FERGUSON CHCE HELGUERU!

11.01.2004, 15:07
Aktuality
Manchester United začal pokukovat po Ivánu Helguerovi z Realu Madrid! United potřebuje náhradu za distancovaného Ria Ferdinanda, kterému hrozí stop na osm měsíců. Helguera by se podle Sira Alexe Fergusona hodil do týmu nejvíce.

Manchester má stále zájem o několik jiných obránců, ale včera vyšlo najevo, že Ferguson bude chtít jednat i s Realem Madrid: "Iván Helguera je skvělý obránce, který by nejlépe nahradil Ria Ferdinanda. Už delší dobu podává skvělé výkony v Realu Madrid, takže bych nebyl proti, kdyby u Nás na jaře hrál."

Manchester United není jediný klub, který se o Ivána Helgueru zajímá. Například Juventus nebo Inter Milán by rádi také dostali španělského obránce do svého týmu, akorát United se zatím vyjádřili jasně.

Real Madrid o tomhle všem slyšel a zatím odmítají možnost, že by Helguera odešel. "Ivána Helgueru teď nikam nepustíme, jestli se někdy dohodneme, že bude chtít odejít, nebudeme mu bránit, ale teď to určitě nebude. Na jaře musí hrát ještě za Nás," řekl prezident Realu Madrid Florentino Pérez.

Na tuto odpověď okamžitě reagoval Ferguson: "Nemůžou to jen tak zamítnout, my budeme jednat!"

Jestli Real pustí svého obránce, když sami skoro žádného nemají, tak pak nemůže počítat s dobrými výsledky, jak řekl Pérez: "Máme silný útok i obranu, nemůžeme uprostřed soutěže tým oslabit."

Kdyby Manchesteru United nevyšel tento obchod, tak se určitě porozhlídne po dalších skvělých defenzivních hráčích. Spekuluje se, že na Old Trafford by mohli přijít Gareth Southgate z Middlesbrough nebo Kevin Nolan z Boltonu, každopádně to jsou velmi skvělí obránci, kteří by Ria Ferdinanda dokázali nahradit.

( Článek je převzat z www.paolo.wz.cz )

Autor: Pavel Janega

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ale my ho nedáme!!!!! :-)

Reagovat
smazaný uživatel

jak je vtipný pan Ferguson :-)

Reagovat
HOST*BESTIe

koukám že v anketě vítězí anglická, to se dost divim podle mě je italská mnohem lepší a španělská je úplně tragická, snad jenom Reál bych teď nazval špičkovym evropskym klubem...no Coruna ještě ujde.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak začít? Man utd, Arsenal a Chelsea. Tím výčet kvalitních týmů končí! Ve španělsku může i poslední Espanyol vyhrát na Realu- to hovoří za všechno! P.S. Ne real ale Valencia vede tabulku, tak se prober!!!!!!!!

Reagovat
PJ

No, ono i v Anglii může stát cokoli, třeba Bolton vyhrát na Chelsea... Co se týká kvalitních týmů - Španělsko - Real, Valencie, Depor. Tim to končí. Myslim že ty ligy jsou zhruba stejně kvalitní...

Reagovat
smazaný uživatel

tak jasně ale mě nasralo že vynechal Valencii

Reagovat
HOST*BESTie

Vincent: Hele já se probírat nemusim, já vyjadřuju svůj názor že podle mě Valencie neni špičkovej evropskej klub. Neřikám že nevede španělskou ligu... Podle mě neni tak dobrá jak bejvala a u mě zaostává (bohužel!) na třetim místě za Realem a Corunou no...

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

podne me je nejlepsi anglicka(ManUtd,Chelsea,Arsenal),pak italska(Juve,Ac Milan, Inter, jaks taks As Roma) a spanelska je treti(Real,Valencia),s Deportivem nesouhlasim, ty kvalitni tym podle me nejsou a Barca je sice hvezdna, ale herne tragicka-barcelonak s antimadritakem by si to meli konecne uznat, ale kdyz je tak pozoroju tak vidim ze jim neni pomoci.

Reagovat
PJ

Ono to posuzování kvality je hodně subjektivní. Každej, kdo má nějakej oblíbenej klub v některý z těch tří, si myslí, že právě ta liga je nejlepší. Ale myslim že se to nijak moc objektivně posoudit nedá. Snad jen podle dlouhodobýho evropskýho koeficientu, ale ten udává jen poměry v pohárech a ne kvalitu a vyrovnanost celý ligy...

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

takze podle tebe je nej premier league, kdyz fandis manutd

Reagovat
PJ

Jo, taky sem pro ní hlasoval

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie hraje letos nejlepší fotbal z celý ligy

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

v tom s tebou souhlasim a vzhledem k tomu ze nehrahou LM by si tu formu mohli udrzet a vyhrat.

Reagovat
HOST*Honza

BESTIe: uplny souhlas s tebou!!! anglicka liga neni prvni v Evrope. Nejkvalitnejsi momentalne je podle mne italska. Na tu anglickou se neda ani divat a nehraji tam takovy hraci jako treba v italske nebo spanelske lize!!! FORZA SERIE A!!!

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

Ja bych řek, že ho Real nakonec pustí, Manchester Beckhama taky dlouho zapíral a pak se najednou octl v Realu, pokud prejde tak Manchester docela posílí, ale nevim co se stane s Ferdinandem až mu stop vyprší, ale musim říct že bych u Man Utd radši videl Puyola. Peréz narozdil od Fergusona nemá až do léta peníze, sir Alex má ještě okolo 40ti mil. Liber a za to Helguera dá koupit nejmín 2x.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím! to by se mohli jít rovnou klouzat! Nutně ho potřebují! i když tím líp pro Valencii :-)

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

Sice mám raši Valencii než Bercelonu, no a Real ten 'uplně nesnášim ale musim říct, že ve španělsku je jednoznačně nejlepší střední obránce Puyol.

Reagovat
smazaný uživatel

:-))))))))))) Neread nadsazuji, ale mají připraveno 40 mil. eur? Helguera je po odchodu Makeleleho nejlepší defenzivní player Realu, dalších 5 let absolutně neprodejný. Arsenal za něj před třemi lety nabízel 27,5 mil. dolarů a neuspěl. A to jsme měli ještě Hierra, Karanku a Campa. Merengues si musí dát dohromady defenzivní čtyřúhelník, který je letos jejich slabinou a budou spíše nakupovat než prodávat. Proto jasné NE!!!!

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

jenže situace před 3mi lety byla situace uplně jinná, před 3mi lety se za kvatilní hráče dávalo okolo 30ti mil liber a dneska stačí okolo 20ti.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Real to neplatí, tam se naopak točí stále víc peněz. A buď si jist, že pod cenou Ivánka rozhodně nedáme!!!

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

ale plati!!!!!! Co pak ste Beckhama nekoupily pod cenou? Makeleleho a i Geremiho jste taky prodaly pod cenou.

Reagovat
smazaný uživatel

Beckhama jsme neprodávali, ale kupovali. Za Makeleleho jsme víc dostat nemohli. Je mu 30 a má za sebou dost těžkých zranění (ještě v Celtě). Ten pakatel za Geremiho mě mrzí nejvíce, je to nejlepší Afričan. Ale před hostováním v Anglii v Realu tři roky pořádně nekopl do balonu, takže se to dalo asi čekat.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

celkem ti davam za pravdu, ale stejně to plati pro real, jako pro kazdyho, ja tim nemyslim ze je na tom tedka financne hur nez pred tremi lety jako italove, ale to ze jsou hraci proste levnejsi-za posledni dva roky byl fakt! drahej akorat ferdinand a ronaldo.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

No, musim říct, že Peréz se letos moc nevytáh. Nejdřív koupil Beckhama, kterýho absolutně nepotřeboval, tim poslal do pr... Figa, kterej se sice letos taky moc nepředved, ale stejně se předved víc než Beckham (jako pokaždý). Potom prodal Makeleleleleho, kterýho naopak dost potřeboval a to po něm Makelele moc nechtěl, v tom sporu musím dát za pravdu francouzskýmu reprezentantovi. Navíc se zbavil Hierra, kterej opravdu do starýho železa už patřil, ale zabavit se ho bez náhrady bylo šílenství. Potom nafoukaně čekal že mu Valencia jen tak prodá Ayalu s čekal na to až do konce přestupů. Musím poznamenat, že se mezitím pokoušel o Samuela, ale dosti formálně, pokud se vůbec 10ti mil. eur dá říkat pokus. A tedka s tim Peréz jak vidim pokračuje, zajímá Owen, Henry a další pro Real absolutně nepotřebný většinou hrotový hráči. Pokud Helgueru prodá tak je Real totálně v pr.,ikdyž co se týče obrany tak tam je už tedka. Peréz by měl koupit Alonza ze San Sebatianu jako náhradu za Makeleleho a do obrany třeba toho Samuela. Nakonec s výrokem, že má Real dobrou obranu nemůžu souhlasit a sám Peréz to nemohl myslet vážně. Peréz skrátka na tu jeho sebejistost potažmo nafoukanoc doplatí.

Reagovat
HOST*Honza

uplne s tebou souhlasim!!! nenavidim Real Madrid, doufam, ze jim to nekdo z Italie zase nanda :-) Obrana je to, na co dojedou!!! Hlavne ze chcou Owena a Nisterloojye, to je smesne, jde jasne videt, ze jde o prachy!!! FORZA SERIE A!!!

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

komu fandis Honzo, ja ManUtd, to si z ména asi poznal,nenavidim ten zasra... balet, FORZA Premier League

Reagovat
HOST*Honza

Ja fandim celem italskemu fotbalu... Hlavne Juve a AS Roma. Zajimam se o nej uz hodne dlouho. FORZA CALCIO!!! Ale vadi mi Real, doufam, ze Bayern je vyradi, kez by!!!

Reagovat
HOST*Yarda

Hm, to se není čemu divit, když vás většinou nakope...

Reagovat
HOST*Honza

To jako Real? Tak vzajemne zapasy spise vypovidaji o necem jinem... AC Milan, Juve atd

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

Sere me, ze Real vetsinou nakope ManUtd, ale nadruhou stranu ManUtd vetsinou nakope italy (viz Juve ve shupinách II 0-1,0-3 a v priprave AC Milan a zase Juve) a italove zase v pohode nakopou realu(viz ACM a Juve).Je to pekne zapeklity!

Reagovat
HOST*yarda

To bylo na Man. Proti italským týmům se Realu tak dobře nehraje (I když pokud se nepletu tak minulý rok dostal AC Milán nejvíc právě od Realu (3:1)

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

jo, ale to uz o nic neslo, kdyz jim o neco slo tak to realu nandali.

Reagovat
HOST*Honza

Rio Ferdinand mi presne mluvi z duse. Jak AC prohral 3:1 mel jisty postup a na Real jel s beckem. Zato poprve se hralo ve skupine na AC a tam AC porazil Real 1:0!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, fajn uznávám...

Reagovat
smazaný uživatel

Většinou máš pravdu. ALE: Becko patří k nejlepším hráčům Realu, podle hodnocení prestižního týdeníku don balon je úplně nejlepší! Byl za svou hru minimálně kritizovaný a naopak nebýt jeho, tak Real hezkých pár zápasů nevyhraje. Až Figo odejde, tak se bude shánět pravé křídlo a nikoli střed, ten totiž jasně patří všestrannému Beckhamovi. Makeleleho podle mě ani nejde nahradit, takový druhý hráč na světě bohužel není. Výprodej defenzivních hráčů má i jednu výhodu, stále častěji nastupují odchovanci. Z 27 playerů, co letos hrálo za Madrid, je hned 17 odchovanců!!! A narozdíl od Barcy máme stále výsledky. Průměr jednoho inkasovaného gólu na zápas nepovažuji za špatné, za Hierra to bylo horší. Spíše se zhoršil útok, efektivitu by měl zlepšit hlavně Zidane a také Portillo.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas!!!!!!!

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

Celkem s tebou merenguesi souhlasim, ale musis uznat ze Beckham z fotbalového hlediska nebyl pro Real dobry prestup,von byl kupovanej jenom pro penize a slavu a na druhou stranu ja musim uznat ze v utoku na tom real pravdu neni spatne,ale v zadu je stale dost spatny,ikdyz lepsi nez se cekalo a prumer 1gol na zapas je teda pro tym typu realu nic moc,ale jak rikam videl jsem to jeste hur.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

to je sice hezky ze mate 17/27 odchovanců, ale za co ty vasi odchovanci stojej? Odchovanou hvezdu nemate krome Raula zadnou a i ten zacinal v Atléticu. Bravo,Pavon jsou sice lepsi nez se cekalo, ale zadny obranci svetové extratridy to rozhodne nejsou, je pravda ze na to maj spoustu casu a takovej portilo je sice dobrej, ale v tymu kterej ma ronalda,raula a jeste Gutiho, Zidana a jeste vlastni Morientese nema zadnou budoucnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád je lepší mít na lavičce mladé kluky z Madridu než přeplácené "hvězdy" jako Macca, Flavio, Munitis nebo Celades. Zapomněl jsi na našeho druhého nejlepšího odchovance. Casillas byl na podzim možná nejlepším brankářem ze všech, u nikoho jiného jsem takové vyrovnané výkony neviděl. V San Sebastianu to byla jeho první vážnější chyba od začátku sezony. Raúl je náš odchovanec, o tom se snad dohadovat nemusíme. V širším kádru repre jsou i Guti, Bravo, Pavon a Portillo tam do dvou let bude také. Ti další teprve začínají, ale třeba Borja nebo Núňez mají ohromný potenciál.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

hmm...za toho casillase sorry, ale fakt raul zacinal v atleticu!!, ale jinak mas pravdu vychoval si ho real.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní je, že má sněhobílé srdce.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

to by mel i v tom atleticu.....

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tam spíš červenobílé, ne?

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

nejlepsi je canizares,ale je jen otazkou casu, kdy bude nejlepsi casillas (rok mozna dva)

Reagovat
HOST*yarda

Hm, pokud ale dají vždycky góly dva a více, tak jeden dostat můžou, ne??? No v posledních zápasech to zas až tak neplatilo, ale faktem je že stopeři budou čím dál víc sehranější, což přinese nepochybně Madridu užitek.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

ja nerikam ze je to spatnej tym a vasi ofenzivu vam chvalim

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, co by jsi tvrdil o Beckhamovi, kdyby přestoupil třeba do AC nebo Interu Milán. Tam už tolik útočných hvězd není a Becko by asi nebyl napadán, že je tam jen kvůli zvýšeným příjmům ze všech možných stran. Perez už měl dva skvělé útočníky, tak posílil zálohu. Figo, Zidane a Ronaldo byli v čase svého přestupu nejlepšími fotbalisty světa a kterýkoli pokračovatel této trojice jejich kvalit prostě dosahovat nemohl. Někdo možná ano, ale buď je neprodejný (Nesta) nebo je to útočník (Henry). Pro zajímavost nabízím letošní produktivitu hráčů Realu, a to ze všech jejich dosavadních soutěžních zápasů: Ronaldo 28 zápasů/19 gólů+5 asistencí, Raúl 27/14+2, Figo 27/6+10, Beckham 22/6+8, Zidane 27/4+7, R.Carlos 26/3+8. To je pro Beckhama, podle rozestavení defenzivního záložníka, celkem solidní efektivita.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

je tak maximalne na postu defenzivniho zaloznika, ale do defenzivi se nevraci o nic vic nez ostatni zaloznici realu, ten post je spis simbolickej.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

c tom ac nevim, to ofenzivu nema po prichodu kaka vubec spatnou, ale v interu by byl hvezda!

Reagovat
PJ

Mno kdyby šel z Manchesteru do Interu tak bych se na něj snad tolik nezlobil

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

ja taky ne, ac,barca nebo real to uz jedno, inter je z toho pro nej nejlepsi, tam by mohl bejt jeste vetsi hvezda nez v manutd.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

vodkad mas ty informace vo tech nahrávkách a golech?

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ale v jedenáctce podle fanoušků má zase nejvíce hráčů Real. Roberto Carlos má dokonce ze všech hráčů nejvíce hlasů pro svůj post (hned za ním je Pavel Nedvěd).

Reagovat
HOST*yarda

Ups, to byla reakce na Honzu 23 04 48

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

nedved ma na svym postu daleko veci konkurenci-Giggs, pires, duff, riise to jsou naprosto spickovy hraci, zatimco carlos-o'shea, a.cole, neved to ma daleko tezsi!!!

Reagovat
HOST*yarda

Si píše deníček, to nevíš?

Reagovat
smazaný uživatel

O Realu musím vědět všechno a tohleto jsou zásadní věci.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

mas pravdu, taky si je asi zacnu delat, ale po poslednich zapasech manutd nato teda nemam moc naladu (wolwes a newcastle, hlavne wolwes)

Reagovat
HOST*Honza

zkratka Real nevyhraje LM FORZA MILAN, FORZA JUVE!!!!! Ti na ne umi!!! Nejlepsi muzstvo roku - AC (podle nekolika anket)!!!

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

letos Ac moc přesvědčive nehraje

Reagovat
HOST*yarda

Hm, hrají jako vždycky typické catenaccio, na které se nedá moc koukat. Ale před Ševčenkem musím smeknout a taky Kaká hraje dobře.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

sevcenko a kaka jsou opravdu borci. ale vystup ac v LM me dostal, hlavne ty posledni zapasi, sice lacinej postup, ale taky laciny prohry.

Reagovat
HOST*Miguel

SOUHLAS. Hlavne me dela radost R.Carlos

Reagovat
HOST*

Jestli Real Helgeura pusti udela obrovskou chybu-ztrati tak jednoho z poslednich defenzivnich geniu ktere maji.Naopak by meli usilovat o Nestu-Zidane,Beckham,Raul.....jim branit proste nikdy nebudou

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

o usilovat muze, ale von je stejne neprodejnej a pod 40 mil. liber by rozhodne nesel a to real bude mit az v lete.

Reagovat
HOST*Zizou

Myslim ze pro kazdeho fotbalistu je obrovskym lakadlem zahrat si za Real-Je proto jen otazkou casu kdy famozni Nesta svoli k prestupu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele