FIFA: Pravé světové šampiony začalo produkovat až MS klubů

29.01.2017, 10:54
Aktuality
Už roku 1960 byla zavedena tradice Interkontinentálního poháru, kdy se o trofej utkávali vítězové jihoamerického Poháru osvoboditelů se svými evropskými protějšky. FIFA ovšem v čerstvém prohlášení učinila rázné rozhodnutí: za nejlepší tým planety se mohou považovat pouze vítězové mistrovství světa klubů, které známe až počínaje rokem 2000...

Světová fotbalová organizace ono stanovisko vydala v reakci na dotaz brazilského deníku Estadao. V něm mimo jiné uvedla, že ačkoliv uznává existenci dřívějších turnajů, které sváděly dohromady smetánku Evropy a Jižní Ameriky (což zahrnuje i takzvanou Copu Rio z 50. let), teprve MS klubů s účastníky ze všech šesti konfederací je tou jedinou právoplatnou soutěží.

Interkontinentální pohár přitom běžel po dlouhých 54 let, v různých formátech, a jako první si ho roku 1960 přivlastnil Real Madrid v čele s Alfrédem Di Stefanem a Ferencem Puskásem. Později se z triumfu v této jedinečné soutěži radoval také Santos s Pelém, Sacchiho AC Milán či Cruijffem vedený Ajax.

Aktuálním držitelem titulu nejlepšího klubu planety je Real Madrid, který v prosincovém finále MS klubů s problémy vyzrál na japonskou Kašimu Antlers poměrem 4:2 po prodloužení.

Autor: Tomáš Daníček / goal.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
El Campeon

To je zase prohlášení

Reagovat
smazaný uživatel

jasne, to vis ze jo fifa

Reagovat
ratusek

Jen si ospravedlňovat své nesmysly. jen tak dál

Reagovat
Nihilister

A přesně pro takovýhle tahy jsou tak opěvováni a respektováni . Bravo FIFA !

Reagovat
technecium

Barca > Real

Reagovat
smazaný uživatel

Germanium > Technecium

Reagovat
BílíAndelDrcKo

tak ale o tom snád nemože byt pochýb

Reagovat
uff

Blbosť.

Reagovat
technecium

To stejný ještě s Ligou Mistrů a svět bude zase v rovnováze

Reagovat
fantomas

"Světovym šampionem může být jen ten klub, který vyhrál Ligu mistrů."

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
zelda

Kašima > všichni kromě Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Začínám si opravdu myslet, že tam hromadně berou nějaké tvrdé drogy. Poslední prohlášení a "vylepšováky" jsou jako by vyšly z Bohnic nebo nějaké protidrogové léčebny.

Reagovat
arsavin

Reagovat
johan14

Reagovat
Shevchenko

To je něco jako by nejlepší zemí světa měl být vítěz Konfederačního poháru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Co si myslí dědkové z Fifa nikoho nezajímá.

Reagovat
ronaldik

Za celou existenci MS klubů ho vyhrály jen evropské a jihoamerické týmy, ale trofej, o kterou mohly soutěžit jen evropské a jihoamerické týmy, nebyla relevantní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele