Finále Ligy mistrů v roce 2020 bude hostit Istanbul

24.05.2018, 16:57
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (87)

Přidat komentář
Bandita_Harry

1. Historia sa opakuje

Reagovat
bobis21

nevadilo by mi to

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

Vzpomínka na finále 2005 je jediná pozitivní věc, která mě teoreticky může napadnout v souvislosti s Tureckem.

Reagovat
Bandita_Harry

turecky med, turecka kava, kebab, falafel... je toho vela

Reagovat
Uwe háže buly

turecký fans

Reagovat
PavlíčeQ

Jakou spojitost má falafel s Tureckem?

Reagovat
off-olda

V obou slovech je písmenko "e".

Reagovat
Blasphemer

Netvrdí Turci že ho vymysleli? Stejně jako všechny ostatní národy v té oblasti.

Reagovat
Alan_Shearer

Falafel je sice hodne popularni na Blizkym Vychode, ale nekde jsem cetl, ze pochazi z Egypta.

Reagovat
Alan_Shearer

Nicmene u nas ho "proslavili" prave Turci, takze aspon minimalni spojitost z naseho pohledu to ma

Reagovat
Frantszek

Ano. Stejně jako Matrioška je největší suvenýr pro Amíka, když jede do ČR

Reagovat
TheTopFootbaler

To bych úplně netvrdil.

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
PavlíčeQ

Tak to slyšim prvně mě se vybaví ohledně původu jako první Egypt a jinak celkově Izrael, Palestina, Libanon. Turecko by mě nenapadlo

Reagovat
smazaný uživatel

halal kebab moc pozitivní není

Reagovat
Rudnevs

Ešte Semir Gerkhan...

Inak keď už si tu, tak Alka Superligu nakoniec vyhral Midtjylland, škoda, že to nakoniec nedopadlo pre Bröndby, tým som to prial viac. Nebol pekný pohľad, pozerať sa na tie plné tribúny smutných fanúšikov v žltom... Ale Midtjylland je taktiež super, veľmi sa mi páči ten netradičný spôsob, akým to tam robia. Teraz proti Horsens trebárs opäť gól po dlhom vzadzovaní.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokazili si to sami, tolik ztrat proste nejde. Cely Dansko je ale rado, ten tym je strasne nepopularni. A Midtjylland ma dost talentovane muzstvo, na to, aby se predvedli i v poharech.

Reagovat
Rudnevs

Čo majú proti Bröndby?

Pokiaľ viem, tak práve moc nemusia Midtjylland, pretože ten klub nemá tradície a do ligy sa dostal vďaka majiteľovi... A fanúšikovia ostatných klubov moc nemusia Kopenhagen, ktorý tam má takú klasickú pozíciu toho dominantného klubu v danej zemi - podobne ako trebárs Bayern v Nemecku, ten tiež nie je medzi ostatnými fanúšikmi zrovna obľúbený.

Reagovat
smazaný uživatel

Uprimne, nevim. Kazdy Dan (ziju v DK) mi tvrdi, ze je vsichni nesnasi.

Midtjylland asi taky nebude nejoblibenejsi, ale na druhou stranu je to farma na talenty (dost casto vykupuji ostatni kluby)

Reagovat
Rudnevs

Tak trebárs sa stretávaš len s fanúšikmi FCK... Ja nie som nejaky veľký expert na Dánsko, ani tam nežijem (ale čo som zisťoval, tak na žitie je to veľmi zaujímavá krajina), len mi tá krajina i Alka Superliga je celkom sympatická, tak to jedným očkom vždy sledujem... O tej neobľúbenosti mi vravel práve skunk, na ktorého som pôvodne reagoval, ten tam tiež žije a občas tu o dánskej lige píše...

To je pravda, Midtjylland pracuje s mladíkmi, majú dobrú akadémiu a ťažia i so spolupráce s partnerským klubom v Nigérii... Plus k futbalu pristupujú v tom Moneyball-štýle, čiže v konečnom dôsledku sú mi celkom sympatickí. Ale Bröndby IF som prial viac, tam sa mi páči útočný futbal a najmä nemecký tréner Zorniger a jeho bundesligová kolónia.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já jsem samozřejmě rád, že to nakonec dopadlo Midtjyllandu, dokonce jsem byl na stadionu na mistrovských oslavách a byť ten výkon byl nervózní, tak vzhledem k výsledku Brondby ani výhra nebyla potřeba.

Brondby si to vážně neskutečně pokazilo v posledních třech kolech. Nejdřív hloupá prohra doma právě s Midtjyllandem, kdy to naopak mohli všechno rozskenout a pak vrchol - v Horsens vedou v 89. minutě 0:2 a v 95. domácí srovnají na 2:2. Tím si prohráli titul, tímhle momentem ho ztratili. Pak ta remíza doma s Aalborgem byla spíš už křeč a frustrace.

Jinak je pravda, že Brondby je snad ještě méně oblíbené než Midtjylland. Obecně týmy z Kodaně moc populární nejsou a Midtjylland lidi nemají rádi hlavně kvůli tomu, že nemá historii, než kvůli čemukoliv jinému. Za kodaňský týmy naopak hrajou/hráli celkem kontroverzní hráči - ať už Kvist, Verbić nebo Olsen za FCK nebo Pukki, Larsson nebo Röcker za Brondby. V Midtjyllandu má trochu kontroverze snad jenom Hansen, protože hraje jako prase, ale jinak nikdo.

Reagovat
Rudnevs

Díky, nevedel som, že nemajú radi ani Bröndby, tak to sa samozrejme ospravedlňujem... Čím sú kontroverní tí hráči, ide o tvrdú hru a faulovanie alebo sú kontroverzní i charakterovo? A ktorý klub je v Dánsku naopak obľúbený?

Práve som pozeral na zostrih toho zápasu v Horsens, proste neskutočné... Je možné, že Zorniger v boji o titul doplatil na príliš ofenzívny štýl? Ja si ho pamätám zo Stuttgartu, kde bol zo začiatku sezóny 2015/16, vtedy hrali asi najkrajší futbal v lige, Offensive pur, každý zápas plno šancí, na ich zápasy som sa strašne rád pozeral, ale i tak takmer vždy prehrali, lebo obrana bola šialená.

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně ani nevím, čím to je. Možná prostě tím obecným negativním vztahem ke klubům z hlavního města. No každý svým způsobem něčím jiným, zrovna tyhle považuju za kontroverzní hlavně já osobně. Kvist vždycky v rozhovorech působil, že si myslí, že FCK je nadřazené nad ostatní kluby a měl i narážky na ostatní týmy, navíc hraje jako prase. Verbić byl totální nesympaťák, který se pořád hádal s rozhodčím, rozhazoval rukama, to samé Olsen, který jako brankář pořád neskutečně provokuje soupeře...

Z Brondby Pukki hlavně kvůli stylu hry, loket v každém souboji, chodí slavit góly svého týmu ke kotli soupeře, rád provokuje... Larsson je kapitán, takový symbol Brondby, mně osobně nevadí, je to tvrďák, ale dost často hraje za hranou a až zákeřně. A Röcker je snad nejšpinavější stoper ligy, u něj každý skluz zavání nemocnicí

Oblíbený? Hm, to těžko říct. Z těch lepších týmů každý má něco. Midtjylland nemá historii, FCK a Brondby už jsem psal, Aalborg má obrovskou rivalitu s Aarhusem a i s FCK (to historicky). Nejoblíbenější podle mě bude Nordjsaelland - neskutečně mladý tým plný reprezentantů U-21, ofenzivní styl, sympatický kouč, umí prohánět favority. Akorát hrají v malém městě a mají hodně špatnou fanouškovskou základnu.

Lidem nikdy nevadil Esbjerg, než sestoupil, to byl úplně neutrální tým, Horsens hrají s malým budgetem pěkný fotbal a dost lidí je má rádo. Obecně lidi mají radši spíš outsidery, když Aalborg jednou po podzimu jel na to, že bude hrát o titul, tak mu taky dost lidí přálo, přestože mu normálně nefandí. Obecně jsou lidi hlavně rádi, když někdo v tabulce skončí před FCK nebo Brondby.

A je to tak, Zorninger hlavně na jaře doplatil na to, že hrál až moc ofenzivně. Obrana Brondby bylo něco, co je v posledních kolech sundalo (+minela Ronnowa v posledním kole) a pokud chtějí uspět v Evropě, musí to vyřešit, jinak zase dostanou nakládačku od nějakých Řeků, jako minulý rok.

Reagovat
Rudnevs

Ten Verbic je nesympaťák... Pamätám si na reprezentačný zápas Slovinska proti Škótsku, po ktorom sa Slovinci nedostali na WM, Verbic ešte so Sporarom uverejnili video, ako to oslavujú.

Ten Nordsjaelland je tiež celkom fajn, pred pár rokmi vyhrali ligu a hrali potom CL... To tam hral tuším Gytkjaer, ktorého poznám z Nemecka. A trénuje ich Kasper Hjulmand, toho vlastne tiež poznám z Nemecka, chvílu bol v Mainzi, ale tam nepasoval, tak sa vrátil naspäť. Čo si pamätám, tak on vravel, že nejaku dobu sa veľmi zaujímal o hru Barcelony a páčil sa mu Guardiolov herný štýl, ktorý skúšal i v Mainzi (i preto tam nesedel). Ale pôsobil na mňa celkom ako sympaťák, to áno.

Pozerám, že od novej sezóny do Bröndby pribudne ďaľší Nemec - Björn Kopplin, ľavý obranca, pomaly už tridsiatnik, odchovanec Bayernu, ale poriadne sa nepresadil a v poslednej dobe už hral v Dánsku za Hobro IK... Špekuluje sa i o príchode Marvina Schwäbeho (asi náhrada za Rönnowa).

Reagovat
smazaný uživatel

To o Verbićovi jsem ani nevěděl. Každopádně on už přestoupil někam na Ukrajinu snad v zimě, takže už ho moc na očích nemám.

Nordsjaelland měl v tom posledním zápase proti FCK, kde se hrálo o postup do EL, věkový průměr 22,7 let a jejich nejstarší hráč Rygaard měl 27 let. Oni hrají taky takový hůra fotbal, za 36 zápasů měli na třetím místě skóre 76:58, takže dostali víc gólů než 6. Horsens, ale zase dali přesně 2x tolik gólů jako 5. Aalborg.

O Kopplinovi jsem slyšel, ale hrát jsem ho snad ještě neviděl, Schwäbeho neznám vůbec. Ale osobně si myslím, že Ronnow odejde, protože on tu tenhle rok asi zůstával jenom kvůli titulu a příští rok už FCK tak slabé nebude, takže to bude těžší vyhrát. Podle mě půjde do Německa nebo Anglie, to by mu sedělo. Jinak jako náhrada za Ronnowa proběhlo médii (sice jenom jednou, ale proběhlo) pro mě naprosto šokující jméno - Milan Heča ze Slovácka. To by byl docela šok, kdyby zrovna on šel chytat za Brondby, ač je to teda kvalitní gólman.

Reagovat
Rudnevs

Rönnow je už oficiálny, ten ide do Frankfurtu, veď sme sa tu o tom už i bavili... Koho by mohlo priviesť FCK? Už sa hovorí i nejakych hráčoch? Toto je pre nich veľmi spackaná sezóna, keď nakoniec nehrajú ani Európu.

Inak ten Schwäbe patrí Hoffenheimu, ale v posledných dvoch sezónach hrával za Dynamo Dresden v druhej Bundeslige... Podľa mňa je celkom dobrý, tú prvú sezónu mal asi lepšiu ako túto, teraz bol chvílu tuším i zranený. Inak je to už pomerne vážna špekulácia, už som to nenašiel na Transfermarkte, ale Bild o tom písal rovno článok a tam dokonca bolo, že Bröndby už jedná s Hoffenheimom.

Reagovat
smazaný uživatel

To je vlastně pravda.

No, v souvislosti s FCK se hodně mluvilo o Jonasi Knudsenovi z Ipswiche, Kasperu Pedersenovi z Aalborgu a prý by se měli pokusit zpátky přivést Bendtnera, ale to mi přijde, že se pokoušejí každý přestupák a ještě se jim to nepovedlo zatím. Hlavně ale pokud FCK nezvládne to finále play-off o EL proti Aarhusu, tak může o práci přijít Solbakken a to by pak nový kouč asi chtěl jiné posily.

Tak to by bylo zajímavý, protože je otázka, jak by zvládl ten tlak, kdyby měl být hned jednička v takovém klubu. Ale jak říkám, neznám ho, Ronnow před tím taky chytal jenom druhou ligu a hned v první sezóně za Brondby chytal parádně.

Reagovat
Rudnevs

Bendtner by bol zaujímavý, on talent určite má a ten návrat by mu podľa mňa prospel, už minulú sezónu sa opäť dosť zdvihol po prestupe do Rosenborgu, ale túto sezónu toho moc nenahral... Ten Pedersen by mohol byť tiež fajn, na stopéra by potrebovali posilniť, nech tam nehrá Vavro s Lüftnerom.

2. Bundesliga je podľa mňa dosť kvalitná, určite kvalitnejšia ako druhá dánska liga, čiže podľa mňa by to nemusel byť až taký veľký skok ako v prípade Rönnowa... Akože posun vpred to určite je, ale nie zas až tak veľký... Trebárs ten Halimi tiež prišiel síce z Mainzu, ale tam hral len 3. Ligu za rezervu, kopplin v Nemecku tiež hral 2. BL, rovnako ako Röcker...

Inak jak sme sa bavili o tom Spalvisovi a písal som, že po tejto sezóne bude asi opäť voľný, tak nakoniec prekvapivo ostáva v Lauterne... Vraj si tam založil rodinu a je tam šťastný a preto bude budúci rok hrať až 3. Ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas s oblíbeností Nordjsaelland. Ten tým je opravdu velmi nadupaný. Mimochodem, ještě studuješ (AU?) nebo už pracující?

Reagovat
Josifek

Tak minimálně je to zajímavá a hezká země, která stála u zrodu civilizace. Navíc je tam i nemálo historicky zajímavých památek třeba z dob antiky atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm.. turecky star wars?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spasitel

Odmena za skvelú politiku Erdogana a genocídu v Jemene

Reagovat
Han střelil první

Do sportu by se politika tahat neměla.

Reagovat
dinss

UEFA jí tam ale tahá.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Shevchenko

V Jemenu jo?

Reagovat
johan14

Si si zmylil Turecko a Saudsku Arábiu

Reagovat
Shevchenko

Nebo Jemen s Arménii

Reagovat
Spasitel

No jo Stáva sa

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Není to brzo to dávat opět sem? Těch velkých stadionu je mnoho, proč se to někdy neodehraje třeba ve Wembley?

Reagovat
Shevchenko

to píšeš schválně?

Reagovat
smazaný uživatel

Ironie, slyšel jsi ten pojem někdy? Inteligentní humor holt nepochopí každý

Reagovat
Kixi Syhimour

No od tebe čekat něco inteligentního

Reagovat
smazaný uživatel

Může čekat jen inteligentní člověk, tak ty to prosím neřeš

Reagovat
Kixi Syhimour

Sorry, už tě řešit nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zrovna TY můžeš soudit inteligenci někoho jiného, když reaguješ s bídou na světlo.

Jsi prostě jantar bez jakékoli špetky sebereflexe. Už jdi laskavě do prdele!!

Reagovat
Shevchenko

Já nevím, normálně bych to pochopil, jenže ty tu píšeš takové hovna, že jsem si nebyl úplně jistý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bodejť, když na to evidentně nemáš kapacitu.

Reagovat
Shevchenko

Tak na tebe tu kapacitu nemá asi nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč urazis jako

Reagovat
Shevchenko

To nebyla urážka ale.

Reagovat
Kily

asi nemá kapacitu, aby to pochopil

Reagovat
Stannis Baratheon

to je spíš smutné, když je pro tebe nejinteligentnějším humorem ironie, kterou zvládne asi každé děcko na 1. stupni ZŠ. Pochopit ji, to už je pro někoho sice oříšek, ale rozhodně bych ji nenazýval inteligentním humorem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

2011 a 2013 bylo kde?

Reagovat
Uwe háže buly

Ve Wembley to bylo asi 3x od tý doby, co ho zrekonstruovali ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Pro tebe asi to stejný co nahoře

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
kilobyte

A kdy se to bude hrát v Národním stadionu v Brně?

Reagovat
Fodbalysta

Pelta to chtel do Jablonce, ale UEFA se bála, ze by to nevyprodali.

Reagovat
smazaný uživatel

az potom, co sa european league bude hrat v hradci kralove...

Reagovat
andrew96

Reagovat
mayday

V národním stadionu

Reagovat
Spalovač šancí

Však jo, bude se to hrát - bude-li postaveno - uvnitř stadionu ...

Reagovat
mayday

Utkání se bude hrát v stadionu... To se opravdu neříká, ale jde samozřejmě o drobnost.

Reagovat
Han střelil první

Jinak v Lisabonu to chtěli dát zase na Da Luz?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo.

Reagovat
FC Porto FC

Klasicky. Váš stadion má kapacitu 50 tisíc da Luz 65

Reagovat
czech_mira

Správná volba úžasné město, kdo ho navštívil, potvrdí

Reagovat
johan14

Aj Dubrovník je úžasné mesto ale finále LM tam nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

jn a je asi 350x mensi nez istanbul..

Reagovat
berger321

Sakra, už by mohlo být nějaké finále i na Camp Nou. Naposled když vyhrál United v tom památném zápase s Bayernem

Reagovat
johan14

Ten štadión budu musieť zrekonštruovať aby to dostali. Nesúhlasím že by bolo na čase dať finále do Barcelony.

Reagovat
didosh

A co Espanyol?

Reagovat
havrys99
Reagovat
Spalovač šancí

Do té díry natáhnout plátno a budou na něm zápas promítat a budou to mít i s opakovačkami.

Nejedná se o posuvnou tribunu, která je vytažena ven, aby proudil vzduch a tráva prospívala ...

Reagovat
FC Porto FC

v hodnocení UEFA patří mezi pětihvězdičkové arény. Vždyt na Wiki jsou všude max 4 hvězdy tak kde je pravda ?

Reagovat
smazaný uživatel

UEFA ma urcite nejake svoje nezavisle hodnoceni

Reagovat
johan14

Reagovat
ďuriLFC

Tehelne sa snažilo a tento superpohar ci az o ten ďalší?

Reagovat
Pony Slaystation

Istanpool !

Reagovat
smazaný uživatel

Nepaci sa mi takyto typ stadionov s ovalom!

Reagovat
habinity

Uz by ste mohli dať aj článok o finále Lm ci ten trápny Loserpool nikoho nezaujíma?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele