FINÁLE SE BLÍŽÍ...

25.05.2005, 11:59
Aktuality
Turecký Istanbul, anglický Liverpool a italský Milán. Tato tři města se dnes chystají na velké finále sezóny, do kterého zbývá už jen pár hodin. V jakých sestavách AC Milán a Liverpool nastoupí? Jaká jsou slova trenérů ze včerejší tiskové konference?

AC Milán nemá problémy se zraněními, nastoupí tedy v nejlepší sestavě. V brance spolehlivý a často čarující Nelson Dida, vzadu velezkušená obranná čtveřice Cafu, Jaap Stam, Alessandro Nesta a Paolo Maldini. V záložní řadě bude defenzívě pomáhat dvojice dříčů Gennaro Gattuso a Andrea Pirlo, více dopředu bude jistě hrát Clarence Seedorf a těsně za hroty by se měl pohybovat brazilský zázrak posledních let Kaká. V útoku je jediný otazník - kdo se postaví vedle Andreje Shevchenka. Nejpravděpodobnější je asi start Hernána Crespa, ale kouč Ancelotti odmítá prozradit, jestli Argentinec nastoupí od začátku, nebo až v průběhu zápasu. "Ale určitě bude hrát," tvrdí trenér. Jediným hráčem, nad nímž visí otazník, je Massimo Abmrosini, autor postupového gólu v semifinále. Ten si v ligovém utkání s Lecce natáhl sval.

Carlo Ancelotti na včerejší tiskové konferenci zářil sebevědomím. "Jsme silnější, než před dvěma lety. Věříme v naší sílu, v Manchesteru jsme měli pochybnosti. Osobně nemám před finále obavy, vím, jaký výkon předvedeme a jsem si jist, že bude dobrý." Milánští jsou prý na finále stoprocentně připraveni, už deset dní se soustředí jen na něj. To totiž remízou s Lecce ztratili reálné naděje na zisk Scudetta...

Ancelotti nezapomněl na diplomacii a prohlásil, že má z Liverpoolu respekt. "Proti Chelsea a Juventusu ukázali své kvality. Mají dobrou obranu a jsou velmi nebezpeční v protiútocích. Jsou vyváženým týmem, když potřebují, dovedou dobře bránit, ale také umí útočit, když potřebují dát gól." Za nejlepšího hráče soupeře Ancelotti bez váhání označil kapitána Stevena Gerrarda. "Patří k nejlepším záložníkům na světě. Sám ale zápas nerozhodně, to nedokáže žádný hráč."

Ani Liverpool nemusí naříkat na absenci některého ze svých klíčových hráčů. V brance Jerzy Dudek, který často září, ale také je často schopen vyrobit těžko pochopitelnou chybu. Před ním finský stožár Sami Hyypiä, který se v této sezóně dostal zřejmě do největší formy svého života, spolu s ním Jamie Carragher a na stranách Steven Finnan a Djimi Traoré. Pětičlennou zálohu budou zezadu jistit Dietmar Hamman, který zřejmě dostane šanci místo Igora Biscana, a spolu s ním Španěl Xabi Alonso. Na krajích "létající Nor" John Arne Riise a další španělský fotbalista Luis García a uprostřed v režisérské pozici kapitán Steven Gerrard. V útoku tak zbývá jediné místo, na které jsou dva rovnocenní kandidáti - Milan Baroš a Djibril Cissé. Ovšem i kouč Liverpoolu Rafael Benítez mlží a tvrdí: "Oba jsou dost dobří, možná budou oba hrát, proč ne?"

Benítez věří, že jeho svěřenci mohou jít do finále s chladnou hlavou. "Víme, jak důležitý zápas to je, pro klub i pro jednotlivé hráče, ale nemáme obavy. Nemáme co ztratit, můžeme jen získat," prohlásil španělský trenér jako obvykle s kamennou tváří. "Ve finále těžko můžeme očekávat otevřenou hru. Jedině kdyby padl brzký gól. Myslím ale, že oba týmy budou hrát svůj styl. My se budeme snažit být kompaktní, jestli budeme útočit nebo hrát na protiútoky, to záleží na soupeři."

Podle Beníteze prý Milán nijak neovlivnil fakt, že v lize přišli o titul. "To není důležité. Potřebují vyhrát, mají spoustu zkušených hráčů. My ale máme velký hlad po úspěchu, v tom se jim jistě můžeme rovnat."

Benítez loni vyhrál Pohár UEFA s Valencií, kdyby dnes vyhrál i Ligu Mistrů s Liverpoolem, zapsal by se do historie. "Do Liverpoolu jsem šel proto, že chci vyhrávat trofeje. Mám rád tyto zápasy. Možná uvidíme nejlepší Milán, ale já chci vidět nejlepší Liverpool," řekl na závěr.

Utkání na Atatürk Stadium v Istanbulu začne dnes jako tradičně ve 20:45. Hlavním sudím bude Španěl Manuel Mejuto Gonzáles, na čarách mu budou pomáhat krajané Clemente Ayete Plou a Oscar Martínez Samaniego. Eurofotbal pro vás bude zápas sledovat a chystá online přenos, na který jste všichni zváni!

Autor: Petr Starý

Komentáře (57)

Přidat komentář
Mr.Jindros

citace : "Turecký Istanbul, anglický Londýn a italský Milán."

nemá tam být spíš anglický Liverpool ?

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

sak je tam ty tupec

Reagovat
smazaný uživatel

sak je tam ty tupec

Reagovat
Mr.Jindros

A nenapadlo tě třeba, že tam ta chyba fakt byla, ale už je opravená ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Vy nerozumíte?

Reagovat
HOST*

My že nerozumíme ???

Reagovat
HOST*

YYEESS!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Juuuj si len prestavte co by sa tu dialo keby bolo finale Real-Barca...to by bolo super...by tu nebolo 20 prispevkov ale 1020.Hm o tom snivam a samozrejme aby vyhral Real To by bol futbal...krasa...jeden utok za druhym....krasne akcie...krasne goly...obrovske nervy...super brankary.. A toto finale? obrana....obrana...obrana....a mozme ist spat...Ale ma to aspon jedny vyhodu-aspon nebudem nervozny ako ked hra Real A dufam,ze nabuduci rok sa mi moj sen splni... HALA MADRID!

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by úplně stačilo, kdyby byla ve finále Barca, na Real už dneska se.re pes . Ale jinak už jsem to vyřazení od Cheski dávno vydejchal a na dnešní zápas so hrozně těším a doufám, že uvidíme pěknej fotbálek (ikdyž tuším, že to asi tak nebude ).

Každopádně Go, Liverpool go, go

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som chcel byt taky zdvorili,ze som tam dal aj vas,ale ty si to velmi necenis Ale predsa s vami by to bolo super-predsa ste dobry a hrajete pekny futbal ako my a aspon by sme vam ukazali kto je lepsi No pockajme si este ten rok

Reagovat
HOST*yarda

Ty jsi pes??? Tak mazej pro aport Laportovi a nekrafej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Jindros

Ale kdybys byl třeba fanda AC Milán nebo Liverpoolu, tak bys takové finále nechtěl ... a já si nemyslim že by Barca-Real bylo po fotbalový stránce o tolik lepší finále. Maximálně pro fandy, sice by to asi byl o něco lepší fotbal než bude dneska (spekulace), ale o parník opravdu ne, pořád je to finále LM a to by bylo hodně takticky svázáný ať by hrál kdokoli.

Reagovat
HOST*yarda

Letos by Barca s Realem hrát ve finále nemohly, páč při rozlosování osmifinále by na sebe narazily v semifinále

Reagovat
Mr.Jindros

Jojo, to vím. Já myslel i jindy ... obecně.

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasne...

Reagovat
sansiro

To jak real hraje posledni tri roky, tak musis byt docela na prasky Toto je skvela stranka, ale chodi sem nejvic priznivcu spanelske ligy, ktera je tady protezovana, proto by tu bylo tolik prispevku. Ale finale Real-Barca se nemuze stat nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

By si sa cudoval...

Reagovat
HOST*Figo

Milan je v současnosti rozhodně lepší než trapně hrající Liverpool kterej se tam dostal jen kvuli tomu ze meli velky stesti. Milan je vyborny , zkuseny a hlavne poharovy mužstvo a vitezstvi LM by uz pro AC nemelo bejt problem

Reagovat
sansiro

Na hlaskach fandu realu ci barcicky - liverpool vyhraje... apod - jde jen videt, jaky mate z konkurence v podobe AC Milan strach At vyhraje lepsi, snad to bude AC!

Reagovat
HOST*Shevchenko

souhlas

Reagovat
HOST*DarkAnubis

Doufám že Milán předvede mnohem lepší fotbal než to co nám ukázal na Eindhovenu.Nemohl jsem uvěřit tomu co vidím.V momentě kdy to bylo 2:0 jsem začal myslet na to prokleté Deportivo,naštěstí se mé obavy nesplnili a tak se dnes můžu opět nervovat u bedny.Jenom by Milán tolik nemusil pokoušet štěstíčko které se na něj zatím moooooc hezky usmívá.Snad se bude finále líbit i odpůrcům Milána kteří už by to taky nemuseli dávat tak okatě najevo.Já se taky nenavážím do Realu,Barcy a pod.Když se vám to nelíbí vaše věc.Fotbalu zdar a Milánu především.

Reagovat
HOST*

Milan hraje nejnudnější fotbal co jsem kdy viděl, snad už nebudou mít takové štěstí

Reagovat
HOST*Shevchenko

určitě hraje Milan lépe než Juve, a co se týče fotbalu, tak Italové jsou už takoví. Ale Liverpool nehraje o nic lépe

ale taky si přeju aby to byla dneska podívaná

Reagovat
sansiro

Stesti preje pripravenym A meli ho tento rok v LM jen v jednom zapase! FORZA MILAN

Reagovat
HOST*Shevchenko

to bylo jak hráli s PSV 2:0 nebo 1:3?

Reagovat
sansiro

1:3

Reagovat
Mr.Jindros

Měli ste ho v obou zápasech proti PSV.

Reagovat
HOST*Shevchenko

možná by měla být remíza

1. poloč. lepší AC

2. poloč. lepší PSV

Reagovat
sansiro

Ten prvni zapas AC vyhral normalne. To byla neschopnost PSV

Reagovat
HOST*Henry

Jste uplný čůráci a mamrdi

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jseš letadlo, že

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Baroš hraje od začátku a rázem máme prvního čecha ve finále lm....zároveň je to jeho poslední zápas za Liverpool, takže to angažmá zakončí dost stylově...

Reagovat
HOST*yarda

Panebože mudrc Czaplár a tragéd Čapek, to zase bude Doufám, že finále komentuje Bosák

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to já teda nesouhlasím, Czaplár je jako host studia naprosto skvělý.

Reagovat
Mr.Jindros

Přikláním se spíš ke Kyslíkovi ... Czaplár sice není dokonalý, ale je jeden z těch lepších hostů ... proti Ciprovi, Kukovi, Bejblovi nebo nedejbože Vízkovi je úpně zlatý.

Reagovat
HOST*yarda

Nejlepší byl Luhový, kterého tam teď buhvíproč nezvou Czaplár na můj vkus moc kecá a je takovej vševěd a navíc se mě dotknul, když poměrně neoprávněně kritizoval Rivalda

Reagovat
smazaný uživatel

Luhový je známy kritik pomerov vo futbale a preto niekedy nie je žiadaný.Bohužiaľ.

Reagovat
Xavi

Jo jo, Luhový je nejlepší!!!! Nevím proč ho tam nezvou?

Reagovat
Mr.Jindros

Souhlasim. Luhový byl nejlepší (už se to tu jednou probíralo), bohužel už sem ho tam neviděl ani nepamatuju ... vždycky ty konflikty s komentátorem. Jedinej dokázal říct pravdu na rovinu.

Reagovat
smazaný uživatel

přidávám se do fanklubu Milana Luhového! Považte jaký by to byl předseda svazu

Reagovat
smazaný uživatel

to mě tak SERE, že to snad není ani možný.

Reagovat
sansiro

MILAN JE ZATIM JASNE VALCUE!!!!!!!!!!!!

Reagovat
sansiro

valcuje

Reagovat
smazaný uživatel

A aj dovalcoval...

Reagovat
sansiro

bohuzel...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem z toho mimo

Reagovat
HOST*yarda

Liiiverpooool, Liiiverpoooool, Liiiverpoooool Olé Xabi Alonso Gerrard do Madridu Šmicer se vytáh

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej fotbal. Bohužel z něj nemám vůbec nic. Celej večer jsme řešili jednu hodně nepříjemnou a smutnou záležitost, takže smůla

Reagovat
smazaný uživatel

Nič si z toho nerob,ja som tiež nemohol pozerať a tešil som sa dosť dlho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja teda priznávam,že som skoro vôbec nič z toho nevidel,ale pamätám si,že pred finále sa hovorilo v tom zmysle,že to bude nuda a podobne.No a podľa toho,čo som si prečítal a podľa výsledku to bolo naopak.To len potvrdzuje,že futbal je nevyspytateľný,lopta je guľatá a nič nie je nikdy dopredu isté.A tak to má byť.

Reagovat
Xavi

Tak finále mě dost překvapilo!!! Takový finále LM tu snad ještě nebylo!!! Klobouk dolů

Reagovat
smazaný uživatel

nejhezčí finále, co jsem viděl! GO REDS GO

Reagovat
smazaný uživatel

No len preto,ze padlo vela golov,ale inac to nebol nejaky super futbal...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele