Fiorentina dotáhla příchod kanonýra Gómeze

15.07.2013, 19:53
Aktuality
Mario Gómez se dnes oficiálně stal hráčem Fiorentiny. Toskánský klub se na přestupu německého reprezentačního útočníka dohodl s Bayernem už na začátku minulého týdne, samotný hráč pak dnes přicestoval do Florencie a po absolvování obligátní zdravotní prohlídky podepsal čtyřletý kontrakt...

"Ahoj všichni, jsem nyní Florenťan a jsem velmi spokojený," uvedl se Gómez na tiskové konferenci v italštině, než přesedlal zpět na svůj mateřský jazyk.

"Už dříve jsem vycítil, jaké nadšení pro fotbal zde panuje. Když jsem si uvědomil, že je na čase opustit Bayern, volil jsem mezi Španělskem a Itálií. Vybral jsem si Florencii kvůli vášni a energii fanoušků," řekl dále stuttgartský odchovanec, za nějž Fiorentina údajně do Mnichova pošle částku pohybující se kolem dvaceti milionů eur.

Gómez přišel do Bayernu v létě 2009 za třicet milionů eur a ve dvou sezónách se stal jeho nejlepším střelcem. Na začátku uplynulého ročníku ho ale zbrzdilo zranění kotníku, čehož využil chorvatský jmenovec Mandžukić a svého konkurenta už před sebe dlouhodobě nepustil.

Osmadvacetiletý střelec se tak rozhodl vyzkoušet zahraniční angažmá a Violu si vybral i na základě rady Pepa Guardioly, nového trenéra bavorského celku. "Jsem natěšený na novou výzvu poté, co jsem s Bayernem vyhrál všechno. Přestup do Fiorentiny mi doporučil také Guardiola, protože hraje pěkný útočný fotbal, který mi bude sedět. Město je fantastické a na mé rozhodnutí mělo určitý vliv, ale důležitější byl sportovní aspekt," prohlásil Gómez.

Autor: Petr Vaněček / gazzetta.it, kicker.de

Komentáře (441)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele