb....a nevinnych Iracanov ktorym najdu v dome zbrane(Tam je uplne normalne ze ma niekto AK-47) v noci pridu a zoberu mladych 17-18rocnych chalanov a bezdoviodne ich drzia v hroznom zajati 4 mesicae.-Neavaju im jest.mucia iích a pod.....no su to zvery ti amici...VELMI ODPORUCAM POZRET TEN FILM....VSETCKO JE TAM PODLOZENE:..mootre mal pristup k skevlym zaberom ktore v ziadnych telkach nechodili...a.proste je to podlozene a pod....+Bonusy takze super,....odhalena pravda

Reagovat
Mr.Jindros

Fahrenheit 9/11 je sračka účelová. Já Bushe nemám rád, ale tenhle film je zkreslující a na hovno.

Reagovat
antimadrista

Tak já teda nevim jak vy,ale já bych v Americe nechtěl žít. To už radši kdekoliv jinde. A to s tou demokracii.. Američani vnucujou svůj životní styl jiným a kyždý kdo s tim nesouhlasí, je hned "terorista", takže tím pádem jsem terorista i já, protože já s americkým životním stylem nesouhlasím Jinak podle mě,si američani chtěj udržet svoji životní úrověň za každou cenu a klidně by i kvůli ni vyvolali válku. Nevim, celý svět podpoří výzvu na omezení skleníkového jevu a jenom USA to odmítne, protoze by to pro ne bylo ekonomicky nevýhodné

Reagovat
HOST*Leite

To s tím skeníkovím efektem se mi taky nelíbilo... Jo, našli by se lepší země na žití, s tím taky souhlasím, já bych osobně nejraději žil ve Švýcarsku.

Reagovat
exmafie

Tak to já bych se radši odstěhoval za Františkem do Famfárie...

Reagovat
HOST*Leite

To nebylo moc vtipný...

Reagovat
exmafie

Třeba nemáš smysl pro humor...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

jakej František????jaká Famfárie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele