Fotbalový svět kroutí hlavou. Ranieri zasloužil sochu, ne vyhazov

24.02.2017, 17:23
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Včerejší večer otřásl fotbalovým světem a tím trenérským obzvlášť. V novodobém fotbale už nemá nikdo nic jisté, a to ani když o chvíli dřív vyčaroval hotový zázrak. Nejlepší manažer roku 2016 dostal padáka. Claudio Ranieri je bez práce a osobnosti po celém světě kroutí hlavou. Podle mnohých si italský sympaťák spíš než vyhazov zasloužil sochu před stadionem nebo rovnou své jméno v jeho názvu.

Kde tento příběh vlastně začít? Na jaře 2015, kdy Leicester ještě pod Nigelem Pearsonem vstal z mrtvých, dokonal "great escape" a zachránil se v Premier League? Nebo když i přes tuto výtečnou formu v závěru sezóny dostal anglický manažer vale a thajští šéfové klubu dosadili do manažerského křesla tehdy nepříliš ceněného Claudia Ranieriho? Už tento krok hovořil docela syrově o tom, že Vichai Srivaddhanaprabha je náročný, netrpělivý a zas až tak si na tradici a stabilitu nepotrpí.

Když mu ale Ranieri v dnes již bájném kurzu 5000 ku 1 vyhrál nejpřekvapivější titul v historii Premier League, ne-li v celých dějinách anglické kopané, člověk by očekával trošku jinou formu uznání. Při vší úctě k Leicesteru, se ziskem titulu v zádech by Claudia měli šéfové plácat po zádech ještě rok po zlatých oslavách - a to i za předpokladu, že příští sezóna by byla druholigová. Větší počin než Claudio Ranieri totiž v novodobém (a to jsem možná ještě příliš mírný) fotbalu, tolik závislého na penězích, nikdo nedokázal.

Italský trenér si naopak prožil hotovou turbulenci, kterou si zadá snad jen s krajanem Robertem Di Matteem, jenž dostal vyhazov z Chelsea jen půl roku poté, co triumfoval dokonce v Lize mistrů. Ranieri v květnu šokoval celý fotbalový svět jedním z nejšílenějších triumfů všech dob. V lednu dokonce převzal cenu pro nejlepšího trenéra planety za rok 2016. A o měsíc později se ocitl na dlažbě...

Není divu, že se v uplynulých hodinách fotbalové osobnosti předhánějí v tom, aby Ranierimu vzdaly hold, případně pomyslně zakroutily hlavou nad konáním činovníků Leicesteru. Nejvíc nahlas se ozývá známý odborník BBC a bývalý hráč Foxes, Evertonu či Barcelony Gary Lineker, jenž nenechá nit suchou na ničem, co se jeho bývalého klubu týká.

A Ranieriho vyhazov s ním mimořádně otřásl: "Po tom všem, co Claudio Ranieri pro Leicester City udělal, je jeho propuštění nevysvětlitelné, neodpustitelné a mimořádně skličující," napsal na svém twitterovém účtu. "Myslím, že by mu měli stavět sochu, ne ho propustit," podotkl pro BBC Sport.

Hovornější byl v rozhovoru pro BBC Radio 4: "Uronil jsem slzu pro Claudia, pro fotbal a pro svůj klub. Je to nepochopitelný a velmi smutný moment pro mnoho fanoušků, kteří milují tuhle hru. Předpokládám, že to bylo panické rozhodnutí, podle mě však špatné. Mají šanci na postup v Lize mistrů a nejsou ani v sestupové trojici. Ranieri si rozhodně zasloužil víc času," prohlásil Lineker.

Své si řekl i manažer Manchesteru United José Mourinho. Portugalec je Ranieriho předchůdce ve smyslu trenérů, kteří v následující sezóně po zisku titulu dostali padáka. Před ním potkal podobný osud i Manciniho s Pellegrinim. "Anglický šampion a FIFA manažer roku. Vyhozen. Tohle je ‚nový fotbal‘, Claudio, nepřestávej se usmívat. Nikdo nemůže vymazat historii, kterou jsi napsal," zveřejnil na Instagramu.

Na dnešní tiskovou konferenci přišel Mourinho s iniciály CR na tričku. "Je to moje pocta muži, který napsal nejkrásnější dějiny Premier League. Muži, po němž by se měl pojmenovat stadion Leicesteru. Muži, který byl vyhozen. Leicester se zapsal do historie dva roky v řadě. Poprvé, když dokázal jednu z nejúžasnějších věcí v historii fotbalu, a podruhé, kdy spojil celý fotbalový svět rozhodnutím, které je velmi, velmi obtížné přijmout."

Leicester ztrácí sympatie a popularitu. Respektujte mé rozhodnutí, prosí majitel

"Můj vyhazov po mistrovské sezóně nebyl ničím oproti tomu, co se stalo Claudiovi," pokračoval Mourinho, který klubu předpovídá tmavé zítřky z hlediska přízně nezaujatých diváků. "Leicester získal po celém světě popularitu a obrovské množství fanoušků. Udělat nyní takovou věc je o spoustu z této popularity připraví."

Tutéž otázku dostal prakticky každý, kdo se dnes postavil před kameru nebo mikrofon. Ranieriho se v rozhovorech zastali Mark Hughes, "Big" Sam Allardyce, David Moyes, krajané Conte s Mancinim a mnozí, mnozí další. Sympatie již bývalému kouči Leicesteru vyjádřil dokonce i trenér anglického ragbyového týmu Eddie Jones.

Takový Jürgen Klopp přistupuje k Ranieriho odchodu již o poznání střízlivěji, či chcete-li odevzdaněji. "Jestli mě překvapuje, že se takové věci můžou stát? Ne. A není to jen fotbal. V sezóně 2016/17 se se staly podivné věci. Brexit, Trump, teď Ranieri," řekl na tiskovce šéf Liverpoolu, který byl v průběhu celé konference kauzou viditelně zasažen.

A co po tomto obrovském kroku prohlásil Vichai Srivaddhanaprabha? Dnes kolem poledne se vyznal na svém Instagramu. "Udělali jsme nejlepší možné rozhodnutí. Nemáme k řešení pouze jeden problém, musíme udělat miliony věcí, aby se náš klub zachránil. (...) Cením si všech fanoušků, kteří stále podporují a chápou nás. Zároveň chci poděkovat i těm, kteří si na mě a náš klub stěžují. I já totiž chápu vás. Prosím, respektujte mé rozhodnutí. Nikdy bych klub nenechal na holičkách."

I thajský majitel ovšem našel své zastánce, byť je jich oproti opačné straně barikády zlomek. Třeba anglická brankářská legenda Peter Shilton šéfům Foxes rozumí. "Sestup by byl pro Leicester katastrofou, myslím, že se vedení odhodlalo k velmi odvážnému řešení. Pokud se nyní zachrání, pak bylo rozhodnutí správné. Hodně lidí řekne, že z fotbalu zmizel sentiment, ale Ranieri měl dost času obrátit situaci k lepšímu," uvedl pro BBC Radio 4 sedmašedesátiletý gólman, který osm let své bohaté kariéry strávil právě v Leicesteru.

A co vy? Jste na straně Linekera a spol., nebo považujete Ranieriho propuštění za správný krok?

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (340)

Přidat komentář
Bastaron

Reagovat
Swarley

Klopp jak už si chystá půdu pro svůj vyhazov

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
niflheim

Reagovat
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tuard.MUTD

Reagovat
Corabeu

Reagovat
Rssa

ja nechapu, proc ti toto prijde jako vtipne...jako sem tam narazka, da se pochopit, nejsi uz nejmladsi, vyvolavas umele konflikty apod., ale omilat porad dokola hloupe vtipky a "vycucat" si kdejakou kravinu z normalni vety, to je uz kumst

Reagovat
Swarley

Reagovat
Kowe

Swarley hodí každej den tak 10 pokusů o vtípek a zkouší, co se ujme.

Reagovat
Rssa

osobne to bude asi pohodovy deda, ale tyhle pokusy...nedela mu to dobrou reklamu.

vseho moc skodi

Reagovat
Swarley

pokusy...však se pár lidí zasmálo...jak se směje nif, tak jsem to trefil, to je měřítko...

Reagovat
Rssa

vsak nif je z opavy, to nemuzes brat vazne

Reagovat
Kowe

nif je měřítko nevkusu

Reagovat
Counter

booo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

každému jak si zaslouží, nemůžeš být pořád ten v pohodě týpek

Reagovat
Busby babes

stejne me bavi, jak z tebe delaj duchodce.

Reagovat
Swarley

jn a přesně ti pak brečí, že já se pak opakuju

Reagovat
Counter

Nelíbí se jim sledovat, jak za pár desítek let sami dopadnou.

Reagovat
minoLFC

Veď Swarley nieje vôbec starý, sú tu aj starší.

Reagovat
Swarley

zrovna právě Counter moc dobře ví

Reagovat
Counter

Ale o to víc přiživuju legendu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

už je dost otravný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
janinho

Klopp by sa mal v prvom rade rozpamatat na jeho poslednu sezonu v Dortmunde. Po jeseni boli posledni alebo predposledni a nikto ho vtedy nevyhodil... isto som necakal ze Jose sa viac postavi za Ranieriho nez Kloppo.

Reagovat
Whitemedia

Správný krok.

Reagovat
Swarley

správný krok zpět k průměrnosti, nezájmu a teď už i doufám, že k sestupu...

Reagovat
Kaze

A to ho jako meli nechat a spadnout nez zkusit zustat v PL? Swarlos pls...

Reagovat
Swarley

dole jsem dal video, kde o tom mluví Henry a celkem se s tím shoduju...jiný případ je Chelsea, ale jiný případ je Lestr...po titulu u takového týmu prostě nemůžeš toho manažera vyhodit...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Zaschrona

Spravny krok. Kdyz trenera potopi hraci, jedna moznost je udelat radikalni prestavbu kadru a nebo ta mnohem lehci - trenera vymenit. Souhlas s Shiltonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel souhlasim.... Zde neplatí vyhozený trenér = špatný trenér. Zřejmě vedení vidělo, ze by se Claudio jen trápil. Vzhledem k jeho povaze pochybuji, ze konflikty vyvolal on.

Reagovat
vladis271

Klopp to má v hlave upratané. Ako v politike tak vo futbale. Veľmi chytrý človek.

Reagovat
Zaschrona

Na zaklade politickeho nazoru soudit chytrost cloveka, wow.

Reagovat
soukup

a ty bys byl Kloppa schopnej soudit (kritizovat) i na základě ranní stolice

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rišty

Reagovat
Zaschrona

A ty me koukam taky.

Reagovat
soukup

hej ani ne, považuju tě za jednoho z rozumnějších lidí tady, ale tu tvoji posedlost Kloppem sem zatím nepochopil. Vetšina tvých příspěvků o něm mi přijde buď mimo, nebo jen jako provokace a lá Dolar

Reagovat
Counter

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kowe

Reagovat
smazaný uživatel

proč ne?

Reagovat
fantomas

No, to je zrovna docela solidni ukazatel

Reagovat
Arbiter

Hm, ani ne... Resp. ne vždy. Klidně si dokážu představit inteligentního člověka, který by volím Trumpa a byl by pro Brexit. Stejně tak si dovedu představit idioty, co jsou proti těmto věcem.

Reagovat
Svatej

achjo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, ani jo...kdyz ti volic zduvodni volbu Zemana na hrad tim, ze je ( resp byl) levicak, tak to asi druhej Einstein nebude, co myslis? Na vedeckej rozbor to asi nestaci, ale nakej prvni nastrel, jak na tom ten clovek (nebo ovce, kdo vi) zhruba je, to poslouzi obstojne

Reagovat
smazaný uživatel

Řekni mi, co jsi volil klidně tři volby dozadu a já ti řeknu, jak moc velkej kretén seš. Ono to možný samozřejmě je, ať mi někdo vysvětlí, proč bych si neměl myslet o někom že je totální blbeček jen na základě toho, že volil Zelený, KSČM, TOP09, VV, ČSSD, ODS, ANO a podobný. To jsou prostě strany, který kreténi volívají, přičemž si mezi nima vybírají v podstatě jen na základě dojmu z diskuse u Moravce. I výběru blbýho novýho mobilu ty gumy dají víc péče a pak se diví a brečí. No, žednej div.

To samý Brexit. Myslíš, že to je dobrej nebo špatnej krok a proč? Problém GB vzhledem k Brexitu je ale úplně jinej - sami to jsou nehorázný průkopníci socialismu, což je vesměs to, proč z tý EU chtěj pryč. Já tvrdim, že bez ní by byli v těch samých hovnech, protože by se tam dostali stejně sami tak jako tak. Takovej Gun ban jim zádná EU fakt nevnutila...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

socialismus teď ale frčí v EU, ne v GB

Reagovat
smazaný uživatel

Britové ale byli jeho velkými průkopníky i v tý EU, proboha

Reagovat
smazaný uživatel

třeba omezení vjezdu do center podle emisí je jejich vynález a žádná EU s tim nemá nic společnýho. Gun ban je jejich vynález a žádná EU s tim nemá nic společnýho, tak jaký, že v GB nefrčí prositmě . A tak bych mohl pokračovat. Tu zemi si dokurvili sami a teď se diví, že se tam nedá žít, gumy.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Tebou bych třeba začal a udělal z tebe příklad, smajílkáři, ale je mi jasný, že sem rači nasekáš tunu jiných smajlů jen aby ses tomu vynul.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fantomas

Konkrétně Trump a jeho velcí zastánci... to je sorta, kde nemůžeš šlápnout vedle.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Arbiter

heh, to, že ve volbách někdo volí Trumpa z člověka přece ještě nedělá jeho zastánce. Kór když se podíváš na způsob, jak volby v USA fungují...

Reagovat
fantomas

Proto sem možná použil slovo "zastánci" a ne "voliči", hm?

Reagovat
Arbiter

V tom případě se možná vrátíme k původnímu tvrzení Zascha - v tom smyslu, jak to bere on (odpověď na jednoduché názory bez komplexnějšího rozboru), chytrost člověka prostě soudit nelze. Nebo možná lze, ale pak je to krátkozraké...

Reagovat
valloire

já zas nešlápnu vedle, když si někdo myslí, že je takhle Evropa v pořádku a je proti Trumpovi a brexitu

Reagovat
hntlyl

DJ T.: "The EU, I'm totally in favor of it. I think it's wonderful"

Reagovat
Zaschrona

Takze zastance Trumpa podle tebe automaticky neni inteligentni clovek?

Reagovat
fantomas

No, bezvyhradnej. Vzhledem k tomu, co vsechno Trump zastava, tak ma jen malou sanci na to, aby me presvedcil o opaku, ano.

Reagovat
Zaschrona

No, pokud mas vsugerovano, ze ho podporuji jen hlupaci, tak to pak neni sance, ze by ses mohl o tom opaku nekdy presvedcit. Ono totiz u nikoho inteligentniho neplati, ze by nasel s tim druhym 100% shodu v nazoru. Nic jako bezvyhradny zastance cehokoliv snad ani neexistuje, nic neni cernobily.

Reagovat
fantomas

No tak zastánce v esenciálních věcech, že jo. A jako inteligence je hrozně divný slovo a měřítko obecně.

Reagovat
Zaschrona

No, to je ale taky otazka, co jsou pro kazdeho ty dulezite veci, kazdy je ma uplne jine.

A hodnoceni inteligence je obecne zajimava vec. Jestli byli Hitler a Stalin inteligentni lide, na to spousta lidi odpovida ruzne.

Reagovat
fantomas

No logicky. A já tim myslim ukazatele, který sou pro mě důležitý, když hodnotim člověka.

Jj, právě proto bych se tomu vyhýbal. Protože bych si sám odpověděl kladně

Reagovat
Zaschrona

Prece ale ani na zaklade priorit nemuzes delit lidi okamzite na hlupaky a chytroliny. Prece jen tezko muzes rict, treba o me, ze jsem hlupak, ciste jen na zaklade toho, ze (obecne) podporuju Trumpa predevsim kvuli tomu, ze muze svet blize posunout predstavam konzervativniho patriota a euroskeptika. Narozdil od kandidatky, ktera kandidovala proti nemu.

Reagovat
fantomas

No já se taky nad dělenim zrovna na hlupáky a chytráky ohradil, to je dost nešťastný. Spíš prostě vim, že si s Trumpovýma zastáncema nebudu notovat a hodně brzy mě začnou v diskuzi iritovat, protože sou prostě uplně jinak nastavený. Jako já sem třeba taky euroskeptik, ale to vážně neodpovídá profilu Trumpova zastánce přece (pokud něco, tak on EU snad fandí...).

Reagovat
Zaschrona

No jo, ale jsou zastanci a zastanci. S nekteryma si muzes paradne pokecat, s nekteryma to vse konci a zacina u nadavek a trollingu. Ale souhlasim, ze ty sance na jaky typ spis narazis, tak tam prima umera s politickym nazorem existuje. Ale neni to o tom, jestli je clovek chytry, jak na zacatku pise vladis.

A Trumpova pozice k EU je tak trochu nejasna. Co ale dle meho prinesl Trump, to je patriotismus, ktery vic ci min zasahuje tu ci onu evropskou zemi, coz vidim jako rozhodne pozitivni pohyb.

Reagovat
fantomas

No jo, samozřejmě, já si se svýma názorovýma oponentama mnohdy dobře pokecám, a leckdy se jedná i o čistě politický témata, ale Trumpova debata je notně specifická v tom, že jeho rétorika "ohrožuje", resp prostě míří na ty ideály, který sám považuju za nejpodstatnější (jako solidarita, tolerance, nulová diskriminace např.), a vzhledem k tomu, že on sám se v první i druhý řadě definuje právě na základě toho patriotismu a nějakých lidských hodnot (v jeho případě z mýho pohledu dost pokřivených), tak se kolem nich potom logicky bude v první řadě motat i debata s jeho zastáncema... a pak mi zkrátka rychle dochází trpělivost.

Jako já v životě vysloveně nemohl vystát jen hrstku politiků, spíš žádnýho - dokud nepřišel Trump. Tohle se prostě nedá srovnávat s nějakou debatou třeba s voličem ANO. S tim se taky neshodnu, ale už možná budu cejtit, že mi ta diskuze i může něco hodnotnýho dát. To diskuze o podstatě Trumpových (hlavních) cílů mě může jenom rozčílit.

Reagovat
soukup

víc hodnotící už to napsat nešlo?

Reagovat
Arbiter

Nemám rád Trumpa a nejsem zastáncem Brexitu, jestli narážíš na tohle

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

No, treba my dva se politicky asi zrovna moc neshodneme, ale ze bych si mel myslet, ze jsi nejaky hloupy... nesedi to.

Reagovat
Arbiter

teď otázka, co si mysli on o tobě

Reagovat
Zaschrona

No, je pravda, ze lidi politicky vlevo s timhle maji dost problemy.

Reagovat
TopinB

Rasistický homofóbní misogyne

Reagovat
smazaný uživatel

sekta vyjebana

Reagovat
vladis271

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

riadny brainwash ako Riad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Zaslouží sochu, ale i vyhazov je správný. Však ten tým je ve sračkách, stejně jako my. Těžko vyměníš celý kádr, tak musel jít trenér...

Reagovat
smazaný uživatel

sochu jako nic proti, ale

Reagovat
Neutron

preco nie?

Reagovat
smazaný uživatel

proč jo?

Reagovat
fenixLFC

skus si pozriet co dokazal v lige minulu sezonu

Reagovat
Mariano13

lebo sa zapísal dostatočne výrazne do histórie klubu

Reagovat
Neutron

to je argument ako svina, odpovedas otazkou cize asi nevies dost dobre vysvetlit preco by ju nemal dostat, ved s tymom dobrym tak pre champ dokazal vyhral PL, postupit zo skupiny LM co myslis za ako dlho sa nieco podobne v Leicesteri podari znova?

Reagovat
smazaný uživatel

Odteď každej rok, to je jasný. Přinejhoršim každej druhej.

Reagovat
Neutron

mozno kazdy druhy, tento rok by im to nevyslo ani keby napodobnili Pearsonovu tour dva roky dozadu

Reagovat
smazaný uživatel

sochu má dnes kdo, kde... tak ať ji má

Reagovat
Neutron

zajtra zacnu stavat, dik za povolenie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salaminoo

nevím co se řeší..titul vyhrál, ale bohužel ty výkony očividně stály za hovno, přece nemůžou pokračovat v tom sešupu dál "jen" kvůli tomu, že se dařilo před rokem..snad se mu bude dařit jinde

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho má pravdu. Ať už Ranieri sklízel plody Pearsonovy práce nebo ne.

Teď se spíš ukázalo jací jsou majitelé. Nigel vyhozen po největší honbě za záchranou a Ranieri za největší úspěch klubu. Vichai Svirbehusbrxh.nevimjaksejmenuje ukazuje kam směřuje čím dál více současný fotbal. Prostě jenom byznys (pračka peněz)

Reagovat
smazaný uživatel

Pearson rezignoval kvůli svého syna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ThePigFeathers

google překladač

Reagovat
dontcallmeandre

spíš Ostrava(nebo okolí), tohle mě fakt na ostravské mluvě sere.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Je to zajímavý jev no, na Ostravsku je fakt zažité spojovat kvůli se čtvrtým pádem...

Reagovat
Rišty

spíš s druhým, ne?

Reagovat
Counter

Dík, už ani pády neumím.

Reagovat
SunFells

Aha, tak oni to nebyli retardi

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

andre

Reagovat
smazaný uživatel

no Pearson byl vyhozen kvůli tomu že jeho syn si to rozdával s asijskýma děvkama na soustředění. a Srivaddhanaprabha to viděl na videu, protože ten blbec to musel natáčet. no a vyhodily oba dva. Ranieri je bůch fotbalu, ale nedat v novém roce gól PL s šesti zápasů. vypadnout v FA CUPU proti třetiligovým Milwal a prohrát v Seville solidní výsledek 1:2 je jediný dobrý výsledek ale majitel asi očekával výhru a pro něj důležitá PL než LM. Ranieri nemohl nic dělat když jeho hráči jsou jako vyměněný. např. mahrez minulou sezonu hral skvěle a ted vypada jako kdyby ho to nebavilo se mu zvetsilo ego a stejne po sezone prestoupi do tottenhamu. pak jde na APN tam hraje nejlip a snazí se ale ted ho tam zase nevidim.

Reagovat
smazaný uživatel

bůch

Reagovat
smazaný uživatel

Vůch je bůch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on to není jenom Mahrez. Vardy je ani ne poloviční, Morgana by obešel i Pistorius bez těch svých fofr-klacků, z Fuchse se stal kužel, Musa si hraje na Gumpa a hlavně hrozně chybí Kanté... Na tom stál víceméně celý střed hřiště a ten je teď prostupný jako kondom po kontaktu s vidličkou.

Je pravda, že to chápu ty důvody a nijak zvlášť se tomu nedivím. Nenahradil jediného hráče a neposadil nikoho kdo je letos příšerný. Každopádně na hřišti jsou hráči....

Také to nic nemění na mém osobním pocitu, že je špatně ta cesta kam se fotbal nasměroval.

Reagovat
smazaný uživatel

ne každý umí kroutit hlavou jako fotbalový svět

https://www.instagram.com/p/BQ3262XDCk9/

Reagovat
fantomas

Vždyť on tu sochu beztak ještě dostane

Reagovat
andrew96

Ve studiu MOTD, Mourkově rezidenci, jen v Leicesteru ne.

Reagovat
celeb

presne tak. Socha sa vobec nevylucuje s vyhadzovom. Vsetci su mu za minulu sezonu nesmierne vdacni ... a zaroven musia vidiet, ze teraz to uz vobec neslo. Nemyslim si, ze sa rozisli v zlom.

Reagovat
Counter

Reagovat
ratusek

Tk když se evidentně nedaří, tak co měli dělat? nechat ho sestoupit třeba do 3. ligy?

Reagovat
Usty

Bráno s nadsázkou... ani sestup by ho neměl dehonestovat natolik, aby ho vyhodili. Dokázal neuvěřitelnou věc, která z něj učinila nesmrtelnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

za Kloppovým odchodem bude Bilderberg a Mourinho zmoudřel jako Kalousek, ten svět je fakt divnej, je to ještě vzduch, co dýchám, Morfee ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSMan

Nemáš si brát modrý pilule

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Klub evidentně potřebuje nový impuls. Hráči vyhrali titul s vypětím všech sil, motivace a touhy nehledě na to, že většina favoritů byla z formy, což taky přispělo. Je jasné, že z hlediska vývoje klubu, jak ekonomického, tak i herního by mělo byt prioritou setrvání v PL a ne LM, což tuším Claudio nedávno řekl, že se soustředí hlavně na PL, takže to nemůže být výmluvou.

Bohužel s fairy tail přišel i embarrassment, takže pokud nechtěji byt druhý Leeds, mělo by se tím něco dělat, což majitel učinil.

Reagovat
Venny

Fairy tale, ne tail. To znamená ocas. Když už chceš psát anglicky v českým textu, tak aspoň správně.

Reagovat
smazaný uživatel

Autokorekce. To se stava. Anglicka slova jsem pouzil jako citace toho, co hraci vyrkli v ruznych obdobich, coz se stalo symbolem pro lonskou a letosni sezonu.

Fairy tale - Vardy

Embarrassment - Schmeichel

Diky za tvoji vsimavost a prinos k diskuzi

Reagovat
Venny

V tom případě ti je odpuštěno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tragicky vykon podali proti Seville.

Reagovat
fantomas

Tak tos je jinak v sezoně neviděl asi

Reagovat
smazaný uživatel

Je to správné rozhodnutí, majitel byl "v koutě" nic proti trenérovi, ale tohle by lepší nebylo, známe z minulosti... teď budou mít šanci se udržet...

Reagovat
vladis271

"Anglický šampion a FIFA manažer roku. Vyhozen. Tohle je ‚nový fotbal‘, Claudio, nepřestávej se usmívat. Nikdo nemůže vymazat historii, kterou jsi napsal," zveřejnil na Instagramu.

jj a Klopp si vraj chystá pôdu.

Reagovat
Swarley

tak že Kloppa srovnáváš v tomhle s Mourinhem, to už mi vlastně úplně v pohodě stačí...jsou to stejní pohádkáři, na tom se shodneme...

Reagovat
vladis271

obaja sú egomaniaci, narcisi zamilovaní do seba to je jasné.

Reagovat
Swarley

zajímavý, že takhle hezky o Mourinhovi mluvíš poprvé...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
avicii

zato vasa obhajoba Joseho je uz klasika

Reagovat
Swarley

nemám problém říct znovu a opakovaně, že José byl, je a bude v těchto věcech kkt...

Reagovat
Counter

Reagovat
Busby babes

Reagovat
bbbauch

aspon neni nuda

Reagovat
Swarley

kvůli tomu nepřišel, má jeden jedinej úkol a podle toho ho budu hodnotit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Le Gunner

Bože můj. Prostě se to stalo, tečka, ta už přestaňte brečet. Loni udělal zázrak, letos to nešlapalo a obrátila se proti němu kabina, tak bylo logické, že půjde, dost možná taky jít chtěl. Ranieri je inteligentní člověk a nikdo nevidí za oponu toho vyhazovu. Ale hlavně, že všichni jste ti povolaní soudit situaci z poza obrazovek.

Reagovat
Le Gunner

A Klopp...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragnar Lothbrok

A Wenger se tomu spolu s našim vedením určitě směje.

Reagovat
smazaný uživatel

S téměř odlozilym týmem a s neznámými hráči udělá titul, který nikdo nečekal ani ve snu, v LM postoupil ze skupiny, prostě tento trenér dokázal s takovým týmem zázrak a ono ee takhle v půlce sezóny k němu zachovají Samozřejmě nemělo by ae věčně hledět za zásluhy, ale v tomto případě si to nezasloužil, měl určitě dotrenovat celou sezónu a potom by se uvidělo co dál a ne takhle odejít, vedení se snad zachovalo nejhůře jak mohlo, jelikož s tím klubem dokázal něco co už nikdo nikdy ne. Co třeba takový Wenger, který už 12 let nevyhrál titul a za posledních 10 let nějaké 2 trofeje a takovým velkoklubem a stejně jeho pozice jr neotřesitelná a to nic proti němu nemám, prostě takhle vyhodit trenéra, který se postaral o tak úspěšný rok je nevděčný ze strany vedení.

Reagovat
smazaný uživatel

SENTIMENT ve fotbale ale i jinde v práci prostě NEEXISTUJE! Musí se jít dál a ne jako u Wengera pořád čekat, že zopakuje ty největší úspěchy

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
eleven11

Sochu ma kdekto ,ale uctu málokto.

Reagovat
smazaný uživatel

Odchod Kantého, za mě špatně zvolené posily a neprodej hráčů jako Mahrez, Vardy, Morgan a jejich kvalitní nahrazení, tragický Fuchs a mimo formu Drinkwater. Dle mě hlavní důvody letošního krachu v lize...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prdlajs, ani na Kantém to tak nestálo, aby se propadli na sestupové dno.. Jde čistě o to, že takový mega úspěch se vůbec lehce nepřekonává

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo neříká, že měli cokoliv překonávat. To podle mě ani nikdo nečekal. Ani na šesté místo. Navíc v rozpoložení, v jakém jsou TOP kluby. Ale klidný střed s klidem mohli hrát finančním zázemím, jaké po titulu měli.

Reagovat
fenixLFC

na kantem to stalo neskutocne

Reagovat
kylo ren

Snad sestoupi do treti ligy

Reagovat
smazaný uživatel

stačí 2.

Reagovat
Hokaido

1.) Hodně zabarvenej a sentimentální článek. Ale je to v „Názorech a komentářích“, takže no problemo.

2.) Už jsem to vedle dával, ale tady teď asi bude větší čtenost.

On a human level Ranieri doesn’t deserve to be sacked, but that doesn’t mean the decision isn’t the right one with so much at stake. While he rightfully earned the plaudits for last season, it’s equally true that there's blame to be attached to him for the way things have soured since. It is and has to be possible to isolate 2015/16 from 2016/17.

Read more at http://www.fourfourtwo.com/features/why-leicester-were-right-sack-claudio-ranieri#bsgY8GyQm8k1vCqX.99

Skvěle řečeno, skvělej článek.

3.) Mourinho je úplně k smíchu. V Itálii ho shazoval a dělal si z něj a z jeho taktických schopností srandu, viz třeba: „Ranieri is 70 years old and has just a small trophy. He doesn't change his mentality. He is old and has won nothing." .

Kdyby se Mou opravdu změnil, tak by nědělal takhle velkohubý prohlášení. To prostě zní až komicky a nechápu, že to má zapotřebí.

4. ) Od nějakýho třeba 10. kola, kdy se ukázalo, že Foxes budou letos hrát ve druhý polovině tabulky, to Claudio bohužel nezvládá a 9 bodů z 15 zápasů je toho důkazem... Pokud navíc opravdu ztratil kabinu, tak fakt kromě vděčnosti a sentimentu není jeden jedinej důvod k tomu, aby u týmu zůstal.

A to jsem fakt nevěřil, že by ho vedení odvolalo, když podrželo i Pearsona ve snad ještě horší situaci. Tehdy se jim to samozřejmě vyplatilo, ale tady se, myslím, rozhodli správně.

5. ) Díky za tu zábavu loni, Claudio! Bylo to něco neopakovatelnýho a ta sezona nikdy nezapadne mezi ostatní, budu si ji pamatovat do konce života.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Le Gunner

Skvělá sezóna, na jednu stranu naštvanost z prokaučování největší šance za posledních několik let, na druhou stranu, ten příběh prostě musel žrát každý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho len využíva situáciu a robí zo seba obeť tentoraz niečoho, čomu dal názov ,,nový futbal". Ten chlap je tak debilný, že až. K United sa náramne hodí...

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevím. Případů, kdy změna manažera nezměnila nic, by se našlo dost i tuto sezonu. Bilic se už taky vyhazoval, měli ubohý výsledky a jak se to obrátilo. Podržet Ranieriho by byl imho úplně stejný risk, jako jej vyměnit. Jediný, co to může ospravedlnit, je ta ztráta kabiny, ale potom jsou největší odpad ti hráči namísto klubu/majitele. To není moc dramatická změna a jestli se budou fanoušci dívat na ploužící se lemry i v dalších týdnech, tak to bude fakt největší ostuda ve fotbale za dlouhý roky.

Reagovat
Hokaido

S těma hráčema je to složitý, no. Podobnej případ jako ve Spartě letos a Chelsea loni. Jenže 15 hráčů prostě vyměnit nemůžeš, kdežto změna manažera bývá většinou okamžitý obrat k lepšímu...

Ještě k tomu, že podržet/vyhodit:

letos byli vyhozeni setupem ohrožení manažeři:

-Sunderland- malá změna k lepšímu

-Palace- nic se nezměnilo

-Swansea- dokonce dvakrát a tým se strašně zvednul, z posledního místa momentálně 15.

-Hull- obrovský zlepšení, z takřka jasnýho sestupujícího jsou najednou ve hře o záchranu

A naopak tři týmy, který se rozhodli až do teď manažery podržet - Cheeries, Foxes a Boro jsou v útlumu a na hraně sestupových pozic. Obecně si prostě myslím, že změna trenéra týmu bojujícího o záchranu je spíš pozitivní.

Reagovat
Hokaido

*rozhodly

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea to napoprvé nepomohlo vůbec a Palace nesleduju, ale zpovzdálí se mi zdají snad i mírně horší. Menší krize mají/měly i Cherries, Burnley, Watford, Soton. Dostali se z toho. Sunderland měnil manažera?

Výměna někdy efekt má, někdy ne a někdy taky ten efekt rychle vyšumí. Je to legitimní krok vedení, úplně to chápu, ale zrovna u Claudia je to specifická situace. Nemyslím, že se s ním mělo zacházet jako s ostatníma (ať už ze strany hráčů, nebo majitele).

Reagovat
Yanek

A ještě bych dodal, že byla jeho práce tým připravit po tom megaúspěchu na novou sezonu, což zjevně vůbec nevzládl. Bylo jasný, že přijde výkonnostní propad.

Reagovat
Counter

Reagovat
Hokaido

Trojku jsem psal jen proto, abys mi dal palčáka nahoru. ♥

Reagovat
Counter

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kopyta v současnosti na víc, než na boj o záchranu nemají, nevím, čemu co majitelé čekali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jde spis o to nacasovani, den po tom, co uhrali slibnej vysledek venku proti silnymu tymu v LM. Kdyz uz, tak ho meli kopnout uz driv, aby si novej kouc mohl privest eventualne v zime posily. Stejne nechapu, ze kdyz to meli tak blbe rozehrany, tak privedli jen 20 letyho mladika do zalohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik má teď Claudio bilanci vyhazovy/let?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem čomu sa divi futbalovej svet ...ale je patek vecer tak je asi dobre naprany

Reagovat
Hokaido
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tvrdil loni, ze letos sestoupi, ty Sybylo..

Reagovat
Mastný Chobot

ty si toho už narozprával

Reagovat
madridcan

Povedal clovek, ktory mal behat nahy po Pezinku

Reagovat
Counter

Oproti dolarovi je to pořád velké nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie po BA?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Behat nahy po Pk nie je vyzva, mrtve mesto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Tak ty napovídáš sraček, že už tě nikdo nemůže ani brát vážně.

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
C-M@ster

Dal loňskému týmu přesně to, co potřeboval, aby uspěl. Teď ale byly lišky jiný tým a potřebovaly něco jiného. A to jim podle mě už dát nezvládl.

Majitelé možná čekali, že dostanou v Seville čtyřku a bude se jim pak vyhazovat jednodušeji, když už by vypadli ze všech pohárů, zatímco teď mají LM stále ve hře a působí to zvláštně.

Co si budem povídat, tým hraje špatně, dělá hloupé chyby, nebojuje, nedaří se a majitelé nevěřili, že by se to s Ranierim ještě zlepšilo. A upřímně já moc taky ne.

Když už Práža zmiňoval, jak byl tým pár let dozadu v prdeli a pak postupně postupoval výš. Celou dobu u toho byl ten majitel a dělal kroky, co vedly k postupům výš. Takže bych mu věřil i teď. Sám po postupu do PL prohlašoval, jak budou do pár let nahoře a nikdo tomu nevěřil.

A řekl bych, že dali i mezi sezónama Ranierimu dost peněz na přivedení toho, co tým potřebuje. Claudiovi ale někteří přirostli až moc k srdci a neposadil by je. Což byla třeba u obrany nejspíš chyba. Zatímco loni hořel jen Simpson, letos to tam vzadu je bídný celý a s tím prostě PL hrát nemůžete.

Reagovat
C-M@ster

Jo a zapomněl jsem zmínit, že když už mu dal Eurofotbal polibek smrti, tak tomu nešlo uhnout.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/ranieri-ma-duveru-majitelu-leicesteru-i-kdyz-je-mistr-sestnacty-354480/

A upřímně doufám, že postoupí přes Sevillu a v lize dohrajou v klidným středu.

Reagovat
soukup

Je mi ho líto, ale ten vyhazov je naprosto pochopitelný, je konec února a oni se motají těsně nad sestupem. Herni projev špatnej, vztahy s hráči, dle toho co prosakuje, taky. A to si myslím, že je vedení ještě velkorysé a trpělivé, protože jim "stačilo" dokud se motali v klidném středu, mít Lestr o pár bodů víc a sedět na nějakým 13. místě, tak by Ranieri zůstal. Plno provinčních klubů by po titulu určitě žádalo aspoň boj o 6. - 8. místo, Leicestru podle všeho stačilo nemít problémy se záchranou a ani to se jim nedaří. To už přece nemohli nechat jen tak být.

Stejně jak se tu kritizuje, když hráč hraje za zásluhy, tak by neměl zůstávat trenér za zásluhy. Dyt je to stejné. Pokud ke zhoršení výsledků není nějaký jiný důvod jako přestavba kádru, šakce pro odchovance, nebo se výsledky nedají vyvážit atraktivním herním stylem, tak samotná minulost a bývalé úspěchy by trenéra zachraňovat neměla. Více času je v takové chvíli na místě, ale je konec února a 2/3 ligy za námi, takže času neměl Ranieri zrovna málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Corabeu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Minister

Reagovat
Kuchta

Reagovat
Kaze

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Euphael

Reagovat
Frantszek

Srivaddhanaprabha. Tak po nem bych pojmenoval treba stanici metra.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam, ze Klopp je obecne debil.

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp sa venuje futbalu, nezazlievam mu že nerozumie politike, alebo skôr, rešpektujem jeho názor. A v prípade toho futbalového, teda pre mňa relevantného, musím len a len súhlasiť, rovnako ako s Mourinhom, Ferdinandom, Carragherom a mnohými ďalšími.

Reagovat
Svatej

Lesteru teď můžu konečně definitivně přát sestup.

Zaprvý to bude vcelku epický zakončení toho příběhu a zajímavá reklama pro PL, kdy jednou to tým dokáže celý vyhrát a rok na to naopak spadnout.

Za druhý tam krom Mahreze, kterej sám už tahák taky není, tam nemají jedinýho sympaťáka. Když to navíc okoření tím, že se proti hlavnímu strůjci úspěchu obrátí jeho vlastní kabina, tak není důvod jim cokoliv poitivního přát, jsou to zmrdi.

A za třetí jsou ve vedení ukázkoví blbci. Tohle současný umístění je to, co měli papírově hrát minulou sezonu, navíc jim Claudio ještě bonusově přidal možnost i si zahrát LM, což se ani jednomu z těch borců tam nikdy nepoštěstí.

Reagovat
Mastný Chobot

Arsene Wenger is the only manager in England to have won a major trophy with his current club. (@Millar_Colin)

Reagovat
Counter

Reagovat
Azazelo RD

Až to budeš psát za 10 let znovu, tak Tě smích přejde.

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Hokaido

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
nani92

a teraz začne Vardy strieľať gol za golom ako Costa po odchode Mourinha, sezona po titule s rovnakými hráčmi je vždy náročná, nečudujem sa, že už toľko manažérov ju nezvládlo, ked dnešní hráči sú preplacené defky, ktorí ten úspech nevedia zvlíádať tako ako hráči v minulosti..

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hraci v minulosti? A proto dnes vsude padaj rekordni vitezny serie hej?

Reagovat
nani92

čo s tým majú víťazné rekordné série?

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus premyslet

Reagovat
nani92

no fakt neviem, ktorý klub ťaha viťaznu seriu 2 sezony po sebe?

Reagovat
smazaný uživatel

Rešpekt Ranieri

V Anglicku je len jeden zázračný team, Nottingham Forest, ten si svoju legendu váži doteraz

Reagovat
smazaný uživatel

a Leeds

Reagovat
eL

Reagovat
smazaný uživatel

Snad už má dost peněz a může si jít v klidu užívat zbytek života v důchodu. Nikomu nic nemusí dokazovat, pamatovaný už bude vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nezapomenutelný otloukánek . Už to Monako ho slušně poslalo... ale aspoň ho nahradili kvalitou. Tady ho jen nahradí další ovcomrd alá Haryk Redsuck, kterej dostane metál za první 3 body a pak sestoupí

Reagovat
cristiano.K.

kdyby ho vyhodili po pěti prohrách v řadě - bral bych to.

Kdyby ho vyhodili po prohře v poháru - bral bych to.

Ten vstřelenej gol na půdě Sevilly mohl být nakopávací moment pro celý tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Dyť se k tomu dostali jak slepej k houslím, Bylo jen štěstím/neschopností Sevilly, že neprohráli o víc.

Reagovat
cristiano.K.

a právě to je to co tě může psychicky nakopnout,že jo.

Reagovat
Nikikrew

Ale prosimta. Bola to haluz nic viac. Ten tym potreboval zmenu.

Reagovat
cristiano.K.

dejme tomu a já ti u hlavního příspěvku napsal,kdy ta změna měla přijít!

Reagovat
Coutinho10

a ted jdou proti nam

Reagovat
smazaný uživatel

Dyt ho vyhodili po prohre v poharu z jednoho pojebanyho golu delate zazrak. To je jak rikat ze Sparta se vcera po vyrovnani nakopla k titulu

Reagovat
Usty

tvoje zvrácený hodnoty na absolutně každej aspekt lidskýho života jsou opravdu pozoruhodné

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsi v mem prispevku nasel zivotni hodnotu

Reagovat
Usty

Tak usuzuju už z roků zkušeností s tebou tady v diskuzích.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj tyhle vykriky do tmy mam nejradsi.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Wtf? Takhle dlouho ho drzeli hlavne kvuli LM, kde mel vysledky. A ze i prohra 1:2 na pude jednoho z nejrozjetejsich evropskych celku je vysledek...

Reagovat
smazaný uživatel

Precti si puvodni prispevek. Hlavne prvni dve cristianovo vety. Pak si precti jak na to reaguju. Pak si dej par facek.

Reagovat
Kaze

Tak ale odveta se hraje za 3 tydny, to muzou prohrat 3 zapasy a jsou v pici.

Reagovat
cristiano.K.

mají Liverpool,HULL a Arsenal. Pokud by neporazili Hull, tak samozřejmě by jeho odvolání bylo mnohem víc na místě než ted no....

Reagovat
smazaný uživatel

#PrayforClaudio

Reagovat
smazaný uživatel

Z marketingového hlediska je to stejné, jako onanující klaun na párty u McDonalds, ze sportovního si myslím, že to ten klub spíš rozloží, teď se mohli dík LM chytit, vykřesali jiskřičku a najednou bum...doufám že spadnou a pak ještě a ještě jednou

Reagovat
smazaný uživatel

Meli mu nejdriv postavit sochu a pak ji vyhodit

Reagovat
Thundeus

#bringRanieriback

Reagovat
nani92

#toChelsea

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
pingla

Klopp zase za kokota At uz radeji odtahne nekam do Italie

Reagovat
smazaný uživatel

drz picu lebo dojdem s Edom a jeho kamosmi do Zlina, ty mrdka

Reagovat
kiwwi

@girlmanutd: Liverpool just changed their bio LOOOOL https://twitter.com/girlmanutd/status/835170691779457024/photo/1

Je pekne ze nam tak na to finále veria

Reagovat
smazaný uživatel

Naco ho vyhadzovali

Reagovat
Swarley

aby mohli v poklidu spadnout a nikoho to nemrzelo

Reagovat
Swarley
Reagovat
smazaný uživatel

Kloppovi regulerne z Liverpoolu jebe. Inak si to neviem vysvetliť. Vladko musí byť ale v siedmom nebi..

Reagovat
smazaný uživatel

Komu by z toho cirkusu nejebalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som anti-slniečkar a neriešim to, Klopp je proste tréner futbalového teamu, môže mať politické názory aké chce, aj tak je to sympaťák

Reagovat
smazaný uživatel

wow.. vegan style

Reagovat
minoLFC

Praveže ešte ma zatiaľ zdravé názory(aspoň politické)

Reagovat
smazaný uživatel

To je tvoj osobný názor, či to je nejaká vyššia pravda?

Reagovat
valloire

Takže zdravej názor je EU, multikulti, Merkel a každej, kdo to má jinak je.....nemocnej xenofob a rasísta?

Reagovat
smazaný uživatel

Merkel má jediná koule v celý Evropě, zbytek lidí jen plácá hovna jako Konvička a Zeman, protože se spoléhají, že lidé tu jsou 30let pozadu, tak zkouší politiku alá Bush, lhát, ukazovat falešný záběry a pak vyvolávat konflikt (Japonsko,Kuvajt,Afganistán,Irák - 4 odsouhlasené agrese demokratickou většinou na základě lží)

Reagovat
valloire

Merkelová je naprosto úplně mimo veškerou realitu a jednou bude odsouzená za to, že do Evropy natahla miliony nepoužitelnejch lidí. Kdo to nevidí, je vyjebanec.

Reagovat
hntlyl
Reagovat
valloire

Autor iniciativa Open doors Dík, to stačí. Pán je cvok a naivka. Neexistuje žádný právo na to, abys překračoval hranice, jak se ti zlíbí. Co takhle celou Afriku pozvat? Oni nemají vlastní zem? Civilizaci jim přinesla Evropa, ale chtěli nezávislost, tak ji mají a chcípaj hlady. Čím to asi je? To je tak jasná věc, že nechápu, jak to někoho může napadnout pouštět kohokoliv. Pokud ovšem na tom nemá ekonomický zájem. Zapni si mozek, jede na nějakej udržovací mód.

Reagovat
hntlyl

Zdroj je EASO. Jestli máš alternativní data, tak pošli. Reagoval jsem na "do Evropy natahla miliony nepoužitelnejch lidí".

Reagovat
minoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

a hned 2 se ozvali

Reagovat
valloire

Japonsko a Kuvajt? Co je s nima?

Reagovat
valloire

Vítězstvím v únoru 1948 se dělnická třída a pracující lid staly jediným pánem

a hospodářem ve své zemi.

To taky býval zdravý politický názor. V rozpadajícím se socialistickým bloku....Dneska se rozpadá socialistická EU.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud by ses zajímal o historii,tak by sis všimnul, že v první a druhé světové válce se umíralo jen pro to, aby se náhodou nedostalo dělnické hnutí do popředí a starý systém se nemusel dělit. Většina konfliktů 20.století mířila proti obyčejným lidem a zpožďování rovného práva.

Reagovat
smazaný uživatel

100milionů mrtvých jen pro zachování kapitalismu a absolutismu, tak co je potom krutá diktatura ?

Reagovat
valloire

no ty vole, ty jsi komunista já myslel, že to není možný už

Reagovat
smazaný uživatel

Nestačím se divit, kolik odborníku žije v tak malém státě jako je ČR. Skoro každý je tu zkušený tréner. Pošlete životopisy majitelovi lišek, možná vás vezme, teď když nemá kouče.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
C-M@ster

Cože?

Reagovat
smazaný uživatel

co je na trénování fotbalu těžkého ?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jurčo do Chicaga .

Reagovat
nani92

Reagovat
kiwwi

wau, este Tatar!!!

Reagovat
vladis271

Reagovat
Spasitel

a ešte Halák nie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
chytrejkluk
Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho ešte aj pri Ranieriho vyhadzove spomenie seba narcis

Reagovat
smazaný uživatel

On bol prvá obeť ,,nového futbalu". Special first.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Správné rozhodnutí, kromě lehké skupiny v LM měl výsledky a herní projev v této sezoně tragický.

Reagovat
fantomas

A to se ještě Schmeichel podle Timesů účastnil toho mítinku, kde se Ranieri vyhazoval. Spolu s Vardym (samozřejmě), Albrightonem a Morganem... tedy shodou okolností třema hráčema, co by bez Ranieriho v PL neměli žádný jméno. Fakt nechutný.

Reagovat
smazaný uživatel

V dnešním fotbale není na sentiment místo, zvlášť v PL ne, kde se točí tak moc peněz. Jaké si to Ranieri udělal, takové to má. Deal with it.

Reagovat
fantomas

Wtf? To fakt vůbec neni relevantní reakce na muj komentář. Ranieri si vyhazov zasloužil, ale že se o ten vyhazov zasadili nevděční hráči, co mu pak ani veřejně nepoděkují, to je tak jako tak nechutný.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, co když se ho na tom meetingu zastávali?

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
fantomas

Tak to do toho urcite dali vsechno srdicko!

Reagovat
Counter

Tak dneska se k němu přidal ještě Mahrez (nevím, jestli i někdo další).

Reagovat
fantomas

Jakoze prosakl jako dalsi ucastnik?

Reagovat
Bayern +

Reagovat
valloire

Ty Němci jsou koukám dost vymytý skoro všichni. Dávat dohromady Trumpa, brexit a Ranieriho... Spíš měl říct Schulz, Berlín...

Reagovat
smazaný uživatel

Cetli jste nekdo ve Sport Magazínu ten rozhovor s byvalym psychologem Leicesteru? Ten totiž tvrdil, ze vi proč to ted nefunguje, ale nechtel to rict verejne. Tusite co mohl mit na mysli?

Reagovat
smazaný uživatel

zeptej se Morella proč Hitler prohrál válku...

Reagovat
smazaný uživatel

Důvod, proč se zvedla vlna nevole proti vyhození Ranieriho, je představa vyhozený trenér = špatný trenér. Jenže v této situaci tohle neplatí. Ranieri dal tymu přesně to co mu chybělo a ještě něco navíc a navázal tak na Pearsona. To že si letos nedokázal poradit mu na pověsti nepřidalo, ale řekl bych ze krize je 70% chyba hráčů, když nechtěli zanechat lonskou pohodovou atmosféru.

Reagovat
Beči

Kam si myslíte že by mohl teď jít reálně trenévat? Velkoklub, nebo menší štace?

Reagovat
smazaný uživatel

klidně do Violy za toho neschopáka

Reagovat
vanGomm

Leicester hraje letos to na co má a to co vlastně hrával v minulosti pořád.Tedy až na minulou sezonu.To bylo samozřejmě obrovské překvapení,které bylo ovšem pouze dílem obrovského štěstí a s přispěním zvláštní shody náhod.Něco podobného jako kdyby jste dali na tiket 10 remíz a ony všechny vyšly. Tak z něj a ani konec konců z hráčů nedělejte polobohy.Jinak souhlas s těma co už tu zmínili,že vedení s tím jeho vyhazovat nezvykle dlouho otálelo.

Reagovat
smazaný uživatel

nesounhlasím. Na ten střed měli. Ale je to o hlavě. Minulou sezonu se jim povedl začátek, a chytili lauf. Tuto sezonu to měli přesně obráceně.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je to buřt, tým okolo bezva kreténa Vardyho mi sympatický stejně nebyl. A nejvíc sem jim fandil hlavně kvůli Kasperovi ještě v Champu.

Reagovat
Bayern +

Mourinho to povedal na jeho gebuľu až prekvapivo pekne. Totálna pičovina ho vyhadzovať, jedine že by ho zapchali mega mega rekordným odstupným, čo ale pochybujem...

Reagovat
minoLFC

nejaké odstupné tam určite bolo, keď podpísal novú zmluvu po titule

Reagovat
Pipo123

mali vyuzit ten boom po minulej sezone a kupit poriadne posily, kvoli LM by im tam isli fajn hraci. V tomto zaspali a bolo naivne verit tomu ze hraci ako Huth, Morgan, Mahrez atd si udrzia dlhodobu vykonnost

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby dovedl tým k sestupu, tak by se zase všichni divili, proč ho tam drželi až do konce. Nezvládl přestupy, nezvládl namotivovat hráče do nové sezony, a nezvládl ani tu dobu před koncem, protože už i hráči šli proti němu, protože točil taktiky a nechal hrávat hráče, kteří jsou bez formy, a hráče s formou přehlížel...

Reagovat
ámoš

Vzhledem k tomu jak to dopadlo to byl správný krok. Neni Možné, aby obhájce titulu hrál další sezonu jen o záchranu. Kdyby hráli střed tabulky tak budiž, ale tohle bylo prostě moc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele