Fekir je ohledně budoucnosti optimistický, Euro moc neřeší

29.02.2016, 16:58
Aktuality
V záři si Nabil Fekir prožil velmi nešťastný debut za francouzskou reprezentaci, během něhož si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni, a patrně se tak připravil o šance na start na Euru 2016. Domácí šampionát však není tím prvním, na co opora Lyonu aktuálně myslí. Fekir hlavně nechce odfláknout rekonvalescenci, aby si nezkomplikoval cestu na úplný vrchol.

Návrat hráče s alžírskými kořeny se pomalu blíží. Dvaadvacetiletý ofenzivní záložník již opět trénuje s míčem u nohy a zbytek rehabilitace by mu měl zabrat jen něco málo přes měsíc.

"S doktorem, který mě operoval, jsme si vytyčili 9. duben a zápas s Montpellierem. Pak už to záleží na mém koleni. Ale jsem optimistický. Žádné komplikace nejsou," těší se Fekir.

"Upřímně, Euro není mou prioritou. Je někde vzadu v mé mysli. Ale lhal bych, kdybych říkal, že na něj vůbec nemyslím," vykládá lyonský rodák, který letos za Olympique stihl nastoupit ke čtyřem ligovým zápasům a vstřelit v nich stejné množství branek.

Nabil Fekir si sám uvědomuje, že by leda musel být nesmírně silný finiš sezony, aby se do nominace Didiera Deschampse vešel. Co se však dlouhodobého horizontu týče, ambiciózní mladík nevnímá žádné limity. "Je v pořádku, že jsem teď v Lyonu. Je to velmi velký klub. Ale já chci mířit na vrchol... Barca, Real, Bayern, PSG. Proč ne?"

A jaký klub by si sám Fekir vybral, kdyby měl naprostou volnost? Ačkoliv prý fandí Barceloně, vidina práce pod svým dětským idolem Zinedinem Zidanem v Realu Madrid ho momentálně láká ještě víc. "Kdyby hned zítra zavolal, nikdy bych ho neodmítl," svěřil se nejlepší mladý hráč loňské Ligue 1.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
kylo ren

Fekir

Reagovat
smazaný uživatel

Heej nevravel vlani ze by siel najradsej do arsenalu ale este sezonu vydrzi ? Co to ma byt? Ja s nim uz ratam

Reagovat
kiwwi

je lepsi ako Lacazette?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš minulou sezónu se hodně podílel na Lacazettově produktivitě. Právě Fekirova absence se nejvíce promítla jak na něm, tak na celém Lyonu. Za mě určitě daleko cennější hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

22 let tvl

Reagovat
juninho8

ty vole ale tie reci sa mi moc nepacia.....jasne ze keby dali ponuky nejake vacsie kluby tazko by sa to odmietalo ale mohol to povedat aj diplomatickejsie

Reagovat
Langi

Me se nektera jeho vyjadreni moc nepozdavali uz loni...

Reagovat
juninho8

no aby sa nieco z toho naplnilo musi sa vratit do starej formy....a mozno si to potom rozmysli

Reagovat
Langi

PSG...ten tomu dal

Reagovat
smazaný uživatel

PSG...Fekir pls ..prodat i s Lacazettem.

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

do Arsenalu a přeškolit ho na nového Henryho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele