Fred je připraven na novou výzvu, po sezoně chce opustit Šachtar

19.05.2018, 12:57
Aktuality
Brazilský záložník Fred letos se Šachtarem vyhrál ukrajinskou ligu i pohár a pravděpodobně se jednalo o jeho poslední trofeje získané v Doněcku. Pětadvacetiletý fotbalista vážně uvažuje o odchodu za lepším a má z čeho vybírat, o jeho služby totiž je velký zájem...

Šachtar Freda koupil v létě 2013 za patnáct milionů eur z brazilského Internacionalu a hráč se rychle zabydlel v základní sestavě. V ukrajinské lize odehrál 101 utkání a toto číslo by bylo podstatně vyšší, kdyby si nemusel odpykat roční trest za doping.

V případě Freda se často spekuluje o odchodu do Anglie, kde ho sledují manchesterské kluby United a City. V únoru se mluvilo o domluveném transferu za 35 milionů eur k Citizens, tyto zvěsti se ovšem nepotvrdily a jedním z důsledků může být i navýšení sumy za transfer, média informují o částce až 60 milionů eur.

"V Šachtaru jsem velmi šťastný. Pracoval jsem zde poctivě, ale je to už pět let. Klubu jsem jasně sdělil, že zde jsem spokojen, ovšem chci udělat další krok v kariéře. Zájem o mě mají kluby z Anglie a Francie," prohlásil Fred, jehož jméno nechybí v brazilské nominaci na světový šampionát.

"Teď mě čeká mistrovství světa a pak uvidím, jaká bude moje další destinace. Dle mého názoru se budu muset trochu změnit. Snil jsem o tom zahrát si za přední kluby Evropy, všichni to věděli a nyní přišla moje chvíle. Šachtar se zdráhá mě uvolnit, mám smlouvu do roku 2021. Jakmile se vrátím z mistrovství světa, tak si sedneme, vše probereme a podíváme se, jaké budou další možnosti," nastínil další plány Fred.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"V Šachtaru jsem velmi šťastný. Pracoval jsem zde poctivě, ale je to už pět let. Pod pojmem poctivá práce si nepředstavuju doping. Ale jooo měl by si jít do lepšího klubu nebo lepší ligy.

Reagovat
Bucky

Mluví rozumně - má ambice, ale zároveň respekt k současnému klubu. Pro něj ideální věk na posun na top úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Pravda je, že Šachtar umí přivést do týmu zajímavé hráče, kteří pak jdou většinou už jen na horu, až na pár vyjímek. Nejvíce mě snad mrzí Wellington Nem, toho jsem měl herně moc rád, ale posledních pár let je to bída.

Reagovat
Bucky

Mě přijde, že pár hráčů tam pak zůstalo až moc dlouho. I když to byl třeba i Fernandinho a tomu to nezabránil poposkočit na tu nejvyšší úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt. Každopádně se nedá Šachtaru upřít, že mají výborný skauting.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prostě jsou tam prachy....nejlepší chodí do Španělska nebo Anglie, další na východ kvůli prachům ....a až potom Německo, Francie, Portugalsko atd

Reagovat
smazaný uživatel

To nikdo nepopírá. Jen jsem vyzdvihoval, že skauti Šachtaru dovedou v drtivé většině případů přivést kvalitu.

Reagovat
Uwe háže buly

Těm hráčům tam moc nechybí, máj super platy a krásný angazma, navíc ne úplně daleko do brazilské reprezentace.

Reagovat
smazaný uživatel

Skonci asi v United, Mourinho chce brazilce, pac zavidi City, ze maji 4. Jenze do toho jeho stylu se naprosto nehodej, ikdyz Fred je defensivni zaloznik, takze ten by se tam chytnou mohl. City ztratili zajem, kvuli jinemu brazilci, ikdyz vyrustajicimu v Italii a reprezentujiciho Italii, Jorginho z Neapole. Uz je to takrka domluveno podle jeho agenta, schazi jen domluva s Neapoli

Reagovat
smazaný uživatel

Rád ho uvidím v PL, i když osobně si myslím, že by sednul do zálohy třeba i Barce. Rozhodně lepší alternativa, než Sergi Samper nebo Gomes, který má stejně v blízké době odejít. Pokud se Rafinha nebude chtít vrátit z Interu, tak by podle mě za zkoušku stál.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern pls

Reagovat
smazaný uživatel

Máme málo záložníkov?

Reagovat
avicii

co je on vlastne za post? a je fakt tak dobry?

Reagovat
smazaný uživatel

CM/CDM, ano je.

Reagovat
Uwe háže buly

Nezakriknuty dm, na velkoklub podle mě nemá, ale říkal sem si to i o fernandinhovi..

Reagovat
TheTopFootbaler

Já myslel, že je křídlo, a prý ne. Mohl by teda k nám, naplnil by kvalitativně tu pozici střeďáka, kterého hledáme jako náhradu za Herreru?

Reagovat
A Seleção

Pokud jsou zvěsti o Ramseyho odchodu pravda tak bych si ho u nás dovedl představit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele