FOŘT NA TŘI ROKY DO TOULOUSE

10.01.2007, 23:17
Aktuality
Útočník pražské Slavie Pavel Fořt posílí francouzský FC Toulouse. Jak uvedl jeho manažer Michal Nehoda z agentury Nehoda Sport, třiadvacetiletý útočník v úterý odcestoval do Francie, dnes absolvoval sedmihodinovou zdravotní prohlídku a poté podepsal kontrakt na tři a půl roku.

Před včerejším odletem neskrýval slávistický útočník nadšení: "Vždyť je to liga vicemistrů světa," řekl. Během dnešního dne Fořt stihl setkání se spoluhráči i trenérem a také prohlídku zázemí klubu. "Jsem naprosto spokojený, cítím, že je to spíše takový rodinný klub," řekl Fořt. "Chtějí, abych hlavně pořádně trénoval, protože u nás byla fotbalová přestávka. Jsem nadšený, francouzská liga je něco super," dodal ke svému působení ve Francii.

Přestup bude definitivně zpečetěn ve čtvrtek, kdy oba kluby podepíší smlouvu. "Na podmínkách smlouvy jsme s francouzským týmem dohodnuti, ale podepíšeme ji až zítra," řekl Petr Doležal, generální ředitel Slavie.

Své první velké fotbalové zkušenosti zažil Fořt v Plzni, odkud se v roce 2003 stěhoval do pražské Slavie. V červenobílém dresu odehrál 86 zápasů, ve kterých jedenadvacetkrát skóroval.

"Co byl ve Slavii, tak poslední rok se mu vydařil nejlépe. A hlavně podzimní část soutěže. Signály, že je o něj zájem, jsme měli již v létě, k přestupu určitě pomohlo jeho střelecké podzimní probuzení. To, že se dostal do francouzské ligy, je motivace i pro naše další hráče. Ne každému se poštěstí do takové soutěže přestoupit," řekl trenér Slavie Karel Jarolím.

Autor: Tomáš Hodboď / efotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*Judeslavie

Tenhle lempl si ve Francii ani neškrtne a bude rád, jestli bude sedět na lavičce... ::rolleyes:

Reagovat
Shevchenko

ten smajl ti nevyšel

Reagovat
smazaný uživatel

já si taky myslím že si tam moc nezahraje, aspon potom co klasicky spálí nekolik šancí... za Slavku ted budou davat goly Gaucho s Vlčkem a Slavka si dojde pro titul....

Reagovat
Xavi

Jsem sice Slávista, ale taky jsem rád, že odešel a ještě za něj budou dobrý prachy, za který podle mě nestojí.

Reagovat
Xavi

...Slávii po Mercedesu odjel i Ford.

Reagovat
HOST*Babu

Na jak dlouho se tedy upsal, na tři, nebo tři a půl roku?

Reagovat
HOST*Honzyk

u nás výkony nic moc spíš mi připadal jako taková malá slavistická primadona a le doufam že se chytne

Reagovat
smazaný uživatel

Moc mu teda nevěřím ale všechno je možné ale zase Francouzská liga nevím uvidime třeba se chytne

Reagovat
HOST*Honzyk

Vidím to stejně, ale šanci určitě má, myslím že francouzská liga je pro hodně hráčů taková rozjížděcí

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik si myslíte, že za něho Slavia může dostat. Tipnul bych si tak 1 mil. eur.

Reagovat
HOST*españa

to maximálně

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom 30 melounů?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Se neprosadí, nemá nato kvality...Tím si sem hodně jistý, vždyt ten chlap nepředváděl nic extra ani v Gambrinus Lize, při pomyšlení jak je Ligue1 náročná, mi je ho až líto....

Reagovat
smazaný uživatel

Něco jako Papadopulos, ten taky odcházel do Leverkusenu plný nadšení...

Reagovat
smazaný uživatel

Téma je snad Fořť ne?

Reagovat
HOST*hostfanatik

Milý Forde, moc ti přeju, vzpomeň si na českou ligu, na Slávku, protože ta je věčná, první sezónu žádný přehánění, stačí 20 gólů... nebo raději 19

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele