FINÁLE INTERTOTO CUPU

24.08.2005, 23:09
Aktuality
Finále Intertoto Cupu bylo úspěšné pro francouzské kluby. Olympique Marseille deklasoval pěti góly Deportivo La Coruna a postoupil do Poháru UEFA, stejně jako Racing Lens, jež přehrál letošní senzaci, rumunskou Cluj. Třetí finále rozhodl jediný gól, který vstřelil Hamburger SV a vyřadil favorizovanou Valencii.


-    :

Jediný gól Sergeje Barbareze z úvodního duelu v Hamburku rozhodl o osudu tohoto dvojzápasu. Hamburk podal v odvetě vysoce taktický výkon, dobře kombinoval ve středu pole a domácí tým do svého vápna příliš nepouštěl. Valencia, která v létě mohutně nakupovala, působila nesehraným dojmem a moc šancí si nevypracovala. V základní sestavě domácích Ches se poprvé v této sezoně objevil Pablo Aimar, v týmů hostí se dalším dobrým výkonem prezentoval David Jarolím. V první půli držel dirigentskou taktovku Valencie Aimar, který byl jeden z mála, kdo dokázal na pozorně bránící Hamburk něco vymyslet. Po jeho pasu vyrážel Rufeteho střelu na roh gólman Wachter, o minutu později trefil Kluivert hlavou břevno. Druhá půle už větší šance nepřinesla.


-    :

Španělé si vezli z domácího zápasu výhru 2:0, ale ani to na postup nestačilo. Už po pěti minutách totiž dorazil Taiwův trestný kop Ribery a Marseille vedla. Andrade však téměř vzápětí hlavičkou vyrovnal. Po vzájemné potyčce byli vyloučeni Duscher a Ribery. Na další gól čekala Marseille více než hodinu, když Meite přehlavičkoval Capdevillu. Další gól přidal Mendoza, vyloučen byl druhý hostující hráč Capdevilla a jelikož se ještě zranil Munitis a hosté už měli vystřídáno, tak dohrávali v osmi hráčích! Postupový gól dal Niang, skóre pečetil Oruma.


-    :

Senzace letošního Intertota CFR Cluj skončila ve finále, kde její pouť ukončil Racing Lens. Francouzi uhráli venku remízu 1:1 a v odvetě nemuseli nikam spěchat. Dvě příležitosti domácích zmařil bývalý forward Anderlechtu Aruna Dindane. Další šanci nevyužil Jussié, pak však ten samý hráč nacentroval a Brazilec Hilton poslal Lens do vedení. Domácí dominovali, Aruna trefil po hodině hry tyč, druhý gól dal střelou zblízka Coulibaly. Třetí přidal z penalty Cousin, za Cluj už jen korigoval z trestného kopu Munteanu.


Autor: Radek Nosil

Komentáře (5)

Přidat komentář
Shevchenko

hmm... Kluž, to vůbec neznám Ale že dokázali potrápit Lens A to ještě po debaklu na Auxerre Je mi líto obou Španělských týmu Zvlášť Valencie Ale na druhou stranu je to jedine + pro Marseille A další Čech si zahraje UEFA vlastně dva-Jarolím (Hamburk),Jarolím(Slavia)

nevíte jak dopadl zápas Juventus-barcelona?

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona Juventus 2:2 (0:1) - 66. Iniesta, 70. Gio - 10. Del Piero, 78. Trezeguet. Pak se ještě kopaly penalty, které vyhrál Juventus 4:2.

Reagovat
Xavi

Tak to jsou teda výsledky úplně nahovno!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele to jsem necekal ze na Mestalla uhrajou remizu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Španieli to posrali-a totálne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele