FERGUSON NATRHL BECKHAMOVI OBOČÍ

18.02.2003, 21:33
Aktuality
Britskou fotbalovou scénou cloumá další velká aféra. Po prohraném pohárovém utkání s Arsenalem odjel David Beckham, největší hvězda Manchesteru United, ze stadiónu Old Trafford hodně naštvaný a navíc s čerstvou tržnou ranou nad levým okem. A co se vlastně v kabině slavných United stalo?

Manažer Alex Ferguson vešel do kabiny a ve vzteku po prohraném utkání nakopl na zemi ležící kopačku. A ač nechtěně, mířil přesně – rána nad levým okem Davida Beckhama si podle původních informací vyžádala dva stehy. Ani sám Beckham nebyl po utkání v dobré náladě a se vzteklým výrazem v obličeji ze stadiónu odjel.

Těsně po incidentu odmítl mluvčí klubu cokoli komentovat s tím, že co se děje v kabině, je jen a pouze interní záležitostí klubu. Informace však na veřejnost prosákla a pondělní vydání nejen britských deníků byly plné fotografií Davida Beckhama s ranou nad okem, jak jej zachytil fotograf agentury Reuters.

Sir Alex Ferguson v pondělí potvrdil, že k incidentu došlo. "To se v kabině stává. Jedna z těch hloupých nehod, která se stane jen jednou. Kdybych to třeba stokrát zkusil znovu, nepovedlo by se to. Kdyby ano, ještě bych hrál fotbal," uvedl Ferguson. Mimo to také vyvrátil původní informace o dvou stezích, které Beckhamovo oko měly zdobit. "David nemá dva stehy. Bylo to jen škrábnutí, lékař ho ošetřil a tím to skončilo," dodal Ferguson.

61-letý kouč Manchesteru United je známý svým nekompromisním jednáním v kabině. O "Fergusonově fénu" kolují legendy, uznávaný trenér je schopný na hráče, jemuž se zrovna příliš nedaří, několik minut křičet z bezprostřední vzdálenosti. "Stoupne si pár centimetrů od vás a křičí a nadává tak, že skončíte s vlasy dozadu," řekl bývalý útočník United Mark Hughes.

Své si s Fergusonem užil také nizozemský stoper Jaap Stam, nyní působící v Laziu Řím. "Přišel o přestávce před druhým poločasem a byl tak rozzuřený, že nakopl masážní stolek, který přistál kousek ode mne. Neumí skrývat své emoce a odmítá akceptovat věci, které podle něj nejsou správně," řekl Stam. "Jako fanoušek United bych byl rád, že o podobné události slyším. Alespoň to dokazuje, že Ferguson stále prahne po úspěchu. Fanoušci by se spíš měli bát dne, kdy nebude mít zapotřebí se rozčilovat a křičet na hráče," odhalil Stam pozitivní pohled na incident.

Britská média ihned začala spekulovat o další Beckhamově a Fergusonově budoucnosti, dokonce se vypisují kurzy na to, kdo odejde jako první. Sázková kancelář William Hill dokonce vypsala kurs 100:1, že Beckham s fotbalem skončí a spolu s manželkou Victorií se stane členem nově se formujících Spice Girls. Nic z toho se ale zřejmě nestane, jak Beckham, tak i Ferguson k Rudým ďáblům patří a jen těžko by kvůli návalu vzteku po jednom prohraném zápase a následující hloupé nehodě odcházeli.

Autor: Petr Starý

Komentáře (34)

Přidat komentář
HOST*ADAM

Vidíte to,je nějakej incident a je u toho zase Beckham.Stejně nevím proč

se do toho fotbalu se...Mohl by skončit s fotbalem, protože v reklamách

si vydelává víc než fotbalem.

Reagovat
HOST*RICH

jasně vole-až na to,že by sis mohl odpustit nějaký přiblblý výrazy.

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň se o něm zase píše. A o to přece jde nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle uz je moc! Beckham mel proste smulu, ta bota mohla trefit v te satne kohokoliv jinyho! Ferguson proste prisel do satny celej nasranej ze prohrali, kopl do boty a trefila bozskeho Davida. A Lippi (trener Juventusu) rekl ze to musela byt nahoda, pac on pry taky v satne do vseho kope ale nikdy se mu nepodarilo nekoho trefit a to ma pry lepsi kopaci techniku nez Ferguson :-)

Reagovat
HOST*Adam

Jasně že je to náhoda ,de ale voto že z toho dělá bůhví jaký zranění prejže tam má dva stehy, když ho v televizi ukázaly,šlo vydet že tam

žádný stehy nemá.

Reagovat
PJ

On z toho nic nedela, dva stehy si vymysleli novinari. Ani Beckham ani Ferguson o tom nerekli ani slovo, dokud se to nerozmazlo v novinach...

Reagovat
PJ

Jasne, on za to muze... Lidi co nemaji Beckhama radi si zase smlsli. A ze pak proti Juve udelal oba goly, to uz si nevidel?

Reagovat
HOST*Adam

Jo viděl, ale jestli si koukal na ten fotbal tak si mohl slyšet,že byl Juventus celkem hodně oslabenej a někteří hráči hráli s horečkou,takže je jasný

že váš božskej Beckham mohl nahrát na dva goly.

Reagovat
PJ

Vim, ze byl Juve oslabenej a docela se divim, proc to UEFA neodlozila, je taky pravda za United nehrali nic moc. Ale ty goly, co Beckham udelal, by udelal i proti neoslabenymu Juventusu, protoze to vlastne dela porad, at hraje kdokoli. V tom je jeho sila - mozna neni kdovijakej technik, mozna neprojde pres cely hriste. On to hriste prekopne milimetrovym pasem a pripravi gol pro nekoho jinyho, v tom je jeho sila. Sice mam mnohem radsi Giggse a Keana, ale nesouhlasim s tim, ze je Beckham spatnej. Kdyby byl, nebyl by kapitan reprezentace...

Reagovat
HOST*Adam

Obrana juventusu,třeba s Thuramem a Zambrottou by na rozdíl od náhradníků Browna a Nisterlooye uhlídali.

Reagovat
PJ

To nevim, to je mozny. Ale tady se bavime o tom, ze by Beckham ty centry predved i proti Thuramovi se Zambrottou...

Reagovat
HOST*Adam

Jo kopl ale já mluvim o tom že Thuram a Zambrota by je uhlídali,a byli

by z toho jen obyčejný centry,já fotbal závodně hraju tak vim o čem

mluvim.

Reagovat
PJ

Já hraju fotbal taky a vim o čem to je, dát přednej centr :-)

Reagovat
Josifek

Chůdáček beckham,jakou si dal pěknou nápalst,tak velkou,von chce u lidíí probudit snad soucit nebo co???

Reagovat
PJ

Dete se vsichni vycpat. Jako by Beckham to voko nastavil, aby ho ta bota trefila. Ja kdyz sem nasranej, taky bych do vseho kopal, kdyby mi pod nohama lezela kopacka, taky bych ji napalil. Copak za to Beckham muze, ze ho to trefilo? A velka naplast? Co na tom proboha bylo velkyho? Co bys s tim delal ty, kdybys mel natrzeny oboci, aby se ti tam nedostal bordel?

Reagovat
HOST*jerry

stejně to určitě nebylo tka horký.. novináři to pořád přehání.tak ho sejmula kopačka,no bóže.přežil to,přežil a hrát může.tak vo co de? kdo ví,jestli to týmu nepomohlo.teď maj třeba strach aby taky jednu neslízli(třeba masážním stolem).. :)

Reagovat
PJ

Jasně, kdo ví kolikrát už trenéři někoho něcim nakopli. Jenže je to Beckham, mediální hvězda, tak to novináři nafukujou. To mě nevadí, ale serou mě (s prominutim) ti, kdo se do něj kvůli tomu naváží... Jo masážnim stolem bych taky nechtěl dostat :-)

Reagovat
Josifek

Nedal bych si tam tak zbytečně velkou náplast a možná ani ta náplast nebyla nutná..prostě si myslim,že beckham vůbec z toho,že ho ferguson trefil naštvanej nebyl a byl rád,že se o něm zas píše

Reagovat
PJ

Ty myslis, ze ma radost z toho, ze o nem novinari pisou veci, ktery si pokazdy hodne pribarvi a nafouknou? Myslim ze takovej vul to neni... A ta naplast - nevim sice presne jak byla velka, ale jestli sem dobre videl, tak ta rana moc mala nebyla. A i kdyz to treba nebylo na siti, ty bys to nezalepil a cekal az se ti tam ve meste, kde je spousta prachu a smogu, dostal bordel a treba nejaka infekce? Kdyz je to cerstvy? A kdyz z toho treba tece krev a ta naplast to stahne aby to neteklo?

Reagovat
smazaný uživatel

Musím se ještě vyjádřit k tomu zápasu. Kdyby hrál velký rváč Gianluca Zambrotta, tak by Beckham neměl tak snadnou úlohu. To je zcela jasné. A ta náplast? Dozví se o něm spousta lidí, co fotbalu vůbec nerozumí. A takto se dostává do podvědomí vlastně pořád. Jeho výkony na hřišti pak zůstavají ve stínu těchto aférek. Není špatný hráč, na ofenzivního záložníka je docela produktivní. Ale mezi nejlepší hráče světa vůbec nepatří, už to konečně pochopte.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem si myslel ze antimadrista je tu ten, kterej vidi jen Barcelonu a nikoho jinyho, ale tento postoj musim zmenit. Ty proste nedokazes pochopit ze Beckham je svetova extratrida

Reagovat
smazaný uživatel

Já tady Real vůbec nepropaguji, jen se navážím do Beckhama, protože ho dost nesnáším. To je všechno.

Reagovat
PJ

Já ti neberu, že nepatří mezi nejlepší na světě, já si taky myslim že je hodně hráčů který jsou lepší, ale když dostane kapitánskou pásku u anglický reprezentace (kde tomu trenéři asi trochu musí rozumět), tak to o něčem vypovídá...

Reagovat
Josifek

Já neviiim,zeptal bych se někoho,kdo tomo rozumí a kdyby uznal,že tu náplast nemusím mít,tak bych si ji nevzal...A ¨ta naplast mohla bejt menší,to mi nikdo nevykecá...

Reagovat
PJ

Ale jestli si to tom čet i někde jinde než tady tak víš, že se neošetřoval sám, ale že ho ošetřili kluboví doktoři. Ty víš přesně, jak byla ta rána velká a jak velkou na to potřeboval náplast? A kdyby stačila menší - ty by sis to třeba nalepil přes obočí aby sis ho pak serval i s tim?

Reagovat
Josifek

Beckham je skvělej háč,ale je dost lepších záložníků...Ale je dost produktivní,zakláda akce,skvěle přihrává, ale noviny i on ze sebe udělal spíš mediální hvězdu,než skvělýho fotbalistu.

Reagovat
PJ

Jo to máš pravdu, je dost lepších záložníků než je on. Ale je málo hráčů který dokážou dát tak dokonalý centry jako on, to musíš uznat. A že je z něj mediální hvězda? To je fakt, a vydělá si tim dost peněz... A jestli ti to tak moc vadí, tak se na něj nekoukej, nečti o něm, a bude to v pohodě. Nebo ne?

Reagovat
Josifek

Jo a jestli ta náplast mu v něčem pomůže,tím si taky nejsem moc jistej.Dyt se nani podivejte.Má jí přes půlku čela,ale nezakrejvá ani 50% jeho bolístky.TA náplast je použita spíš jako modní doplněk,než zdravotní material,

Reagovat
smazaný uživatel

Tak že se z toho v Anglii stane móda a holky si budou dávat Becksovy náplasti, tomu moc nevěřím. To už by mohl jít fakt radši dělat herce.

Reagovat
PJ

Bych se vsadil že se jich pár našlo, co si v pondělí nalepily náplast přes obočí :-)

Reagovat
smazaný uživatel

studoval si snad medicinu??? Vies na co ma vlastne tu naplast zvislo a nie vodorovne ako ma trznu ranu??? Na to aby sa mu koza rychlo zrastla a aby sa otvor neroztrhal znova ty IDIOT... takych chytrych ako si TY zboznujem... a co ked je to Beckham, moze sa to stat komukolvek a kdekolvek.....

Reagovat
HOST*RICH

Chci se vrátit k těm tvým amatérům,kteří věří,že Juve je lepší než Manu.Je totiž docela ubohý,když nazýváš amatérem někoho,kdo má jen odlišný názor,a to ještě k tomu ve sportu.Když jsem viděl ten zápas,tak je mi jasný,že lepší bylo Juve,a to i v takovym oslabení,že to UEFA měla odložit.Hráči prokázali takovou bojovnost,která je vlastní jen Juventusu.jestli máš zájem,kup si nejnovější Profootball,tam si o Juve počteš.ještě žě je aspon takových jako ty málo,amatére.

Reagovat
PJ

Jestli dobre vidim (na ty fotce tady u clanku) tak ta naplast neni o nic sirsi nez ta rana. A proc ji ma tak jak ji ma ti tu myslim dobre popsal Brian. A proc to ma pres oboci az na oko, to uz sem ti taky napsal. Ze ho nemas rad, to ti vyvracet nebudu, mas na to pravo. Ale nemusis se do nej navazet proto ze dostal botou do xichtu.

Reagovat
HOST*laky

Sem napište text.Všetko to bola iba reklama.

Ked David odide z Manchastru už to nebude on.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele